Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
21-12-2012  

Miljoenen euro´s voor landschap NO Twente

 

ALBERGEN - Provinciaal Gedeputeerde Ineke Bakker gaf donderdag in ’t Vossenveen te Albergen het startsein van een zestal landschapsprojecten binnen het Nationaal Landschap Noordoost-Twente. Beweegtuin voor ouderen bij Lutkeberg te Geesteren, de 'natuurlijke speelberg' in de wijk Dannenkamp IV te Harbrinkhoek en een viertal verbeteringsprojecten in het Springendal te Vasse ontvangen per project een kleine 50.000,00 euro.
Voor heel het gebied binnen Nationaal Landschap Noordoost-Twente komt in de komende jaren een totaal bedrag van 6 miljoen euro beschikbaar. Voor de bredere gebiedsontwikkeling NO Twente in geheel loopt de investering op naar een totaal van 15 miljoen euro.

Afscheid werd genomen van 10 deelnemers van het Landschapspanel, die afgelopen jaren het programmateam en het bestuurlijk team van het Nationaal Landschap Noordoost-Twente gevraagd en ongevraagd hebben geadviseerd. Dit landschapspanel wordt beëindigd, omdat in de komende periode de participatie van bewoners en bewonersgroepen op andere wijze wordt ingevuld. "Het is prachtig om te zien dat u met elkaar, maar ook samen met de bewoners en ondernemers van de betreffende kernen vol energie tot mooie plannen bent gekomen", zei gedeputeerde Bakker tot de aanwezigen waaronder de afscheid nemende vrijwilligers en de wethouders Koegler (Dinkelland), Vloothuis (Oldenzaal), Weierink (Losser), Harmelink (Tubbergen) en waterschapsbestuurder Meek.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (13 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina