Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
06-12-2014  

Nieuwe kleibodem voor Twentekanaal


De nieuwe containerterminal van CTT in aanleg op het XL Businesspark bij Bornerbroek.
 

ALMELO – Al in 2015 begint Rijkswaterstaat met het aanbrengen van een kleibodem in het Twentekanaal. Reden is de overlast van kwelwater na het uitbaggeren in 2010. Vooral de zijtak naar Almelo langs het XL Businesspark Twente tussen de A35 en de A1 heeft erg last van kwelwater in het naastgelegen agrarische gebied.
Rijkswaterstaat en het waterschap Vechtstromen willen niet wachten tot de verbreding van het kanaal in 2017/2018. De verbreding is nodig voor met name de groei van containertransporten over water naar CTT Hengelo en CTT Almelo en het verlengde daarvan door het kanaal Almelo – De Haandrik. De kleibodem wordt na de verbreding van het Twentekanaal eveneens verbreed. De methode heeft al succes in het kanaal Almelo-De Haandrik en het Twentekanaal tussen Eefde en Lochem.

 
07-12-2014  

Gezellige Kerstmarkt in Geesteren

  GEESTEREN – In het eerste weekend van december werd in Geesteren de eerste kerstmarkt georganiseerd. In de grote feesttent op het Kottinkplein kon men naar de Apres Ski Party terwijl de kleinere jeugd zich kon vermaken op het Noaberplein rond Erve Kampboer. Fotograaf Jan Bril nam daar een kijkje.

Fotoreportage (55 foto's)...

 
08-12-2014  

TenCate ontwikkelt revolutie in digitale prints

  NIJVERDAL – TenCate neemt dinsdag twee digitale printmachines in gebruik die een revolutie betekenen in het printen van textiel maar ook toepasbaar zijn voor producten als glas, keramiek, metaal, papier en hout. TenCate ontwikkelde de revolutionaire inkjet-technologie samen met Twentse bedrijven als Norma (Hengelo), Metal (Nijverdal), VDL-ETG (Almelo), Holland Computer Systems (Hengelo) en het Italiaanse Reggiani Macchine dat de behuizing ontwikkelde. Voor Reggiani Macchine was de samenwerking reden om een vestiging in Nijverdal te openen met vijf werknemers. Volgens TenCate kan de revolutionaire ontwikkeling bijdragen in het ontstaan van een nieuwe maakindustrie in Twente. De revolutionaire techniek wordt dinsdagmiddag gedemonstreerd bij de officiële opening van het innovatiecentrum Factory of the Future op het fabrieksterrein van TenCate in Nijverdal.

 
09-12-2014  

Trekkermeisje Manon bereikt de Zuidpool

 

VRIEZENVEEN – Trekkermeisje Manon Ossenvoort uit Vriezenveen heeft haar droom werkelijkheid zien worden door op een tractor de Zuidpool te bereiken. Jaren geleden begon ze aan haar droom door per tractor vanuit Vriezenveen uiteindelijk in Kaapstad te stranden. Tijdens dat deel van de reis verzamelde ze dromen van mensen en hield er veel lezingen over.
Het was de Britse tractorfabrikant Massey Ferguson die haar eigen droom nieuwe impuls gaf door de speciaal geprepareerde tractor MF 5610 beschikbaar te stellen inclusief een begeleidingsteam. De reis over Antarctica naar de Zuidpool omvatte 17 zware etappes in bittere koude.
Tijdens het vieren van deze geweldige overwinning met haar teamleden omhelsde Manon de tractor en riep: "Wow! Ik heb het gedaan! Wat een geweldig gevoel en ik ben Massey Ferguson zo dankbaar dat ze dit mogelijk hebben gemaakt. Het is een grote droom die is uitgekomen. Dromen hebben is mooi, maar om ze uit te zien komen geeft een heel bijzonder gevoel. Ik ben geïnspireerd."
In opperste voldoening maakte Manon Ossenvoort vervolgens een sneeuwpop op de Zuidpool die er nog wel een tijdje zal staan tot storm en wind er een einde aan maakt.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
10-12-2014  

