Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
17-08-2013  

De Bijenkorf Enschede/Arnhem sluiten als eerste

 

ENSCHEDE – Na het vertrek van Oger uit Enschede, gaat weer een winkel in het dure topsegment dicht. Binnen 10 jaar na de opening valt het doek voor De Bijenkorf aan het Van Heekplein in Enschede. De bekendste warenhuisketen van Nederland sluit 5 van de 12 vestigingen. De eerste twee die sluiten zijn Enschede en Arnhem per 31 december a.s. Een verlies van 153 banen. In het voorjaar van 2016 volgen de vestigingen in Groningen, Breda en Den Bosch het Enschedese voorbeeld en ligt de prioriteit van het concern op de vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.
De Bijenkorf investeert in de komende jaren 200 miljoen euro om de resterende vestigingen uit te bouwen met meerdere te voeren A-merken uit het topsegment van Nederland. Daar heeft men in Enschede en de andere steden waar De Bijenkorf sluit niets aan, ondanks dat alle filialen wel winst draaien. De Bijenkorf noemt Primark als mogelijke nieuwe huurder voor de te verlaten vestigingen. Met de eigenaren van de panden, IEF Capital en Syntrus Achmea Real Estate & Finance, zou inmiddels overeenstemming zijn bereikt, meldt De Gelderlander. Primark, een dochteronderneming van de Britse ABF Groep*, is vooral sterk in het goedkope segment kleding en populair bij jongeren. Naar verwachting opent Primark in Enschede pas in oktober 2014 en zal het aantal personeelsleden dan 221 fte's bedragen in tegenstelling tot de 54 fte's die eerst verloren gaan.

< Het van Heekplein verliest haar huidige belangrijkste trekker.

* ABF is een gediversifieerd, internationaal levensmiddelen, ingrediënten en detailhandelsgroep. Primark heeft een wereldwijde omzet van £11.1 miljard en heeft 102.000 medewerkers in 46 landen en is de belangrijkste component in de detailhandelsportfolio van ABF.

Archief
Terug naar vorige pagina