Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
06-02-2009  

Oud- wethouder Twenterand opgepakt voor stalken

 

TWENTERAND - De politie heeft oud- wethouder Bert Lambers (CU) van de gemeente Twenterand woensdag opgepakt wegens verdenking van bedreiging en stalking van de Nijkerkse gemeentesecretaris Haalstra (CU). Haalstra was voorheen gemeentesecretaris te Twenterand. Lambers wordt ondermeer verdacht van het sturen van dreigbrieven, het leksteken van autobanden en het ophangen in Nijkerk van pamfletten met lasterlijke teksten over gemeentesecretaris Haalstra.
In 2007 kwam Lambers ook al in het nieuws omdat hij een inwoner van Twenterand hardhandig zijn kantoor zou hebben uitgezet. Die zaak werd toen geseponeerd. In oktober 2007 nam Lambers (49) afscheid als wethouder omdat hij veelvuldig zou zijn bedreigd.
De landelijke partijleiding van de Christen Unie betreurt deze gang van zaken en noemt het een verdrietige zaak. Het bestuur wil de resultaten van het justitieonderzoek tegen Lambers afwachten voordat over zijn lidmaatschap van de partij wordt besloten.

update: 16.00 uur

Oud- wethouder Lambers heeft intussen bekend schuldig te zijn aan de ten laste legging en is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de Rechtbank Almelo. Omtrent zijn motieven is nog niets bekend gemaakt.  

update: 21.00 uur 

Burgemeester Koetje van de gemeente Twenterand heeft geschokt gereageerd op de aanhouding van oud-wethouder Lambers. Koetje zegt nooit iets gemerkt te hebben van spanningen tussen de twee. Lambers is na zijn bekentenis en voorgeleiding vrijdagmiddag vrij gelaten in afwachting van zijn rechtszaak.

Archief
Terug naar vorige pagina