De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
24-02-2012  

Zware hersenschade Prins Johan Friso


Het gezin in gelukkige tijden.
 

INNSBRÜCK – Prins Johan Friso is er veel ernstiger aan toe dan werd gehoopt, dat werd vanmorgen in een speciale persconferentie bekend gemaakt door Professor Wolgang Koller, hoofd van de trauma-ice van het Universitair ziekenhuis in Innsbrück.

Volgens Koller hebben de hersenen van Johan Friso ernstige schade opgelopen door hartstilstand en gebrek aan zuurstof. De prins kon na 25 minuten uit de sneeuwmassa worden bevrijd maar de reanimatie nam 50 minuten in beslag. Volgens de arts heeft Friso vorige week een hartstilstand gehad die ongeveer vijftig minuten heeft geduurd. "Vijftig minuten is zeer lang. Men kan ook zeggen: te lang." "Het is niet met zekerheid te zeggen of hij ooit weer tot bewustzijn kan komen", zei Koller.
Herstel wordt nu openlijk betwijfeld en kan vele maanden mogelijk jaren duren. Een volledig herstel kan welhaast worden uitgesloten.
Een neuroloog van het ziekenhuis in Leeuwarden zei na de speciale nieuwsuitzending op Nederland I dat het hem opviel dat er eerst sprake was van hartstilstand en pas daarna onderkoeling. ‘De verkeerde volgorde voor een redelijk resultaat’, volgens hem. Ook betwijfelde hij al de lichaamstemperatuur van 32 graden tijdens de reddingsactie. Dat kon volgens hem niet in 20 minuten zoals eerder de tijd werd aangegeven dat de prins onder de sneeuw zou zijn bedolven. Hij achtte het risico volop aanwezig dat feitelijk sprake is van een bestaan als ‘kasplantje’ waarbij het lichaam wel ademt maar geen verdere functies bezit.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina