Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-12-2012  

Politiek Twenterand poogt schade in te perken

 

TWENTERAND – Zes politieke fracties in de gemeenteraad van Twenterand pogen de schadelijke gevolgen over de berichten van het niet goed functioneren van burgemeester Visser in te dammen, door publiekelijk met een verklaring afstand te nemen van de berichtgeving.
De PvdA en Gemeentebelangen Twenterand doen aan dat ‘spelletje’ niet mee en ondertekenden de verklaring niet. Gemeentebelangen Twenterand vraagt zich zelfs af of de schuld wel bij de media gelegd moet worden en vindt dat Visser de poppenkast zelf heeft veroorzaakt.

Lees ook: ‘Burgemeester Twenterand onder vuur

 
01-12-2012  

Tubbergen zoekt evenementencoördinator

 

TUBBERGEN – De VVV en de Ondernemersvereniging Tubbergen zijn op zoek naar een evenementencoördinator die leiding zal moeten geven aan ‘Tubbergen Bruist’. De evenementencoördinator moet voor vrijwilligers van evenementen een inspiratiebron te zijn, die aanzet tot het ontwikkelen, vernieuwen en uitvoeren van aansprekende activiteiten en het investeren in de kwaliteit van te organiseren evenementen in Tubbergen.
“Stimuleren, initiëren en coördineren zijn hierbij kernbegrippen die als een rode draad door het functieprofiel van de te benoemen functionaris lopen”, zo staat omschreven. Oftewel ‘de spin in het web van Tubbergen Bruist’. De gemeente Tubbergen heeft voor een periode van 2 jaar geld vrijgemaakt, waarna de ‘afrekening’ volgt of de functie van evenementencoördinator verlengd wordt.

Sollicitaties moeten voor 15 december a.s. worden gericht aan:
Stuurgroep Evenementencoördinator Tubbergen
t.a.v. VVV
Raadhuisplein 4,
7651 CV Tubbergen

 
03-12-2012  

Hijsconstructie klapt in bij Enerpac Hengelo

 

HENGELO – In Hengelo is bij multinational Enerpac maandag aan het eind van de middag een enorme in aanbouw zijnde hijsconstructie in elkaar geklapt. De hydraulische installatie, bestaande uit vier torens met een hoogte van 45 meter, donderde met een daverend geraas in elkaar waarbij gelukkig geen slachtoffers bij vielen. Een vierde toren bleef staan, maar hoe stabiel is op dit moment onzeker. Een nabij gelegen manege en woning werden uit voorzorg ontruimd evenals een naastgelegen bedrijf. De paarden werden voorlopig elders ondergebracht.
Volgens getuigen was Enerpac al enkele dagen bezig met het testen van de installatie. Zowel het proefgewicht dat werd getild als de hoogte van de constructie werden steeds verder opgevoerd. Het ongeval gebeurde toen de hefconstructie op een hoogte van 45 meter was.
De Arbeidsinspectie doet onderzoek en Brandweer Hengelo denkt dat het wel 48 uur duurt voordat de ravage is opgeruimd.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
04-12-2012  

Geen exploitatiebod op luchthaven Twente

 

ENSCHEDE – Dinsdagmiddag sloot de aanbiedingstermijn voor exploitatie van de luchthaven Twente en volgens een bericht van TC Tubantia is geen enkel bod binnengekomen bij ADT, de ontwikkelmaatschappij van de voormalige luchtmachtbasis.
ADT wilde op basis van de biedingen een voorlopige gunning af te geven maar heeft niets om op terug te vallen.
Onlangs sprak de rechter al uit dat de voormalige luchtmachtbasis haar ‘militaire omschrijving en functie op papier’ eind 2013 verliest. Dit tot grote vreugde van de tegenstanders van een burgerluchtvaarthaven.
Daarmee stapelen de problemen voor de aandeelhouders Provincie Overijssel en de gemeente Enschede zich op, zodat zij zich opnieuw moeten beraden over de toekomst van het gebied.

Lees ook: 'Rimpels in vijver vliegveld Twente'

 
04-12-2012  

RABO sluit Den Ham, Westerhaar en Hellendoorn

 

NIJVERDAL - Rabobank West Twente gaat in 2013 haar filialen in Westerhaar, Hellendoorn en Den Ham sluiten. Aanleiding is het dalend aantal bezoekers en het toenemend giraal verkeer via internetbankieren. Wel blijven vooralsnog de geldautomaten maar een garantie voor langere termijn wordt niet gegeven.
Voor Westerhaar valt het doek op 4 februari 2013. Voor de 6 klanten per dagdeel komen twee alternatieven zoals de Rabobank Geldservice aan huis of bedrijf en de mobiele adviseur aan huis of bedrijf.
Hetzelfde geldt ook voor Hellendoorn en Den Ham. Het kantoor in Hellendoorn sluit op 3 juli 2013 en Den Ham volgt op 1 oktober 2013.
De kantoren in Vroomshoop en Nijverdal blijven open voor het storten van geld, het opladen van de chipknip, het storten van kasgelden via zogeheten sealbags, het huren en gebruiken van kluisjes en het bestellen van geld.

 
11-12-2012  

Miljoenenfraude bij netbeheerder Rendo Meppel

 

ASSEN – De rechter-commissaris van de rechtbank in Assen heeft het voorarrest van directeur Stéphan V. van Netwerkbeheerder Rendo uit Meppel met 9 dagen verlengd. Ook zijn voorganger Drs. Richard W. zit als hoofdverdachte nog steeds vast. Van hem werd vorige week het voorarrest met 14 dagen verlengd. Drie andere verdachten, directeuren van de SGI bio-energiecentrale in Steenwijk, in deze fraudezaak zijn inmiddels op vrije voeten in afwachting van een proces.
Zij allen worden verdacht van een miljoenenfraude bij de bouw van de energiecentrale in Steenwijk in 2007. Leningen, die Rendo verstrekte om de centrale te financieren, verdwenen via een omweg in de zakken van de directeuren. De Fiod legde vorige week voor miljoenen beslag op onder meer woonhuizen, grond en bankrekeningen van de verdachten.
Rendo verzorgt de netwerken-aansluitingen voor gas (102.000) en elektriciteit (56.000) in Zuid-Drenthe en Noord-Overijssel.

 
11-12-2012  

Minister van Onderwijs bezocht ROC van Twente

 

HENGELO - Gisteren heeft Jet Bussemaker ,minister van Onderwijs, de locatie De Gieterij van het ROC van Twente in Hengelo bezocht. Het was de eerste keer dat zij bij een ROC op bezoek was. De minister had aangegeven geïnteresseerd te zijn in de technische opleidingen en werd door studenten rondgeleid. Om haar een goed beeld te geven van het mbo, was er vooral veel ruimte voor praktijk en gesprekken met studenten.
De minister werd met name geïnformeerd over de samenwerking van het ROC met het bedrijfsleven in de opleidingen techniek. Ook was er bijzondere aandacht voor de studenten van de opleiding Werkplaatsmanager motorvoertuigentechniek. Deze studenten zijn gisteren begonnen met een wintercheck-actie waarmee zij Serious Request ondersteunen.
De studenten van de verschillende opleidingen lieten zien met welke opdrachten ze bezig zijn. Het accent daarbij lag op vakmanschap en techniek. De voorzitter van de centrale studentenraad, Ramon Jalving, speelde bij de ontvangst van de minister en de rondleiding een begeleidende rol. 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
11-12-2012  

Stichting Manna Vriezenveen ontvangt royale gift

 

VRIEZENVEEN – De stichting Manna in Vriezenveen heeft een gift ontvangen van 10.000 euro ter bestrijding van stille armoede in de gemeente Twenterand. Gulle gever was de stichting Mensen voor Mensen die jaarlijks o.a. de ‘íllegale haringparty’ organiseert in zaal Zandwijk.
Tijdens de haringparty boden ondernemers uit de regio op ingebrachte goederen zoals uiteraard het eerste vaatje ‘illegale’ nieuwe haring en bijvoorbeeld voetbalshirts van spelers van Heracles Almelo en FC Twente. Dit jaar bracht die veiling 20.000 euro op en de helft is nu voor de stichting Manna.
Manna deelde het afgelopen jaar voor 30.000 euro aan levensmiddelen en andere eerste levensbehoeften uit aan de groeiende groep minima binnen de gemeente Twenterand. Ook schenkt het kinderkleding en speelgoed aan gezinnen die het nodig hebben. Jaarlijks verstrekt Manna tevens 200 kerstpakketten en 125 kindergeschenkpakketten aan burgers die via maatschappelijke organisaties worden aangemeld.

De Twentse stichting ‘Mensen voor Mensen’ geeft zelf ook ondersteuning aan mensen die zonder hun schuld tot de minima behoren.
 

 
12-12-2012  

Ruim 74.000 euro voor clubs bij Opel Kamp

 

ALMELO – Tijdens een gala bij Opel Kamp in Almelo deelde directeur Mark Kamp voor een totaalbedrag van € 74.272,23 uit, zijnde de opbrengst uit verkoop van loten in de Grote Clubactie 2012. In het dealerrayon van Opel Kamp werd Zwem- en Poloclub Lumio Het Ravijn uit Nijverdal de winnaar met een bedrag van € 4213,50
Directeur Kamp deelde tevens de volgende cheques uit: € 3240,00 - WVC Volley, € 2640,00 - Basketballvereniging Uitsmijters, € 2400,00 - Volleybalvereniging Krekkers, € 1487,25 - Odin 92, € 1440,00 - Tubbergse Voetbalclub 1928 (T.V.C. 28), € 1313,52 - Sportvereniging Zenderen Vooruit, € 1050,21 – Ledo, € 480,00 - Vriezenveense Wandelvereniging De Deurstappers, € 240,00 - Het Hagenkoor en € 240,00 aan Credo Cantabile.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 80 foto's)

Fotoreportage (11 foto's)...

 
12-12-2012  

VolkerWessels bouwt Haags HaGa Ziekenhuis

 

AMERSFOORT/RIJSSEN - Bouwconcern VolkerWessels in Amersfoort van grootaandeelhouder Dick Wessels uit Rijssen, gaat het nieuwe kinderziekenhuis, het OK-complex en Hart- en Vaatcentrum van het HagaZiekenhuis (foto) in Den Haag bouwen.
VolkerWessels gaat eveneens het tweede deel van de renovatie uitvoeren evenals het technisch onderhoud in een periode van 20 jaar.

Het ontwerp van het HaGa Ziekenhuis is van Meyer en Van Schooten Architecten bv uit Amsterdam, de ontwerpers van het eerder gesneuvelde ontwerp van een stadhuis aan de markt in Almelo. In de plaats daarvan komt er een meer sober stadhuis naar ontwerp van Kraaijvanger Architecten op een andere plek.
Of VolkerWessels ook hier aan de slag gaat is nog onbekend. Het concern heeft wel een vinger in de pap in het consortium dat de binnenstad moet vernieuwen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
13-12-2012  

Tubbergen Twents kampioen in zonne-energie

 

TUBBERGEN – ‘De gemeente Tubbergen is Twents kampioen in het opwekken van zonne-energie’, dat meldde gedeputeerde Theo Rietkerk bij de officiële ingebruikname van 400 zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis. Volgens Rietkerk heeft de gemeente voor 2 voetbalvelden aan zonnepanelen liggen en ligt het daarmee voor op bijvoorbeeld de grote steden in Twente. In geheel Overijssel doen vijf gemeenten het nog beter dan Tubbergen en de provincie staat nummer één in Nederland. Binnen de gemeente Tubbergen doen vooral Fleringen, Manderveen en Vasse het goed. De 400 panelen op het gemeentehuis leveren een derde van de benodigde energie op jaarbasis of omgerekend energie voor 25 huishoudens. De kosten bedroegen 207.000 euro en de provincie subsidieerde 57.000 euro.

 
14-12-2012  

Politie volgt bezoekers Enschede via mobiel

 

ENSCHEDE – Politie Twente volgt in Enschede de bezoekers van de binnenstad via hun mobiele telefoon. Het ‘Big Brother is watching you’ volgsysteem is vandaag al in gebruik en zo kon men zien dat er 58 bezoekers in het stadhuis waren. Door de bezoekers te volgen in de ‘Crowd Control Room’ kan de inzet van politie en toezichthouders beter gereguleerd worden. Tenzij iedereen zijn batterij uit de mobiel haalt. De inzet van de techniek is bedoeld om de aantallen bezoekers in de binnenstad te reguleren tijdens de 3FM Serious Request actie in het Glazen Huis. Mogelijk dat het volgsysteem ook bij andere evenementen wordt ingezet zoals bijvoorbeeld bij risicowedstrijden van FC Twente.
 

 
14-12-2012  

Aftrap Twents arbeidsperspectief 2020


Directeur-generaal van het Ministerie van OCW, Drs. Hans Schutte (r) zag perspectief in Twente.
 

ENSCHEDE – In de skybox Twentekwartier van De Grolsch Veste werd in het bijzijn van ondernemers, onderwijsdirecteuren en Twentse wethouders met onderwijs in hun portefeuille voorafgaand aan de Twentse voetbalderby FC Twente – Heracles Almelo de aftrap gegeven van de uitvoering van het Twents Arbeidsmarktperspectief 2020.

In het Twents Arbeidsmarktperspectief is vastgelegd hoe overheid, onderwijs, onderzoekers en ondernemers gezamenlijk de Twentse arbeidsmarkt gaan versterken met als doel het aantal werkzoekenden onder de vijf procent te brengen en te houden.
Het initiatief tot de samenwerking werd genomen door het Platform Onderwijs, Werk en Inkomen (POWI), de ondernemers verenigd in VNO/NCW/MKB, en onderwijsinstellingen als UT, Saxion en ROC van Twente.

Door de samenwerking moet op alle niveaus onderwijs en werk beter op elkaar gaan aansluiten en de kwaliteit en kennis worden verhoogd. Binnen de onderwijsinstellingen ziet men door het bedachte concept ook synergie ontstaan middels projecten tussen hoogopgeleiden en het meer eenvoudige werk op de vloer, waardoor ook de basiskwaliteit wordt versterkt.

Ondernemer René Venendaal verkondigde tijdens de aftrap van het Twents Arbeidsmarktperspectief 2020 dat hij al langer het gezamenlijk belang had gezocht en juichte scholing en innovatie bij opleiding en werk toe. ‘Twente biedt momenteel aan 3300 personen hoogwaardige arbeid en dat kan en moet hoger’, aldus Venendaal.

Gedeputeerde Theo Rietkerk gaf namens de Provincie Overijssel aan dat de provincie blij is dat het partnerschap is ontstaan en verkondigde de komende jaren 10 miljoen euro te investeren in het project.

Directeur-generaal Drs. Hans Schutte van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur had geen geld bij zich, maar had met minister Jet Bussemaker wel in de week voor de aftrap werkbezoeken afgelegd bij bedrijven en onderwijsinstellingen in Twente. Hij zag vooral de focus op techniek als zeer kansrijk.

Alle betrokkenen bij de aftrap van het Twents Arbeidsmarktperspectief 2020 waren in deze eensgezind. Dat bleek bij de derby FC Twente – Heracles Almelo echter anders en werd er om en om gejuicht. De Almelose wethouder Mieke Kuik stak daarbij haar voorkeur voor zwart-wit niet onder stoelen of banken met haar clubsjaal van Heracles Almelo. Dat kan ook niet anders als oud- voorzitter van de supportersvereniging Hart voor Heracles. Toch kon ze maar twee keer juichen en de rood-witten drie keer.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-12-2012  

Drommen toeschouwers bij Dickens Festijn

 

DEVENTER – Liefst ruim 75.000 toeschouwers trok het Dickens Festijn de eerste dag naar Deventer. In het historische Bergkwartier wordt dit weekend voor de 22e keer het festijn gehouden. In de Bergkerk is een expositie met poppenhuizen en miniaturen die zijn geïnspireerd op de verhalen van Dickens. In de Deventer Schouwburg is dit weekend de musical 'A Christmas Carol' te zien. Ook wordt de tweehonderdste geboortedag van schrijver Charles Dickens herdacht. Naar verwachting zal zondag het bezoekersrecord van 150.000 worden gebroken.
Voor de liefhebbers die niet naar Deventer kunnen, zendt RTV Oost zondagmiddag een sfeerverslag uit van 15.00 uur tot 17.00 uur.
 

 
15-12-2012  

Grootscheepse USAR-oefening op vliegbasis

 

ENSCHEDE – Reddingsteams uit diverse Europese landen oefenen dit weekend samen op de voegbasis Twente ter verbetering van de samenwerking bij grensoverschrijdende grote rampen. De oefening duurt 36 uur onafgebroken in zeer realistische situaties. Op de voormalige luchtmachtbasis zijn o.a. een ingestorte school, een door een aardbeving verwoeste parkeergarage en een door een tsunami weggespoeld restaurant nagebouwd.

Klik hier voor de foto’s van Erik Schaddelee

 
16-12-2012  

Vol Den Ham tijdens Historisch Schouwspel


De slachter trok vroeger van boerderij naar boerderij om bijvoorbeeld varkens te slachten.
 

DEN HAM – De Vereniging Historisch Schouwspel Den Ham organiseerde tijdens de Wintermarkt voor de 10e keer het historisch schouwspel met behulp van zo’n 200 vrijwilligers. Al in 1812 was De Brink in Den Ham de plek van de jaarmarkt en kermis met tal van rondtrekkende marktkooplieden die hun waren aanboden aan boeren, burgers, buitenlui en edellieden.
Ook nu was dat het geboden schouwspel maar waren alleen de aangeboden goederen en de zaken voor de lekkere trek meer hedendaags.
Duizenden bezoekers vermaakten zich echter prima zoals op de foto’s van o.a. Henk Dubbink te zien is.
 

 
17-12-2012  

NS verwent reizigers kleine stations

 

ZWOLLE – NS gaat de reizigers op de stations in Olst, Wijhe, Heino en Raalte onthalen met koffie en een kerstkransje. Dinsdag begint de actie in Olst. Woensdag, donderdag en vrijdag is de actie in respectievelijk Wijhe, Heino en Raalte.
Reden is dat op grote stations vaak acties zijn voor reizigers en op kleine stations niet.

 
18-12-2012  

Het riool, de nieuwe frituurpan van Nederland?

