De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
27-11-2012  

Griekse economie wordt kapot bezuinigd

 

ATHENE – Onder druk van de Europese unie neemt de Griekse overheid zoveel maatregelen dat de economie wordt kapot bezuinigd. Alle financiële hulp van de EU-landen en het IMF gaan op aan renteaflossingen op leningen waardoor het in een vicieuze cirkel is beland.
Investeerders laten daarom het land links liggen, waardoor de werkgelegenheid blijft dalen. De schuldeisende EU-landen durven echter geen streep door vorderingen te zetten vanwege de politieke druk in eigen land terwijl het IMF wel eist dat door een fiks deel van de schulden een streep gaat.
CBS-directeur Coen Toelings was daar zondag in het tv-programma zeer uitgesproken in. ‘Van meet af aan wist men dat Griekenland niet kon terug betalen. Er zal dus een keer kwijtgescholden moeten worden’ zei hij feitelijk.
De Europese banken hebben onder politieke druk vorig jaar wel een deel van de schulden kwijtgescholden.

De Europese ministers van financiën hebben gisteravond in Brussel wel groen licht gegeven voor een volgende betaling uit het al gevulde reservefonds. Ook verlaagden zij de rente op de openstaande vorderingen. Dat laatste kost Nederland bijvoorbeeld gedurende een reeks van jaren 70 miljoen euro jaarlijks, maar de Grieken schieten er niets mee op!

Archief
Terug naar vorige pagina