Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
06-11-2014  

Nieuwe autobrug over Twickelervaart

Afsluiting N741 Bornerbroek-Delden voor aanleg brugdek

Foto's: N741
 

AMBT DELDEN - De provinciale weg N741 Bornerbroek-Delden (Almelosestraat) is in verband met het vervangen van de brug over de Twickelervaart afgesloten tussen de afslag Langenhorsterweg en de kruising met de N346 (Rondweg) van donderdag 20 november tot half december 2014.
Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N346 en de Langenhorsterweg bij Delden. De wegomleidingen worden met borden aangegeven en zijn ook te zien op www.bereikbaar.overijssel.nl. Fietsers kunnen gedurende de werkzaamheden gebruik maken van de, parallel aan de N741 gelegen, fietspaden. Percelen van aanwonenden blijven gedurende de werkzaamheden bereikbaar (via de omleidingsroute).

Nieuwe brug
De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat iedereen zich gemakkelijk, veilig en vlot kan verplaatsen. Daarom werkt de provincie op vele plaatsen aan de verbetering van de wegen en bruggen in Overijssel. Een van deze bruggen is de autobrug over de Twickelervaart (Backenhagenbrug). Het verkeer dat van deze brug gebruik maakt, is de afgelopen jaren zowel in aantal voertuigen als in gewicht (aslast) flink toegenomen. Reden voor de provincie om de brug (een gemetselde boogconstructie uit 1904) te vervangen zodat ook in de toekomst een vlotte en veilige doorgang mogelijk blijft. Daarbij is er speciale aandacht voor het feit dat Twickel een historisch landgoed is. Het ontwerp voor de nieuwe brug is niet alleen sterk, maar past ook bij de ruimtelijke kwaliteit van de historische omgeving. De brug wordt gemaakt van beton met roodbruine stalen leuningen, waarin de tekst ‘Twickelervaart 1771’ is uitgesneden. Het ontwerp is tot stand gekomen in nauw overleg met de landschapsarchitect van landgoed Twickel.

Twickelervaart
De Twickelervaart is in 1771 gegraven door de eigenaar van het landgoed Twickel. Het scheepvaartkanaal was bedoeld ter bevordering van de handel en nijverheid van Twente. Na het midden van de negentiende eeuw raakte de vaart buiten gebruik. De Twickelervaart is een belangrijke cultuurhistorische structuur als onderdeel van het landgoed Twickel.

N348 Raalte - Ommen
Op de N348, van Raalte naar Ommen, wordt bij Lemelerveld de autobrug over het Overijssels Kanaal vernieuwd. De brug is in 1955 aangelegd en is aan het eind van de levensduur. Het brugdek wordt vervangen en de onderdoorgangen Kanaaldijk en Brugstraat worden verbreed. De weg is afgesloten van vrijdag 14 november 00.00 uur tot en met maandag 17 november 23.59 uur. Verkeer wordt omgeleid via de N35, A28 en N340.

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingen op www.bereikbaar.overijssel.nl.

 
07-11-2014  

Vechtstromen investeert 7 miljoen in biogas


De vergistingsinstallatie in Hengelo.
 

ALMELO - Waterschap Vechtstromen investeert zeven miljoen euro in haar biogasinstallaties. Met name de installatie op de rioolwaterzuivering (rwzi) in Emmen krijgt, met een investering van vijf miljoen euro, een stevige impuls en wordt geheel gerenoveerd. Ook biogasinstallaties in Hengelo, Enschede en Goor worden aangepakt. Het dagelijks bestuur van Vechtstromen stelt dit voor aan het algemeen bestuur van het waterschap. Met de biogasinstallaties wordt energie teruggewonnen uit het water dat op de rwzi wordt gezuiverd.

Met de voorgestelde investeringen kan de biogasinstallatie in Emmen naar verwachting weer twintig jaar vooruit. Dagelijks bestuurslid Roel van der Veen: “Emmen is en blijft voor Vechtstromen echt een belangrijke locatie voor gasopwekking. Met deze investering wordt de biogasproductie in Emmen verdubbeld naar 2 miljoen kubieke meter en kan rwzi Emmen geheel in zijn eigen energiebehoefte blijven voorzien.”

