De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
14-02-2012  

Politiebonden dreigen met CAO-acties

 

DEN HAAG – De onderhandelingen met minister Ivo Opstelten over een nieuwe Politie-CAO dreigen op acties uit te lopen. De bonden hebben minister Opstelten een ultimatum gesteld tot vrijdagavond om met een nieuw bod te komen.
Volgens de bonden zijn er genoeg aanknopingspunten maar is er de afgelopen tijd geen enkele vordering gemaakt. "Na een onderhandelingsperiode van enkele maanden is de tijd rijp om te concluderen dat we er op deze manier niet uit zullen komen", zegt ACP-voorzitter Van de Kamp.
Volgens Van de Kamp wil minister Opstelten de salarissen voor politiemensen niet verhogen en de arbeidsomstandigheden fors versoberen.
Vorige week al besloten de vier politiebonden de cao-onderhandelingen op te schorten. Gisteren deelden de voorzitters Opstelten persoonlijk mee dat ze een ultimatum stellen.
De politie staat aan de vooravond van een grote reorganisatie: de vorming van een nationale politie. Volgens Van de Kamp is het juist daarom van belang dat politiemensen niet gedemotiveerd raken.

 
17-02-2012  

Prins Johan Friso in coma na ski-ongeluk

 

LECH/INNSBRÜCK – Prins Johan Friso is vanmiddag kort na het middaguur tijdens het skiën buiten de officiële pistes bedolven door een lawine, terwijl waarschuwingsniveau 4 op een schaal van 5 gold. Zijn metgezel ontsnapte aan de sneeuwmassa door een airback-rugzak en wist alarm te slaan.
De prins kon na 20 minuten door reddingswerkers worden bevrijd en gereanimeerd waarna hij per helikopter naar de universiteitskliniek in Innsbrück werd overgebracht waar hij nu in coma gehouden wordt. De prins werd zo snel gevonden omdat hij een ski-responder bij zich droeg. Zijn toestand wordt stabiel genoemd maar hij is nog niet buiten levensgevaar.
Koningin Beatrix en prinses Mabel zijn bij Johan Friso in het ziekenhuis en alle familieleden van het Koninklijk Huis zijn afgereisd naar Lech waar zij in de loop van de avond worden verwacht.

< foto van een ooggetuige op Voralberg Online.

 

 
20-02-2012  

Job Cohen stapt uit de politiek

 

DEN HAAG - Job Cohen stapt op als fractieleider van de PvdA. Hij stapte twee jaar geleden over naar de landelijke politiek. Vanmiddag om 16.30 uur geeft hij een persconferentie om zijn vertrek verder toe te lichten. Deze is live te zien/volgen op Nederland 1, Politiek 24 en Radio 1.
 

 
21-02-2012  

SP op de bres voor personeel Wegener

 

DEN HAAG – De SP-fractie in de Tweede Kamer heeft vragen gesteld over de voorgenomen reorganisatie bij Koninklijke Uitgeverij Wegener. De SP doet dat omdat het hoge waarde hecht aan de regionale nieuwsvoorziening en vreest dat deze onder druk komt te staan nu het Britse Mecom bij dochterbedrijf Wegener 50 miljoen euro wil bezuinigen en er 350 banen op de tocht staan.
Wegener geeft door het land tal van dagbladen en honderden weekbladen uit. Wegener is winstgevend, draagt miljoen jaarlijks af aan Mecom, maar moet de winst optimaliseren en zich meer richten op nieuwe media.

 
24-02-2012  

Zware hersenschade Prins Johan Friso


Het gezin in gelukkige tijden.
 

INNSBRÜCK – Prins Johan Friso is er veel ernstiger aan toe dan werd gehoopt, dat werd vanmorgen in een speciale persconferentie bekend gemaakt door Professor Wolgang Koller, hoofd van de trauma-ice van het Universitair ziekenhuis in Innsbrück.

Volgens Koller hebben de hersenen van Johan Friso ernstige schade opgelopen door hartstilstand en gebrek aan zuurstof. De prins kon na 25 minuten uit de sneeuwmassa worden bevrijd maar de reanimatie nam 50 minuten in beslag. Volgens de arts heeft Friso vorige week een hartstilstand gehad die ongeveer vijftig minuten heeft geduurd. "Vijftig minuten is zeer lang. Men kan ook zeggen: te lang." "Het is niet met zekerheid te zeggen of hij ooit weer tot bewustzijn kan komen", zei Koller.
Herstel wordt nu openlijk betwijfeld en kan vele maanden mogelijk jaren duren. Een volledig herstel kan welhaast worden uitgesloten.
Een neuroloog van het ziekenhuis in Leeuwarden zei na de speciale nieuwsuitzending op Nederland I dat het hem opviel dat er eerst sprake was van hartstilstand en pas daarna onderkoeling. ‘De verkeerde volgorde voor een redelijk resultaat’, volgens hem. Ook betwijfelde hij al de lichaamstemperatuur van 32 graden tijdens de reddingsactie. Dat kon volgens hem niet in 20 minuten zoals eerder de tijd werd aangegeven dat de prins onder de sneeuw zou zijn bedolven. Hij achtte het risico volop aanwezig dat feitelijk sprake is van een bestaan als ‘kasplantje’ waarbij het lichaam wel ademt maar geen verdere functies bezit.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
28-02-2012  

Franse ‘Genocidewet’ ongrondwettelijk

 

PARIJS - De Franse Constitutionele Raad heeft de internationaal omstreden wet verworpen die het ontkennen van de Armeense genocide verbiedt. De wet is volgens de Raad strijdig met de in de grondwet verankerde vrijheid van meningsuiting.
President Sarkozy lanceerde deze wet in de aanloop naar de Franse verkiezingen en toonde zich ‘zeer teleurgesteld’ over het besluit van de Franse Constitutionele Raad. Hij vindt het ontkennen van de genocide niet te tolereren en heeft inmiddels zijn regering opdracht gegeven een nieuwe wet te maken, waarin rekening wordt gehouden met de bezwaren van de Constitutionele Raad.
Turkije dat woedend is om de wet, reageerde in eerste instantie verheugd op het besluit van de Raad en overwoog zelfs al de economische, politieke en militaire relatie met Frankrijk te herstellen. Door de nieuwe uitspraak van Sarkozy komt dat voornemen echter onder druk te staan.

Archief
Terug naar vorige pagina