De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
14-02-2012  

Politiebonden dreigen met CAO-acties

 

DEN HAAG – De onderhandelingen met minister Ivo Opstelten over een nieuwe Politie-CAO dreigen op acties uit te lopen. De bonden hebben minister Opstelten een ultimatum gesteld tot vrijdagavond om met een nieuw bod te komen.
Volgens de bonden zijn er genoeg aanknopingspunten maar is er de afgelopen tijd geen enkele vordering gemaakt. "Na een onderhandelingsperiode van enkele maanden is de tijd rijp om te concluderen dat we er op deze manier niet uit zullen komen", zegt ACP-voorzitter Van de Kamp.
Volgens Van de Kamp wil minister Opstelten de salarissen voor politiemensen niet verhogen en de arbeidsomstandigheden fors versoberen.
Vorige week al besloten de vier politiebonden de cao-onderhandelingen op te schorten. Gisteren deelden de voorzitters Opstelten persoonlijk mee dat ze een ultimatum stellen.
De politie staat aan de vooravond van een grote reorganisatie: de vorming van een nationale politie. Volgens Van de Kamp is het juist daarom van belang dat politiemensen niet gedemotiveerd raken.

Archief
Terug naar vorige pagina