Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
11-12-2012  

Stichting Manna Vriezenveen ontvangt royale gift

 

VRIEZENVEEN – De stichting Manna in Vriezenveen heeft een gift ontvangen van 10.000 euro ter bestrijding van stille armoede in de gemeente Twenterand. Gulle gever was de stichting Mensen voor Mensen die jaarlijks o.a. de ‘íllegale haringparty’ organiseert in zaal Zandwijk.
Tijdens de haringparty boden ondernemers uit de regio op ingebrachte goederen zoals uiteraard het eerste vaatje ‘illegale’ nieuwe haring en bijvoorbeeld voetbalshirts van spelers van Heracles Almelo en FC Twente. Dit jaar bracht die veiling 20.000 euro op en de helft is nu voor de stichting Manna.
Manna deelde het afgelopen jaar voor 30.000 euro aan levensmiddelen en andere eerste levensbehoeften uit aan de groeiende groep minima binnen de gemeente Twenterand. Ook schenkt het kinderkleding en speelgoed aan gezinnen die het nodig hebben. Jaarlijks verstrekt Manna tevens 200 kerstpakketten en 125 kindergeschenkpakketten aan burgers die via maatschappelijke organisaties worden aangemeld.

De Twentse stichting ‘Mensen voor Mensen’ geeft zelf ook ondersteuning aan mensen die zonder hun schuld tot de minima behoren.
 

Archief
Terug naar vorige pagina