De installatie in Enschede moet nog een aantal jaren mee, maar wordt op termijn afgebouwd. Het slib van Enschede wordt daarna verwerkt in de Energiefabriek in Hengelo. In Goor wordt in beperkte mate biogas opgewekt. Deze installatie blijft als back up in de toekomst nodig. Het dagelijks bestuur heeft op integrale wijze naar de inzet van alle biogasinstallaties van Vechtstromen gekeken. De voorgestelde maatregelen op de vier locaties zorgen er daarbij voor dat zij, ook in de toekomst, volledig kunnen blijven voldoen aan alle wettelijke vereisten op het gebied van arbo, milieu en veiligheid.

Duurzaam
Biogasopwekking gebeurt door vergisting van het rioolslib op rwzi’s. Het is een duurzame wijze van waterzuivering, waarbij grondstoffen of energie uit afvalwater worden teruggewonnen. Zuiveringsinstallaties kunnen daarmee geheel of gedeeltelijk in hun eigen energiebehoefte voorzien. De Energiefabriek in Hengelo gaat nog verder. Daar wordt met nieuwe technieken over enkele jaren zoveel gas teruggewonnen dat netto energie wordt terug geleverd in een jaarlijkse hoeveelheid die vergelijkbaar is met het energieverbruik van 3500 huishoudens. Een en ander levert belangrijke exploitatievoordelen op. Bovendien leidt deze duurzame wijze van waterzuivering tot energiebesparing en CO2-reductie, en dat is belangrijk voor het tegengaan van klimaatveranderingen en het terugdringen van klimaateffecten op het waterbeheer.

Besluitvorming
In totaal is met de investeringen een bedrag van 7 miljoen euro gemoeid. Daarvan is voor 2,3 miljoen dekking gevonden in de meerjarenraming 2015-2018. Het dagelijks bestuur vraagt voor de overige 4,7 miljoen een krediet van het algemeen bestuur. De voorgenomen investeringen worden op 12 november besproken in de Adviescommissies van het waterschap. Naar verwachting neemt het algemeen bestuur van Vechtstromen een besluit op 26 november. De voorgenomen maatregelen kunnen in 2015 worden doorgevoerd.
 

 
10-11-2014  

Bert Kuiper op conceptlijst PvdA Overijssel


Na 4 jaar rust op het politieke front is de Almelose oud- wethouder Bert Kuiper er weer helemaal klaar voor.
 

ALMELO – De Almelose oud- wethouder Bert Kuiper (63) staat als 12e genoteerd op de conceptlijst van de PvdA voor de provinciale statenverkiezing op 18 maart 2015. Om zeker te zijn van een zetel zou Kuiper op 29 november a.s. door de leden nog wat hoger op de lijst gezet moeten worden. In totaal zijn er 47 zetels te verdelen. Daarvan bezet de PvdA er nu 9 terwijl de wekelijkse verkiezingspolls voor de PvdA niet om over te juichen zijn.
Wat dat betreft staat zijn collega oud- wethouder Buursink uit Enschede er slechter voor. Het huidige statenlid is door de toetsingscommissie van de PvdA niet op de lijst geplaatst. Voor hem geldt daardoor nog een zwaardere ‘operatie’ tijdens de ledenvergadering om überhaupt te kunnen kandideren.
De hoogste Tukkers op de voorlopige PvdA lijst zijn statenlid Anneke Beukers (59) uit Westerhaar op de 2e plek en de nieuwkomers Annemieke Wissink (39) uit Hof van Twente en Ben Kokkeler (56) uit Enschede op de plekken 4 en 5. Het oudste lid op de voorlopige kandidatenlijst is John Velterop (71) uit Rijssen/Holten.

1. Tijs de Bree – Raalte (37)
2. Anneke Beukers – Twenterand (59)
3. Hans Nooter – Zwolle (49)
4. Annemieke Wissink – Hof van Twente (33)
5. Ben Kokkeler – Enschede (56)
6. Peter Hermans – Deventer (53)
7. Marianne van Arendonk – Deventer (43)
8. Leander Broere – Dalfsen (33)
9. Mark Paalman – Hellendoorn (29)
10. Zafer Aydogdu – Deventer (49)
11. Ans Otterloo – Olst-Wijhe (62)
12. Bert Kuiper – Almelo (63)
13. Edwin Broekman – Zwolle (49)
14. Ellen Pot – Haaksbergen (54)
15. Gokhan Iyigunler – Hengelo (28)
16. Cees Sanders – Kampen (67)
17. Karen Kuipers – Zwolle (36)
18. Shridat Salikam – Enschede (54)
19. John Velterop – Rijssen-Holten (71)
20. Yvonne Ariesen – Zwartewaterland (51)
21. Wim Konter – Steenwijkerland (55)
22. Jannes Bouma – Zwolle (60)
23. Pascal Arnold – Zwartewaterland (43)
24. Andre Boersma – Enschede (60)
25. Hans ter Keurst – Rijssen-Holten (51)
26. Herman Sieben – Zwolle (60)
27. Luc Greven – Steenwijkerland (60)
28. Jan ter Schegget – Zwolle (61)

 
11-11-2014  

Cogas doet water bij de wijn met CBizz

 

ALMELO – Alle commotie rond de verplichte overstap van Ziggo naar Caiway heeft Cogas Kabel doen besluiten toch met een andere aanbieder in zee te gaan. Ver hoefde niet gezocht te worden, want provider CBizz bood zakelijke klanten al diensten via het Cogas netwerk op de coaxkabel .
CBizz is en voormalige dochter van Caiway die eerder al werd verzelfstandigd. CBizz wil consumenten nu een alternatief bieden op het coaxnetwerk van Cogas met een 3 in 1 pakket met 50/5Mbps internetsnelheid, 68 digitale tv-zenders en twee telefonielijnen met twee nummers, voor 37,50 per maand in het eerste jaar. Daarna gaat de prijs omhoog naar 44,95 per maand. Coax-klanten kunnen zodra ze dat willen gratis overstappen van coax naar glasvezel.

Ook Fiber.nl doet pogingen om consumenten via het netwerk van Cogas te bedienen. Daarvoor onderzoekt Fiber.nl de behoeft middels een inventarisatie op haar website. Tot donderdag 13 november kunnen potentiële klanten zich aanmelden zonder een verplichting aan te gaan. De teller staat nu (10.17 uur) op ruim 2400 dat moeten er zo’n 6000 worden.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
11-11-2014  

ZGT Almelo investeert in da Vinci Xi operatierobot

 

ALMELO – Het ZGT Almelo krijgt als eerste ziekenhuis in Twente een da Vinci Xi operatierobot. Daarmee heft het een ‘blinde’ vlek op in dit deel van Nederland. Met de aanschaf is een bedrag gemoeid van 1,8 miljoen euro.

De voordelen van de da Vinci Xi robot liggen vooral bij ingewikkelde operaties in een klein gebied. Het apparaat helpt chirurgen precisie operaties uit te voeren aan o.a. prostaat, slokdarm, maag, nieren en endeldarm. Ook is de robot inzetbaar door gynaecologen.

Het apparaat wordt deze maand geïnstalleerd en wordt op 8 december in gebruik genomen.

Klik hier voor meer info.

 
15-11-2014  

ALS burgemeesters koken, levert 20.000 euro op


'ALS burgemeesters koken', werd georganiseerd dor de stichting ALS la carte.
 

HENGELO – Buitenplaats De Houtmaat op ’t Weusthag in Hengelo was vrijdagavond het decor voor een bijzonder diner.
Zeven Twentse burgemeesters acteerden als koksmaatje van de Twentse meesterkoks Lars van Galen (Hotel ’t Lansink - Hengelo), Michel van Riswijk (Landhotel De Bloemenbeek – De Lutte), Erik de Monnink (Restaurant De Swarte Ruijter - Holten) en Jelle Wagenaar (Het Seminar – Zenderen) tijdens een bijzonder diner om geld in te zamelen ter bestrijding van de ziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), een zenuwziekte met de dood tot gevolg.
Exact 120 ‘hongerige monden’, à raison van 125 euro, moesten door de meesterkoks en de koksmaatjes Roel Cazemier (Denekamp), Theo Schouten (Oldenzaal), Hans Gerritsen (Haaksbergen), Rob Welten (Borne), Ellen Nauta (Hof van Twente) en Michael Sijbom (Losser) worden gevuld, terwijl Sander Schelberg in zijn stad als gastheer van de avond fungeerde. Onder de gasten ook enkele patiënten die door deze vreselijke ziekte zijn getroffen. Uiteraard onze eigen Freek Buitenweg, oud- fotograaf van AlmeloNieuws.nl die ruim vier jaar geleden de diagnose kreeg gesteld.
Dr. Reinout van Vliet (’t Roessing) zette de aanwezigen in heldere bewoording uiteen wat de zenuwziekte ALS inhoud en hoe dat ziektebeeld verloopt. Bij ’t Roessing zet hij zich in om de levenskwaliteit van patiënt en familie - zo lang als mogelijk is - overeind te houden, want ook dat vormt volgens Van Vliet een belangrijk onderdeel naast de research hoe deze dodelijke ziekte eigenlijk ontstaat. Zo’n 1.500 patiënten in Nederland hebben ALS. In het ALS Centrum te Utrecht worden de krachten gebundeld om onderzoek te doen naar het ontstaan van het afsterven van zenuwen, want dat is in feite wat een ALS-patiënt overkomt.

Veiling
Naast een verloting werden tijdens de avond door ‘veilingmeester’ Jan Medendorp diverse kavels aan de man gebracht op zijn geheel eigenzinnige wijze. O.a. door spelers gesigneerde shirts van Heracles Almelo en Fc Twente, een ballonvaart, een beauty-verzorging en wat dies meer zij, gingen onder de hamer. Zo regelde de Almelose ondernemer Henk Bolk een bezoek aan het ministerie van Justitie met ontvangst van minister Ivo Opstelten en een ontvangst in het Torentje bij minister-president Mark Rutte en dat bracht het totaal van de avond naar z’n 20.000 euro ten bate van de strijd tegen ALS.

Fotoreportage (46 foto's)...

 
16-11-2014  

Vertraging bij plaatsing brugdek Lemelerveld

 

LEMELERVELD – De aanhoudende regen was vandaag spelbreker bij het op de plaats schuiven van een nieuw brugdek in de N348 over het Overijssels kanaal bij Lemelerveld. Het op de plek schuiven zou ’s morgens om 09.00 uur beginnen maar daar werd pas tegen het einde van de middag mee gestart. Rond 20.00 uur lag de brug op zijn plek. De sloop van de oude brug begon dinsdag. Maandag wordt volgens Reef Infra het wegdek geasfalteerd en dinsdag kan het verkeer weer gebruik maken van de brug. De werkzaamheden zijn 24 uur per dag te volgen via de webcam.
 

 
17-11-2014  

Michelinsterren in Overijssel blijven behouden

 

MAASTRICHT – Met uitzondering van het failliete De Wanne in Ootmarsum en de verhuizing van Librije’s Zusje van Zwolle naar Amsterdam, zijn er geen wijzigingen in de toegekende Michelinsterren aan restaurants in Overijssel, zo werd vandaag in Maastricht bekend gemaakt.
De Librije*** in Zwolle, van Jonnie en Therèse Boer, blijft de onbetwiste nummer een met drie sterren. Librije’s Zusje dat van Zwolle naar Amsterdam ( in het Waldorf Astoria) is verhuist, behoud de twee sterren omdat de dagelijkse leiding door Sidney Schutte en Geralda Joziasse is meeverhuist. In Amsterdam werd op 1 mei jl. geopend en in Zwolle sluit Librije’s Zusje eind dit jaar.
De Lindenhof ** in Giethoorn behield de twee sterren en ook Kaatje bij de Sluis* (Blokzijl), ’t Lansink* (Hengelo), De Bloemenbeek* (De Lutte) en De Bokkepruik* in Hardenberg behouden hun ster.

 
17-11-2014  

Verzet tegen plan mestfabriek Zenderen

 

ZENDEREN – Het plan voor de bouw van een mestfabriek op de stortplaats Elhorst-Vloedbelt nabij Zenderen zorgt voor onrust. Dat bleek dit weekend tijdens een bijeenkomst, waar werd gezegd dat men niet zit te wachten op een beerput. Veel inwoners van Zenderen plaatsen vraagtekens bij nut, noodzaak en effect. De afvalverwerker Twence wil op de stortplaats vijftien miljoen euro investeren in een installatie waar mest zou moeten verwerkt tot biogas, stikstof en fosfaten.
Lees verder in De Roskam.
 

 
18-11-2014  

Ook Fiber.nl op netwerk van Cogas

 

ALMELO – Door alle commotie rond het verdwijnen van provider Ziggo van het coax-kabelnetwerk van Cogas, is de in oost Nederland actieve netwerkbeheerder dermate in het nauw gedreven dat het per januari a.s. toch meerdere providers op het coax- en glasvezelnetwerk toelaat. De laatste weken zijn ADSL-concurrenten als KPN, Telfort en XS4ALL bijzonder actief in het Cogas-gebied. Ook dat verhoogt de druk op netwerkbeheerder Cogas om meer providers dan alleen Caiway ruimte te bieden.

Glasvezelprovider Fiber.nl inventariseerde afgelopen week de behoefte en komt nu met 4 alles in 1 pakketten variërend van 34,95 tot 64,95 euro maandelijks gedurende het eerste jaar. Daarna komt er 10 euro bovenop. Bij minimaal 2500 aansluitingen zet Fiber.nl de gratis snelheidsverdubbelaar in voor een periode van één jaar.
Ook Caiway deed water bij de wijn in de kosten van de alles in 1 HD-pakketten. De snelheid ligt overigens wel lager dan de basissnelheid bij Fiber.nl
Een andere aanbieder voor de particulier is CBizz dat tot dusverre alleen op de zakelijke markt actief was via Cogas. CBizz is eerder ontstaan uit Caiway. CBizz moet in de zakelijke markt het Hengelose Weserve naast zich dulden.

Particulier:
Caiway
CBizz
Fiber.nl

Zakelijk:
CBizz
WeServe
 

 
19-11-2014  

Buurtzorg begint met kleine verpleeghuizen

 

ALMELO – Buurtzorg-ondernemer Jos de Blok wil gaan starten met kleine verpleeghuizen in de wijk.
De Almeloër die maandag jl. werd onderscheiden met de Albert Medal van de Royal Society for the encouragement of Arts, Manufectures and Commerce voor zijn innovatie op het gebied van creativiteit, commercie en sociale verbetering als oprichter van de inmiddels internationaal gelouterde thuiszorgorganisatie Buurtzorg, wil naar gelijk voorbeeld met een paar verpleeghuizen starten voor met name dementerende bejaarden in de eigen wijk.
Verpleeghuizen voor maximaal 12 personen met een dagelijks levensritme zoals men dat zelf gewend is. De intensieve zorg wordt uitgevoerd door kleine teams van verpleegkundigen, waarbij er vanuit wordt gegaan wat de zorgbehoevende nog wel zelf kan.
De Blok wil beginnen in het zuiden en noorden van het land en zoekt nog een locatie in de regio Twente.
 

 
20-11-2014  

Enschede doet alle panden in de verkoop

 

ENSCHEDE – Het totale bezit aan gebouwen van de gemeente Enschede staat voor 190 miljoen euro in de boeken. Dat kost de gemeente jaarlijks 2,8 miljoen euro aan rente. Reden voor de gemeente Enschede om te inventariseren wat de werkelijke marktwaarde is en het bezit in principe te koop te zetten. Om tot verkoop over te gaan moet wel miljoenen euro’s worden afgeschreven.
Buurthuizen, wijkcentra, sportkantines, leegstaande schoolgebouwen, bedrijfsverzamelgebouwen en zelfs het stadskantoor wordt genoemd voor mogelijke verkoop.
Een uitzondering geldt voor het stadhuis dat als monument niet verkocht mag worden maar het stadskantoor kan volgens het Enschedese college van B&W ook wel gehuurd worden.

<< Eerder al kondigde gemeente Almelo aan om te inventariseren welke gemeentelijke panden in de verkoop gaan. Voor beide gemeenten telt de financiële situatie waarin men verkeerd.
Het stadhuis van Almelo, ontworpen door architect J.J.P. Oud, staat al in de verkoop. Er zijn zowel plannen voor
hergebruik als voor sloop. In het voorjaar betrekt de gemeente het nieuwe stadhuis aan de Haven ZZ.

 
20-11-2014  

Almelose ambtenaren winnen OZO-kennisquiz

 

NIJVERDAL/ALMELO – Een team van Almelose ambtenaren heeft met succes de titel verdedigd om de Kennis Trofee van de Overijsselse Zieken Omroep (OZO). Het was een stevige strijd met het team van de gemeente Twenterand, maar net zoals vorig jaar gingen de Almeloërs met de trofee naar huis. In acht rondes met vragen van zeer uiteenlopende aard over scheikundige symbolen, sport, muziek, het raden van stripfiguren en bruggen, maar ook algemene vragen bleef men de concurrenten uit Twenterand, Hof van Twente, Rijssen-Holten en Tubbergen voor zodat de wisselbeker wederom het Almelose stadhuis siert.
De plaats van handeling was de studio van de OZO in Nijverdal. De OZO verzorgt normaliter radio-uitzendingen in verpleeghuizen en het ZGT Almelo.

Foto: Eef Jansen (OZO)

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-11-2014  

Tubbergen handhaaft uitgifteprijs bouwkavels

  TUBBERGEN – De gemeenteraad van Tubbergen heeft besloten om de (kavel)uitgifteprijzen voor het kalenderjaar 2015 te handhaven op het prijsniveau van 2014. De taxatiecommissie komt namelijk tot de conclusie dat de nu geldende (kavel)uitgifteprijzen nog steeds marktconform zijn. De gemeenteraad neemt tijdens de raadsvergadering op 15 december 2014 een besluit over de vaststelling van de nieuwe (kavel)uitgifteprijzen.
Lees verder...

 
21-11-2014  

Geen Roskam door hersenbloeding hoofdredacteur

 

ALMELO – Er verschijnt deze week geen Roskam. Uitgever en hoofdredacteur Han Pape van het Twentse opinieweekblad De Roskam is getroffen door een hersenbloeding. In een brief aan de abonnees werd daarvan vandaag melding gemaakt. Hoe lang Pape uit de running is, is nog onbekend maar hij laat in het schrijven wel weten vooralsnog geen behoefte te hebben aan bezoek in het ziekenhuis.
De komende weken neemt een team van redacteuren waar, zodat de komende weken het ‘snedige’ opinieweekblad weer gewoon bij de abonnees op de mat valt onder het motto ; De Roskam zwijgt niet, de Roskam brult’.

 
22-11-2014  

Steeds minder kopers op koopavonden

 

ZWOLLE – Volgens onderzoek van CityTraffic voor RTL Nieuws neemt het dalende aantal consumenten op koopavonden dramatische vormen aan. De trend is landelijk. Onderzoeker CityTraffic heeft in de steden meetpunten waar automatisch wordt geteld.
In de steden in Overijssel is Almelo koploper met maar liefst een daling van 61 procent (meetpunt Galerij). Hengelo heeft over een drietal meetpunten een daling van 52 procent. Enschede en Zwolle (elk 3 meetpunten) delen de derde plek met een daling van 42 procent terwijl Deventer (3 meetpunten) er van de grotere Overijsselse steden er nog het beste vanaf komt met een daling van 39 procent.
 

 
25-11-2014  

Rabo NT steunt projecten in Almelo en Tubbergen

 

ALMELO – Liefst 28 verenigingen en stichtingen uit Almelo en Tubbergen werden maandagavond verblijd met een bijdrage uit het Projectenfonds van Rabobank Noord Twente. De cheques, die varieerden van 500 tot 5000 euro met een Almelo’s totaal van 39.500 euro en een Tubbergs totaal van 30.000 euro, werden uitgereikt tijdens een heugelijke bijeenkomst in de kantine van DOS’37 in Vriezenveen.

Almelo:
Jeu de Boulesclub De Toss, Buurtvereniging Bolkshoek-Gravenallee-Wateregge, Scheidsrechtersvereniging Almelo e.o., Scoutinggroep De Tubanten Almelo, SV Almelo, Scouting H.J.B. Llanos, Ouderenvereniging Almelo, M.H.C. Almelo, Koninklijke Almelosche Harmonie, ATV Luctor et Emergo, Historische Kring Stad & Ambt Almelo, Ontmoetingsplein55plus, Concertkoor Sursum Corda Almelo, Judo Almelo en JV THAG, Stichting LifeCenter en VSO De Brug.

Tubbergen:
Kameleongroep Scouting Vasse e.o., Stichting Multifunctionele Accommodatie Stevo, Voetbalvereniging Fleringen, Vogelvereniging Tubbergen en omstreken, Stichting Historische Kring Vasse-Mander-Hezingen, Stichting Jong Nederland Albergen, Stichting Kunst in Tubbergen, VVV Gemeente Tubbergen, VV Langeveen, De Delle, Voetbalvereniging MVV'29 en Vakantie Spelen Albergen.

Rabobank Projectenfonds
Het Rabobank Projectenfonds keert twee keer per jaar bedragen uit aan lokale organisaties en verenigingen, die een maatschappelijk of cultureel doel nastreven. De selectiecommissie (bestaande uit zes leden uit de ledenraad van de bank) heeft de aanvragen over de tweede helft van 2014 verdeeld over veertig projecten. Zij moesten een keuze maken uit zestig aanvragen. Het totaalbedrag van de veertig projecten bedroeg maar liefst € 107.500,-.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
26-11-2014  

Haagse miljoenen voor asbestsanering

 

DEN HAAG – De provincie Overijssel kan van 2016 tot 2020 een rijksbijdrage van 38 miljoen euro tegemoet zien voor asbestsanering in de bodem. Staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) deed deze toezegging in de Tweede Kamer. Met de miljoenen van rijkswege kunnen de komende jaren de meest risicovolle asbestlocaties op Overijsselse grond worden aangepakt.
Lees verder in De Roskam
 

 
27-11-2014  

LAS wil maatregelen na foute PGB-brief

 

ALMELO – Het Almelose LAS-raadslid Jan Hammink wil dat de Twentse gemeenten het ingehuurde commerciële bedrijf HHM, dat voor meerdere Twentse gemeenten de besteding van het PGB-budget controleert, buitenspel zet.
HHM stuurde aan Almelose burgers met een persoons gebonden budget (PGB) een brief waarin werd verkondigd dat men onder de gemeente Enschede viel. Dergelijke brieven werden ook in andere Twentse gemeenten verstuurd.
Of de wens van Hammink wordt gehonoreerd? Verantwoordelijk wethouder Anja Timmer noemde de brief van Bureau HHM een ‘domme zet’. De gemeente Almelo stuurt nu alsnog een excuusbrief aan PGB-cliënten en zal er op toezien dat officiële brieven over de PGB alleen nog op briefpapier van de gemeente worden verstuurd.

<< Hammink vindt dat maar magertjes, temeer daar er toch al zoveel onrust is aan de vooravond van veranderingen in de zorg.

 
27-11-2014  

Bestuurder monstertruck reed eerder publiek in

Verzoek tot beslaglegging op alle bezittingen chauffeur

Foto via Brandpunt Reporter
 

HILVERSUM/HAAKSBERGEN - Stuntman Mario Doornink, die in Haaksbergen een ongeluk veroorzaakte waarbij drie doden en 28 gewonden vielen, is vier jaar geleden ook al eens op het publiek ingereden. Dat gebeurde in Asten, met een dragracemotor, meldt het KRO televisieprogramma Brandpunt Reporter vanavond. Zes personen liepen verwondingen op. Een van de slachtoffers raakte arbeidsongeschikt. Mario Doornink bleek niet verzekerd tegen aansprakelijkheid.

Volgens Brandpunt Reporter had de stuntman voor het evenement in Haaksbergen evenmin een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Letselschade-expert Y. Drost wil nu namens de slachtoffers en nabestaanden beslag laten leggen op de bezittingen van Mario Doornink om te voorkomen dat de gedupeerden straks financieel in de kou staan. “Het gaat gewoon om een recidivist, die eerder een ongeluk heeft veroorzaakt. We gaan beslag leggen op al zijn bezittingen. Iemand die niet luisteren wil, moet op dat punt maar voelen,” zegt Drost in Brandpunt Reporter.

Op 16 juni 2010 schoot stuntman Doornink tijdens een auto-evenement in Asten met zijn dragracemotor het publiek in, waarbij zes toeschouwers gewond raakten. Een van de slachtoffers was er zo ernstig aan toe dat ze geopereerd moest worden aan haar schouder. De vrouw raakte arbeidsongeschikt en moest een jaar onder medisch toezicht revalideren. De politie was niet aanwezig toen het ongeluk gebeurde en werd ook niet ingelicht door de organisatoren. Ook de gemeente Asten, die de vergunning verstrekte voor het evenement, werd niet geïnformeerd over het ongeluk. Volgens hoogleraar bestuurskunde A. Korsten zijn daarmee belangrijke vergunningsvoorwaarden overtreden.

De vrouw die vier jaar geleden in Asten gewond raakte aan haar schouder is een civiele procedure begonnen tegen de onverzekerde stuntman en de organisatoren van het evenement. Volgens haar advocaat, H. van Ommen, komt de zaak begin volgend jaar voor de rechter. Hoogleraar bestuurskunde A. Korsten is er sprake van een blinde vlek” in het vergunningenbeleid als het gaat om aansprakelijkheid. “Het hele veiligheidsvraagstuk rondom dit soort evenementen verdient meer bestuurlijke aandacht en meer kritische bezinning,” zegt Korsten in Brandpunt Reporter.

Letselschade-expert Y. Drost noemt het “ronduit stuitend” dat de bestuurder van de monstertruck in Haaksbergen opnieuw onverzekerd rond reed. Vandaag diende hij namens de slachtoffers en nabestaanden van het drama in Haaksbergen een verzoek in bij de rechtbank in Almelo om beslag te leggen op de bezittingen van de stuntman, waaronder de monstertruck en de woning van Mario Doornink. De rechter wilde hierover niet meteen een besluit nemen, omdat er ook nog een strafrechtelijk onderzoek naar de zaak loopt. Hij wil eerst in een extra zitting het Openbaar Ministerie horen alvorens een uitspraak te doen over het verzoek van Drost.

Brandpunt Reporter, donderdag 27 november, 20.25 uur NPO 2

 
28-11-2014  

DSW start met zorgverzekeraar inTwente

 

SCHIEDAM/ENSCHEDE – Vanaf donderdag 27 november jl. kunnen inwoners van Twente kiezen voor een nieuwe zorgverzekeraar. Traditioneel is Menzis een der grootste zorgverzekeraars in Twente maar zorgverzekeraar inTwente wil daar verandering in brengen. Het initiatief van de spraakmakende moedermaatschappij DSW. DSW heeft niet zoveel op met de Haagse maatregelen die verzekeraars de mogelijkheid geven om aan alle kanten te knabbelen aan de vrije keuze van arts en ziekenhuis. DSW en dus ook inTwente gaat juist voor een vrije keuze van artsen en ziekenhuizen, ook voor mensen die alleen een basispakket hebben. ‘Wie zorg nodig heeft, moet zelf kunnen bepalen door welke zorgverlener hij of zij zich laat behandelen’, zegt algemeen directeur Aad de Groot. Bij inTwente volgt men bovendien de koers van DSW om de premies zo laag mogelijk te houden en hanteert men het begrip van menselijke maat gestoeld op solidariteit om dat te bewerkstelligen. Zo is inTwente met een basispremie van 95,00 euro per maand uiterst concurrerend ten opzichte van andere verzekeraars. De tarieven van DSW en dus ook inTwente gaan als enige verzekeraar in Nederland niet omhoog in 2015 Bovendien houdt de behandeling van patiënten bij de landgrens niet op. Verzekerden mogen zowel voor apotheek als behandeling uitwijken naar buurlanden en vergoedt de behandelingstarieven die in Nederland gelden (Dit buiten spoedbehandeling zoals die tijdens vakanties of zakenreis kunnen voorkomen). Zorgverzekeraar inTwente is voor iedereen beschikbaar, de zorgverzekeraar doet niet aan medische keuringen vooraf.
In de komende weken toert de informatiebus van inTwente door het Tukkerse land om vragen te beantwoorden. Overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan nog t/m 31 december.
Meer info: www.inTwente.nl
 

 
30-11-2014  

Zwarte Piet overvalt Avia-station in Borne

 

BORNE – Een gewelddadige ‘Zwarte Piet’ heeft zondagavond het Avia tankstation aan de Europalaan in Borne overvallen. De overvaller met een jutezak sloeg de medewerkster met een honkbalknuppel. Reden waarom de politie een beperkt aantal beveiligingsbeelden vrij gaf om opsporing te bespoedigen. De ‘dief-piet’ vluchtte in de richting van het NS-station in Borne. De medewerkster van het Avia tankstation werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk te maken heeft met deze overval worden gevraagd contact met de politie op te nemen via 0900 – 8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven via 0800 – 7000. 

Archief
Terug naar vorige pagina