De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
29-11-2012  

Nederlandse thuiszorg komt uit Almelo

 

ALMELO – ‘De Nederlandse Thuiszorg komt uit Almelo’, kun je haast zeggen. TSN is de grootste thuiszorgorganisatie in Nederland met meer dan 23.000 werknemers op de loonlijst. Als dochter van het Almelose schoonmaakconcern Asito groeide het in de afgelopen jaren gigantisch door overnames in heel Nederland. De groei leverde ook problemen op met werknemers en in Groningen is TSN zelfs onlangs onder verscherpt toezicht gesteld door de Inspectie voor de Volksgezondheid, nadat het noodlijdende Thuiszorg Groningen werd overgenomen en men de bestaande problemen niet snel genoeg onder de knie kreeg.
Een andere grote nationale speler uit Almelo is Buurtzorg Nederland. De organisatie werd de laatste jaren telkens lof toegezwaaid door de wijze van werken en werd twee jaar achter elkaar verkozen tot beste thuiszorgorganisatie. Vaste teams met aan het hoofd een wijkverpleegkundige werken in een klein rayon waardoor cliënten telkens dezelfde handen aan het bed hebben en communicatieproblemen zich niet voordoen. Overheadkosten heeft Buurtzorg daardoor nauwelijks.
Ook ZorgPlus Twente komt uit Almelo. Het werkt nagenoeg hetzelfde als Buurtzorg in kleine teams met dezelfde senergy-voordelen. ZorgPlus Twente werd woensdag door Elsevier gekozen tot beste thuiszorgorganisatie van Nederland samen met Zorgpunt Thuiszorg in Maastricht. Ook Buurtzorg Nederland scoorde dit jaar weer hoog zo blijkt uit het cliëntenonderzoek van Elsevier en bureau SiRM dat deze week wordt gepubliceerd in Elsevier.
Minister Schipper van Volksgezondheid kan dus in één dienstreis bekijken hoe het niet moet en hoe het wel moet!

Archief
Terug naar vorige pagina