De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
04-12-2009  

Sint aardig voor hardrijders

 

Overal in Nederland worden flitspalen gevonden die zijn ingepakt met geschenkverpakking van Sinterklaas. Wie de ludieke actie op touw heeft gezet is nog onbekend. Lees het bericht van de NOS.

< Foto: Bart Kamphuis/NOS

 
04-12-2009  

Bronbescherming journalisten in de wet

 

DEN HAAG -Journalisten krijgen recht op bronbescherming. Hiermee wordt het verschoningsrecht voor professionele berichtgevers wettelijk vastgelegd. De rechter bepaalt uiteindelijk of het beroep op bronbescherming terecht was. De ministerraad heeft met dit wetsvoorstel ingestemd. De regeling moet duidelijkheid en zekerheid bieden, maar ook de bijzondere positie van journalisten in het publieke debat erkennen. Een bron kan 'te respecteren en eigen' redenen hebben om niet herkend te willen worden. Maar bronbescherming is geen absoluut recht. Als de nationale veiligheid of een zeer dringend opsporingsbelang is het geding is, kan op dit recht inbreuk worden gemaakt. De rechter bepaalt uiteindelijk of terecht een beroep op bronbescherming is gedaan.Iedereen die met professionele berichtgeving bezig is, kan een beroep doen op bronbescherming. Een strikt onderscheid tussen oude en nieuwe media is niet meer te maken.

 
08-12-2009  

Deeltijd-WW wordt verlengd tot 1 april

 

DEN HAAG - De deeltijd-WW wordt verlengd tot 1 april 2010, tenzij het geld voor de regeling eerder op is. Dat heeft minister Donner (SZW) besloten. Eigenlijk zou de deeltijd-WW op 1 januari stoppen. De deeltijd-WW werd ingevoerd zodat bedrijven met tijdelijk weinig werk hun personeel in dienst kunnen houden. Tot nu toe hebben 3.800 bedrijven gebruik gemaakt van de deeltijd-WW, voor 40.000 werknemers. Samen met de eerdere regeling voor werktijdverkorting is daarvoor 1,2 miljard euro beschikbaar.
 

 
11-12-2009  

Ontslagvergoeding (semi) publieke sector beperkt

 

DEN HAAG - Ontslagvergoedingen voor bestuurders in de publieke en semipublieke sector mogen voortaan niet hoger zijn dan een jaarsalaris. Het kabinet wil dat er geen uitzonderingen komen op deze regel.

Het kabinet vindt dat in normale gevallen geen ontslagvergoeding past. In de beloning van de bestuurders moet volgens het kabinet rekening worden gehouden met een compensatie voor het risico op ontslag. Als bestuurders straks toch een te hoge ontslagvergoeding krijgen, dan wordt het deel dat hoger is dan een jaarsalaris teruggevorderd. Of de rechter die mening deelt zal de tijd leren.

 
22-12-2009  

Russen bergen Nederlandse helicopter

 

Dmitry Rogozin, de Russische NAVO-ambasadeur in Brussel, is maar wat trots op zijn landgenoten die een Nederlandse Cougar helicopter in Afghanistan wisten te bergen. Hij meldt dat vol trots op zijn Twitter-website. Daarvoor hadden ze wel de grootste helicopter ter wereld, een Russische Halo transportheli, voor nodig.
De Cougar was twee weken geleden geraakt door vijandelijk kleinvuur en moest een noodlanding maken op een kleine Amerikaanse basis in Afghanistan. De Cougar gaat terug naar Nederland voor reparatie.

< De Halo en zijn crew

Fotoreportage (8 foto's)...

 
23-12-2009  

Aanvullende maatregelen verhoging AOW-leeftijd

  DEN HAAG - Bij de verhoging van de AOW-leeftijd komen maatregelen zodat mensen langer door kunnen werken. Ook kunnen werknemers en zelfstandigen na een lang arbeidsverleden op hun 65e stoppen. Zij krijgen wel een lagere AOW. Dat staat in de voorontwerpen van wet die minister Donner en staatssecretaris Klijnsma (SZW) naar de Tweede Kamer hebben gestuurd.
Duurzame inzetbaarheid
Werkgevers en werknemers krijgen de wettelijke plicht om ervoor te zorgen dat werknemers duurzaam inzetbaar zijn. Dat kan door de gezondheid van werknemers goed te volgen, te zorgen voor goede arbeidsomstandigheden en tijdige om- en bijscholing.

Zware beroepen
Mensen die dertig jaar een zwaar beroep uitoefenen, moeten van hun werkgever een aanbod krijgen voor minder belastend werk. Als de werkgever dat niet doet, moet hij de werknemer financieel compenseren met 140% van het jaarsalaris. Dit moet het mogelijk maken dat de werknemer toch op zijn 65e kan stoppen
Lees verder...

Archief
Terug naar vorige pagina