Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-02-2009  

Defensie sloopt zwembad zonder vergunning

bron: RTV Oost
 

LONNEKER - In opdracht van Defensie is het Lonneker Zwembad gesloopt. Daarmee is het kleine beetje hoop dat de Dorpsraad Lonneker nog had op het behoud van het zwembad voor de gemeenschap weg.
De betonnen bak van het zwembad bij vliegveld Twente is afgelopen week in opdracht van Defensie gesloopt. Volgens voorzitter Bult van de Dorpsraad Lonneker was er voor de sloop geen vergunning. Dat Defensie haast heeft gemaakt met de sloop kwam voor de dorpsraad als een complete verrassing. Kijk naar interview met de voorzitter van de dopsraad ( video ) op RTV Oost en de uitleg van defensie in TC Tubantia.

 
02-02-2009  

Dode gevonden in TBS-kliniek Oldenkotte

 

REKKEN - In de tbs-kliniek Oldenkotte te Rekken is zaterdag een dode man in zijn 'kamer' gevonden. Over de doodsorzaak is nog niets bekend. Recherche en lijkschouwer onderzoeken de doodsoorzaak. Directeur D. van Buren van de inrichting Oldenkotte bevestigde zondagavond de dood van de man, maar kon in afwachting van verder onderzoek geen nadere details geven.

Vorig jaar stelde SP-kamerlid Krista van Velzen kamervragen over de gebrekkige gang van zaken bij Oldenkotte en eiste een tijdelijke opnamestop om eerst het gebrek aan gekwalificeert personeel op te lossen. Zij eiste ook een nieuwe directievoering.

 
03-02-2009  

Kritisch raadsrapport Enschede Promotie

 

ENSCHEDE - Een slechte aansturing, slechte financiële onderbouwing en een gebrekkige controle. Dat zijn nog maar enkele constateringen uit het rapport over de Stichting Enschede Promotie. De stichting ontstond enkele jaren geleden uit een fusie van de VVV en het Enschede Uitburo maar had elk jaar veel meer geld nodig. De overschrijdingen varieerden van drie tot negen ton per jaar. De gemeenteraad heeft zelf onderzoek gedaan naar de oorzaak. De resultaten worden volgende week in de gemeenteraad besproken.

 
03-02-2009  

Twents advies sanering tankstations VS

 

Ingenieurs uit Twente - van een dochterbedrijf van bureau Oranjewoud - gaan in de komende jaren bij 300 tankstations in de VS bodemsaneringen uitvoeren. De ingenieurs hebben een adviserende rol voor twee Amerikaanse bedrijven die voor een bedrag van 138 miljoen US-dollar de bodemsaneringen moeten uitvoeren.

 
04-02-2009  

Afhandelijk bezwaarschriften Hengelo kan beter

bron: RTV Oost
 

HENGELO - De afhandeling van bezwaarschriften in Hengelo kan beter. Dat zegt de gemeente na onderzoek.

Hengelo heeft onderzoek laten doen naar de afhandeling van bezwaarschriften. Daaruit trekt Hengelo de conclusie dat de afhandeling van de bezwaarschriften beter kan en dat de gemeente moet leren van de bezwaren. 'Bezwaren zijn eigenlijk gratis adviezen', zo stel het gemeentebestuur. De gemeente heeft het onderzoek laten doen naar verschillende bezwaarschriftprocedures uit 2007. Daaruit blijkt dat de helft van de bezwaarschriften niet binnen de wettelijke termijn werd afgehandeld.

 
04-02-2009  

Royal ten Cate koopt deel 'Tiger Turf' Australië

 

ALMELO - Royal ten Cate neemt een direct winstgevend minderheidsbelang in het Australische 'Tiger Turf' producent van kunstgrassen. Het concern heeft een jaaromzet van 50 miljoen euro. Ten Cate wil niet kwijt voor welk percentage men zich inkoopt. TenCate heeft eerder al belangen verworven in Greenfields (20 procent) en Edel Grass (50 procent) en heeft een commerciële alliantie gesloten met FieldTurfTarkett.

 
05-02-2009  

Ruzie rijscholen met CBR

bron: RTV Oost
 

Het gesprek tussen Rijschool Vereniging Regio Oost en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen over de nieuwe rijexamens gaat vandaag niet door.
De rijschoolhouders willen niet meer met het CBR praten. Ze vinden dat het CBR niet eerlijk is over de mening van rijschoolhouders over de veranderingen. Volgens het CBR is driekwart van de rijschoolhouders tevreden. De rijschoolhouders in Oost-Nederland vinden dat er voor examenkandidaten teveel verandert in korte tijd. Ook binnenkort komen er weer veranderingen aan. Volgens voorzitter Pierik van Rijschool Vereniging Regio Oost wordt het daardoor onveiliger in het verkeer.

 
06-02-2009  

Oud- wethouder Twenterand opgepakt voor stalken

 

TWENTERAND - De politie heeft oud- wethouder Bert Lambers (CU) van de gemeente Twenterand woensdag opgepakt wegens verdenking van bedreiging en stalking van de Nijkerkse gemeentesecretaris Haalstra (CU). Haalstra was voorheen gemeentesecretaris te Twenterand. Lambers wordt ondermeer verdacht van het sturen van dreigbrieven, het leksteken van autobanden en het ophangen in Nijkerk van pamfletten met lasterlijke teksten over gemeentesecretaris Haalstra.
In 2007 kwam Lambers ook al in het nieuws omdat hij een inwoner van Twenterand hardhandig zijn kantoor zou hebben uitgezet. Die zaak werd toen geseponeerd. In oktober 2007 nam Lambers (49) afscheid als wethouder omdat hij veelvuldig zou zijn bedreigd.
De landelijke partijleiding van de Christen Unie betreurt deze gang van zaken en noemt het een verdrietige zaak. Het bestuur wil de resultaten van het justitieonderzoek tegen Lambers afwachten voordat over zijn lidmaatschap van de partij wordt besloten.

update: 16.00 uur

Oud- wethouder Lambers heeft intussen bekend schuldig te zijn aan de ten laste legging en is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de Rechtbank Almelo. Omtrent zijn motieven is nog niets bekend gemaakt.  

update: 21.00 uur 

Burgemeester Koetje van de gemeente Twenterand heeft geschokt gereageerd op de aanhouding van oud-wethouder Lambers. Koetje zegt nooit iets gemerkt te hebben van spanningen tussen de twee. Lambers is na zijn bekentenis en voorgeleiding vrijdagmiddag vrij gelaten in afwachting van zijn rechtszaak.

 
09-02-2009  

Tubbergen gaat optreden tegen illegale feesten

 

TUBBERGEN - De gemeente Tubbergen gaat hard optreden tegen de illegale tent feesten die elk weekend worden gehouden en bijna altijd in verband staan met uitzendingen van etherpiraten. Het illegaal schenken van alcoholische drank en de torenhoge zendmasten leveren een te groot gevaar op. Ambtenaren van de gemeente Tubbergen gaan samen met de politie en het Agentschap Telecom in de weekeinden optreden tegen deze feesten. Ether piraten hebben al aangegeven zich niets te zullen aantrekken van deze aankondiging en gewoon door zullen gaan met de uitzendingen en de tent feesten.

 
09-02-2009  

Hengelose pedofiel op website

bron rtv oost
 

HENGELO - Op de website van de Stichting Stop Kindersex staat een veroordeelde pedofiel uit Hengelo. Op de site stopkindersex.com worden de gegevens van pedofielen doorgegeven door slachtoffers of hun omgeving. De man uit Hengelo zit volgens de site vast. De website is nog geen week online en heeft al veel commotie veroorzaakt. Enkele mannen die op de site staan zijn belaagd en bedreigd. In Nederland kan de site niet uit de lucht worden gehaald omdat die in Amerika is gemaakt. Dat is gebeurd om de Nederlandse privacywetgeving te omzeilen.

 
09-02-2009  

Geen onderzoek naar ex- wethouder Lambers

 
TWENTERAND - De gemeente Twenterand doet geen verder onderzoek naar oud-wethouder Lambers. De oud-wethouder werd vorige week opgepakt  voor bedreigingen en stalking van de oud-gemeentesecretaris, nu werkzaam in Nijkerk. Ook doet de Gemeente geen verder onderzoek naar de beschuldiging van een inwoner van Twenterand, dat de oud-wethouder hem misschien ook zou hebben bedreigd. De man had in 2007 een aanvaring met de oud-wethouder en kreeg kort daarna een dreigbrief. De inwoner van Twenterand overweegt nu ook aangifte te doen tegen burgemeester Koetje, omdat die ambtshalve belangrijke informatie zou hebben achtergehouden over de bedreiging. Burgemeester Koetje heeft laten weten het onderzoek over te laten aan Justitie.

 
10-02-2009  

Gewonde bij ongeval op A32

 

STEENWIJK - Bij een eenzijdig ongeval op de A32 bij Steenwijk is een man gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak raakte de man met zijn bedrijfswagen van de weg en botste tegen een boom waarna de auto kantelde en in een droge sloot terecht kwam. De brandweer moest er aan te pas komen om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. De man is met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht

 
12-02-2009  

MRSA bacterie in Medisch Spectrum Twente

 
ENSCHEDE - Op de longafdeling van het Medisch Spectrum Twente in Enschede is de gevaarlijke bacterie MRSA  ontdekt. De bacterie kan gevaarlijk zijn voor patiënten met een lage weerstand. Het MST kampte enkele maanden geleden ook al met de ziekenhuis bacterie. De bron van de bacterie is nog niet bekend, maar wordt onderzocht. Op de longafdeling liggen momenteel 40 patienten. De afdeling is op het moment niet dicht.

 
12-02-2009  

Inwoner Vriezenveen doet aangifte bedreiging

bron: RTV Oost
 
VRIEZENVEEN - Een inwoner van Vriezenveen heeft woensdag aangifte gedaan  bij de politie Twenterand  van een twee jaar geleden ontvangen dreigbrief. De inwoner van Vriezenveen ontving de dreigbrief na onenigheid te hebben gehad met oud-wethouder Lambers en denkt dat deze persoon in kwestie de dreigbrief heeft geschreven. De politie Twenterand zal een onderzoek starten naar de afzender van de dreigbrief. Ook wilde de inwoner aangifte doen tegen burgemeester Koetje van Twenterand, maar hem werd aangeraden de zaak bij de Overijsselse Ombudsman neer te leggen. Of hij dit ook gaat doen is nog niet zeker.
 
 
 
 
 
 

 
13-02-2009  

Uitvinder kunstnier Professor Kolff overleden

 

NEWTON SGUARE (USA) - In het Amerikaanse Newton Square is de uitvinder van de kunstnier en het kunsthart, professor dr. Willem Johan Kolff drie dagen voor zijn 98e geboortedag overleden. De oud-inwoner van Kampen vond in 1943 in het Kamper Ziekenhuis de kunstnier uit. Later vond hij ook het kunsthart uit. Kolff wordt daardoor beschouwd als een van de belangrijkste medici van de twintigste eeuw.

Professor Kolff was voor het laatst in Kampen in 2004 toen de voorloper van het Kolff museum werd geopend. In 1950 emigreerde hij naar de Verenigde Staten en legde zich daar verder toe op de ontwikkeling van kunstorganen. Kolff kreeg voor zijn werk dertien eredoctoraten en 127 onderscheidingen -  waaronder de Nobelprijs - uit de hele wereld. Kolff die 97 jaar is geworden, werd geboren op een hotelkamer te Leiden. Kolff wil dat zijn as wordt uitgestrooid in Kampen. Dat zal vermoedelijk dit voorjaar gebeuren. 

 
13-02-2009  

Nog onduidelijkheid politieke crisis Deventer

 

DEVENTER - Na het opstappen van het Deventer college wordt pas na het weekend duidelijkheid verwacht hoe het verder gaat met het gemeentebestuur van Deventer.

Eerder deze week stapten alle wethouders op naar aanleiding van een vertrouwensbreuk met de PvdA over de bouw van een nieuw stadskantoor. Volgens weth. Berkelder overleggen de politieke partijen dit weekend over een oplossing. De wethouders van de gemeente Deventer blijven tot 11 maart aan het werk, maar wel demissionair. Dat betekent dat de wethouders de lopende zaken afhandelen, maar geen belangrijke besluiten meer nemen.

< Een dwarsdoorsnede van het nieuwe stadskantoor dat tot de nodige commotie in Deventer leidt.

 
16-02-2009  

Terlouw onderzoekt lijmpoging Deventer college

 

DEVENTER - Oud-minister Jan Terlouw wordt door de Deventer coalitie ingeschakeld om te onderzoeken of een lijmpoging zin heeft. De wethouders stapten vorige week op nadat de PvdA-fractie dwars ging liggen bij de bouwplannen voor een nieuw Deventer Stadhuis. 

 
17-02-2009  

CDA Wierden wil gespreide kandidatenlijst 2010

 

WIERDEN/ENTER - De leden van het CDA Wierden/Enter willen dat de lijst met kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 'kwalitatief goed' is en dat wordt gekeken naar een goede verdeling tussen de kernen. Dat is de uitkomst van een ledenvergadering. Een speciale commissie buigt zich over de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma.

 
17-02-2009  

Half miljoen voor opvang zwerfjongeren

 

ZWOLLE - De provincie Overijssel ondersteunt projecten voor zwerfjongeren voor een half miljoen euro. De gemeente Almelo ontvangt 100.000 euro voor het realiseren van 10 wooneenheden in het opvangproject van Jarabee. De Gemeente Almelo overlegt met onder meer Jarabee, de woningstichtingen en Stichting Humanitas Onder Dak Twente over het project Kamers met kansen. Daarbij kunnen ongeveer tien jongeren kamertraining krijgen op een nog te bepalen plek. Het plan moet nog verder worden uitgewerkt. Het is de bedoeling dat het project nog dit jaar begint. Ook gaat er geld naar projecten in Zwolle, Hengelo, Enschede en Deventer. 

 
17-02-2009  

Kink in de kabel bungalowpark Herikerberg

 

HOF VAN TWENTE - De komst van een bungalowpark tussen Goor en Markelo in de gemeente Hof van Twente lijkt van de baan. De gemeente wil meewerken aan de komst van het bungalowpark, maar de ministeries van LNV en VROM hebben via een brief aan de Vereniging Verontruste Burgers laten weten tegen de bouw van de 350 bungalows op de zuidflank van de Herikerberg te zijn.

 
17-02-2009  

Misstanden bij werkvoorziening Reestmond

 

MEPPEL - Er komt een onderzoek naar misstanden bij sociale werkvoorziening Reestmond. De sociale werkvoorziening werkt in de kop van Overijssel en zuid-west Drente. De ondernemingsraad heeft klachten ontvangen over intimidatie, bedreiging en seksueel misbruik. Reestmond staat sinds enige jaren o.l.v. directeur G. Veld, die een onderzoek heeft gelast.

< Directeur G. Veld van sociale werkvoorziening Reestmond

 
18-02-2009  

Toch geen autobonus Ziekenhuisgroep Twente

 

ALMELO/HENGELO - Het management van de Ziekenhuisgroep Twente - ziekenhuizen in Almelo en Hengelo - moeten hun auto weer inleveren. Dat is het resultaat van de klachten en discussie met de ondernemingsraad.De managementleden hadden zichzelf vorig jaar een auto als bonus toegekend. De ondernemingsraad is content met het terugdraaien van de bonus. 

< Of het deze was, weten we niet maar het is wel 'The car of the Year'

 
19-02-2009  

Oud-directeur van de Efteling overleden

 

BUURSE - Naar eerst nu is bekend geworden, is oud-directeur van de Efteling, Herman ten Bruggencate zondag in Buurse overleden. De Haaksbergenaar verliet in 1974 de Twentse textielindustrie en werd in 1976 directeur van het sprookjespark de Efteling in Kaatsheuvel.

Onder zijn leiding groeide het sprookjes- en attractiepark uit tot het miljoenenbedrijf dat het nu is. Hij bleef 12 jaar directeur en keerde na enkele jaren pensioen nog voor een periode van enkele jaren terug als interim-directeur. Ten Bruggencate is 88 jaar geworden. Zijn lichaam is ter beschikking gesteld aan de wetenschap.

foto: De Efteling

 
19-02-2009  

Glazen Huis 3FM mogelijk naar Enschede

 

ENSCHEDE - Voor 3FM radio is Enschede een serieuze optie om eind dit jaar het Glazen Huis van 3FM te huisvesten op de Oude Markt. Enschede heeft wel concurrentie van steden als Utrecht, Rotterdam, Maastricht en Tilburg. Eind 2008 stond het Glazen Huis in Breda. In de jaren er voor in Den Haag en Utrecht. Voor de via internet gestartte Enschedese kandidatuur hebben de beide initiatiefnemers inmiddels tweeduizend steunbetuigingen ontvangen.  

 
20-02-2009  

Zwolle bevriest grondprijzen

 

ZWOLLE - De gemeente Zwolle neemt een aantal maatregelen om de gevolgen van de kredietcrisis te beperken. Zo wil men bestaande bouwplannen eerder realiseren en de grondprijzen bevriezen. Ook wil de gemeente een mobiliteitscentrum inrichten om mensen die werkloos raken sneller aan een andere baan te helpen.

 
20-02-2009  

Losser ontslaat personeel wegens tekorten

 

LOSSER - De gemeente Losser gaat 15 personeelsleden ontslaan om de begroting rond te krijgen. Losser kampt met een structureel tekort van 1 miljoen euro en staat onder curatele van de provincie. Er is ook geen geld voor het ontwikkelen van nieuw beleid.

 
20-02-2009  

3,2 milj. euro voor onderwijsachterstand Overijssel

 

DEN HAAG - Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft als onderdeel van nieuw achterstandenbeleid in het onderwijs 3,2 miljoen euro uitgetrokken voor scholen in Overijssel. De extra middelen kunnen worden besteed aan o.a. kleinere klassen en extra intensieve begeleiding. De extra financiën zijn jaarlijks tot 2011. 

 
20-02-2009  

TSN grootste in thuiszorg door overname Meavita

 

ALMELO - Het Almelose schoonmaakbedrijf Asito neemt de thuiszorg van het in staat van faillissement verkerende Meavita in Den Haag over. Het Almelose concern is daarmee in enkele jaren gegroeit tot de grootste speler in de thuiszorgmarkt. Meavita komt onder de paraplu van Thuiszorg Service Nederland eveneens een dochter van Asito dat voor enkele jaren geleden werd overgenomen van directeur Jan Torny die nog steeds de directie voert en privé ook groots investeert in horecabedrijven.

Meavita heeft een totaal klantenbestand van 100.000 cliënten en heeft 6200 personeelsleden. Meavita is werkzaam in o.a. Den Haag, Dordtrecht, de Achterhoek en Groningen. De thuiszorgpoot in de regio Den Haag komt nu in handen van Asito. Hoeveel geld met de overname is gemoeid is niet bekend. Een verdere ontvlechting van Meavita is mogelijk. Staatssecretaris Bussemaker maakte eerder deze week bekend dat Meavita financieel dan wel bankroet is, maar dat de zorg voor de cliënten zou zijn gewaarborgd.

Abva/Kabo/FNV over Meavita. Asito over de overname en de vakbond over Asito over de eerdere overname van de thuiszorgpoot van Evean op de website van Asito. Het concern Asito heeft nu al 60.000 personeelsleden.

 
20-02-2009  

Slechts 15% steunt plan stadskantoor Deventer

 

DEVENTER - Slechts 15% van de bevolking in Deventer steunt de plannen voor d bouw van een nieuw stadskantoor. Bijna de helft ziet niets in de plannen van het college van B&W en vooral ouderen zijn fel tegen. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van dagblad De Stentor. Eerder deze maand stapte het voltallige college op na een vertrouwensbreuk met de PvdA. Oud- minister Jan Terlouw onderzoekt momenteel of de breuk te lijmen valt.

 
21-02-2009  

Verlichte carnavalsoptocht Tubbergen

 

TUBBERGEN - Nu bijna dagelijks de ene na de andere carnavals optocht georganiseerd wordt, heeft Tubbergen toch wel een van de meest speciale optochten. Duizenden toeschouwers uit Twente stromen jaarlijks naar Tubbergen om  dit moois te bewonderen. De laatste maanden zijn er door circa 30 groepen in diverse schuren en loodsen hard gewerkt aan de praalwagens en kostuums. Dit om alles op tijd klaar te hebben voor deze special avond.  Afgelopen week moesten de meeste wagens nog van verlichting worden voorzien.  Sommige groepen moesten dan ook tot in de late uurtjes doorwerken om alles op tijd af te krijgen, dit resulteerde dan wel in een geweldige avond.

Fotoreportage (35 foto's)...

 
21-02-2009  

Verlichte carnavalsoptocht Hengelo

 

HENGELO (OV) - Net als in Tubbergen werd er een verlichte carnavalsoptocht gehouden in de binnenstad van Hengelo. Rond de klok van 19:30 uur vertrok de stoet van ongeveer 35 praalwagens onder aanvoering van Drumfanfare Hengelo.

Bij de praalwagens waren actuele thema's veelvuldig terug te vinden, zoals piraterij, het rookverbod en de financiële crisis.

Fotoreportage (37 foto's)...

 
22-02-2009  

Twee doden bij twee verkeersongevallen

 

HOLTEN - Op de A1 ontstond zaterdagavond om 23.45 uur een verkeersongeval waarbij een 25-jarige Markeloër om het leven kwam. Hij geraakte in botsing met een Poolse automobilist die tegen de middenvangrail tot stilstand kwam. Hijzelf kwam tot stilstand in de berm waarna hij uitstapte en en telefonerend de rijbaan overliep naar de andere auto. Bij deze poging tot assistentie werd hij noodlottig geschept door een 22-jarige automobilist uit Wierden. De andere betrokkenen bleven ongedeerd.

BORNE - In Borne kwam zaterdagavond om 23.50 uur op de overgang Bornerbroeksestraat een 39-jarige carnavalsvierder onder een passerende trein. Volgens het technisch sporenonderzoek is de verongelukte man vermoedelijk voor de aanstormende trein komen te vallen.

 
22-02-2009  

Carnavalsoptocht Melbuul'ndorp (Borne)

 

BORNE - De fotografen van AlmeloNieuws waren er maar druk mee met al die carnavalsoptochten in de regio. Waren vrijdagavond Tubbergen en Hengelo aan de beurt, zaterdag zette men de optocht in Bornerbroek op de gevoelige plaat en vandaag werden de kiekjes 'geschoten' in Borne.

Fotoreportage (53 foto's)...

 
23-02-2009  

Twee aanhoudingen steekpartij Enschede

 

ENSCHEDE - Twee Enschedeërs zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij op de Wenninksgaarde in Enschede. Zondagmorgen werd op de Wenninksgaarde een man aangetroffen met een steekwond in zijn hals. Hij was gestoken tijdens een vechtpartij met de twee verdachten. Na behandeling in het ziekenhuis is ook het slachtoffer aangehouden vanwege betrokkenheid bij de vechtpartij.

 
24-02-2009  

Getuige dodelijke aanrijding Den Ham gezocht

 

DEN HAM - Bij een aanrijding op 23 februari tussen een vrachtwagencombinatie en een personenauto op de Daarleseweg is de 38-jarige automobilist uit Vroomshoop om het leven gekomen. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente onderzoekt de toedracht.

Op maandag 23 februari heeft omstreeks 16.30 uur op de Daarleseweg een frontale aanrijding plaatsgevonden. Door onbekende reden is een 38-jarige automobilist met zijn auto op de verkeerde weghelft terecht gekomen en tegen de tegemoetkomende vrachtwagencombinatie gereden.
De 38-jarige automobilist uit Vroomshoop is bij de aanrijding om het leven gekomen. De vrachtwagenchauffeur, een 33-jarige man uit Notter, die met zijn vrachtwagencombinatie in de naastgelegen sloot tot stilstand is gekomen is ongedeerd gebleven.

Tevens vraagt de politie Twenterand of het meisje dat, op het moment van het ontstaan van de aanrijding, langs is gefietst in de richting Den Ham zich wil melden, zij is mogelijk een belangrijke getuige.

 
24-02-2009  

Stop 'huur op maat' zegt huurdersver. Deventer

 

DEVENTER - De huurdersvereniging Deventer heeft grote problemen met de invoering van 'huur op maat' dat woningcorporatie Rentree wil invoeren. Rentree wil de huurders een huur afhankelijk van het inkomen in rekening brengen. De huurdersvereniging Deventer denkt dat met die invoering de woningmarkt helemaal op slot komt te zitten, omdat huurders van goedkopere huizen dan helemaal niet meer naar een duurder huurhuis willen verhuizen. 'Op zijn minst moeten resultaten van andere lopende experimenten in den lande worden afgewacht,' zegt de huurdersvereniging.

 
25-02-2009  

Roelofs & Haase nemen Reusken Bouw over

 

RIJSSEN - Bouwbedrijf Roelofs & Haase  uit Rijssen neemt het failliete Reusken Bouw uit het Gelderse Eerbeek over. Reusken Bouw was vooral gespecialiseerd in de bouw van Fitness en Welness-centra maar zag het aantal opdrachten snel dalen door de afwachtende houding van opdrachtgevers. Roelofs & Haase dat vooral woningbouw en projectontwikkeling in portefeuille heeft, is met de curator overeengekomen in ieder geval 32 van de 65 werknemers van het 129-jarige Reusken Bouw een baan aan te bieden.

 
25-02-2009  

Diverse overvallen in 'Onder de Loup' TV Oost

 

HENGELO - RTV Oost besteedt donderdag 16.38 uur in haar programma 'Onder de Loup' speciale aandacht aan diverse overvallen die Overijssel onlangs teisterden. Aan de orde komen woningovervallen in Enschede en Almelo, Overvallen op videotheken in Enschede en Almelo en een inbraak in Deventer waarbij meerdere laptops werden gestolen. Het programma wordt om 19.38 uur herhaald.

 
25-02-2009  

Isala-kliniek zoekt spermadonoren

 

ZWOLLE - De spermabank van de Isalakliniek in Zwolle heeft een chronisch tekort aan spermadonoren en start daarom een foldercampagne. De wachttijden zijn inmiddels opgelopen naar twee en een half jaar mede door de strengere Europese regelgeving. Sinds 2004 kunnen donoren eveneens niet meer anoniem blijven, maar volgens de Isalakliniek is dat niet de kern van het probleem. Meer informatie is verkrijgbaar via de Isalakliniek.

 
26-02-2009  

Dwangsom voor spoorlijn Hengelo-Zutphen

 

HENGELO - Spoorwegbeheerder Prorail heeft van de VROM-inspectie een dwangsom opgelegd gekregen van 5 euroton voor de lawaaioverlast die een zware transporttrein sinds december vijf keer per week veroorzaakt op de lijn Hengelo-Zutphen. Klagers uit Goor hadden bij de inspectie aan de bel getrokken. De alternatieve route via Borne, Almelo, Wierden, Rijssen naar Deventer veroorzaakt eveneens overlast. Daar komt bij dat de zware trein in Almelo over het noodspoor moet vanwege de aanleg van het verdiepte spoor. 

 
26-02-2009  

Honderden miljoenen voor regionale economie

 

ZWOLLE - De provincie Overijssel gaat enkele honderden miljoenen euro's pompen in de regionale economie om de recessie te bestrijden. Er wordt gedacht aan isolatieprojecten van woningen, restauratie van monumenten en investeringen in de infra-structuur zoals het opknappen van vaarwegen. In januari gaf de provincie een eerste injectie van 15 miljoen euro.

 
26-02-2009  

Duitse 'gründlichkeit' op Oldenzaalse straten

 

OLDENZAAL - Het Duitse bedrijf Alba-Baving uit Neuenkirchen gaat de straten van Oldenzaal vegen. Het bedrijf won de Europese aanbesteding van het schoonmaakonderhoud van de openbare weg. Oldenzaal is de eerste gemeente in Overijssel die de opdracht gunt aan een Duits bedrijf. 

 
26-02-2009  

Philadelphia Zorg wil gebouwen verkopen

 

NUNSPEET - Het in zwaar weer verkerende landelijk opererende Philadelphia Zorg wil in een snel tempo haar gebouwen verkopen om een tekort van 23 miljoen euro weg te werken. In december verkocht het al vijf wooncomplexen en er moeten er nog tien worden verkocht om de financiële nood enigszins te ledigen. De zorginstelling staat onder curatele van het ministerie van VWS. Philadelphia Zorg heeft in totaal 11.000 cliënten door het gehele land. In Twente heeft het dagbestedigingsvestigingen in o.a. Rijssen, Enter en Delden en levert het eveneens thuiszorg.

 
26-02-2009  

Reli-TV drukt Schlager TV van Cogas Kabel TV

 

ALMELO - Vanaf 1 maart a.s. zal Cogas Kabel de Reli-zender Family 7 gaan doorgeven op zijn previewkanaal. Family 7 komt in de plaats van het populaire Schlager TV, dat in de afgelopen drie maanden op het previewkanaal was te zien. Tegen het vertrek van Schlager TV is een handtekeningenactie aan de gang en er zijn al meer dan 3000 handtekeningen bij Cogas Kabel ingeleverd.
Family 7 is opgericht in 2005 en de eerste Nederlandse christelijke familiezender. De zender zendt 24 uur per dag christelijke en verantwoorde programma’s uit die als basis de liefde van God hebben. Het Cogas Kabel previewkanaal is te vinden op kanaal 62, 799,25 MHz.

 
26-02-2009  

NS-bussen op traject Hengelo-Almelo

 

HENGELO - Door werkzaamheden aan het verdiepte spoor in Almelo ligt het treinverkeer treinen tussen Almelo en Hengelo komend weekend tijdelijk stil. Er wordt gewerkt aan de bovenleiding op de plek waar het nieuwe verlaagde spoor samenkomt met het bestaande traject. Er rijden geen treinen tussen zaterdag avond 22.30 en zondagochtend 11.30. De NS zet bussen in.

 
27-02-2009  

Van der Valk slaat vleugels uit in Twente

 

ENSCHEDE - Het van der Valk-concern slaat waarschijnlijk haar vleugels ook uit naar Enschede. Nadat ruim 15 jaar geleden in Twente werd gestart met het Theaterhotel in Almelo en vervolgens een motel aan de A1 in Hengelo werd gebouwd, werd onlangs al besloten in Wierden een hotel te vestigen aan de Rijssensestraat. Van der Valk is nu in overleg met de gemeente Enschede voor de bouw van een hotel**** met 130 bedden aan de Zuiderval.

In Enschede komt ook een Edenhotel met 80 bedden bij het Muziekkwartier en ook het Edenhotel aan de Boulevard wordt uitgebreid tot 270 bedden. De gemeente Enschede is ook nog in overleg met ING Projecten voor de bouw van een hotel met 80 kamers in de wijk Roombeek.  

 
27-02-2009  

Oud- burgemeester van Den Ham overleden

 

ALMELO - Oud- burgemeester A. van Walsum van de toenmalige gemeente Den Ham is vorige week op 84-jarige leeftijd overleden in verpleegtehuis 't Meulenbeld te Almelo. Hij was burgemeester van 16 maart 1970 tot 1 maart 1986. Onder de titel 'Tussen toren en 't kanaal' bracht de gemeente Den Ham in 1986 een herinneringsboek uit ter gelegenheid van zijn ambtsperiode.

De herdenkingsdienst vond gistermiddag plaats in de Hervormde Kerk te Ommen, waarna aansluitend de begrafenis plaatsvond op begraafplaats Laarmanshoek te Ommen. 

 
27-02-2009  

Actie tegen betaald parkeren Nijverdal

 

NIJVERDAL - Inwoners van het centrum van Nijverdal hebben een actie gestart via de internetsite Hyves tegen het invoeren van betaald parkeren in het centrum.

Vooral de parkeervergunning à raison van 60 euro per jaar is in het verkeerde keelgat geschoten omdat eerder beloofd zou zijn dat deze gratis beschikbaar gesteld zou worden. 

 
27-02-2009  

Ger. Kerk Zwolle overvraagt kerkleden

 

ZWOLLE - Het bestuur van de Christelijk Gereformeerde Kerk Zwolle durft haar leden om een bruto maandsalaris te vragen voor een bouwfonds.

Kredietcrisis of niet, men wil het geld om de Gereformeerde Hogeschool te kopen om er een nieuw kergbebouw van te maken voor de gehele gereformeerde Zwolse kerkgemeenschap.

 
28-02-2009  

250 ontslagen bij Philadelphia Zorg

 

NUNSPEET - Bij het in financiële moeilijkheden verkerende Philadelphia Zorg dreigen 250 ontslagen. De landelijk opererende zorginstelling heeft een miljoenentekort en kondigde eerder aan haar gebouwen te willen verkopen. Vakbond ABVAKABO FNV wil nu dat een accountantsrapport over Philadelphia Zorg openbaar wordt gemaakt. De bond vindt dat de samenvatting van het rapport niet de juiste weergave van de werkelijkheid geeft. Die samenvatting staat op de website van Philadelphia Zorg. Maandag praten de ondernemingsraad en de vakbonden opnieuw over de toekomst van de instelling.

 
28-02-2009  

RZT kampt met tekort arts-assistenten

 

ALMELO - De RZT-ziekenhuizen in Almelo en Hengelo kampen met een tekort aan arts-assistenten. Om de nood te ledigen gaat het RZT bonussen uitdelen van 1000 euro aan arts-assistenten die collega's zover weten te krijgen een nieuw contract te tekenen of collega's weten te bewegen van elders naar de beide ziekenhuizen te komen. Een eerste premie is al uitgedeeld. 

Archief
Terug naar vorige pagina