De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
05-11-2008  

Heeft 10-jarige Balkenende bedreigt?

 

RIJSSEN/DEN HAAG - Een tienjarige knul uit Rijssen die op de hyves-site van premier Balkenende de tekst; "Schop de lelijke kop van Jan Peter Balkenende er af" had geplaatst, heeft een ernstige reprimande van de politie Haaglanden gekregen. Via het IP-adres werd de knul achterhaald en werd de computer voor onderzoek meegenomen. Nu hoeft AlmeloNieuws de foto van Balkenende er niet af te schoppen, want wij zetten hem er gewoon niet op. Dan plaatsen we liever de foto van de knul. Over verspilling van belastingcenten gesproken!

 
07-11-2008  

Zembla TV koopt creditcard gegevens op internet

bron: NOS
 

HILVERSUM - Gegevens van Nederlandse creditcardhouders zijn te koop op Russische criminele sites. Voor vijf dollar per stuk kocht het televisieprogramma ZEMBLA acht willekeurige ‘personages’: hun namen, huisadressen, e-mailadressen, telefoonnummers en creditcard-gegevens. Met die gegevens heeft ZEMBLA probleemloos aankopen gedaan. Die werden betaald door de bezitters van de creditcard.
Het Openbaar Ministerie is geschrokken en wist niet dat identiteitsgegevens op deze manier via internet worden verhandeld door criminelen. Het heeft de zaak in onderzoek. Fraudeofficier mr. F. Speijers wil bovendien dat banken en creditcardmaatschappijen kaarten beter gaan controleren.

De handel in persoonsgegevens is te zien in de ZEMBLA-aflevering ‘We weten alles van u’, die op zondagavond 9 november om 22.10 uur te zien is bij de VARA/NPS op Nederland 2.

 
15-11-2008  

Man gaat in de VUT en krijgt een bekeuring.

  ALMELO - Vrijdag 31 oktober jl., na ruim 40 jaar werken bij Loohuis Installatietechnieken te Fleringen, was het tijd om die periode af te sluiten. Frits heeft gekozen om in de VUT te gaan en het werk en de vrije tijd anders in te gaan vullen. Met vervroegd pensioen, dat was voor zijn collega's aanleiding om dat op een voor Frits leuke manier, in te luiden met een ophaalactie van hem vanaf huis naar Fleringen. Na het maken van passende teksten op borden en deze op de vrachtwagen gemonteerd met daarop een tuin/schommelbank voor Frits, togen zij naar zijn huis aan Duivenvoorde in Almelo. Dus, zo gezegd zo gedaan en onder begeleiding van een zestal busjes gingen ze op weg met Frits op de versierde vrachtwagen.
Lees verder...

 
15-11-2008  

PvdA wil speciale feestdag voor ambtenaren

 

DEN HAAG - In opdracht van haar eigen PvdA gaat minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) onderzoeken of ambtenaren een speciale feestdag kunnen krijgen, waarop ze vrij zijn. PvdA-Kamerlid Pierre Heijnen heeft het initiatief genomen tot een feestdag voor ambtenaren, meldt De Telegraaf.
'Ambtenaren zitten regelmatig in het verdomhoekje; ze mogen wel een keer per jaar in het zonnetje worden gezet,’ aldus Heijnen, oud-wethouder in Den Haag. Minister Ter Horst gaat nu onderzoeken of een speciale dag, waarop de ambtenaren vrij zijn, mogelijk is.
Nederland telt bijna 1 miljoen werknemers in overheidsdienst, waarvan de meesten werkzaam zijn in het onderwijs. Bijna 300.000 van hen werken bij gemeenten en het Rijk.
Enkele maanden geleden opende Rijkswaterstaat een loungehok voor zijn werknemers. Dit initiatief leidde tot veel woede en commotie, onder meer vanwege de kosten van het hok: 5 miljoen euro.

Commentaar: Het moet toch niet gekker worden in dit land.

 
20-11-2008  

Rookbeleid Klink dreigt tot grote confrontatie


Europarlementariër Toine Manders
  WOERDEN/STRAATSBURG - De harde aankondigingen van minister Klink in zijn rookbeleid voor de horeca leidt tot steeds minder steun in de ondernemersorganisatie Koninklijke Horeca Nederland. Zo heeft de sectie café en discotheken al haar handen afgetrokken van het beleid en op 26 november a.s. dreigt ook het jaarlijkse ledencongres zich af te wenden.
In het Europees parlement laat ook VVD-er Toine Manders kritische geluiden horen.
In plaats van het omstreden rookverbod op werkplekken zoals de horeca, zouden werknemers recht moeten hebben op schone lucht. De bedrijven zijn dan vrij om rooklucht te zuiveren met bijvoorbeeld afzuigers, vindt VVD'er Toine Manders in het Europees Parlement.
Het rookverbod leidt volgens Manders nu tot bizarre toestanden. ‘Ik was kortgeleden in een restaurant met een rookverbod, waar binnen een barbecue stond te walmen.´

Lees verder...

 
22-11-2008  

Gelaatsbedekking bij gemeentedienst verboden

 

Het kabinet heeft op 8 februari 2008 een standpunt ingenomen over gelaatsbedekkende kleding. Het kabinet is van mening dat het dragen van gelaatsbedekkende kleding niet verenigbaar is met goed ambtenaarschap. Het dragen van gelaatsbedekkende kleding is voor werknemers in rijksdienst verboden geworden. Het kabinet gaat er in het besluit van uit dat het bevoegd gezag van overige organisaties binnen de openbare dienst (onder andere provincies en gemeenten) vergelijkbare regels aan het personeel zal stellen. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zal dat stimuleren. In een brief van 18 juni 2008 verzoekt de minister de VNG om haar leden op te roepen in voorkomend geval te handelen overeenkomstig het kabinetsstandpunt. Het College voor Arbeidszaken heeft naar aanleiding daarvan in zijn vergadering van 1 oktober jl. een standpunt ingenomen over gelaatsbedekkende kleding bij gemeentepersoneel dat aansluit bij het kabinetsstandpunt. Lees de VNG-brief

 
26-11-2008  

80 milj. voor knelpunten verkeer O-Nederland

bron: Prov. Overijssel-RTV Oost
 

ZWOLLE - De knelpunten in de A1 bij Deventer, Beekbergen en Apeldoorn worden aangepakt. Dat is de uitkomst van overleg tussen de provincie, de Regio Twente en het kabinet. Op den duur wordt de A1 uitgebreid tot twee keer drie rijstroken tussen Deventer en Twente en twee keer vier rijstroken tussen Deventer en Apeldoorn.

De N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid wordt de komende jaren opgewaardeerd tot een autoweg met twee keer twee rijstroken. Het kabinet legt daar bijna 55 miljoen euro voor op tafel. Verder is afgesproken dat de studie naar verbreding van de N35 tussen Zwolle en Wijthmen nog dit jaar begint. Overijssel krijgt ook nog ruim twintig miljoen voor verbetering van het openbaar vervoer in de steden en ruim vijf miljoen voor een onderzoek naar de bereikbaarheid van de binnenhavens. Lees meer...

 
29-11-2008  

Café Neede failliet door rookverbod zegt curator

bron: TC Tubantia
 

NEEDE - Het rookverbod in de horeca heeft zijn eerste slachtoffer in de regio geëist: bruin café De Ruif in Neede is door de Zutphense rechtbank failliet verklaard.

Volgens curator mr. J. Snellink kon de kroegbaas zijn schulden niet meer betalen, omdat de omzet door het rookverbod is teruggelopen. "Het is altijd een combinatie van factoren, maar het rookverbod heeft wel het laatste zetje gegeven. Zonder rookverbod had het café waarschijnlijk door kunnen draaien."

Archief
Terug naar vorige pagina