Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
13-11-2018  

Paardenziekte Rhino heerst rond Hardenberg

 

HARDENBERG – In de gemeente Hardenberg is het rhinopneunomie-virus vastgesteld. De paardenziekte ‘Rhino’ kan dodelijk zijn en is zeer besmettelijk. Voor de regio geldt dan ook een vervoersverbod van paarden. Bij een van de paarden heeft de dierenarts euthanasie toegepast. Voor twee paarden kwam de medische hulp waarschijnlijk nog op tijd. Eerder dit jaar werd het virus in de regio Vaassen vastgesteld
Het Rhino-virus heeft meerdere karaktervormen, zo komt de abortus-variant voor bij drachtige merries, kent men de neurologische vorm met verlammingsverschijnselen en de verkoudheidsvariant die minder gevolgen met zich meebrengt.
Paarden die eenmaal besmet zijn, dragen het virus levenslang met zich mee. Zo’n 80 procent van de paarden in Nederland heeft voldoende afweerstoffen om deze verkoudheidsvariant in toom te houden.
Van en naar de stallen die besmet zijn, mogen geen paarden worden vervoerd. De incubatietijd bedraagt zo’n 14 dagen.
Organisaties van hippische evenementen nemen meestal ontsmettingsmaatregelen bij aanvoer van paarden of gelasten het evenement af. Ontsmettingsmaatregelen wordt een ieder aangeraden in het gebied waar het virus actief is geworden.
Meer weten om wat te kunnen doen? Klik hier!

 
15-11-2018  

Meer banen, minder werkzoekenden

 

TWENTE – Op de Twentse arbeidsmarkt valt er steeds meer te kiezen uit diverse vacatures maar het aantal werkzoekenden daalt sneller dan het Nederlands gemiddelde. Liefst 6.700 beschikbare vacatures telde de Monitormarkt aan het einde van het tweede kwartaal en dat zijn er 1.000 meer dan twee kwartalen eerder.
Omdat het aantal werkzoekenden zakt, ook in de kaartenbak van de sociale dienst, treedt er een krimp op van beschikbare krachten waardoor beschikbare banen in een aantal beroepen minder goed ingevuld kunnen worden zoals eerder al techniek en Ict. Bij dienstverlening en bij transport & logistiek is die nu ook krap te noemen. Kortom er is werk maar niet alle werkzoekenden zitten in de krappe doelgroepen waar men zit te springen om nieuwe medewerkers.
De werkloosheidscijfers in Twente benaderen nu dicht het landelijke gemiddelde.

Bent u toch op zoek naar een baan in bijvoorbeeld de regio Almelo? Klik dan hier...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-11-2018  

Tractor De Heihoeve gestolen, wie helpt?


Dit is het gestolen exemplaar.
 

LETTELE – Naar vandaag bekend is geworden, heeft het dievengilde begin november haar slag geslagen bij werk- en leercentrum De Heihoeve van Dimence in de buurtschap Lettele benoorden Bathmen.

Om de groenten van het land te kunnen halen, is de tractor onmisbaar. Cliënten en vakbegeleiders vragen daarom dringend om hulp: wie heeft tips over de diefstal of helpt hen aan een (tweedehands) tractor? 

Begin november is de tractor van het werk- en leercentrum De Heihoeve gestolen. “We zijn er echt kapot van. De tractor is hard nodig op onze biologische boerderij. Cliënten bewerkten er het land mee en oogsten de groenten. Die worden vervolgens verwerkt in de groentepakketten voor onze klanten,” vertelt Tonnie Kloosterboer van de Heihoeve. “De groentetuin is onze grootste inkomstenbron. Wekelijks worden er in een straal van 15 kilometer rondom de boerderij zo’n 150 groentepakketten geleverd.”

Schade claimen bij de verzekeraar heeft geen zin. “Het bouwjaar en de waarde van de tractor zijn namelijk niet bekend, en het voertuig was enkel tegen WA risico verzekerd.” Vakbegeleiders en cliënten van de boerderij hopen nu op ondersteuning vanuit omliggende bedrijven, of van mensen uit de regio, die De Heihoeve nauw aan het hart liggen. “Een tweedehands tractor kost toch al gauw tussen de € 15.000,- tot € 20.000,-,” aldus Tonnie.

Een vervangende tractor heeft bij voorkeur een 4-wiel aandrijving, 50 tot 70 pk, is onder de 1500 kilo, verstelbare spoorbreedte en de afstand tot de onderkant van de tractor is minimaal 45 cm. Helpen? Mail naar heihoeve@dimence.nl of bel naar 0570-551570 of 06-12949139.

 
16-11-2018  

Gijs Westerbeek Beste Twentse Ondernemer

 

ENSCHEDE - Gijs Westerbeek is vanavond verkozen tot Twentse Ondernemer 2018. De jury oordeel dat Gijs, CEO bij Adwise – Your Digital Brain, een ‘visitekaartje is voor het Twentse ondernemerschap’.
In de finale nam Gijs het op tegen Joop van Keulen van Van Keulen Interieurbouw, Gerard Olde Olthof van Vtel telecom én Ewald en Gert Huzink van Riwald Recycling in Almelo en Velsen.

CEO bij een leading digital agency
Gijs Westerbeek, afkomstig uit de bouwmanagementhoek verlegde hij zijn focus op de ondoorgrondelijke wereld van zoekmachineoptimalisatie en online marketing. Een goede keuze waarbij hij zijn talent om mensen in hun kracht te zetten kon manifesteren. Inmiddels is Adwise met negentig professionals een leading digital agency dat door Google wordt geprezen. Een blinkend hoofdkantoor in Almelo is tevens de uitvalsbasis voor internationale groei. Zelfmanagende teams maken dat Westerbeek zijn blik kan verleggen en nieuwe goals kan nastreven. Impact hebben, daar gaat het om bij Gijs Westerbeek.
Bekendmaking
De bekendmaking vond plaats tijdens TOM’s Business Blow Out, het business-event dat dit jaar voor de derde keer in de Grolsch Veste plaatsvond op initiatief van uitgeverij Van Deinse Media en meerdere partners.

 
22-11-2018  

Mail belastingdienst? Trap er niet in!

 

Bij controle van onze administratie heeft de belastingdienst geconstateerd dat er een betalingsachterstand is onstaan van uw belastingaangifte van 2016. Wij hebben u na het bekijken van onze boekhouding een bedrag van €459,70 teveel uitbetaald.

Wij hebben geprobeerd om het openstaande bedrag van €459,70 te incasseren van het rekeningnummer dat bij ons bekend staat maar dat is tot heden helaas niet gelukt.

Wij verzoeken u met spoed om het openstaande bedrag van €459,70 voor 27 november 2018 naar ons over te maken. U kunt het openstaande bedrag overmaken naar bankrekeningnummer NL34INGB0667151052 ter name van 'Belastingdienst' onder vermelding van betalingskenmerk BA-0957264R (IN AANSLAGNUMMERS HOORT ALTIJD UW EIGEN BSN-NUMMER TE STAAN)

Betaal voor 27 november 2018 zo voorkomt u aanmaningen en eventuele hoge incasso kosten die wij dan in rekening moeten brengen. Ook kunnen wij beslag leggen op uw rekeningen.

U ontvangt naast deze email ook een schriftelijke herinnering die vandaag per post naar u is verstuurd. (DIT WORDT NOOIT AANGEKONDIGD)
Wij hopen u zo voldoende geinformeerd te hebben.

Belastingdienst

Als afzender wordt het emailadres - Belastingdienst <noreply@belastingdienst.eu.nl> aangegeven. Vadertje Staat gebruikt vor de belastingdienst geen EU-mailadres. Trap er dus niet in!!!

 
23-11-2018  

Dip Almelo De Haandrik gekeerd in groei

 

ALMELO – In 2014 investeerde de provincie Overijssel 18 miljoen euro in capaciteitsvergroting van het kanaal Almelo – De Haandrik. Bruggen werden vernieuwd en verder werd het kanaal verdiept. De motivatie bestond uit meer vrachtvervoer over water in plaats van over de weg. In 2016 leek dat even weggegooid geld vanwege lagere vaarbewegingen en minder tonnage, althans die conclusie trok de Rekenkamer Oost Nederland maar de kentering volgde al in 2017. 

Het vervoer over water groeide in 2017 van 127.772 in 2016 naar 223.334 ton in 2017. Daarvoor werden 967 vrachtvaarten geteld die de sluis bij Aadorp passeerden, 253 meer dan in 2016. Daarvoor zouden over de weg bijna 2400 ritten met vrachtwagens extra benodigd zijn uitgaande van een laadgewicht van 40 ton. Glunderende gezichten in het provinciehuis in Zwolle derhalve.

Toch is er nog wel een minpuntje te noteren met mogelijk financiële gevolgen voor de investerende provincie. Bij Geerdijk hebben de woonhuizen aan de waterkant last van toenemend kwelwater dat onder de kanaaldijk doorsijpelt. Althans dat is de mening van de bewoners die toenemend last hebben van opdrukkende kelders, gescheurde funderingen en muren waarvan ernstig wordt getwijfeld qua stabiliteit. Voor de capaciteitsvergroting had men daar geen last van bij de woningen die er al veel decennia staan. Onafhankelijke experts doen nu in opdracht van de provincie Overijssel om te bezien of dat klopt en hoe eventueel de schade herstelt en in de toekomst voorkomen kan worden. Een nieuwe kleipakking voor de kanaalbodem en de kanaaldijken daar waar geen beschoeiing is, is dan de meest gebruikte oplossing.
Wordt vervolgd.

< In 2009 voerde transporteur Nijhof & Wassink i.s.m. de provincie al eens een proefvaart uit met containers vanaf Almelo richting De Haandrik/Coevorden. Aan de hand daarvan achtte men bij Nijhoff Wassink nadien de investering in het kanaal zinloos.

Archief
Terug naar vorige pagina