De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
19-11-2012  

Moordzaak Marianne Vaatstra opgelost

 

DRACHTEN – Politie Friesland heeft een 45-jarige man opgepakt die wordt verdacht van de moord op de 16-jarige Marianne Vaatstra in 1999. De verdachte, die op luttele kilometers woont van de plaats delict, werd gearresteerd op basis van een 100 procent DNA-match uit het onderzoek dat werd gehouden onder 5000 mannen wonende in een straal van 5 km rondom de woonplaats van Marianne Vaatstra.
Volgens misdaadverslaggever Peter R. De Vries woont verdachte Jasper S. in het plaatsje Oud Woude en is de Friese agrariër een verre bekende van de familie Vaatstra. „Mijn blijdschap over doorbraak en 100 procent match in zaak Vaatstra kent geen grenzen! Dit is het nieuws waarop we altijd hebben gewacht”, jubelde de misdaadverslaggever op Twitter.
De aanhouding is door het OM bevestigd, maar het OM geeft later op de dag nog een persconferentie.
Update: Persverklaring
 

 
20-11-2012  

Fotoshoot patiƫntjes ZGT bij Heracles Almelo

 

ALMELO - Wesley te Kolsté en Harrie Grobbink, patiënten van ZGT Almelo, beleefden onlangs een verwen-dag bij Heracles Almelo. De tienjarige Wesley te Kolste: “Ik heb diabetes en daarom ben ik uitgenodigd door het ziekenhuis om met de spelers van Heracles mee te eten en op de foto te gaan. Ik zat naast Willie Overtoom en Samuel Armenteros, het eten was erg lekker. Toen gingen we op de foto met de spelers, dat was heel leuk. Nadat we alle handtekeningen hadden gingen we weer weg.” Ook zijn broertje Fabian had het naar zijn zin. “Ik vond het leuk dat ik mee mocht en dat we een rondleiding kregen. Ik ben zelf ook voor Heracles Almelo en heb een seizoenkaart.”

Harrie Grobbink uit Almelo genoot ook van de dag. “Het bezoek bij Heracles Almelo vond ik zeer geslaagd en heel leuk. We werden leuk ontvangen en zijn naar de skyboxen geweest. Daarna in de persruimte geweest, daar kom je normaal ook niet. Toen kwam voor mij het allermooiste: samen met de spelers een goed verzorgde lunch gehad. Ik zat met Brian van Loo, Remko Pasveer, Mike te Wierik en Luis Pedro aan tafel. Toen ik vertelde dat wij via ZGT kwamen waar ik dialyse onderga toonden ze interesse in deze behandeling. Toen de lunch naar binnen was gewerkt zijn wij naar het veld gelopen om met de hele selectie op de foto te gaan. Een mooie dag!”

Fotoreportage (1 foto's)...

 
27-11-2012  

Nibud: Gezinnen te lage financiƫle reserves

 

UTRECHT – Volgens een onderzoek van Nibud en ING hebben gezinnen veel te weinig financiële reserves om tegenslagen op te vangen. Zo heeft 12 procent van de gezinnen in het geheel geen spaarrekening en spaart 15 procent nooit.
Twintig procent heeft geen financiële buffer en 20 procent heeft niet meer reserve dan 2.000 euro. De economische omstandigheden zijn daar voor het grootste deel debet aan. Volgens het Nibuds is een reserve van 3.550 euro minimaal benodigd om tegenvallers als een defecte wasmachine of niet te grote reparatie van een auto op te vangen. Bestedingen worden daarom uitgesteld en dat leidt op den duur tot hogere kosten en meer sociale neergang tot extra maatschappelijke kosten aan toe.

