Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-10-2012  

Wessels neemt heft in handen bij VolkerWessels

 

AMERSFOORT/RIJSSEN – Investeringsmaatschappij Reggeborgh van de Rijssense grootondernemer Dik Wessels, heeft haar aandeel in VolkerWessels met 17,5 procent uitgebreid naar een totaal van 60 procent. Reggeborgh kocht de aandelen van CVC Capital Partners die een belang behoudt van 25 procent. De overige 15 procent is in handen van de managers bij VolkerWessels dat in Amersfoort haar hoofdkantoor heeft. CVC Capital Partners kocht zich in 2007 in met de visie VolkerWessels naar de beurs te brengen, maar ziet daar nu vanaf.
Reggeborgh neemt opnieuw een meerderheidsbelang uit betrokkenheid om het concern VolkerWessels door de zware economische tijden te loodsen. Reggeborgh wil eveneens de positie van VolkerWessels in de Nederlandse bouwwereld versterken.
De overname moet nog wel formeel goedkeuring krijgen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit.

Reggeborgh ontwikkelt via de andere dochtermaatschappij KonderWessels momenteel het woonproject Nijrees Zuid in Almelo.

 
02-10-2012  

Uitgever Chris Houwert overleden

 

OOTMARSUM – Voormalig uitgever Chris Houwert is zondagmorgen in een particulier zorgcentrum in Ootmarsum overleden. Houwert was sinds de 2e Wereldoorlog eigenaar-directeur van uitgeversmaatschappij Van der Loeff BV in Enschede, uitgever van Dagblad Tubantia en latere fusiekrant Twentsche Courant Tubantia tot zijn zoon Jan hem in de jaren tachtig opvolgde en later onderbracht in Koninklijke Wegener Uitgeverijen.
Chris Houwert is geboren in Arnhem, woonde tot voor kort in Enschede en overleed op 89-jarige leeftijd te Ootmarsum.

 
03-10-2012  

Krimp in toerisme Twente


Noordoost Twente: Dinkelland, Losser, Tubbergen en Oldenzaal tonen nog groei.
 

ENSCHEDE – Over een periode van vijf jaar (2006-2011) is er in de Twentse toeristische sector nog een plusje van 3 procent, maar daar is in 2011 een sterke kentering ingekomen, zo blijkt uit de Twente Toerisme Monitor.
Het dagtoerisme nam in 2011 maar liefst met 9 procent af vergeleken met een jaar eerder. Helemaal bedroevend was het met de besteding die maar liefst 30 procent lager uitviel. Iets minder ongunstig verliep het in de verblijfsrecreatie. Het aantal overnachtingen daalde in 2011 met 3 procent en zit weer op het niveau van 5 jaar eerder.
Toch blijft toerisme een belangrijke economische sector voor Twente. De vrijetijdseconomie kent een omzet van 840 miljoen euro en het draagt voor 6 procent bij aan de werkgelegenheid.

<< Noordoost Twente vormt in het geheel een positief afwijkende tendens door een stijging van 18 procent aan bestedingen. In een tijdsbestek van 5 jaar steeg het aantal overnachtingen in de sector hotel, pension en bed & breakfast met 10 procent terwijl het aantal overnachtingen in bungalows met 6 procent daalde.


Twente Toerisme Monitor 2010-2011 (pdf)

 
08-10-2012  

John van der Vegt nieuwe voorzitter ROC Twente

 

HENGELO/ALMERE - Vanaf 1 februari a.s. zal John van der Vegt (53) de vacante functie van Voorzitter College van Bestuur ROC van Twente gaan vervullen. Daarmee volgt hij Hans Schutte op, die sinds 1 september jl. werkzaam is als directeur-generaal Hoger Onderwijs, Beroepsonderwijs, Wetenschap en Emancipatie bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
John van der Vegt is vanaf 2008 Voorzitter College van Bestuur van de Almeerse Scholen Groep. Deze scholengroep bestaat uit acht scholen voor Voortgezet Onderwijs en 50 basisscholen. Daarvoor was hij Algemeen-directeur/Gemeentesecretaris in de gemeente Hilversum. Ook in Twente heeft John een deel van zijn loopbaan doorgebracht: van 1990 tot 1996 was hij hoofd Algemene Zaken Onderwijs en sectorhoofd Onderwijs bij de gemeente Enschede.

 
11-10-2012  

Enter Rijssen vecht tegen zenuwziekte ALS

 

ENTER – In Enter is gisteren de stichting ‘Tour du ALS Enter Rijssen’ in het leven geroepen met als doel het geld inzamelen voor onderzoek tegen de dodelijke zenuwziekte ALS. Op 7 juni 2013 ligt het in de bedoeling om de Mont Ventoux per fiets te bedwingen middels een gesponsorde fietsrace. Op dit moment hebben al 33 fietsers aangegeven te zullen starten om het streefbedrag van 55.000 euro bij elkaar te fietsen.
Aanleiding tot de actie vormt de Enterse Jenny Maassen van den Brink (53) die zes jaar geleden de diagnose ALS kreeg waarbij geleidelijk aan alle spierfuncties uitvallen. De ziekte had tot voor kort weinig bekendheid, maar werd door de TV-spotjes ‘Vecht mee tegen deze genadeloze ziekte’ onder een groter publiek bekend.
Zo’n 500 Nederlanders worden per jaar getroffen door ALS. Zo ook onze ‘Paparazzo’ Freek die twee jaar geleden de diagnose vernam en inmiddels aangepast woont en geen camera meer kan bedienen. Wilt u meer weten over ALS,klik dan op de banner op deze site en doneer via giro 100.000 van stichting ALS Nederland.

 
11-10-2012  

Prins Friso geen fin. directeur meer bij Urenco

 

ALMELO – Prins Friso is geen financieel directeur meer bij Urenco, het uraniumverrijking conglomeraat met vestigingen in Almelo, Gronau (D) en Capenhurst (GB). Prins Friso was sinds januari 2011 financieel directeur bij het bedrijf maar ligt sinds zijn ski-ongeluk in februari jl. in coma in een Londens ziekenhuis. De ingediende ontslagbrief is met spijt door Urenco aanvaard.

 
12-10-2012  

Noaberkracht helpt Tubbergen en Dinkelland

  TUBBERGEN/DINKELLAND - Ingaande 2013 werkt één ambtelijke organisatie voor de gemeente Dinkelland én de gemeente Tubbergen. De ambtelijke organisatie heet ‘Noaberkracht Dinkelland Tubbergen´ en voert de volledige bedrijfsvoering uit voor de gemeenten Tubbergen en Dinkelland. Toch blijven de gemeenten Tubbergen en Dinkelland zelfstandig bestaan, waarbij de gemeenteraden en de colleges van B&W zelfstandig verantwoordelijk blijven voor hun eigen besluiten.

Iedereen die vanaf 2013 contact opneemt met de gemeente Dinkelland en/of de gemeente Tubbergen wordt straks geholpen door medewerkers van de werkorganisatie ‘Noaberkracht Dinkelland Tubbergen´. Noaberkracht Dinkelland Tubbergen voert de volledige bedrijfsvoering uit voor de gemeenten Dinkelland en Tubbergen. Beide gemeenten blijven zelfstandig bestaan.
Lees verder...

 
12-10-2012  

Verlies Soweco minstens één miljoen hoger

 

ALMELO – Het sociale werkvoorzieningsschap Soweco in Almelo stevent op een fors hoger verlies af dan werd begroot. Volgens Soweco wordt het verlies dit boekjaar één miljoen hoger dan gedacht en loopt het op naar zo’n 4,5 miljoen euro.
In Soweco werken de gemeenten Almelo, Tubbergen, Twenterand, Wierden, Hellendoorn en Rijssen-Holten samen. De laatste twee gemeenten hebben dit voorjaar al laten weten uit Soweco te willen stappen en de sociale werkvoorziening zelf te willen gaan uitvoeren. De deelnemende gemeenten zijn het echter nog niet eens kunnen worden over de te betalen afkoopsom door Hellendoorn en Rijssen-Holten.
Rijksmaatregelen nopen Soweco en de gemeenten ernstig te bezuinigen. Zo heeft Almelo ook al een tekort bij de sociale uitkeringen die een slordige 6 miljoen euro bedragen. Een aanvullende uitkering werd door het rijk afgewezen omdat volgens het rijk de gemeente te weinig doet om uitkeringsgerechtigden weer aan een baan te helpen. Het aanvankelijke beleid via de gemeentelijke reïntegratiebedrijven Convince en Fusion lijkt tot dusverre meer op het creëren van tijdelijke banen, waarna men weer terug valt in een uitkering.

Soweco is niet de enige sociale werkvoorziening met problemen. Ook in Enschede bouwt men DCW af naar een reïntegratiebedrijf dat 40 procent vaste banen moet gaan uitzetten. Enschede begon eind vorig jaar al met een sanering.
In Limburg trokken gemeenten vorige week de stekker uit Licom waardoor het failliet ging. De deelnemende gemeenten zijn nu op ‘koopjesjacht’ om via de curator onderdelen over te nemen.

 
12-10-2012  

Strukton doet overname in Eindhoven

 

ALMELO – Strukton Bouw, onderdeel van Oranjewoud van de Twentse zakenman Gerard Sanderink, heeft het sinds dinsdag jl. failliete Van Straten Bouw in Eindhoven overgenomen. Door de overname kunnen 60 à 80 personeelsleden van de totaal 150 hun baan behouden.
Met de overname haalt Strukton flink wat opdrachten binnen, zo zal het o.a. het Maxima Medisch Centrum, Hogeschool Fontys, Philips Electronics, Philips Research, Koninklijke Kentalis en NXP gaan uitvoeren. Strukton is bovendien nog in overleg met diverse opdrachtgevers om stilgelegde bouwprojecten af te werken.
Strukton Bouw werkte al met Van Zanen samen aan de bouw van de Internationale School in Eindhoven.

Lees ook: 'Strukton zorgt voor doorstart A1 Electronics'

 
13-10-2012  

Landgoed Twente Marathon in trek

 

DE LUTTE - De vijfde editie van de Landgoed Twente Marathon heeft een recordaantal van 1200 deelnemers getrokken. Vanaf de nieuwe startlocatie ‘Het Ros van Twente’ liepen de deelnemers een route van ruim 42 kilometer over landgoederen en landerijen die speciaal hun poorten openen. De tocht ging niet alleen over de landgoederen maar ook dóór gebouwen. Tijdens het hardlopen zijn er verschillende stops waar de deelnemers kennis maken met streekproducten zoals wijnen, jam en andere hapjes. Ook konden voor het eerst koppels meedoen. Daarbij wisselen de koppels om beurten tussen lopen en fietsen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (120 foto's)...

 
14-10-2012  

Politie waarschuwt voor verloren methadon

 

HENGELO - Een Hengeloër is zaterdagavond 13 oktober rond 19.00 uur twee methadon-pillen verloren in de omgeving van de Thiemsbrug. De twee pillen, één grote van 20 mg en één kleine van 10 mg, zijn allebei wit van kleur en zitten in en plastic zakje. Dit zakje is doorzichtig aan de ene kant en wit aan de andere zijde. Op het zakje staan de persoonlijke gegevens van de man. De pillen kunnen gevaarlijk zijn. Wanneer ze worden ingenomen in grote hoeveelheden, of in kleinere hoeveelheden door kinderen, kan dit zelfs dodelijk zijn. Mocht u weten waar de medicijnen zijn of deze aantreffen, bel dan met de politie via 0900-8844.

 
14-10-2012  

Gewonden bij eenzijdig ongeval A35

 

ALMELO – Een 24-jarige automobiliste uit Hengelo is zaterdagavond op de A35 van Almelo naar het knooppunt Azelo vlak voor de afslag richting A1 van de weg geraakt, door een hek gereden en tegen een boom tot stilstand gekomen. Het eenzijdig ongeval werd ontdekt door een passerende wegenwachter die vervolgens alarm sloeg.
De hulpdienst van de brandweer Almelo was het eerst ter plekke, waardoor de hulpdiensten Borne en Hengelo weer huiswaarts konden. De chauffeuse kon op eigen kracht uit het voertuig komen, maar de 23-jarige passagiere uit Bentelo moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Beiden werden naar een ziekenhuis gebracht.
De VOA van Politie Twente stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Fotoreportage: Patrick Weegink
(Klik hier)

 
15-10-2012  

Enschede in de tang van Scholingsboulevard

 

ENSCHEDE – De gemeente Enschede zit ‘muurvast’ in de financiële misère van de mislukte Scholingsboulevard Enschede, dat is de conclusie van onderzoeker Ernst & Young. De Scholingsboulevard is een ‘kindje’ van het Stedelijk Lyceum dat in financieel moeilijk vaarwater zit tot zeker 2020, is eveneens een conclusie van Ernst & Young.
De gemeenteraad van Enschede moet vanavond beslissen over een bijdrage van 1,8 miljoen euro om de eerste nood te ledigen. Dat kan zelfs later oplopen naar 5 miljoen euro en het kan daar geen nee tegen zeggen omdat anders het Carmel College (Bonhoeffer) als partner de stekker uit de VMBO-scholingsboulevard trekt. Dat kost de gemeente dan nog eens 5 miljoen euro extra.
Het ambitieuze plan van de Scholingsboulevard is volkomen mislukt en het Stedelijk Lyceum dreigt daar als openbare school aan ten onder te gaan terwijl de gemeente juist voor het openbaar onderwijs wettelijk borg staat.
Één lichtpuntje is er nog wel. Het ROC van Twente, als derde partner in de Scholingsboulevard, overweegt een van de gebouwen over te nemen om een aantal opleidingen te herschikken. Of de vestigingen in Enschede en Almelo daar deels de dupe van worden is nog niet bekend. Wel worden nog vraagtekens gezet i.v.m. de ligging van de Scholingsboulevard. In Hengelo en Almelo zijn de onderwijsinstellingen pal aan het NS station gevestigd, terwijl de Scholingsboulevard Enschede alleen per bus bereikbaar is.

Update:
De gemeenteraad van Enschede heeft ingestemt met een voorlopig eerste bijdrage van 1,8 miljoen euro om een faillissement van het Stedelijk Lyceum af te wenden. Wethouder Hatenboer (VVD) ging diep door het stof en erkende dat vier jaar geleden vergeten is een verordening 'Financieel Toezicht Openbaar Onderwijs' te maken.

 
15-10-2012  

Persgroep doet bod op Koninklijke Wegener

 

AMSTERDAM - De Persgroep, uitgever van onder meer de Volkskrant, Trouw, Het Parool en het Algemeen Dagblad wil Koninklijke Wegener overnemen. Hat avontuur van de Britse uitgever Mecom om één groot Europees uitgeversconcern te worden is daarmee mislukt. Al jaren leverde Mecom alleen maar verlies op en werden onderdelen gekannibaliseerd. Zo ook Wegener dat als winstgevend onderdeel fors moest afdragen aan moederbedrijf Mecom. Zo vond Wegener-CEO Munsterman zijn Waterloo nadat hij zich verzette tegen de plannen van Mecom.
Het bod van de Persgroep heeft nog geen bindend karakter, mede omdat de Persgroep door de overname van Wegener te groot zou worden op de Nederlandse markt. Het zelfde geldt bij een eventueel bod van Telegraaf Media, meldt de Volkskrant. Gekeken wordt hoe onderdelen doorverkocht kunnen worden.
Koninklijke Wegener is uitgever van zeven regionale dagbladen zoals o.a. Tc Tubantia en De Stentor in Overijssel en Gelderland en is marktleider in het uitgeven van weekbladen.

 
17-10-2012  

OZB fors omhoog in Overijssel

 

ZWOLLE – Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek hebben de gemeenten in Overijssel in 2012 de OZB-heffing voor huiseigenaren fors verhoogd. Aanleiding is o.a. het dalende aantal verkopen van bouwkavels, te ambitieuze doelen en noodzakelijke afschrijvingen. Terwijl de inkomsten dalen, stijgen juist de uitgaven. De hoogste stijgers zijn gemeenten die een lage heffing kenden en nu dus een inhaalslag maken. Onder de grotere gemeenten is Almelo de gemeente met de hoogste stijging. De gemeente kampt met miljoenentekorten en verhoogde de OZB met 10,6 procent. Daar staat wel een lagere rioolheffing tegenover. Zwolle daarentegen verhoogde de OZB met 3,2 procent en staat daarmee bijna onder aan de lijst.

Kijk hier voor de totale lokale lasten per Nederlandse gemeente

Stijging OZB per gemeente in Overijssel in alfabetische volgorde:
Almelo 10,6% - Borne 6,4% - Dalfsen 13,8% - Dinkelland 4,6% - Deventer 4,7% - Enschede 5% - Haaksbergen 6,3% - Hardenberg 6,5% - Hellendoorn 12% - Hengelo 6,8% - Hof van Twente 11,9% - Kampen 3,% - Losser 4,1% - Oldenzaal 4,4% - Olst-Wijhe 4,4% - Ommen 3,7% - Raalte 3,7% - Rijssen-Holten 5,8% - Staphorst 11,4% - Steenwijkerland 7,4% - Tubbergen 8,9% - Twenterand 8,4% - Wierden 5,3% - Zwartewaterland 3,2% - Zwolle 3,2%

 
19-10-2012  

Antilliaanse sferen op Noordik Vriezenveen

 

VRIEZENVEEN – CSG Het Noordik in Vriezenveen was vrijdagochtend even gehuld in Caribische sferen. In het kader van de activiteitenweek was er voor de tweedeklassers een optreden van theaterverteller Wijnand Stomp. In rap tempo passeerden verschillende typetjes de revue: van Antilliaanse ooms en tantes tot Surinaamse oma’s en Groningse buurvrouwen.
Stomp groeide op Curaçao op en vertelt in zijn voorstelling hoe het was om als 12-jarig Antilliaans jongetje ineens naar Groningen te verhuizen. Met zijn verhaal over zijn grootmoeder die hem toen hij nog een klein jongetje was verhalen vertelt, wist hij de leerlingen direct te boeien. Ze luisterden aandachtig en lachten veelvuldig om de rare typetjes die op het toneel te zien en horen waren.

Verhalenverteller
Het was een heel geslaagde voorstelling van meesterverteller Stomp over kleurrijke cultuurverschillen, verhalen en fabels. En zijn boodschap aan de leerlingen was duidelijk: “neem het leven zoals het komt, want voor je het weet wordt je door het leven genomen.”

 
23-10-2012  

Tubbergen en Dinkelland samen in AWBZ


Toekomstbeeld:
In een rijke gemeente nog wel en in een arme gemeente niet meer?
  TUBBERGEN/DINKELLAND – De gemeenten Tubbergen en Dinkelland gaan samen één 'lokaal' actieplan ontwerpen voor de uitvoering van de AWBZ binnen een groter geheel van de 14 Twentse gemeenten. De rijksoverheid wil gemeenten verantwoordelijk maken voor de uitvoering van een deel van de AWBZ op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het gaat dan om de onderdelen begeleiding, dagbesteding, kortdurend verblijf en het daarmee samenhangend vervoer van cliënten die niet in een (zorg)instelling wonen. Tubbergen en Dinkelland willen hierin ‘lokaal´ maatwerk tot stand brengen.
Naar verwachting zullen gemeenten per 1 januari 2014 de taken overnemen van het Rijk, indien het nieuwe kabinet deze voorgenomen koers doorzet. Samenwerken levert daarbij financiële voordelen op voor beide gemeenten.

Wethouder Tom Vleerbos (Tubbergen): ”Door samen te werken aan het 'lokale' actieplan doen we geen dubbele dingen en maken we gebruik van elkaars ervaring en expertise. Dat werkt efficiënt, zorgt voor betere kwaliteit van het actieplan en we besparen op ambtelijke capaciteit.”
Lees verder...

 
23-10-2012  

Politie Twente onder de maat in wapencontrole

 

DEN HAAG – De schietpartij in een winkelcentrum in Alphen aan de Rijn in april 2011 vormde de aanleiding om de veiligheidsregels aan te scherpen bij het verlenen van wapenvergunningen. De Nationale Onderzoekraad deed tevens een onderzoek of de verplichte jaarlijkse controles op de bewaring van wapens thuis wel wordt uitgevoerd en daar bleek uit, dat geen enkele politieregio voldoet aan die verplichting.

De Regio Twente behoort daarbij tot de slechtst scorende regio´s na Limburg en Brabant. In de veiligheidsregio Twente woonden in 2011 7 vergunninghouders per 1.000 inwoners. Twente staat landelijk op de vierde plaats wat betreft het aantal vergunninghouders per regio. In deze regio is 14.45% van de vergunninghouders thuis gecontroleerd. Hiervan zijn 0 vergunninghouders per 1000 controles afgekeurd. Eerder deze week werd bekend dat de gemeente Tubbergen de hoogste wapendichtheid van Nederland heeft.

De Politieregio Zeeland heeft als regio de hoogste wapendichtheid. Zuid Limburg, Brabant en Twente liggen daar net achter. Het is evident dat die regio´s ook slecht scoren in de jaarlijkse controles.

De best scorende regio is de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland waar landelijk het meeste wordt gecontroleerd. In 2011 waren er 4 vergunninghouders per 1.000 inwoners. In deze regio is 91.06% van de vergunninghouders thuis gecontroleerd. Hiervan zijn 0 vergunninghouders per 1000 controles afgekeurd.

N.a.v. het onderzoek zijn strengere vergunningsregels samengesteld voor lieden onder de 25 jaar. Daar staat tegenover dat de jaarlijkse verplicht thuiscontrole wordt verruimd naar een periode van 3 jaar.

De Politieregio Zuid Limburg noemt dat een goede zaak: "Wij werken eigenlijk al met een risicobenadering en jonge mensen behoren nu eenmaal tot de risicogroep", zegt de woordvoerster van Limburg Zuid. "Het is dan ook niet alleen zo dat we te weinig capaciteit hebben, we maken bewuste keuzes. Acteren op momenten dat het nodig is."


Overzicht aantal wapenvergunningen alle gemeenten 2009-2012

 
24-10-2012  

Doorgaan JSF is winst voor arbeid in Twente

 

DEN HAAG – Het rapport van de Algemene Rekenkamer dat het doorgaan met de ontwikkeling van de Joint Strike Fighter 150 miljoen euro goedkoper is dan stoppen en een nieuwe aanbesteding uitzetten voor de aanschaf van een gevechtsvliegtuig van de plank, is positief ontvangen bij Aeronamic in Almelo. Aeronamic is partner in de ontwikkeling van de JSF en levert daar speciale systemen aan. Het rapport is ook gunstig voor toeleverende bedrijven als Thales in Hengelo en Dutch Shape in Rijssen.
De PvdA wilde tot aan de tweede kamerverkiezing van september jl. nog uit het JSF-project stappen. Naar verwachting zal het rapport van de Algemene Rekenkamer aan de formateurs Rutte en Samson daar verandering in brengen.
Voor Aeronamic zou het een toekomstige omzet van 600 miljoen euro en werkgelegenheid voor zeker 40 personen kunnen betekenen in een periode van 30 jaar.

 
24-10-2012  

Meer Twentse hoogopgeleide ouderen werkloos

 

ENSCHEDE - De werkloosheid stijgt in Twente nu ook in de categorie hoogopgeleiden, dat meldt het Twents onafhankelijk weekblad De Roskam. In de maanden juli en augustus werd een stijging van veertien procent tot 2.740 hoogopgeleide werklozen genoteerd. Vooral personen tussen de vijftig en de 65 jaar in management- en kadersfeer worden relatief zwaar getroffen. Als belangrijkste oorzaak noemt het Platform Werk en Inkomen Twente de bezuinigingen bij bedrijfsleven en overheid.
Lees verder

 
26-10-2012  

Gratis volle tank voor tip benzinedief (upd)

 

GOOR – Een volle tank benzine geeft garagehouder Bart Wiegerinck in Goor aan diegene die de gouden tip geeft die kunnen leiden tot de aanhouding van twee benzinedieven donderdag jl.
Twee jonge mannen stopten om 09.10 uur met hun Daewoo Leganza bij de pomp om hun tank en een jerrycan voor bijna 150 euro te laten vullen door de pompbediende en stapten daarna in om de pompbediende verbouwereerd achter te laten zonder te betalen. De Daewoo was voorzien van een vals kenteken zo bleek later en hoorde bij een Mazda.
Wiegerinck heeft de beelden van de webcam nu op internet gezet om de dieven te achterhalen.

Een college van Wiegerinck in Didam kreeg eveneens bezoek van dezelfde benzinedieven met de Daewoo Leganza. De tank vol en twee jerrycans vol en hup zonder betalen er tussenuit, daarbij moest een medewerker en klant wel opzij springen. Ook hij zette de glaheldere beelden op YouTube en geeft een presentje voor de tip die tot aanhouding leidt.
 

Archief
Terug naar vorige pagina