Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
03-02-2017  

CdK wil nieuw profiel burgemeester Dinkelland


CdK van Overijssel Ank Bijleveld wil dat minister Ronald Plasterk de vacature voor een nieuwe burgemeester in de gemeente Dinkelland opnieuw openstelt voor sollicitatie.
 

ZWOLLE/DINKELLAND – De gewezen bestuurlijke perikelen in de gemeente Dinkelland zijn voor Commissaris der Koning van Overijssel  Ank Bijleveld aanleiding om de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester over te willen doen. Met een advies van die orde heeft Bijleveld de minister van Binnenlandse Zaken benaderd.

Na het vertrek van burgemeester Roel Caziemier afgelopen zomer naar de Krimpenerwaard, heeft de gemeenteraad van Dinkelland in de oude coalitiesamenstelling een benoemingsprocedure opgestart. Deze werd door de CdK stopgezet toen de coalitiebreuk definitief werd. Bijleveld benoemde daarop Ineke Bakker tot waarnemend burgemeester.
Informateur Wolter Lemstra, oud- burgemeester van Hengelo, kreeg het voor elkaar dat er in Dinkelland een nieuwe coalitie tot stand kwam met een nieuw college met Ineke Bakker als waarnemend burgemeester.
CdK Bijleveld heeft nu de fractievoorzitters in de gemeente Dinkelland gepolst over de benoeming van een burgemeester. Zij komt tot de conclusie dat er een nieuw profiel voor een benoeming door de gemeenteraad van Dinkelland moet worden samengesteld vanwege de andere verhoudingen in de raad.
Bijleveld heeft daarom de minister gevraagd om de vacature opnieuw open te stellen zodat er nog voor maart 2018 (gemeenteraadsverkiezingen) in Dinkelland een nieuwe burgemeester aan de slag kan.

 
07-02-2017  

Bestuurscrisis in Haaksbergen, CdK kijkt toe

 

HAAKSBERGEN – Wethouder Peter van Vlaanderen van Leefbaar Haaksbergen heeft het vertrouwen in zijn collega’s opgezegd. Daarmee verkeert bestuurlijk Haakbergen in een crisis. Van Vlaanderen gaf in een schriftelijke verklaring aan dat hij het o.a. niet eens is met de verslaglegging en besluiten van de collegevergaderingen. Van Vlaanderen werd door uitgever De Roskam vorig jaar nog benoemd tot de op twee na beste bestuurder van Twente. 
Door de verklaring van Van Vlaanderen zit burgemeester  Gerrit-Jan Kok met een groot dilemma. Kok werd in juni 2015 tot waarnemer benoemd na het aftreden van burgemeester Gerritsen vanwege het Monstertruck-drama.

De collega-wethouders Van Spiegel (D66), Nijhuis (LH) en Prent (PvdA) herkennen zich niet in de kritiek van Van Vlaanderen. Volgens hen is door dit verschil van inzicht is een onhoudbare situatie ontstaan en zijn zij van mening dat verdere samenwerking met Van Vlaanderen in het college niet meer mogelijk is.'

Het geschil tussen Van Vlaanderen en zijn collega’s brengt ook een scheuring teweeg binnen Leefbaar Haaksbergen. Een meerderheid van de fractie blijft achter wethouder Nijhuis staan. Het minderheidsdeel achter Van Vlaanderen. De besturen van de coalitiepartners Leefbaar Haaksbergen, D66 en PvdA steunen Van Vlaanderen niet.

Oorzaken van het ‘ontsporen’ van het college liggen o.a. in de grote ophef rond het Marktplan en het op non-actief zetten van een ambtenaar na 36 jaar trouwe dienst door een ingehuurde ambtelijke manager. De rechter stuurde vorige week de gemeente en de ‘ontslagen’ ambtenaar opnieuw naar de onderhandelingstafel. "Het kan niet zo zijn dat we bij de rechtbank komen zonder ook maar iets van een dossier. Dit kan de gemeente in het slechtste geval zomaar 7 ton kosten en ik wil niet opdraaien voor dit soort flauwekul", zei van Vlaanderen, die o.a. personeelszaken in zijn portefeuille heeft. Van Vlaanderen was furieus en weigerde zijn politieke lot te verbinden aan deze miskleun. Wel beweerde hij dat met de betrokken ambtenaar de zaken op een nette wijze zullen worden afgerond. Daar lijkt Van Vlaanderen de kans niet meer voor te krijgen, nu zijn collega’s één lijn trekken.

De bestuurlijke crisis in Haaksbergen is tevens op het bureau van Commissaris der Koning Ank Bijleveld beland. Het mogelijk uiteenvallen van Leefbaar Haaksbergen kan leiden tot nieuwe coalitie-onderhandelingen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
10-02-2017  

Erecertificaat personeelsbeleid ZGT-ziekenhuizen

 

ANTWERPEN – De directie van de ZGT-ziekenhuizen in Almelo en Hengelo heeft exclusieve certificering Top Employers Cure & Care 2017 ontvangen. Het jaarlijkse internationale onderzoek van het Top Employers Institute erkent wereldwijd toonaangevende werkgevers die uitstekende arbeidsvoorwaarden bieden, ondersteuning geven voor de ontwikkeling van talent op alle niveaus binnen het bedrijf en ernaar streven om de arbeidsomstandigheden constant te verbeteren. De uitreiking vond donderdag plaats in Antwerpen.
 
Dit jaar zijn 65 unieke Top Employers gecertificeerd, 11 daarvan zijn zorginstellingen in het cure & care programma, waarvan ZGT er dus één is. “ZGT is ontzettend trots dat de organisatie dit jaar opnieuw het certificaat heeft behaald. Het toont aan dat wij nog steeds voor optimale werkomstandigheden zorgen en dat onze werknemers zich op zowel persoonlijk als professioneel vlak kunnen ontwikkelen”, aldus Arjan Miltenburg, manager P&O bij ZGT.
 
De certificaten worden toegekend aan de beste werkgevers ter wereld die voor hun personeelsbeleid de hoogste normen toepassen. Om voor certificering in aanmerking te komen moet een uitgebreid onderzoeksproces worden doorlopen. Daarbij worden alle antwoorden door een onafhankelijke partij aan een audit onderworpen waardoor de validiteit is gewaarborgd.
 
ZGT is beoordeeld op diverse criteria zoals leiderschapsontwikkeling, personeelsintroductie, talentstrategie, managementprestaties en cultuur in de organisatie. Uit het onderzoeksrapport is gebleken dat ZGT uitstekende arbeidsomstandigheden biedt, talent koestert en ontwikkelt op alle niveaus van de organisatie en op Human Resources-gebied naar voren komt als een leider die zijn personeelsbeleid voortdurend blijft ontwikkelen en optimaliseren.
 
Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. U vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.top-employers.com

 
19-02-2017  

De 1e grote carnavalsoptocht van Twente

 

ALBERGEN - De eerste grote carnavalsoptocht in Twente is jaarlijks door ‘Bokk’nlaand’ oftewel het kerkdorp Albergen. Duizenden toeschouwers genoten, evenals onze fotograaf Jan Bril die bijgaande reportage maakte.
CV De Venfuiters uit Manderveen werd de winnaar in de categorie grote wagens, een resultaat dat een dag eerder bij de kleinere optocht in Langeveen eveneens werd behaald.
De ‘Bokk’ntocht’ telde maar liefst 3.500 deelnemers en het niveau wordt beter en beter, zo oordeelde de jury die o.a. lette op originaliteit, uitwerking van details en actualiteit. Al met al een carnavalsoptocht die Oldenzaal naar de kroon begint te steken.

Fotoreportage (157 foto's)...

 
24-02-2017  

Museum More gedwarsboomd door Facebook

 

GORSSEL – Waar preutsheid van Facebook toe kan leiden heeft ook Museum More in Gorssel ondervonden. Het museum voor modern realisme bood de poster aan als reclame voor de expositie van de Duitse schilder Johannes Grütske, maar kwam van de ‘kouwe kermis’ thuis. Te seksueel getint was de conclusie van Facebook en dus geen reclame voor de expostie van 26 februari t/m 11 juni dit jaar.

Het betrof de afbeelding ‘Darstellung der Freiheit' van Grütske. Nieuwsgierig geworden? Bij NRC en NEXT is dit weekend een speciale bijlage over Johannes Grütske en Museum More in Gorssel. Maar u kunt met ingang van zondag natuurlijk ook zelf de tentoonstelling gaan bekijken in het museum van kunstverzamelaar, zakenman en miljardair Hans Melchers die in 2012 maar liefst 1.000 kunstwerken uit de Scheringa-collectie kocht van de failliete DSB Bank.

<< Te bloot volgens Facebook

Archief
Terug naar vorige pagina