Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
16-11-2018  

Tractor De Heihoeve gestolen, wie helpt?


Dit is het gestolen exemplaar.
 

LETTELE – Naar vandaag bekend is geworden, heeft het dievengilde begin november haar slag geslagen bij werk- en leercentrum De Heihoeve van Dimence in de buurtschap Lettele benoorden Bathmen.

Om de groenten van het land te kunnen halen, is de tractor onmisbaar. Cliënten en vakbegeleiders vragen daarom dringend om hulp: wie heeft tips over de diefstal of helpt hen aan een (tweedehands) tractor? 

Begin november is de tractor van het werk- en leercentrum De Heihoeve gestolen. “We zijn er echt kapot van. De tractor is hard nodig op onze biologische boerderij. Cliënten bewerkten er het land mee en oogsten de groenten. Die worden vervolgens verwerkt in de groentepakketten voor onze klanten,” vertelt Tonnie Kloosterboer van de Heihoeve. “De groentetuin is onze grootste inkomstenbron. Wekelijks worden er in een straal van 15 kilometer rondom de boerderij zo’n 150 groentepakketten geleverd.”

Schade claimen bij de verzekeraar heeft geen zin. “Het bouwjaar en de waarde van de tractor zijn namelijk niet bekend, en het voertuig was enkel tegen WA risico verzekerd.” Vakbegeleiders en cliënten van de boerderij hopen nu op ondersteuning vanuit omliggende bedrijven, of van mensen uit de regio, die De Heihoeve nauw aan het hart liggen. “Een tweedehands tractor kost toch al gauw tussen de € 15.000,- tot € 20.000,-,” aldus Tonnie.

Een vervangende tractor heeft bij voorkeur een 4-wiel aandrijving, 50 tot 70 pk, is onder de 1500 kilo, verstelbare spoorbreedte en de afstand tot de onderkant van de tractor is minimaal 45 cm. Helpen? Mail naar heihoeve@dimence.nl of bel naar 0570-551570 of 06-12949139.

Archief
Terug naar vorige pagina