Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
11-10-2012  

Enter Rijssen vecht tegen zenuwziekte ALS

 

ENTER – In Enter is gisteren de stichting ‘Tour du ALS Enter Rijssen’ in het leven geroepen met als doel het geld inzamelen voor onderzoek tegen de dodelijke zenuwziekte ALS. Op 7 juni 2013 ligt het in de bedoeling om de Mont Ventoux per fiets te bedwingen middels een gesponsorde fietsrace. Op dit moment hebben al 33 fietsers aangegeven te zullen starten om het streefbedrag van 55.000 euro bij elkaar te fietsen.
Aanleiding tot de actie vormt de Enterse Jenny Maassen van den Brink (53) die zes jaar geleden de diagnose ALS kreeg waarbij geleidelijk aan alle spierfuncties uitvallen. De ziekte had tot voor kort weinig bekendheid, maar werd door de TV-spotjes ‘Vecht mee tegen deze genadeloze ziekte’ onder een groter publiek bekend.
Zo’n 500 Nederlanders worden per jaar getroffen door ALS. Zo ook onze ‘Paparazzo’ Freek die twee jaar geleden de diagnose vernam en inmiddels aangepast woont en geen camera meer kan bedienen. Wilt u meer weten over ALS,klik dan op de banner op deze site en doneer via giro 100.000 van stichting ALS Nederland.

Archief
Terug naar vorige pagina