Dinkelland laat WWB uitvoeren door Almelo

 

DINKELLAND/TUBBERGEN/ALMELO – De gemeente Dinkelland gaat in navolging van Noaber-partner Tubbergen de uitvoering van de Wet Werk en Bijstand uitbesteden aan de gemeente Almelo. Dinkelland besloot tot de uitbesteding na een evaluatieonderzoek over de wijze van uitvoering die bij de gemeente Almelo gebruikelijk is. Inwoners van de gemeenten Dinkelland en Tubbergen zijn dus per 1 januari a.s.voor een aanvraag om sociale bijstand aangewezen op de sociale dienst van de gemeente Almelo. Een uitzondering maakt de gemeente Dinkelland betreffende de werkgeversbenadering, dat blijft Dinkelland zelf doen.
Ook Tubbergen verlengd de overeenkomst met de gemeente Almelo. De officiële ondertekening van de tri-partiële overeenkomst volgt donderdagochtend in het stadhuis van Almelo.

 
11-12-2014  

Een miljoen valt op staatslot in Hardenberg

 

HARDENBERG – Een inwoner van de gemeente Hardenberg zag één miljoen euro op zijn bankrekening bijgeschreven door de Staatsloterij, dat meldt de Dedemsvaartse Courant, een uitgave van Boom Pers, op haar website.

 
11-12-2014  

Overname Wegener kost opnieuw banen


Wegener is de grootste uitgever van weekbladen in Nederland. Het staatje onder de kop Tubantia geeft alleen de uitgaven in de regio Twente aan. Voor elke regio in Nederland zijn vergelijkbare overzichten te maken, ook in die gebieden waar Wegener geen dagblad uitgeeft zoals bijvoorbeeld in Noord Nederland en Noord Holland.
 

APELDOORN – Bovenop de saneringen van de laatste jaren bij uitgeverij Wegener, wordt opnieuw gesneden in het arbeidspotentieel na de overname door de Persgroep. Het Apeldoornse Wegener, dat sterk is in regionale kranten en weekbladen, werd door de Britse eigenaar Mecom in de etalage gezet. In Enschede verdween al de drukkerij die werd geconcentreerd in Apeldoorn en Best. Tal van banen gingen in de afgelopen jaren al verloren door het 'uitbenen' door Mecom. De overname door de Belgische Persgroep, die ook al AD, Trouw en De Volkskrant uitgeeft, moet nog wel de verwachte goedkeuring krijgen van de Nma.

Voor de centrale persdienst van Wegener in Nijmegen voor de regionale dagbladen de Stentor, Twentsche Courant Tubantia, de Gelderlander, Eindhovens Dagblad, BN DeStem, het Zeeuwse PZC en de Limburger en het Limburgs Dagblad, valt waarschijnlijk het doek. Naar verwachting gaat AD het landelijk en internationaal nieuws voor de regionale bladen aanleveren die zelf verantwoordelijk blijven voor het regionale en lokale nieuws.

Een verdere sanering gaat ook niet aan de regionale redacties voorbij. Zo moet de onlangs tot European Newspaper of the Year verkozen Twentsche Courant Tubantia opnieuw snijden in de 104-koppige redactie. Nu verdwijnen er 20 redacteurs. Bij De Stentor, dat een groter gebied bestrijkt, verdwijnen 10 van de 108 redacteuren. Het totaal aantal banen dat moet worden verminderd bedraagt ten minste 300 arbeidsplaatsen. De grootste slag valt bij sales en marketing.