 

ALMELO - Jaarlijks worden er duizenden liters frituurvet door de afvoer gegooid zonder dat men nadenkt over de gevolgen hiervan. Deze afvalvetten hopen zich op in de riolen wat vervolgens zorgt voor verstoppingen. Wanneer de vetten toch bij de zuiveringen komen zullen deze de zuivering ernstig aantasten. Dit kost gemeenten en waterschappen miljoenen euro’s per jaar. Kosten die onnodig worden gemaakt, want frituurvet is gemakkelijk in te leveren en daarmee help je niet alleen de gemeenten en waterschappen maar ook het milieu.

In oktober dit jaar is RIONED, de landelijke koepelorganisatie op het gebied van riool en stedelijk waterbeheer, begonnen met het uitrollen van de campagne ‘Vet, recycle het!’. Deze campagne maakt zich sterk voor het inzamelen en recyclen van afvalvetten. Op steeds meer plekken in Nederland verschijnen gele containers die speciaal ontworpen zijn om de afvalvetten in te gooien. Je kunt je afvalvetten gratis in een afgesloten verpakking in deze containers deponeren. De gele containers staan in supermarkten bij jou in de stad.

Hergebruik afvalvetten
De gele containers worden eens per twee weken geleegd en de inhoud wordt hergebruikt voor het maken van biodiesel. Deze biodiesel heeft de zelfde werking als normale diesel maar zorgt voor minder vervuiling. De CO² en fijn stof uitstoot ligt bij deze biodiesel een stuk lager waardoor het goed gebruikt kan worden in de tuinbouw. Ook is biodiesel door zijn vrijwel even hoge energie opbrengt als bij fossiele brandstof erg geschikt voor het opwekken van warmte.

Spek je clubkas
Ook wordt er een grote kans geboden voor sportclubs. Omdat de sportclub in Nederland wordt gezien als een plaats waar veel mensen samen komen, liggen hier kansen om met zijn allen bezig te zijn aan een beter Nederland. Sportclubs kunnen gratis een gele container bestellen en zo mee werken aan verbetering van riool, water en milieu. Daarnaast krijgt de sportclub voor elke volle container een bedrag dat varieert tussen 20 en 30 euro. Dit betekend dat je goed voor het milieu bent en daarbij je sportclub steunt. En dit allemaal door je afvalvetten niet meer door de afvoer te gooien maar in te leveren bij een gele container.

 
18-12-2012  

Heibel Wierden over huisvesten arbeidsmigranten

 

WIERDEN – Inwoners van Wierden hebben bezwaren geuit om 90 arbeidsmigranten te huisvesten in Vrijkomende Agrarische Bebouwing (VAB). Deze zogenaamde VAB’s moeten een soort ‘Bed and Breakfast’huisvesting worden voor arbeidsmigranten die nu nog in recreatiewoningen zitten.
In totaal wonen binnen de gemeentegrens van Wierden 250 arbeidsmigranten voornamelijk uit het Oostblok afkomstig. Marquette Detachering is een van die arbeidsbemiddelaars die zijn werknemers heeft ondergebracht in eigen recreatiewoningen op het Lageveld.
Wierden wil van deze huisvesting af en heeft nu de VAB bedacht voor 90 arbeidsmigranten die in Wierden werken. Voor de andere 160 bewoners is nog geen oplossing paraat maar de Wierdense wethouder Ria Broeze hoopt dat buurgemeenten een handje willen helpen.

 
18-12-2012  

Twente kiest voor VNG-inkoopvoorwaarden

 

ENSCHEDE - De vijf Netwerkstadgemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Oldenzaal en de Regio Twente stappen gezamenlijk over op de inkoopvoorwaarden van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).
De overgang betekent een lastenvermindering voor leveranciers die zaken doen met lokale overheden, zij hebben straks te maken met nog maar één set aan inkoopvoorwaarden.

In Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Oldenzaal en bij de regio Twente gelden de nieuwe inkoopvoorwaarden vanaf 1 januari 2013. Ook de gemeente Losser sluit aan, maar later in het jaar.

Landelijke regeling inkoopvoorwaarden
Sinds 2009 hanteren de Netwerkstadgemeenten en de Regio Twente de ‘Netwerkstad algemene inkoopvoorwaarden’. De VNG heeft een landelijke regeling ontwikkeld, die nu de bestaande Netwerkstadregeling vervangt.
Nederlandse gemeenten zijn vrij zich aan te sluiten of de voorwaarden naar wens aan te passen. De verschillen tussen de bestaande Netwerkstad- en VNG-voorwaarden zijn overigens zeer beperkt.

Voorwaarden niet overal toepasbaar
Vanwege het specifieke karakter van bepaalde branches, kunnen de VNG-inkoopvoorwaarden niet overal toegepast worden. Bijvoorbeeld op het gebied van ICT, bouwkundige bestekken en overeenkomsten met architecten en ingenieurs. Voor de branches gaan de ARBIT, DNR2011 (incl. addendum) en UAV 2012 gelden. De voorwaarden zijn na te lezen op de websites van betreffende gemeenten.

 
19-12-2012  

Waterschap R&D rond de feestdagen gesloten

 

ALMELO - Waterschap Regge en Dinkel is gesloten van maandag 24 december 2012 tot en met dinsdag 1 januari 2013. Op 2 januari 2013 vanaf 08.00 uur is het waterschap weer bereikbaar.

Van 24 december tot en met 1 januari is het waterschap voor calamiteiten en incidenten bereikbaar via telefoonnummer 0546 - 83 25 25. Gewone meldingen, waarvan de afhandeling kan wachten tot 2 januari, kunnen via het meldingenformulier worden ingestuurd. Het meldingenformulier is te vinden op de website van het waterschap.

 
19-12-2012  

Dinkelland zet grondprijs op scherp in Twente

 

DINKELLAND – De gemeente Dinkelland zet per 1 januari a.s. de prijs van een bouwkavel in de bestaande plangebieden op scherp door de prijs behoorlijk te verlagen. Dinkelland wil competitief blijven in de huidige vastgoedmarkt.
Zo gaat bijvoorbeeld de prijs per m2 in het plangebied Brookhuis voor een vrijstaande woning naar 210 euro terwijl daarvoor in 2010 nog 275 euro per m2 betaald moest worden. In 2011 werd al een eerste verlaging doorgevoerd naar 245 euro per m2. Al met al een prijsverlaging van ruim 23,5 procent in 3 jaar tijd.
Dinkelland wil bovendien potentiële kopers actief benaderen via de website www.wonenindinkelland.nl
Via de site kunnen belangstellenden de diverse bouwplannen bekijken en tevens vragen stellen.


Grondprijzen Dinkelland 2013

 
20-12-2012  

Veiling artikelen topsporters voor Serious Request

 

ALMELO - Op de veilingsite van de topsportersactie in de IISPA Almelo van afgelopen zondag kan nog steeds worden geboden op de beschikbaar gestelde spullen.
Wij noemen bijvoorbeeld een badmuts en badpak van zwemster Heleen Veldhuis, de VIP-ontvangst van WK rallycoureur Dennis Kuipers, het VIP-arrangement tijdens de Ronde van Overijssel in 2013, 4 businessseats bij de wedstrijd FC Twente – FC Utrecht, de clinic van Heracles doelman Brian van Loo, VIP-arrangement 2 personen motorrace Team Cliffracing, de clinic van topturnster en initiatiefneemster van de actie Wyomi Masela, maar ook het oranjeshirt van zilverwinnaar in Londen topruiter Gerco Schröder. Het shirt kwam er weliswaar als laatste bij, maar staat als enige voorwerp nog op nul en dat kan natuurlijk niet. Tot 22 december om 23.00 uur kan er nog geboden worden.
Doe er wat aan en klik hier.

 
20-12-2012  

ROC scoort € 38.547,43 voor Serious Request


Henkjan Smits neemt de cheque in ontvangst uit handen van Hans Schutte
 

HENGELO – Het ROC van Twente heeft CSG Het Noordik uit Almelo van de troon gestoten qua opbrengst van de acties van Twentse scholieren voor Serious Request. Stond de tussenstand bij ’t Noordik - de school waar ook DJ Michiel Veenstra op zat - zo rond de 25.000 euro, het ROC van Twente met meerdere vestigingen in Twente heeft de scholenteller opgestuwd naar € 38.547,43
Hans Schutte, oud-voorzitter College van Bestuur van ROC van Twente en nu directeur-generaal van het ministerie van OCW, maakte het bedrag donderdagmiddag bekend tijdens zijn officiële afscheidsreceptie van het ROC.

Schutte belastte de geboortige Almeloër en ex-Idols jurylid Henkjan Smits om samen met een groep studenten van het ROC van Twente het bedrag te gaan overhandigen in het Glazen Huis te Enschede. De studenten brachten het bedrag bijeen middels een lesmarathon. Tijdens die marathon kregen zij o.a. les van Henkjan Smits, RTL-weerman Dennis Wilt, voetbalanalyticus Jan van Halst en de burgemeesters Den Oudsten (Enschede) en Hermans-Vloedbeld (Almelo), Hans Schutte en zijn opvolger bij het ROC John van der Vegt.
Ook de andere acties van de diverse opleidingen van het ROC van Twente hebben veel geld opgebracht. Zo stapten er studenten op de mountainbike, deden een wintercheck voor auto’s, zamelden legen flessen in en hielpen in een verzorgingstehuis. Daarnaast werd er parallel aan de lesmarathon een LAN-party gehouden en bouwden studenten apps in de 24 uur van 19 op 20 december.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-12-2012  

Ter Keurst beste bestuurder van Twente

 

RIJSSEN – Wethouder Hans Ter Keurst van Rijssen-Holten is door het Twents onafhankelijk weekblad De Roskam verkozen tot de beste bestuurder van Twente in 2012. Opvallend is dat hij vorig jaar niet in de lijst voorkwam, daarvoor wel een aantal keren. Volgens de Roskam-medewerkers heeft Ter Keurst zowel op sociaal als op cultureel gebied huzarenwerk geleverd.
Lees verder…
 

 
21-12-2012  

DJ Veenstra en Ilse de Lange 1 uur ‘plat´ op 3FM

 

ENSCHEDE – De kerstsingle ‘Op Hoes Op An Veur Kesmis’ van de band ENorm heeft de actievoerders van 3FM Serious Request al 17.068 euro opgeleverd. DJ Michiel Veenstra gaf in het Glazen Huis aan dat als de verzoeken om de hit te draaien 10.000 euro opbracht, hij in het Glazen Huis een uur lang in zijn ‘moerstaal’ zou presenteren. Dat doet de geboortige Almeloër nu samen met stadgenote Ilse de Lange zondag a.s. van 22.00 uur tot 23.00 uur.
Overigens staat de totale teller na 3 dagen Glazen Huis nagenoeg op 3  miljoen euro en dat is een absoluut record voor 3FM Serious Request. (Download de single hier)
 

Lees ook: Op Hoes Op An Veur Kesmis

 

 
21-12-2012  

Miljoenen euro´s voor landschap NO Twente

 

ALBERGEN - Provinciaal Gedeputeerde Ineke Bakker gaf donderdag in ’t Vossenveen te Albergen het startsein van een zestal landschapsprojecten binnen het Nationaal Landschap Noordoost-Twente. Beweegtuin voor ouderen bij Lutkeberg te Geesteren, de 'natuurlijke speelberg' in de wijk Dannenkamp IV te Harbrinkhoek en een viertal verbeteringsprojecten in het Springendal te Vasse ontvangen per project een kleine 50.000,00 euro.
Voor heel het gebied binnen Nationaal Landschap Noordoost-Twente komt in de komende jaren een totaal bedrag van 6 miljoen euro beschikbaar. Voor de bredere gebiedsontwikkeling NO Twente in geheel loopt de investering op naar een totaal van 15 miljoen euro.

Afscheid werd genomen van 10 deelnemers van het Landschapspanel, die afgelopen jaren het programmateam en het bestuurlijk team van het Nationaal Landschap Noordoost-Twente gevraagd en ongevraagd hebben geadviseerd. Dit landschapspanel wordt beëindigd, omdat in de komende periode de participatie van bewoners en bewonersgroepen op andere wijze wordt ingevuld. "Het is prachtig om te zien dat u met elkaar, maar ook samen met de bewoners en ondernemers van de betreffende kernen vol energie tot mooie plannen bent gekomen", zei gedeputeerde Bakker tot de aanwezigen waaronder de afscheid nemende vrijwilligers en de wethouders Koegler (Dinkelland), Vloothuis (Oldenzaal), Weierink (Losser), Harmelink (Tubbergen) en waterschapsbestuurder Meek.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (13 foto's)...

 
23-12-2012  

Kerstpakket tegen stille armoede loopt storm

 

OLDENZAAL - Afgelopen zaterdag was het een spannende dag voor iedereen die op een of andere manier betrokken was bij de Twentse actie “Kerstpakketten tegen stille armoede”. Zou het resultaat van de inleveractie voldoende opleveren om aan de gestegen vraag te kunnen voldoen?
Aan het eind van de ochtend, als op alle 53 inzameladressen in Twente de daar ingeleverde artikelen zijn opgehaald kunnen we opgelucht ademhalen. Het aanbod is overweldigend. Na het uitpakken van de auto’s staan er enkele kubieke meters levensmiddelen, speelgoed, keuken- en badartikelen en vele zaken meer.

Tegen 13:00 uur zijn alle vrijwilligers binnen en wordt er met vaardige handen gewerkt aan het inpakken. Onder de groep van 20 vrijwilligers hebben we vandaag ook hulp van 4 maatschappelijke stagiairs. Dat zijn leerlingen van het voortgezet onderwijs die in hun 2e jaar een aantal uren meelopen in een organisatie.
Om half vijf is gestopt met inpakken. Er zijn dan zo’n 400 pakketten ingepakt!
Op dat moment was nog niet alles verwerkt maar kon aan een groot deel van deel van de vraag van instellingen worden voldaan. De rest van de levensmiddelen wordt volgende week ingepakt samen met de spullen die in de 2e ronden nog weer worden opgehaald.
Maandag, 24 december komen de vrijwilligers van de verschillende instellingen hun “bestelling” afhalen. Daarbij kunnen ze voor “hun gezinnen ook nog spullen meenemen van de tafel met speelgoed en andere non-food artikelen. Direct hierna gaan zij op pad om de pakketten bij de gezinnen af te leveren.
Mocht u alsnog een bijdrage willen leveren aan de actie dan kan dat nog. Op veel van de adressen kan ook deze week nog worden ingeleverd. Kijk hiervoor op onze website, www.ikdeelmijnkerstpakket.nl, op de pagina “Inzameladressen”. Daar staan de adressen en de inleverdata en tijden.
Geen internet? Bellen kan ook. Er wordt u dan met veel plezier een adres in uw omgeving vertelt. Het telefoonnummer is 0541-532562. (Niet tijdens de Kerstdagen bellen s.v.p.)

Fotoreportage: 1 foto's

 

 
26-12-2012  

Levende kerststal Mariaparochie erg druk

 

MARIAPAROCHIE - De 32e levende kerststal in de kerk van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand in de Mariaparochie trok ook dit jaar duizenden bezoekers. Op Eerste Kerstdag liep het zelfs storm en ontstonden flinke rijen mensen die moesten wachten voordat men naar binnen kon.
Ter bekostiging van de levende kerststal kon worden gedoneerd, waarbij een deel van de opbrengst is bestemd voor het Nationaal Epilepsie Fonds.

Fotoreportage: Jan Bril

 

Fotoreportage (20 foto's)...

 
29-12-2012  

Brand in Engbertsdijksvenen

 

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK – Een brand in het natuurgebied Engbertsdijksvenen, bij Westerhaar-Vriezenveensewijk, heeft zaterdag in de namiddag een strook veengebied van 1000 bij 150 meter verwoest.
Door de drassige bodem konden de gealarmeerde Twentse brandweerkorpsen niet met hun voertuigen het veengebied in waardoor men te voet het gebied in moest en met vuurzwepen het vuur bestreden werd. Omdat er door de natte periode een hoge grondwaterstand is en het vuur voornamelijk bovengronds woekerde, was dat te doen. Met een politiehelikopter werd een warmtebeeldcamera ingezet om de laatste vuurhaarden op te sporen, waarna omstreeks 19.30 uur de brandweer zich terug kon trekken.
Het natuurgebied Engbertsdijksvenen wordt veel bezocht door wandelaars die van de natuur willen genieten. Of de oorzaak van de brand aan onvoorzichtigheid ligt, kon de brandweer niet zeggen, maar het gaat daar wel min of meer van uit.

Klik
hier naar de fotoreportage van Patrick Weegink.

 
31-12-2012  

Grote brand Meubelboulevard Enschede

 

ENSCHEDE – Een grote brand op de Meubelboulevard Enschede noopte de politie vannacht om 35 bewoners aan de Hengelosestraat te evacueren. Tegen 04.00 uur werd inbraakalarm gegeven bij Swiss Sense Outlet, waardoor de politie uitrukte en vervolgens de brandweer alarmeerde. In het pand van 50x200 meter ziet ook nog woonwinkel Maison Manon en Mr. Hu Wokboulevard. Dit deel van de Woonboulevard moet als geheel verloren worden beschouwd.
De brandweer in Enschede heeft assistentie van meerdere korpsen en voert water aan vanuit de Enschedese haven, waardoor een groot gebied rond Schuttersveld is afgezet. In de segmentarisch opgezette Woonboulevard wordt getracht het overslaan van het vuur naar andere gebouwen te voorkomen.

Kijk naar een RTV Oost fotoserie en een RTV Oost
filmpje

 
31-12-2012  

Den Haag niet in beroep uitspraak vliegbasis

 

ENSCHEDE - De ministeries van Defensie en Infrastructuur gaan niet in hoger beroep bij de Raad van State tegen het besluit van de rechtbank in Almelo om de militaire status van luchthaven Twente met ingang van begin november 2013 te schrappen, meldt Tc Tubantia. De huidige gebruikers, de Vliegclub Twente, de Twentse Radio Model Vliegclub en ontwikkelingsmaatschappij ADT (gem. Enschede en provincie Overijssel) doen dat wel. Zij vrezen door het besluit van de bestuursrechter in Almelo uit Twente te moeten vertrekken. Of de Nederlandse Academie voor Verkeers- en beroepsvliegers (NAV), die sinds 1992 op de luchthaven Twente gevestigd is, zich ook verzet, is nog onbekend.
Lees verder in Tc Tubantia.

Archief
Terug naar vorige pagina