De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
15-11-2008  

Man gaat in de VUT en krijgt een bekeuring.

 

ALMELO - Vrijdag 31 oktober jl., na ruim 40 jaar werken bij Loohuis Installatietechnieken te Fleringen, was het tijd om die periode af te sluiten. Frits heeft gekozen om in de VUT te gaan en het werk en de vrije tijd anders in te gaan vullen. Met vervroegd pensioen, dat was voor zijn collega's aanleiding om dat op een voor Frits leuke manier, in te luiden met een ophaalactie van hem vanaf huis naar Fleringen. Na het maken van passende teksten op borden en deze op de vrachtwagen gemonteerd met daarop een tuin/schommelbank voor Frits, togen zij naar zijn huis aan Duivenvoorde in Almelo. Dus, zo gezegd zo gedaan en onder begeleiding van een zestal busjes gingen ze op weg met Frits op de versierde vrachtwagen.

Maar ja, sommige dingen gaan niet zoals je voor die tijd denkt want ter hoogte van de Mariaparochie werd de hele karavaan staande gehouden door onze Hermandad. Twee ernstig kijkende agenten kwamen bij de vrachtwagen om eens te bekijken wat er aan de hand was. Jan, de chauffeur, moest zijn rijbewijs laten zien en dat was in orde, maar toen ze Frits, die zich ondertussen snel had vastgebonden op de bank met een aanwezig touw, zagen zitten was het mis. Levensgevaarlijk en absoluut niet toegestaan, vonden zij en u raadt het al: een vette bekeuring! Frits kon praten als Brugman, het hielp niets. Boete 240,00 niet mis.

Maar als je eerlijk bent? Sip kijkend en met Frits in de cabine van de vrachtwagen, ging de reis verder. In Fleringen werd nog wel op een passende manier één en ander geregeld en werd Frits ingehaald waarna in de kantine onder het genot van een pilsje de aanhouding en de hoogte van de boete, het gesprek van de dag was. ‘Loat’n veurkommn en wie goat wa lappn aj betaaln mut’, was de meest gehoorde kreet. Al met al was het toch een mooi afscheid en de collega's van Frits, wensen hem, samen met zijn vrouw Marietje, zijn dochters Monique, Wendy en Annemarie, zijn schoonzoons Wim, Marco en Freek en zijn kleinkinderen Joey, Thomas, Tessa, Nick & Stef een hele fijne tijd toe.

Frits, bedankt voor je collegialiteit, je vrolijkheid, je ondeugendheid en je vriendschap.

Archief
Terug naar vorige pagina