Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
18-11-2014  

Ook Fiber.nl op netwerk van Cogas

 

ALMELO – Door alle commotie rond het verdwijnen van provider Ziggo van het coax-kabelnetwerk van Cogas, is de in oost Nederland actieve netwerkbeheerder dermate in het nauw gedreven dat het per januari a.s. toch meerdere providers op het coax- en glasvezelnetwerk toelaat. De laatste weken zijn ADSL-concurrenten als KPN, Telfort en XS4ALL bijzonder actief in het Cogas-gebied. Ook dat verhoogt de druk op netwerkbeheerder Cogas om meer providers dan alleen Caiway ruimte te bieden.

Glasvezelprovider Fiber.nl inventariseerde afgelopen week de behoefte en komt nu met 4 alles in 1 pakketten variërend van 34,95 tot 64,95 euro maandelijks gedurende het eerste jaar. Daarna komt er 10 euro bovenop. Bij minimaal 2500 aansluitingen zet Fiber.nl de gratis snelheidsverdubbelaar in voor een periode van één jaar.
Ook Caiway deed water bij de wijn in de kosten van de alles in 1 HD-pakketten. De snelheid ligt overigens wel lager dan de basissnelheid bij Fiber.nl
Een andere aanbieder voor de particulier is CBizz dat tot dusverre alleen op de zakelijke markt actief was via Cogas. CBizz is eerder ontstaan uit Caiway. CBizz moet in de zakelijke markt het Hengelose Weserve naast zich dulden.

Particulier:
Caiway
CBizz
Fiber.nl

Zakelijk:
CBizz
WeServe
 

Archief
Terug naar vorige pagina