Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
15-12-2014  

Crimefighters sluiten helft politiebureaus

 

ALMELO – Na de sluiting van meerdere penitentiaire inrichtingen in Nederland hebben crimefighters Ivo Opstelten en Fred Teeven besloten meer dan de helft van de 400 politiebureaus in Nederland te sluiten. Doel efficiënter werken met minder huisvestingskosten. Politieauto’s worden rijdende kantoren zodat agenten bij allerlei digitale informatie kunnen komen en de burger zal zich moeten richten op meer en meer dienstverlening via internet. Volgens Opstelten wordt het daardoor blauwer op straat. De bezuinigingsmaatregel neemt 10 jaar in beslag en de aankondiging komt op het moment dat werd erkent dat de vorming van één nationaal politiekorps op meer problemen stuit dan was voorzien en langer duurt.

Voor Overijssel betekent de aankondiging dat er uiteindelijk 13 politiebureaus resten in de steden Almelo, Deventer, Enschede, Hengelo en Zwolle en 8 grotere gemeenten. Voor West Twente wordt nog een locatie gezocht. Dat kan dus Nijverdal (gem. Hellendoorn) of Rijssen/Holten zijn. Totaal komen er 26 steunpunten waar spreekuren worden gehouden. Dat is in ieder geval in elke gemeente het geval en in enkele grote steden. Bovendien wordt het begrip wijkagenten uitgebreid om dichter bij de burger te staan.

< Het gerenoveerde politiebureau in Almelo blijft open. Eerder al werd het politiebureau aan het Vincent van Goghplein afgestoten, evenals de spreekuren in Wijkpunten.

Archief
Terug naar vorige pagina