Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
22-08-2013  

Info-avond draagkracht bruggen Twentekanaal


De Hoenselderbrug (foto) en de soortgelijke Leemslagenbrug, liggen in de gemeente Almelo en zijn al sinds 2008 begrenst tot max. 20 ton.
 

ALMELO – Uit onderzoek naar de draagkracht van de bruggen over het Twentekanaal en de zijtak naar Almelo, is onlangs gebleken dat 15 van de 28 bruggen niet meer voldoen aan de draagkracht die het hedendaagse vracht- en landbouwverkeer vereist. Het gaat hierbij om de Ehzerbrug, Dochterensebrug, Lochemsebrug, Moggezompsebrug, Grensbrug, Markelosebrug, Diepenheimsebrug, Dorrebrug, St. Annabrug, Vossenbrinkbrug, Boekelosebrug, Tankinkbrug, Warmtinkbrug, Hoeselderbrug en de Leemslagenbrug. De laatste twee bruggen liggen in de gemeente Almelo en zijn al sinds 2008 begrenst tot max. 20 ton.
Rijkswaterstaat heeft de wegbeheerders (gemeenten) gevraagd maatregelen te nemen om de bruggen weer aan de eisen te laten voldoen cq deze te sluiten. Vooral dat laatste wordt belemmerend voor het verkeer dat van deze bruggen afhankelijk is. Zo is vooral de regio rond Markelo zwaar getroffen indien de bruggen moeten worden gesloten. Transportverkeer moet daar dan vele kilometers omrijden.
Om belanghebbenden te informeren, wordt op dinsdag 27 augustus een informatieavond (19.30-21.30 uur) gehouden in het gemeentehuis van de gemeente Hof van Twente te Goor. De voorlichtingsavond wordt georganiseerd doorde Regio Twente en de wegbeheerders.

Archief
Terug naar vorige pagina