Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
06-11-2014  

Nieuwe autobrug over Twickelervaart

Afsluiting N741 Bornerbroek-Delden voor aanleg brugdek

Foto's: N741
 

AMBT DELDEN - De provinciale weg N741 Bornerbroek-Delden (Almelosestraat) is in verband met het vervangen van de brug over de Twickelervaart afgesloten tussen de afslag Langenhorsterweg en de kruising met de N346 (Rondweg) van donderdag 20 november tot half december 2014.
Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N346 en de Langenhorsterweg bij Delden. De wegomleidingen worden met borden aangegeven en zijn ook te zien op www.bereikbaar.overijssel.nl. Fietsers kunnen gedurende de werkzaamheden gebruik maken van de, parallel aan de N741 gelegen, fietspaden. Percelen van aanwonenden blijven gedurende de werkzaamheden bereikbaar (via de omleidingsroute).

Nieuwe brug
De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat iedereen zich gemakkelijk, veilig en vlot kan verplaatsen. Daarom werkt de provincie op vele plaatsen aan de verbetering van de wegen en bruggen in Overijssel. Een van deze bruggen is de autobrug over de Twickelervaart (Backenhagenbrug). Het verkeer dat van deze brug gebruik maakt, is de afgelopen jaren zowel in aantal voertuigen als in gewicht (aslast) flink toegenomen. Reden voor de provincie om de brug (een gemetselde boogconstructie uit 1904) te vervangen zodat ook in de toekomst een vlotte en veilige doorgang mogelijk blijft. Daarbij is er speciale aandacht voor het feit dat Twickel een historisch landgoed is. Het ontwerp voor de nieuwe brug is niet alleen sterk, maar past ook bij de ruimtelijke kwaliteit van de historische omgeving. De brug wordt gemaakt van beton met roodbruine stalen leuningen, waarin de tekst ‘Twickelervaart 1771’ is uitgesneden. Het ontwerp is tot stand gekomen in nauw overleg met de landschapsarchitect van landgoed Twickel.

Twickelervaart
De Twickelervaart is in 1771 gegraven door de eigenaar van het landgoed Twickel. Het scheepvaartkanaal was bedoeld ter bevordering van de handel en nijverheid van Twente. Na het midden van de negentiende eeuw raakte de vaart buiten gebruik. De Twickelervaart is een belangrijke cultuurhistorische structuur als onderdeel van het landgoed Twickel.

N348 Raalte - Ommen
Op de N348, van Raalte naar Ommen, wordt bij Lemelerveld de autobrug over het Overijssels Kanaal vernieuwd. De brug is in 1955 aangelegd en is aan het eind van de levensduur. Het brugdek wordt vervangen en de onderdoorgangen Kanaaldijk en Brugstraat worden verbreed. De weg is afgesloten van vrijdag 14 november 00.00 uur tot en met maandag 17 november 23.59 uur. Verkeer wordt omgeleid via de N35, A28 en N340.

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingen op www.bereikbaar.overijssel.nl.

Archief
Terug naar vorige pagina