Volgens de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) zal de reorganisatie de redactie van de kranten niet verbeteren en is het ook meer een kostenbesparing. "Wij zijn in shock en ook verrast. Wij hadden van topman Christian Van Thillo een investering en versterking van de regionale journalistiek verwacht, niet zo'n platte reorganisatie", aldus NVJ-bestuurder Annabel de Winter in Tc Tubantia.

De dagbladen De Limburger en het Limburgs Dagblad werden door Mecom al eerder uit het concern Wegener verkocht aan de Belgische uitgever Concentra. De Persgroep (AD, Trouw en de Volkskrant) is eveneens in bezit van een Belgische uitgever. Wegener behoort als grootste uitgever van regionale bladen in Nederland nu eveneens tot de Persgroep.

 
12-12-2014  

Studenten ROC scoren bij Skills Heroes 2014


'Skills Heroes uut Twente'
 

HENGELO - Zes talentvolle mbo-studenten van het ROC van Twente streden op 10 en 11 december om Nederlands kampioen op hun vakgebied te worden. Ze zijn flink in de prijzen gevallen. Studenten Jasper Luft en Rick Rekers wonnen zelfs beiden goud!

Zes toppers uit de Techniek

Toevallig komen deze 6 studenten van het ROC van Twente allemaal uit de “techniekhoek”. Tom Wouda en Erwin Oonk gingen voor een podiumplaats op het vakgebied ‘Autotechnicus’. Wilhelm Scholten hoopte de beste tegelzetter van Nederland te worden. Rick Rekers ging de strijd aan om de beste ‘Schilder’ te worden. Oude bekende Jasper Luft ging zijn titel ‘Nederlands kampioen Bouwtimmeren’ verdedigen. En Ramon Hesselink deed zijn uiterste best om tijdens de allereerste vakwedstrijd op restauratiegebied in de prijzen te vallen.

In totaal streden er tijdens Skills Heroes 150 kandidaten uit heel Nederland van 42 verschillende mbo-instellingen. Er werd gestreden in 21 verschillende beroepen.

Goud (2x), zilver (2x) en brons
1e plaats Bouwtimmeren: Jasper Luft (19 jaar, woonachtig in Bruinehaar)
1e plaats Schilderen: Rick Rekers (18 jaar, woonachtig in Tilligte)
2e plaats Tegelzetter: Wilhelm Scholten (17 jaar, woonachtig in Itterbeck)
2 plaats Autotechnicus: Erwin Oonk (19 jaar, woonachtig in Albergen)
3 plaats Autotechnicus: Tom Wouda (19 jaar, woonachtig in Goor)

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-12-2014  

De Tukkers winnen NUON Club Competitie

 

ALBERGEN – RKSV De Tukkers uit Albergen heeft zaterdag van weerman Piet Paulusma (SBS6) en Nuon-afgevaardigde Vicky Loos 10.000 euro ontvangen als een van de 10 hoofdprijswinnaars in de Nuon Club Competitie voor sportverenigingen met creatieve energiebesparingen. De Tukkers heeft al veel geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen zoals renoveren en isoleren van kleedkamers en clubgebouw, het aanbrengen van zonnepanelen, led-verlichting en heet waterboilers in combinatie met een biomassa gestookte CV.
De geldprijs van Nuon wordt door De Tukkers gebruikt om de energiekosten nog verder omlaag te brengen met zo’n 10 à 15 procent.

Fotoreportage: Jorrit Lousberg
 

Fotoreportage (4 foto's)...

 
15-12-2014  

Koopzondagen moeten middenstand redden

 

ALMELO – In heel Nederland loopt het aantal bezoekers in de kernwinkelgebieden van de vijftig grootste gemeenten terug, blijkt uit een onderzoek van City Traffic voor RTLz. Maastricht als regionale metropool heeft te kampen met een daling van 41 procent op de koopavond. Emmen scoort maar liefst een daling van 66 procent. Amersfoort 63 procent. Zij zijn daarmee de negatieve leiders onder de vijftig grootste gemeenten. Ook gaat de daling niet voorbij aan steden als Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Zwolle en Enschede met meerdere tientallen procenten. Ook Almelo scoort zeer hoog met 61 procent. Een bijzonder gunstige uitzondering vormt Dordrecht met slechts een daling van 3 procent op de donderdagse koopavond. Amsterdam houdt met een daling van 11 procent de broek nog redelijk omhoog. Als reden van dalende bezoeken wordt in het algemeen de stijging van detailhandelsartikelenverkoop via internet gezien. Maar waarom in Dordrecht dan slechts 3 procent? Wat maakt het verschil?
De middenstand breekt zich er het hoofd over. Gemeentebesturen zien oplossing in ruimere openingstijden. De gemeente Almelo bijvoorbeeld wil volgend jaar naar 26 koopzondagen. Een deel van de middenstand wil elke zondag open. Valt dat te rijmen met het succes van de wijkwinkelcentra Schelfhorst, Eskerplein en Vincent van Goghplein en de ‘vlucht’ van consumenten naar buurgemeenten of is er meer aan de hand? Parkeerbeleid en kosten bijvoorbeeld die men in buurgemeenten als Wierden en Tubbergen structureel niet heeft, ondanks een eenmalige kleine tegemoetkoming in Almelo op de koopzondag voor kerst met gratis parkeren.
Ook elders in Twente worden oplossingen gezocht in ruimere openingstijden. Hengelo wil koopavonden op zaterdag, Enschede en Oldenzaal willen de zaterdagopenstelling verlengen tot 18.00 cq 19.00 uur. Of het gaat helpen? De consument die iets te besteden heeft, kiest voor het gemak via internet of kiest voor buurgemeenten en wijkwinkelcentra waar het parkeren van de ‘heilige koe’ geen geld kost. Alleen gemeenteraden lopen nog achter besluiteloze colleges van B&W aan, te bang om de parkeeropbrengsten kwijt te raken!

 
15-12-2014  

Crimefighters sluiten helft politiebureaus

 

ALMELO – Na de sluiting van meerdere penitentiaire inrichtingen in Nederland hebben crimefighters Ivo Opstelten en Fred Teeven besloten meer dan de helft van de 400 politiebureaus in Nederland te sluiten. Doel efficiënter werken met minder huisvestingskosten. Politieauto’s worden rijdende kantoren zodat agenten bij allerlei digitale informatie kunnen komen en de burger zal zich moeten richten op meer en meer dienstverlening via internet. Volgens Opstelten wordt het daardoor blauwer op straat. De bezuinigingsmaatregel neemt 10 jaar in beslag en de aankondiging komt op het moment dat werd erkent dat de vorming van één nationaal politiekorps op meer problemen stuit dan was voorzien en langer duurt.

Voor Overijssel betekent de aankondiging dat er uiteindelijk 13 politiebureaus resten in de steden Almelo, Deventer, Enschede, Hengelo en Zwolle en 8 grotere gemeenten. Voor West Twente wordt nog een locatie gezocht. Dat kan dus Nijverdal (gem. Hellendoorn) of Rijssen/Holten zijn. Totaal komen er 26 steunpunten waar spreekuren worden gehouden. Dat is in ieder geval in elke gemeente het geval en in enkele grote steden. Bovendien wordt het begrip wijkagenten uitgebreid om dichter bij de burger te staan.

< Het gerenoveerde politiebureau in Almelo blijft open. Eerder al werd het politiebureau aan het Vincent van Goghplein afgestoten, evenals de spreekuren in Wijkpunten.

 
15-12-2014  

Raad Oldenzaal wil onderzoek lozing NAM

 

OLDENZAAL – De gemeenteraad van Oldenzaal wil unaniem dat er een onderzoek komt naar de lozing door de NAM van chemisch verontreinigd afvalwater in Twentse bodem. Oldenzaal wil dat omdat de gemeente in 2009 de bodeminjectie mede mogelijk maakte door een bestemmingsplanwijziging.
De NAM loost per dag 9 miljoen kubieke meter afvalwater uit de Schoonebeekse oliewinning in voormalige winlocaties in Oost Twente. Volgens deskundigen bevat die hoeveelheid maar liefst zeven kubieke meter aan pure chemicaliën die ernstige uitwerking kunnen hebben op het zenuwstelsel van mens en dier. Het via enorme pijpleidingen aangevoerde chemisch afvalwater wordt via injectie op oude winlocaties van leeg geproduceerde velden op een diepte van minimaal 1200 meter onder Tubbergen, Mander en Oldenzaal geloosd. Volgens omwonenden zijn tot nu toe 4 lekkages bekend in 2011, 2012 en 2013. Door de NAM wordt slechts één lekkage erkend. De betrokken injectieput is nog steeds buiten gebruik. De lozing van chemisch verontreinigd afvalwater ontstond nadat de NAM in Schoonebeek middels fracking de laatste restjes olie uit de bodem haalt. Dezelfde omstreden methode die gebruikt wordt bij de winning van schaliegas.

Klik hier voor een onderzoek hoe de Twentse bodem is ontstaan.

 

 
16-12-2014  

Royale giften van Stichting Mensen voor Mensen

 

TWENTERAND – Bestuursleden Albert Hendrikse en Hans en Magda Evers van Stichting Mensen voor Mensen hebben de Stichting Manna uit Twenterand, Stichting Wios Wierden-Enter, KiKa Stichting Kinderen Kankervrij, Woonvoorziening De Tyehof Den Ham, Stichting BOOT uit Twenterand en Stichting Bowie uit Wierden blij gemaakt met een totaal te verdelen bedrag van 25.000 euro. De gelden zijn de baten van de veiling tijdens de ‘Illegale Haringparty’ in zaal Zandwijk te Vriezenveen, dat door de stichting jaarlijks wordt georganiseerd. De uitreiking werd bijgewoond door burgemeester Visser van de gemeente Twenterand.

Foto’s: Coen Mulder

Fotoreportage (4 foto's)...

 
16-12-2014  

Fusie Rabobank Noord en West Twente rond

 

ALMELO – De ledenraden van de Rabobank Noord Twente en Rabobank West Twente hebben maandagavond ingestemd met een fusie per 1 maart 2015 van beide coöperaties tot de nieuwe Rabobank Noord en West Twente.

Het directieteam van de nieuwe bank wordt gevormd door directievoorzitter Erik Jutstra, directeur Bedrijfsmanagement Pieke de Zwart, directeur Bedrijven Inge Zwijnenberg en directeur Particulieren Gerard Kok. Directievoorzitter Erik Jutstra: ‘Na de fusie ontstaat een krachtige bank die beter kan inspelen op de maatschappelijke veranderingen en economische uitdagingen. Bovendien hebben we na de fusie voldoende omvang om ook in de toekomst onze dienstverlening te waarborgen, zodat we in de wensen en behoeften van onze klanten kunnen blijven voorzien.’

De bank heeft kantoren in Almelo, Geesteren, Holten, Markelo, Nijverdal, Tubbergen, Vriezenveen, Vroomshoop en Wierden. Geldautomaten van Rabobank Noord en West Twente zijn op 35 locaties in de regio te vinden. Daarnaast beschikt de bank over lokale contactcenters met ruime openingstijden en kunnen klanten 24 uur per dag bankzaken regelen via de website of mobiele app.