 
27-11-2012  

Griekse economie wordt kapot bezuinigd

 

ATHENE – Onder druk van de Europese unie neemt de Griekse overheid zoveel maatregelen dat de economie wordt kapot bezuinigd. Alle financiële hulp van de EU-landen en het IMF gaan op aan renteaflossingen op leningen waardoor het in een vicieuze cirkel is beland.
Investeerders laten daarom het land links liggen, waardoor de werkgelegenheid blijft dalen. De schuldeisende EU-landen durven echter geen streep door vorderingen te zetten vanwege de politieke druk in eigen land terwijl het IMF wel eist dat door een fiks deel van de schulden een streep gaat.
CBS-directeur Coen Toelings was daar zondag in het tv-programma zeer uitgesproken in. ‘Van meet af aan wist men dat Griekenland niet kon terug betalen. Er zal dus een keer kwijtgescholden moeten worden’ zei hij feitelijk.
De Europese banken hebben onder politieke druk vorig jaar wel een deel van de schulden kwijtgescholden.

De Europese ministers van financiën hebben gisteravond in Brussel wel groen licht gegeven voor een volgende betaling uit het al gevulde reservefonds. Ook verlaagden zij de rente op de openstaande vorderingen. Dat laatste kost Nederland bijvoorbeeld gedurende een reeks van jaren 70 miljoen euro jaarlijks, maar de Grieken schieten er niets mee op!

 
27-11-2012  

Aantal zelfmoorden gestegen met 21 procent

 

NIJMEGEN – Volgens onderzoek is het aantal zelfmoorden tussen 2007 en 2011 maar liefst met 21 procent toegenomen. Volgens de onderzoekers komt dat voornamelijk door het verlies van arbeid. Het is voor het eerst sinds de crisis in de jaren ’80 dat het aantal zelfmoorden zo is gestegen. In 2007 bedroeg het aantal zelfmoorden 1.352 en in 2011 zelfs 1.647 (CBS) zelfmoorden in Nederland.
Volgens Derek de Beurs van de Universiteit van Amsterdam gaat werkloosheid gepaard met stress en een te laag toekomstperspectief waardoor stijgende suïcidale neigingen ontstaan.
De stijging is ook in andere Europese landen waarneembaar. In Griekenland steeg het aantal zelfmoorden in dezelfde periode met liefst 37 procent.
In 2010 liet minister van Volksgezondheid Edith Schippers de beoogde norm met 5 procent te laten dalen al varen omdat zij dit als onrealistisch inschatte.
De vrees bestaat dat het aantal zelfdodingen in de komende jaren nog zal toenemen en het oude record uit 1984 zal overschrijden.

 
29-11-2012  

Nederlandse thuiszorg komt uit Almelo

 

ALMELO – ‘De Nederlandse Thuiszorg komt uit Almelo’, kun je haast zeggen. TSN is de grootste thuiszorgorganisatie in Nederland met meer dan 23.000 werknemers op de loonlijst. Als dochter van het Almelose schoonmaakconcern Asito groeide het in de afgelopen jaren gigantisch door overnames in heel Nederland. De groei leverde ook problemen op met werknemers en in Groningen is TSN zelfs onlangs onder verscherpt toezicht gesteld door de Inspectie voor de Volksgezondheid, nadat het noodlijdende Thuiszorg Groningen werd overgenomen en men de bestaande problemen niet snel genoeg onder de knie kreeg.
Een andere grote nationale speler uit Almelo is Buurtzorg Nederland. De organisatie werd de laatste jaren telkens lof toegezwaaid door de wijze van werken en werd twee jaar achter elkaar verkozen tot beste thuiszorgorganisatie. Vaste teams met aan het hoofd een wijkverpleegkundige werken in een klein rayon waardoor cliënten telkens dezelfde handen aan het bed hebben en communicatieproblemen zich niet voordoen. Overheadkosten heeft Buurtzorg daardoor nauwelijks.
Ook ZorgPlus Twente komt uit Almelo. Het werkt nagenoeg hetzelfde als Buurtzorg in kleine teams met dezelfde senergy-voordelen. ZorgPlus Twente werd woensdag door Elsevier gekozen tot beste thuiszorgorganisatie van Nederland samen met Zorgpunt Thuiszorg in Maastricht. Ook Buurtzorg Nederland scoorde dit jaar weer hoog zo blijkt uit het cliëntenonderzoek van Elsevier en bureau SiRM dat deze week wordt gepubliceerd in Elsevier.
Minister Schipper van Volksgezondheid kan dus in één dienstreis bekijken hoe het niet moet en hoe het wel moet!

Archief
Terug naar vorige pagina