De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
08-06-2017  

Paleis Soestdijk wordt horeca-imperium


In het voormalige paleis komt een beperkt aantal hotelkamers.
De Marechausseekazerne wordt ook hotel.
Foto: Made by Holland
 

DEN HAAG/BAARN – Het Rijksvastgoedbedrijf verkoopt Paleis Soestdijk in Soest aan projectinvesteerder Made by Holland van vastgoedmagnaat Ton Meijer en de de MeyerBergman Erfgoed Groep. Made By Holland maakte volgens minister Plasterk in een brief aan de Tweede Kamer, het beste plan voor de ontwikkeling van het al 10 jaar braak liggende landgoed dat het laatst werd bewoond door Prinses Juliana en Prins Bernhard. Made by Holland investeert 100 miljoen euro om het landgoed geschikt te maken voor horeca-gebonden activiteiten met hotel en verhuur van ruimten aan bedrijven en kennisorganisaties om zich te presenteren aan een breed publiek. Het bijbehorende bos, het jachtterrein van Prins Bernhard, wordt publiekelijk toegankelijk.
De ontwikkeling staat onder leiding van Maya Meyer-Bergmans (73) die eerder al de terreinen van de Westergasfabriek in Amsterdam her-ontwikkelde en het Haagse Promenade Hotel onder handen nam. MeyerBergman kocht in 2014 samen met twee andere partijen ook het outletcentrum Bataviastad bij Lelystad. Ton Bergmans was vroeger met de vastgoedpoot MAB Development/Bouwfonds (Rabobank) de grootste vastgoedinvesteerder van Europa.
De mede genomineerde consortia Eden Soestdijk (o.a. RoyalHaskoningDHV) en Buitenplaats Soestdijk (o.a. VolkerWessels) vielen af.
De gemeente Baarn kan nog roet in het eten gooien als zij niet instemt met de noodzakelijke bestemmingsplanwijziging.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
30-06-2017  

Praatpalen ANWB gaan deels in de verkoop

 

Met ingang van zaterdag 1 juli is definitief het doek gevallen voor wellicht het bekendste straatmeubilair langs de Nederlandse snelwegen, de ANWB Praatpaal. Het ‘ding met de lange oren’ wordt te kostbaar om operationeel te houden vanwege de mobiele telefoon die tegenwoordig bijna iedereen heeft.
Rijkswaterstaat, de eigenaar van de palen, zoekt alternatieven voor de 3300 stuks die vanaf 1 juli zichtbaar niet meer te gebruiken zijn middels een hoes tot ze de komende maanden een voor een zijn verwijderd.
Zo bestaat bij Ecoleon het idee om de palen om te bouwen tot laadpaal voor elektrische auto’s of als informatiezuil. Een definitief plan is er nog niet. De organisatie zet in ieder geval een aantal palen in de verkoop en biedt deze aan via http://www.hetverhaalvandepraatpaal.nl/ door het invullen van een reserveringsformulier. Op de website van Ecoleon kunnen mensen ook bijzondere verhalen kwijt over het gebruik van de praatpaal. Over vroeger, nu en straks als de palen een nieuw leven hebben.
Domein Roerende Zaken, onderdeel van het ministerie van Financiën, zet zelf 100 exemplaren in de verkoop als collectorsitem. Na 1 juli wordt daarover bericht op https://www.domeinenrz.nl/index.php
 

Archief
Terug naar vorige pagina