 
17-12-2014  

Haaksbergen en Twenterand onder toezicht

 

ZWOLLE – De gemeenten Haaksbergen en Twenterand zijn door de provincie Overijssel onder preventief toezicht gesteld. Aanleiding de niet sluitende begroting voor het jaar 2015 met de aantekening dat het de begroting in de komende vier jaar ook niet sluitend krijgt. De provincie zal nu toezien dat financieel orde op zaken wordt gesteld. Haaksbergen zal moeten bezuinigen op personele kosten en subsidies. Twenterand heeft het preventief toezicht aan zich zelf te danken omdat de gemeenteraad de uitgaven in de begroting omhoog aanpaste zonder daar bezuinigingen tegenover te zetten.

 
17-12-2014  

Ambtelijke opvolger als directeur XL Businesspark

 

ALMELO – Senior accountmanager Jan Geerdink van de gemeente Enschede is benoemd tot opvolger van de vertrekkende directeur Luit Hoogenberg van het XL Businesspark bij Bornerbroek. Geerdink wordt voorlopig tot 1 juli 2015 gedetacheerd. Hoogenberg vertrekt met wederzijds goedvinden vanwege politieke strubbelingen over de hoogte van zijn inkomen voor deze partiële baan. Ook het inkomen van zijn rechterhand Maarten Rol oogst kritiek. Dat geschil wordt voorgelegd aan een onafhankelijke arbitragecommissie. Beide salarissen, die ver boven de Balkenende-norm liggen, kwamen tot stand na een aanbesteding dat door de aandeelhouders in het XL Businesspark werd goedgekeurd. De Twentse gemeenten Almelo, Borne, Enschede en Hengelo zijn aandeelhouder evenals de provincie Overijssel.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-12-2014  

Haags duikteam haalt lichaam uit Twentekanaal

 

MARKELO – Een duikteam van de politie moest vandaag speciaal uit Den Haag komen om bij Markelo een lichaam uit het Twentekanaal te halen. Het lichaam werd vanochtend rond kwart voor negen gevonden door Rijkswaterstaat ter hoogte van de Meenweg in Markelo, op de grens met Goor. Omdat het lichaam werd aangetroffen onder verdachte omstandigheden, werd de omgeving afgezet voor forensisch onderzoek. Rond half twee in de middag werd het lichaam van een man geborgen. De politie wil verder geen bijzonderheden geven.

 
19-12-2014  

Buiter Beton wil Randstad bereiken vanuit Naarden

 

BALKBRUG - Voor sierbestratingshandelaar Jan Buiter uit Balkbrug is een jarenlang gekoesterde droom uitgekomen. Sinds eind november mag hij zich de nieuwe eigenaar noemen van Koster Tuinmaterialen te Naarden. Een prachtig bedrijf met mooie producten en gelegen op een toplocatie aan de A1 richting Amsterdam.

Dankzij de nieuwe vestiging wordt Buiter Beton beter bereikbaar voor hoveniers en particulieren in de Randstad en dat is precies wat de Overijsselse ondernemer graag wil. “Vanuit onze vestigingen in Hengelo en Balkbrug leveren wij aan klanten in heel Nederland”, vertelt Jan Buiter. “Voor onze distributie werkt dat prima, maar hoveniers en tuinliefhebbers vanuit het westen des lands moeten een hele reis maken om onze showtuin te komen bekijken. Vanaf nu kunnen zij ook naar Naarden. Want de showtuin die daar een half jaar geleden is aangelegd is werkelijk schitterend en doet niet onder voor die bij onze vestiging in Balkbrug.”

Hoewel Buiter Beton met 35 jaar ervaring een gevestigde naam is binnen hoveniersland, heeft Jan besloten om de naam van de Naardense vestiging onveranderd te laten. “Iets wat goed is, moet je niet veranderen”, vindt hij. “Koster Tuinmaterialen bestaat al 25 jaar en heeft in die tijd een uitstekende naam opgebouwd en is vanwege de unieke ligging pal aan de A1, bekend bij ontzettend veel mensen. Wat ook hetzelfde blijft, zijn de gezichten. De voormalige eigenaar Rob van den Berg heeft de functie van bedrijfsleider aanvaard en daar zijn wij blij om. Hij kent zijn klanten, weet wat er speelt in de regio en is op zijn beurt een bekend gezicht voor de klanten.” Wat wel gaat veranderen is het assortiment. Dat wordt aangevuld met de complete lijn van MBI beton en Oprey Beisterveld. Daarmee wordt het programma voor particuliere klanten en met name voor de hoveniers, een stuk uitgebreider en daarmee interessanter. Daarnaast zijn ook alle materialen uit onze jaarlijkse Terras & Trends te koop op de nieuwe locatie.

