De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
30-06-2017  

Praatpalen ANWB gaan deels in de verkoop

 

Met ingang van zaterdag 1 juli is definitief het doek gevallen voor wellicht het bekendste straatmeubilair langs de Nederlandse snelwegen, de ANWB Praatpaal. Het ‘ding met de lange oren’ wordt te kostbaar om operationeel te houden vanwege de mobiele telefoon die tegenwoordig bijna iedereen heeft.
Rijkswaterstaat, de eigenaar van de palen, zoekt alternatieven voor de 3300 stuks die vanaf 1 juli zichtbaar niet meer te gebruiken zijn middels een hoes tot ze de komende maanden een voor een zijn verwijderd.
Zo bestaat bij Ecoleon het idee om de palen om te bouwen tot laadpaal voor elektrische auto’s of als informatiezuil. Een definitief plan is er nog niet. De organisatie zet in ieder geval een aantal palen in de verkoop en biedt deze aan via http://www.hetverhaalvandepraatpaal.nl/ door het invullen van een reserveringsformulier. Op de website van Ecoleon kunnen mensen ook bijzondere verhalen kwijt over het gebruik van de praatpaal. Over vroeger, nu en straks als de palen een nieuw leven hebben.
Domein Roerende Zaken, onderdeel van het ministerie van Financiën, zet zelf 100 exemplaren in de verkoop als collectorsitem. Na 1 juli wordt daarover bericht op https://www.domeinenrz.nl/index.php
 

Archief
Terug naar vorige pagina