Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
03-02-2017  

CdK wil nieuw profiel burgemeester Dinkelland


CdK van Overijssel Ank Bijleveld wil dat minister Ronald Plasterk de vacature voor een nieuwe burgemeester in de gemeente Dinkelland opnieuw openstelt voor sollicitatie.
 

ZWOLLE/DINKELLAND – De gewezen bestuurlijke perikelen in de gemeente Dinkelland zijn voor Commissaris der Koning van Overijssel  Ank Bijleveld aanleiding om de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester over te willen doen. Met een advies van die orde heeft Bijleveld de minister van Binnenlandse Zaken benaderd.

Na het vertrek van burgemeester Roel Caziemier afgelopen zomer naar de Krimpenerwaard, heeft de gemeenteraad van Dinkelland in de oude coalitiesamenstelling een benoemingsprocedure opgestart. Deze werd door de CdK stopgezet toen de coalitiebreuk definitief werd. Bijleveld benoemde daarop Ineke Bakker tot waarnemend burgemeester.
Informateur Wolter Lemstra, oud- burgemeester van Hengelo, kreeg het voor elkaar dat er in Dinkelland een nieuwe coalitie tot stand kwam met een nieuw college met Ineke Bakker als waarnemend burgemeester.
CdK Bijleveld heeft nu de fractievoorzitters in de gemeente Dinkelland gepolst over de benoeming van een burgemeester. Zij komt tot de conclusie dat er een nieuw profiel voor een benoeming door de gemeenteraad van Dinkelland moet worden samengesteld vanwege de andere verhoudingen in de raad.
Bijleveld heeft daarom de minister gevraagd om de vacature opnieuw open te stellen zodat er nog voor maart 2018 (gemeenteraadsverkiezingen) in Dinkelland een nieuwe burgemeester aan de slag kan.

Archief
Terug naar vorige pagina