Op de vraag of er nog meer vestigingen bij gaan komen, reageert Jan niet ontkennend. “Het is altijd mijn droom geweest om verspreid over heel Nederland een aantal vestigingen te openen, zeker omdat mijn dochter Lydia en schoonzoon Pieter het bedrijf zullen voortzetten als ik over een aantal jaren met pensioen ga”, vertelt hij. “Dat het er nu pas van komt, is omdat de crisis roet in het eten gooide. Toch hebben we niet stilgezeten en is ons bedrijf in de afgelopen jaren regelmatig vernieuwd en uitgebreid, evenals als onze producten. Met Naarden erbij hebben we nu drie vestigingen in het oosten en westen van het land. Wanneer de mogelijkheid zich voordoet, zou het zomaar kunnen dat we ook nog eens in het noorden of zuiden opduiken. Maar zover is het nu nog niet. We gaan ons nu eerst concentreren op onze Naardense vestiging.”

 
19-12-2014  

UWV blijft toch in Deventer, dankzij gemeente


Heel Twente moet straks naar Enschede voor het UWV, Salland en Noord Overijssel naar Zwolle.
Voor Deventenaren is het nabije Apeldoorn een brug te ver.
 

DEVENTER – Het aangekondigde vertrek van UWV in Deventer is niet in goede aarde gevallen bij de gemeente Deventer. Deventenaren zouden voor persoonlijke gesprekken voor arbeidsbemiddeling naar Apeldoorn moeten reizen waar UWV wel een vestiging zou behouden.
De Deventer wethouder Kolkman is daar vierkant voor gaan liggen en heeft met UWV bewerkstelligd dat een dependance in Deventer blijft dat in het kantoor Deventer Talent wordt ondergebracht. Eerder al kreeg Harderwijk een uitzondering vanwege de reisafstand naar Apeldoorn.

Dezelfde problematiek speelt ook in Twente. Daar wil het UWV zich concentreren in Enschede. Hengelo en Almelo raken daardoor hun vestiging kwijt. Voor de regio Almelo geldt dat het UWV kantoor al een aantal jaren gezamenlijk is gevestigd samen met de gemeentelijke sociale dienst in het rijksmonument Twenthe Centrum. De gemeente Almelo tekende voor die samenwerking een langjarig huurcontract.
Bovendien voert de gemeente Almelo ook de Wet werk & bijstand (Wwb) en per 1 januari a.s. de vervangende nieuwe Participatiewet uit voor de gemeenten Tubbergen en Dinkelland. Bovendien zijn UWV-cliënten uit de gemeenten Twenterand, Hellendoorn, Rijssen/Holten en Wierden nu nog aangewezen op de UWV-vestiging uit Almelo. Per eind 2015 moeten deze allen naar het geografisch externe Enschede, als de plannen van het UWV definitief doorgaan.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
20-12-2014  

Thermen Bussloo opnieuw de beste

 

VOORST – Volgens onderzoek van vergelijkingssite Zoover is Thermen Bussloo in Voorst wederom het beste wellness resort van Nederland. Het is de derde achtereenvolgende keer dat Thermen Bussloo de Zoover Award in de wacht sleept. Dit keer met 8,6 als beoordelingscijfer.
Thermen Bussloo is ook al de trotse bezitter van de Vrouw Award 2014 en medewerkers van Thermen Bussloo sleepten eerder dit jaar ook al 2 wereldtitels binnen tijdens het WM Aufguss 2014. 

 
23-12-2014  

Franchisenemers kopen deel Halfords

 

ALMELO – Voor 75 personeelsleden van Halfords eindigt het jaar toch nog goed. Franchisenemers hebben 17 filialen gekocht van de curator. Zij bezaten al 28 filialen waaronder de vestigingen in Almelo, Hengelo, Kampen en Zwolle. In totaal blijven dus 45 van de 100 filialen open.
De franchisenemers kochten bovendien de voorraad van 9 filialen en een deel van het hoofdkantoor om de franchiseketen in fietsen en auto-accessoires in sterk afgeslankte vorm door te zetten.
Met de curator worden nog gesprekken gevoerd voor de mogelijke overname van nog eens 14 filialen, waardoor mogelijk zelfs 59 winkels overeind blijven.
Halfords scheidde zich in 2013 af van de beursgenoteerde Macintosh Retail Group via een management-buy-out.
 

 
26-12-2014  

Levende Kerststal Mariaparochie.

Foto reportage Jan Bril.
 

Fotoreportage (16 foto's)...

 
29-12-2014  

Twee dagen de baas in restaurant Dorset

  BORNE - Restaurant Dorset is woensdag 14 en donderdag 15 januari twee dagen lang het domein van tien studenten van het ROC van Twente. Ze zijn in het kader van hun opleiding tot ondernemer/manager in de horeca dan even de baas bij het gerenommeerde bedrijf aan de Grotestraat. Een samenwerking die niet eerder op deze wijze gestalte kreeg.

Willem Dankers over de bijzondere primeur, waarbij de studenten de zogenaamde ‘Dorset Classics’ serveren: “Bij het ROC jureer ik wel eens tijdens examens. Het is fijn om net dit stapje meer te kunnen doen. Als je niet van elkaar weet wat je doet, is communiceren een stuk lastiger. En dit zijn wel de horecamensen van de toekomst, die moet je gewoon stimuleren. Ik heb andere nukken, andere items dan school die ik belangrijk vind. Ergens is er wel een overlapping. Uiteindelijk moeten ze zelf hun weg vinden.”
Lees verder...

 
30-12-2014  

Van der Most sluit De Koperen Hoogte

 

LICHTMIS – Selfmade-miljonair Hennie van der Most ziet geen heil meer in zijn hotel-restaurant De Koperen Hoogte aan de A28 in Lichtmis bij Zwolle. Tijdens een bijeenkomst maandagavond met het personeel kondigde van der Most de sluiting aan per 1 juli 2015, mits voor die datum geen koper wordt gevonden. Volgens Van der Most is de crisis en toenemende zuinigheid bij consument, bedrijfsleven en overheid de aanleiding voor het verlies dat al meerdere jaren aanhoudt.

Van der Most kocht de voormalige watertoren op verzoek van de gemeente en maakte er een luxe hotelresort van met 16 kamers en 2 suites en meerdere restaurants, zoals o.a. het in de top van de toren draaiende restaurant La Tour en de bijbehorende golfbaan.
De Koperen Hoogte scoorde onlangs nog een award bij vergelijkingssite Zoover met een gemiddelde beoordeling van 8,8 punten. Bij De Koperen hoogte werken ongeveer 60 mensen.

Eerder al stootte Van der Most de Bonte Wever in Assen af, evenals Preston Palace in Almelo. Speelstad Oranje in het Drentse dorp Oranje werd onlangs verhuurd als asielzoekerscentrum. Daarmee krimpt de horeca-activiteiten van Van der Most tot het Duitse Kernwasser Wunderland bij Kalkar, Funpark Meppen en Dorf Wangerland, Van der Most heeft verder nog de Evenementenhal in Hardenberg en meerdere bedrijven in de metaal en bouwsector.

Archief
Terug naar vorige pagina