Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
20-02-2009  

TSN grootste in thuiszorg door overname Meavita

 

ALMELO - Het Almelose schoonmaakbedrijf Asito neemt de thuiszorg van het in staat van faillissement verkerende Meavita in Den Haag over. Het Almelose concern is daarmee in enkele jaren gegroeit tot de grootste speler in de thuiszorgmarkt. Meavita komt onder de paraplu van Thuiszorg Service Nederland eveneens een dochter van Asito dat voor enkele jaren geleden werd overgenomen van directeur Jan Torny die nog steeds de directie voert en privé ook groots investeert in horecabedrijven.

Meavita heeft een totaal klantenbestand van 100.000 cliënten en heeft 6200 personeelsleden. Meavita is werkzaam in o.a. Den Haag, Dordtrecht, de Achterhoek en Groningen. De thuiszorgpoot in de regio Den Haag komt nu in handen van Asito. Hoeveel geld met de overname is gemoeid is niet bekend. Een verdere ontvlechting van Meavita is mogelijk. Staatssecretaris Bussemaker maakte eerder deze week bekend dat Meavita financieel dan wel bankroet is, maar dat de zorg voor de cliënten zou zijn gewaarborgd.

Abva/Kabo/FNV over Meavita. Asito over de overname en de vakbond over Asito over de eerdere overname van de thuiszorgpoot van Evean op de website van Asito. Het concern Asito heeft nu al 60.000 personeelsleden.

Archief
Terug naar vorige pagina