De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
08-06-2017  

Paleis Soestdijk wordt horeca-imperium


In het voormalige paleis komt een beperkt aantal hotelkamers.
De Marechausseekazerne wordt ook hotel.
Foto: Made by Holland
 

DEN HAAG/BAARN – Het Rijksvastgoedbedrijf verkoopt Paleis Soestdijk in Soest aan projectinvesteerder Made by Holland van vastgoedmagnaat Ton Meijer en de de MeyerBergman Erfgoed Groep. Made By Holland maakte volgens minister Plasterk in een brief aan de Tweede Kamer, het beste plan voor de ontwikkeling van het al 10 jaar braak liggende landgoed dat het laatst werd bewoond door Prinses Juliana en Prins Bernhard. Made by Holland investeert 100 miljoen euro om het landgoed geschikt te maken voor horeca-gebonden activiteiten met hotel en verhuur van ruimten aan bedrijven en kennisorganisaties om zich te presenteren aan een breed publiek. Het bijbehorende bos, het jachtterrein van Prins Bernhard, wordt publiekelijk toegankelijk.
De ontwikkeling staat onder leiding van Maya Meyer-Bergmans (73) die eerder al de terreinen van de Westergasfabriek in Amsterdam her-ontwikkelde en het Haagse Promenade Hotel onder handen nam. MeyerBergman kocht in 2014 samen met twee andere partijen ook het outletcentrum Bataviastad bij Lelystad. Ton Bergmans was vroeger met de vastgoedpoot MAB Development/Bouwfonds (Rabobank) de grootste vastgoedinvesteerder van Europa.
De mede genomineerde consortia Eden Soestdijk (o.a. RoyalHaskoningDHV) en Buitenplaats Soestdijk (o.a. VolkerWessels) vielen af.
De gemeente Baarn kan nog roet in het eten gooien als zij niet instemt met de noodzakelijke bestemmingsplanwijziging.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina