Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
05-08-2013  

Pluimveebedrijf Albergen in de hens

 

ALBERGEN – In een pluimveebedrijf van de familie Stroot aan de Looweg tussen Albergen en Almelo woedt momenteel een grote brand die voor een grote rookpluim zorgt die van heinde en verre is te zien. De brand ontstond in een schuur maar verdere feiten ontbreken nog. De brandweer van Tubbergen en Almelo is volop in inzet.

Update:
De brandweer heeft het sein 'brandmeester' gegeven. Bij de brand kwamen 20.000 kuikens om. Ook is er asbest vrijgekomen. De brandweer onderzoekt nog hoe ver zich dat heeft verspreid.

< Foto vanaf de Javatoren in Almelo – Patrick Weegink

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage: 10 foto's 

Foto's Clemens Brughuis klik hier

 

 
05-08-2013  

Trein ramt vrachtwagen bij Gronau

 

GRONAU (D) - Bij Gronau is de regionale trein Enschede - Münster op een vrachtwagen gebotst. De vrachtwagen stond stil op de overweg in de Ochtruperstrasze net aan de oostzijde van Gronau. De chauffeur en enkele passagiers raakten gewond. De vrachtwagen van de transportfirma Flottmann werd in tweeën gereten. De chauffeur stond stil om achterwaarts te rijden voor het lossen van goederen bij een bakkerij.

Lees verder op:
Westfälische Nachrichten.
Twitterfoto: Sandra Tiedhoff
Beelden van de botsing op YouTube

 
07-08-2013  

100% Voetbal komt in Enschedese binnenstad

 

ENSCHEDE – Sportspeciaalzaak 100% Voetbal wil haar achtste Nederlandse vestiging gewoon openen in de binnenstad van Enschede en heeft haar oog laten vallen op de voormalige Twentsche Schouwburg. De vestiging in of bij een voetbalstadion is dus geen issue. Ook in Amsterdam, Arnhem, Apeldoorn, Deventer, Gorinchem, Veenendaal en Wageningen zitten de winkels van 100% voetbal gewoon in de binnenstad.
Eind december of begin januari 2014 moet de winkel in de voormalige Enschedese schouwburg worden geopend. De klantenbinding wordt gezocht via de ‘aankleding’ met kunstgras als tapijt en grote beeldschermen langs de muur waarop voortdurend voetbal te zien is.

< Interieurfoto vestiging Veenendaal

 
09-08-2013  

Auto┬┤s uitgebrand bij Vriezenveen

 

VRIEZENVEEN – Een brand aan de Weitemansweg tussen Vriezenveen Oosteinde en de Almelose wijk Schelfhorst heeft vannacht twee auto’s in de as gelegd en een keuken van de woning beschadigd. Ook de naastliggende schuur is uitgebrand.
De brandmelding kwam rond 03.00 uur in de nacht. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Na het blussen van de brand werd een 37-jarige Tubbergernaar aangehouden als verdachte voor de hennepplantage die bij de bluswerkzaamheden werd aangetroffen.
(Klik hier voor de foto's van Kevin Sand)

Fotoreportage (1 foto's)...

 
09-08-2013  

Bijstand jaagt op niet- erkende vaders

 

ZWOLLE – De gemeentelijke sociale diensten van Zwolle, Amsterdam, Rotterdam en Maastricht zetten ongehuwde moeders met niet- erkende kinderen onder druk om de namen van de biologische vaders te noemen. In Rotterdam leidde dat vorig jaar tot de opsporing van 250 biologische vaders die nu moeten meebetalen aan de opvoeding van hun niet- wettig erkende kinderen, dat schrijft de Volkskrant.
Het experiment is gebaseerd op jurisprudentie uit 2005 toen de rechter een biologische vader van een kind bij een prostituee veroordeelde tot onderhoudsplicht.

De gemeente Rotterdam claimt onderhoudsplicht op basis van de mededeling van de ‘doorgeslagen’ ongehuwde moeders zonder dat onomstotelijk bewijs vaststaat. De rechtbank in Rotterdam gaf daarvoor groen licht omdat de vermeende vader zich niet verzette. Een rechtmatig dna-onderzoek kan niet door gemeenten worden afgedwongen maar alleen door de moeder of het kind. Niet- erkende vaders moeten derhalve zelf bewijzen dat ze geen biologische vader kunnen zijn door zelf een dna-onderzoek aan te spannen tegen de biologische moeder. Juridisch gezien de omgekeerde wereld dat men onschuld zelf moet aantonen. Daar staat tegenover dat de op deze wijze opgespoorde vaders ook rechten kunnen gaan claimen zoasl bijvoorbeeld een omgangsregeling.

Lees ook:
Van de pot gerukt…

 
13-08-2013  

N343 Kloosterhaar - Slagharen afgesloten

 

ZWOLLE - In verband met onderhoudswerkzaamheden is de N343 Kloosterhaar – Slagharen afgesloten. Tijdens de werkzaamheden aan de hoofdrijbaan zal het doorgaande verkeer op de provinciale weg N343 van 13 augustus t/m 31 augustus 2013 worden omgeleid.

Werkzaamheden
De onderhoudswerkzaamheden omvatten:
  • het vervangen van asfalt van de hoofdrijbaan en de parallelweg aan de linkerzijde van de hoofdrijbaan:
    • tussen N341/Dorpsstraat in Kloosterhaar en Haarweg in Bergentheim;
    • tussen J.C. Kellerlaan en Bruchterweg in Hardenberg;
    • tussen Europaweg in Hardenberg en N377/Coevorderweg in Slagharen.
  • het vervangen van het asfalt en het herstellen van het beton op de Geerhoekbrug bij Bergentheim;
  • het aanleggen van middengeleiders op de hoofdrijbaan op drie locaties tussen Hardenberg en Slagharen (Elfde wijk, Rheezerveenseweg en Middenweg).
Omleiding en bereikbaarheid
Buslijn 80 tussen Kloosterhaar en Hardenberg van busmaatschappij Connexxion en buslijnen 30 en 629 tussen Hardenberg en Slagharen van busmaatschappij Syntus zullen tijdelijk een andere route volgen. Hierbij zullen enkele haltes komen te vervallen. Informatie hierover is verkrijgbaar bij de klantenservice van beide busmaatschappijen. Het fietsverkeer kan normaal doorgang vinden. De percelen van omwonenden en bedrijven blijven bereikbaar.
 
Kijk voor meer informatie over de omleiding en de wegwerkzaamheden op onze website:
www.bereikbaar.overijssel.nl.

 
14-08-2013  

Rijssen start broedplaats jonge ondernemers

 

RIJSSEN/HOLTEN – De gemeente Rijssen-Holten initieert een Centrum voor Jong Ondernemerschap. De achterliggende gedacht is dat startende ondernemers van belang zijn voor dynamiek en groei in de lokale en regionale economie.
Lees verder…
 

 
14-08-2013  

WW-uitkeringen Overijssel extreem gestegen

 

ALMELO – Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is Overijssel koploper in de stijging van het aantal mensen met een WW-uitkering. In een jaar tijd is het aantal met 44 procent gestegen van 20.500 naar 29.600 en dat is de hoogste stijging van alle provincies. Vooral mensen in de bouw-, transport en de zorgsector werden de dupe.
Het totaal aantal uitkeringen in Nederland is onder het bewind van het kabinet Rutte/Asscher gestegen naar 394.600 en dat is 96.600 meer dan een jaar eerder. Een stijging van 33 procent.

Minder vacatures
Ook het aantal te vergeven banen is in Nederland opnieuw gedaald. Eind juli waren er in totaal 91.000 jobs te vergeven maar vaak wordt wel om veel ervaring gevraagd. De index van de grote steden in Overijssel schetst het volgende beeld: Zwolle: 238 (-44,5), Enschede: 134,5 (-18,5), Deventer: 117 (-61,5), Hengelo: 115 (-23) en Almelo: 63 (-34,5).

Lagere besteding
Opnieuw is ook de besteding van consumenten gedaald in juli vergeleken met een jaar eerder volgens cijfers van CBS en het Centraal Plan Bureau (CPB). Het nationale begrotingstekort komt zelfs met 3,9 procent hoger uit dan de eerdere prognose van 3,6 procent.
Volgens CDA-fractievoorzitter Buma moet het regeringsbeleid om maar daar wil minister van financiën Dijsselbloem (PvdA)nog niet aan. Hij houdt vast aan een pakket maatregelen van 6 miljard euro bezuiniging en waarschijnlijk dus lastenverzwaringen voor de burgers.
Volgens de econoom Bas Jacobs kan Rutte (VVD) echter wel een lesje in economie gebruiken.

 
16-08-2013  

BOVI maakt doorstart en centraliseert in Lemmer

 

TUBBERGEN – Scheepsinrichter en interieurbouwer BOVI, met vestigingen in Tubbergen en Lemmer, maakt een doorstart. Curator Leferink maakte bekend dat een groep investeerders BOVI overneemt onder aanvoering van het Groninger TurnNext B.V. dat zich vooral richt op bedrijven in moeilijke omstandigheden, met als doel deze gezond te maken en weer in de markt te zetten.
De productie van scheepsinrichtingen in Tubbergen aan de Boskampstraat wordt binnenkort hervat maar verdwijnt wel op korte termijn naar de vestiging in Lemmer waar BOVI over voldoende faciliteiten beschikt, inclusief een aanlegsteiger waar meerdere schepen kunnen afmeren voor onderhoud, montage en afwerking. De vestiging in Lemmer is al weer opgestart. BOVI maakt en verzorgt complete inrichtingen inclusief stoffering voor onder andere riviercruise schepen, zeegaande schepen (met name in de offshore markt) en marineschepen.
Het bedrijf werd in 1946 als familiebedrijf opgericht in Tubbergen en maakte in de beginjaren vooral stalen opklapbedden. Een product dat ook heden ten dage nog in het assortiment zit.

 
17-08-2013  

De Bijenkorf Enschede/Arnhem sluiten als eerste

 

ENSCHEDE – Na het vertrek van Oger uit Enschede, gaat weer een winkel in het dure topsegment dicht. Binnen 10 jaar na de opening valt het doek voor De Bijenkorf aan het Van Heekplein in Enschede. De bekendste warenhuisketen van Nederland sluit 5 van de 12 vestigingen. De eerste twee die sluiten zijn Enschede en Arnhem per 31 december a.s. Een verlies van 153 banen. In het voorjaar van 2016 volgen de vestigingen in Groningen, Breda en Den Bosch het Enschedese voorbeeld en ligt de prioriteit van het concern op de vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.
De Bijenkorf investeert in de komende jaren 200 miljoen euro om de resterende vestigingen uit te bouwen met meerdere te voeren A-merken uit het topsegment van Nederland. Daar heeft men in Enschede en de andere steden waar De Bijenkorf sluit niets aan, ondanks dat alle filialen wel winst draaien. De Bijenkorf noemt Primark als mogelijke nieuwe huurder voor de te verlaten vestigingen. Met de eigenaren van de panden, IEF Capital en Syntrus Achmea Real Estate & Finance, zou inmiddels overeenstemming zijn bereikt, meldt De Gelderlander. Primark, een dochteronderneming van de Britse ABF Groep*, is vooral sterk in het goedkope segment kleding en populair bij jongeren. Naar verwachting opent Primark in Enschede pas in oktober 2014 en zal het aantal personeelsleden dan 221 fte's bedragen in tegenstelling tot de 54 fte's die eerst verloren gaan.

< Het van Heekplein verliest haar huidige belangrijkste trekker.

* ABF is een gediversifieerd, internationaal levensmiddelen, ingrediënten en detailhandelsgroep. Primark heeft een wereldwijde omzet van £11.1 miljard en heeft 102.000 medewerkers in 46 landen en is de belangrijkste component in de detailhandelsportfolio van ABF.

 
19-08-2013  

Trein rijdt weer naar Enschede

 

ENSCHEDE – Met ingang van vandaag is treinreizen naar Enschede weer mogelijk. Gedurende zes weken werd er continu gewerkt aan de vernieuwing van het NS Station Enschede en het emplacement. Er zijn twee perronsporen voor intercity's gekomen, waar dat er eerst een was. De treinen hoeven daarom niet op elkaar te wachten bij binnenkomst en vertrek. Reizigers kunnen nu weer vanaf Enschede richting Almelo – Deventer en Almelo – Zwolle en vice versa.
Tijdens de aanpassingen zijn er ook nieuwe serviceperrons voor de schoonmakers gebouwd. Deze zijn zodanig op het emplacement geplaatst, dat er in de nachtelijke uren tot een derde minder treinbewegingen nodig zijn, wat voor omwonenden prettiger is. Ook zijn de technische installaties vernieuwd en is het nu mogelijk werkzones op het spoor te maken voor onderhoud die minder impact voor het treinverkeer hebben. Komende tijd wordt nog wel doorgewerkt, onder andere aan de bouw van een nieuw treinwasinstallatie.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
20-08-2013  

Afsluiting afslagen A35 bij Wierden/Almelo West

  WIERDEN - in verband met asfalteringswerkzaamheden aan de A35 tussen de aansluiting
Wierden en de aansluiting Almelo-West/N36, dient het verkeer er rekening mee te houden dat beide toeritten en afritten op zaterdag 24 augustus en zaterdag 7 september tussen 06.00 en 16.00 uur zijn afgesloten. Door omleidingen dient men rekening te houden met langere reistijden.
Lees verder...

 
21-08-2013  

Gemeente Wierden reikt fotoprijzen uit


Burgemeester Robben en rechts winnaar Eertink en links de heer Mullink die derde werd. Mevrouw Bolier was verhinderd.
Foto: Jan Bril
 

WIERDEN – De Wierdense burgemeester Robben reikte woensdagavond de prijzen uit van de fotowedstrijd die werd uitgeschreven door de gemeente Wierden en uitgever Akse Media van de Gemeentegids, waarin de winnende foto’s ook worden gepubliceerd.
Robben was tevens voorzitter van de jury van de fotowedstrijd met het thema ‘Digitale foto’s die het mooie van de gemeente Wierden laten zien’.
Robben: ‘De jury was blij verrast met het aantal inzendingen en de kwaliteit van de ingezonden foto’s. Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor de inzendingen!’
Winnaar werd de heer Eertink uit Enter met een foto van de ijsbaan aan de Bornerbroekseweg in Enter. Tweede werd mevrouw Janet Bolier uit Hoge Hexel met een mistige foto van de Schaapskooi in Hoge Hexel en derde werd de heer H. Mullink uit Wierden met een avondfoto van de nieuwe spoortunnel in Wierden.

Fotoreportage (7 foto's)...

 
21-08-2013  

TMZ zet elektrische fiets in voor wijkzusters

 

BORNE – Zorgverlener TMZ gaat een aantal wijkzusters uitrusten met een elektrische fiets. Een proef in Borne is succesvol verlopen. TMZ koopt nu negen E-bikes in bedrijfskleuren die worden verdeeld over de steden waar TMZ zorg verleend. Niet alle wijkzusters krijgen zo’n ‘bedrijfsvoertuig’ want ook de gewone fiets blijft in ere en in het buitengebied blijft men gewoon gebruik maken van de auto.
Lees verder…

 
22-08-2013  

Info-avond draagkracht bruggen Twentekanaal


De Hoenselderbrug (foto) en de soortgelijke Leemslagenbrug, liggen in de gemeente Almelo en zijn al sinds 2008 begrenst tot max. 20 ton.
 

ALMELO – Uit onderzoek naar de draagkracht van de bruggen over het Twentekanaal en de zijtak naar Almelo, is onlangs gebleken dat 15 van de 28 bruggen niet meer voldoen aan de draagkracht die het hedendaagse vracht- en landbouwverkeer vereist. Het gaat hierbij om de Ehzerbrug, Dochterensebrug, Lochemsebrug, Moggezompsebrug, Grensbrug, Markelosebrug, Diepenheimsebrug, Dorrebrug, St. Annabrug, Vossenbrinkbrug, Boekelosebrug, Tankinkbrug, Warmtinkbrug, Hoeselderbrug en de Leemslagenbrug. De laatste twee bruggen liggen in de gemeente Almelo en zijn al sinds 2008 begrenst tot max. 20 ton.
Rijkswaterstaat heeft de wegbeheerders (gemeenten) gevraagd maatregelen te nemen om de bruggen weer aan de eisen te laten voldoen cq deze te sluiten. Vooral dat laatste wordt belemmerend voor het verkeer dat van deze bruggen afhankelijk is. Zo is vooral de regio rond Markelo zwaar getroffen indien de bruggen moeten worden gesloten. Transportverkeer moet daar dan vele kilometers omrijden.
Om belanghebbenden te informeren, wordt op dinsdag 27 augustus een informatieavond (19.30-21.30 uur) gehouden in het gemeentehuis van de gemeente Hof van Twente te Goor. De voorlichtingsavond wordt georganiseerd doorde Regio Twente en de wegbeheerders.

 
25-08-2013  

Onrustige stapnacht in Enschede

 

ENSCHEDE – De nacht van zaterdag op zondag was een drukke nacht voor de politie in Twente. Bij meerdere opstootjes in het uitgaanscentrum van Enschede moest ‘Hermandad’ handelend optreden om de vechtenden te scheiden. De Stadsgravenstraat werd daarbij zelfs in linie ‘schoongeveegd’ omdat omstanders zich bemoeiden met het optreden van de agenten. In totaal werden 12 mensen opgepakt om in de cel af te koelen.

 
26-08-2013  

Apeldoorner opgepakt voor moord Zwolse bejaarde

 

ZWOLLE – De politie in Zwolle heeft vanmorgen een 56-jarige man uit Apeldoorn opgepakt als verdachte in de moord op een 76-jarige vrouw in de Koestraat te Zwolle ruim een maand geleden. Aanvankelijk dacht de politie aan een noodlottig ongeval maar nadere gegevens noopten tot onderzoek. Naar verluidt zou er een financieel geschil tussen de verdachte en de overleden bejaarde bestaan. Het fijne wil de recherche daarover niet kwijt, wel dat er geen andere verdachten in beeld zijn. De Apeldoorner is naar Zwolle overgebracht voor verhoor.

 
27-08-2013  

Opsporing Verzocht: 25 tips overval Wierden

 

ALMELO – Naar aanleiding van een reconstructie van een overval op een woning in Wierden aan de Lage Eggeweg op vrijdag 21 juni jl. heeft de politie vanavond, na uitzending in het TV-programma Opsporing Verzocht, 25 tips binnen gekregen over de mogelijke daders.
De overval werd uitgevoerd door twee, mogelijk drie daders waarvan een overvaller de bewuste vrijdag aanbelde en zich voordeed als pakketpostbezorger in een TNT-jasje. Deze bleek ook gewapend met een pistool. Na het openen van de deur drong de man naar binnen gevolgd door een tweede waarbij de bewoner en zijn zoontje werden bedreigd. Beiden wisten echter te ontkomen via het weiland terwij de dochter des huizes vanaf de bovenverdieping daarop de daders in een kleine personenwagen zag wegrijden. Mogelijk zat hier een derde persoon in.

< Van de twee mannen die het huis binnendrongen is een compositietekening gemaakt.


Meer info, klik hier.

Tips:
Oost-Nederland: 0800 - 6070 (gratis)
Criminele Inlichtingen Eenheid: 079 - 345 89 99
Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 (gratis)

 
29-08-2013  

Truckers in actie op de A1/A35

 

ALMELO – Truckers die aangesloten zijn bij de Transportbelangenvereniging AIDT voeren vanmiddag actie op de A1 vanaf de Duitse grens richting de carpoolplaats bij Almelo aan de A35. Vanaf 16.00 uur rijdt men naast en achter elkaar met een snelheid van 60 km per uur van de startplek naar het einddoel om te protesteren tegen de toenemende concurrentie van goedkope buitenlandse chauffeurs in dienst van Nederlandse en Duitse transportbedrijven met meestal een postadresvestiging buiten het eigen land zodat cao’s ontdoken worden.
Met enige vertraging in de spits moet dus rekening worden gehouden.

 
29-08-2013  

Stroomstoring Enschede kostte 6 miljoen euro

 

ENSCHEDE – De grote stroomstoring die Enschede trof op 5 januari van dit jaar, heeft netbeheerder Enexis 6 miljoen euro gekost, zo staat in een rapport van Enexis te lezen. Zo’n 2 miljoen euro werd uitgekeerd als compensatie en de rest bedragen de reparatiekosten van het transformatorstation aan de Vechtstraat.
In het transformatorstation ontstond brand waardoor uiteindelijk 22..000 aansluitingen zonder stroom kwamen te zitten. Hoe en waarom de brand ontstond is en blijft gissen omdat bij de brand meerdere onderdelen zo zijn versmolten dat oorzaken niet meer te achterhalen zijn. Pas eind dit jaar wordt het transformatorstation aan de Vechtstraat weer in gebruik genomen.

Lees ook: ‘Stroomstoring legt Enschede lam

 

 
30-08-2013  

Bedrijvenkring sluit convenant met Twente Mobiel

 

ALMELO – Twente Mobiel bestuurslid Herman Mulder – in het dagelijkse leven wethouder in Borne met o.a. verkeer en vervoer in zijn portefeuille – heeft vrijdag een convenant ondertekend met ondernemer Gertjan Bremmer (ENVITA) als vertegenwoordiger van de Bedrijvenkring Bornsestraat in Almelo.
In het convenant spreekt men de inspanningsverplichting af dat men een aantal activiteiten op het gebied van duurzame mobiliteit gezamenlijk gaat oppakken. Dit convenant is voor het eerst afgesloten met een ondernemersvereniging. Normaliter doet Twente Mobiel dat met individuele bedrijven.
Twente Mobiel ijvert voor duurzame mobiliteit en is een initiatief van VNO-NCW Twente, Kamer van Koophandel, MKB Twente, ANWB, Regio Twente en de gemeenten Enschede en Hengelo.

Foto: Coen Mulder

 
31-08-2013  

Elf dorpentocht met veel geronk en plezier

 

ALBERGEN – Sinds 1990 bestaat de Oude Trekker Club Albergen & Omstreken (OTCA & O) en sinds 2000 is het hoogtepunt wel de tocht met de ronkende, dampende en stampende trekkers langs de 9 kerkdorpen en ook langs Mander en Harbrinkhoek om de legendarisch 11 van een andere bekende tocht te kunnen gebruiken. De eerste tocht gaven 45 trekkers met hun chauffeurs acte de préséance maar al jaren is de tocht volgeboekt tot maximaal 200 deelnemers en is ook het rondrijden langs 11 dorpen geschrapt om het verkeer op de wegen tussen de dorpen niet teveel te belasten. Toch blijft het een hele belevenis om die oude diesels uit de jaren ’50 zoals Lanz Bulldog, Fendt, Same, Škoda 30, Mathis - Moline RTS, Farmall, Nuffield Universal Three en Allgaier A 111/ met een Porsche motor nog op de wegen rond Albergen in beweging te zien. Dat is heel wat anders dan de huidige luxe met een New Holland die haast breder is dan de meeste buitenwegen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (81 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina