Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
05-11-2012  

Bezuinigen… (upd)


'Bloazen'


Reactie: 06-11-2012

Chris de Vries denkt dat je door het verhogen van de kiesdrempel, geen eenmansfracties meer hebt. Die snapt er niks van.

Met vriendelijke groet,

Lijst Kamphuis Almelo
Gerwin Kamphuis

08-11-2012
Hoi Gerwin.

Waar het mij om gaat is, dat er bezuinigd moet worden en dat er slagvaardiger geregeerd moet worden.
Door het verhogen van de kiesdrempel zullen er natuurlijk wel éénmens fracties blijven bestaan, maar in ieder geval minder.
Wat voor een slagvaardigheid hebben de éénmens fracties nou helemaal? LKA, LA, PVA, GL, LC, CU? Over die laatste (CU, niet mijn smaak overigens) wil ik een boom over opzetten, want die is m.i. nog wel aardig slagvaardig, maar dat is dan ook de uitzondering die de regel bevestigd. Blijft ter overweging dat er in ons mooie Almelo in ieder geval één wethouder minder kan zijn, dan ook best 5 raadsleden minder. En ik blijf van mening dat die Netwerkstad Twente er gisteren moet komen. Dus in zoverre begrijp ik het helemaal.
Succes met de begroting.

Chris.


08-11-2012
Hoi Chris,

Volgens mij blijf je het niet begrijpen, want geen enkele oppositiepartij heeft slagkracht. Alleen een coalitie (partijen) heeft slagkracht. Af en toe haalt de oppositie eens iets binnen, maar daar blijft het bij. En of er met het verhogen van de kiesdrempel minder eenmansfracties zullen zijn is maar de vraag. Dat hangt er weer vanaf hoeveel 2mans of 3mans fracties er zijn t.o.v. het aantal eenmansfracties. Wat Almelo betreft heb je toevallig gelijk.

Met vriendelijke groet,

Lijst Kamphuis Almelo
Gerwin Kamphuis
 

Nou mooi bagger dus. Ik verdien veel en zou dus heel veel meer belasting moeten gaan betalen… Maar ik baal helemaal van al dat virtuele gezeur. Ik verdien dus veel, maar krijg dat niet.. Dus wat zeur ik nou?
Lees nu eens voor de lol de Telegraaf van 31-10. (Gratis af te halen bij de McDo) wat een bagger.. wat een stemmingmakerij.. Die Telegraaf van de afgelopen dagen haalt de Volkskrant met het Parool met 120 km/u links in….
Klaag en klaag. Iedereen is het er mee eens dat we moeten bezuinigen, maar niemand wil dat wanneer het in zijn/haar eigen tuintje komt..
Neem nou die hypotheekrente aftrek. (ja, ik ben ook eigenwoning bezitter) Hoe leg ik uit aan iemand dat de belastingbetaler meebetaald aan mijn woning? Is dus niet uit te leggen…
En dan nooit gehoord van de wet Hillen? Die eigenwoning forfait? Goegel daar maar eens naar….
Gisteren op t.v. twee ergerlijke oudjes…. Die ene oma had dus batterijtjes via de ABWZ.. Helemaal goed. Maar ze hield er tig van over.. Kreeg dus te veel. Niet inleveren of minder krijgen.. Nee, gebruiken voor kersthuisjes en andere verlichting gedoe. En ze was er nog trots op ook!!! In dat zelfde ouderenhok een krasse oude opa. Die had er helemaal dikke lol in, want ze maakten zijn bed ook nog op!!! En dat terwijl hij zo fit was als een hoentje….
En een andere oma vond dat ze recht had op een nieuwe rollator.. Niks geen goede gebruikte via Speurders/Marktplaats… Of een ingenomen teruggenomen. Nee ze moest een nieuwe!! En zo zijn er nog vele voorbeelden die de oorzaak aangeven hoe we aan die 16 miljard tekort zijn gekomen.. Niet wat ze nodig had, maar waar ze recht (!) op had…
Ik gun iedereen het zijne, maar hoe kan het zijn dat een uitkeringsgerechtigde een abonnement heeft van 50 euries per maand, gekoppeld aan een I-phoon/Samsung Galaxy? Waarom geen pre-paytje? En wat doet die platte scherm van minimaal 2 meter diagonaal aan de muur?
Ik volg het hele gedoe in Den Haag dus prima en gelukkig heeft Markie goed naar mij geluisterd. Randstad Twente (Oldenzaal, Borne Hengelo, Almelo, Vriezenveen, Wierden..)
Hoppa alles op één hoop.. Moet je kijken hoeveel dat bezuinigd of nivelleert..
Dan heeft Harry den Olde van de vrije Almelo-ers best een punt met dat alle ambtenaren van Almelo ín de gemeente Almelo moeten wonen.. En dan meteen 83 ambtenaren er uit. En een wethouder minder en de kiesdrempel omhoog, zodat al die éénmens fracties gewoon afgelopen zijn.
Zo valt er tenminste te regeren in ons Almelo. Had het stadion er gestaan, was het gemeente huis al nieuw, hadden we Almelo Niveau al gehad, Waterrijk klaar, het centrumplan al af en de boten weer terug bij de pijp en kanaal Almelo Nordhornkanaal; weer bevaarbaar…..
Vaak ben je ook te bang….
En nou wordt Rutte 2 ook al via de rechter aangeklaagd… ‘Tmoet toch niet gekker worden..
En iedereen met een biebkaart moet 2x per week gratis met het ov naar de hoofdvestiging kunnen met de bus…
Vind ik..

Ik ga snel in mijn soep blazen..

Groet’n Chris

 
22-11-2012  

Hebbuh, hebbuh, hebbuh…


Hebbuh, hebbuh, hebbuh…roept Chris
Onze ouders deden het al voor. In de na-oorlogse periode kregen de mensen het ten tijde van het Kabinet Cals pas beter. Daarna ging het snel met consumeren en bezitsvorming. Vooral de VVD bevorderde het eigen woningbezit. Via belastingaftrek werd/wordt dat fors gestimuleerd. De hypotheekberg is nu ruim 600 miljard euro en een groot deel zelfs aflossingsvrij. De bouwers, banken en aandeelhouders werden er flink rijk van. Kleinere 'krabbers' probeerden via Icesave wat extra te incasseren.

De loonheffing van alle werknemers staat garant voor de belastingaftrek biij hypotheken. Ook zij met een laag loon, die niet konden kopen en noodgedwongen in een huurhuis bleven zitten, droegen/dragen daardoor fors bij.

De achtereenvolgende kabinetten lieten de staatsschuld oplopen, maar het kabinet van Agt/Wiegel spande in deze de kroon en daar zat geen enkele 'Rooie Rakker' in!

Nu moet worden ingeleverd en dat haal je bij de massa, want dat tikt het snelst aan. De echte rijken zien hun inkomen/bezit slechts dalen door lagere dividend en lagere aandelenkoersen.

Ook via de woningbouwcorporaties moet in 2017 zo'n 17 miljard euro worden opgehoest in de kas van 'Vadertje Staat'. En Chris, wie betaald dat gelag?

Red.

Geachte red.

Bedankt voor de upd.
Dus waar is het begonnen (oa) met die lui die mooi dachten: geen aflossing, alleen aftrekbare rente, dus ik kan mooi een nieuwe auto, tv, keuken etc kopen. Gready dus (hebbuh) Ben ik blij dat ik altijd heb afgelost, beetje bij beetje…. Ja en dat Icesave gedoe: ik moet bekennen, dat heeft mij ook 2 slapeloze nachten en ongeveer € 65 gekost. Maar dat is allemaal best goed gekomen voor mij. Risico spreiden en niet het onderste uit de kan willen hebben. Buffertje aanleggen. En het is niet alleen het CDA en de VVD die de boosdoeners zijn hoor. Vooral het hele uit de hand gelopen sociale systeem, wat nu anno bijna 2013 helemaal vast is gelopen. Het kon niet op, de hemel is de limiet. Ja en dat moet nu terug gedraaid worden en dat doet pijn. En we betalen met z´n allen het gelag. Want wat hebben we gelachen de afgelopen 20 – 30 jaar… Maar we stonden er met z´n allen bij en keken er naar en we vonden het prachtig en consumeerden en misbruikten er flink op los. Voetballen de nationale sport? Vergeet het: belasting ontduiken (lees o.a. zwart werken, sociale voorzieningen misbruiken), dat is/was de nationale sport. Het socialisme heeft gewoon een andere draai gekregen anno nu. Maar nog een jaartje of 3, 4 en dan gaat het allemaal weer goed komen. Maar die onzin van 1980 tot 2008 zal hopelijk nooit meer terug komen.
Vind ik.. vandaar

Chris.

Update:
De Icesave-spaarders hebben hun saldo vergoed gekregen door de Nederlandse Staat, de belastingbetaler dus!
Overigens zal de toekomst moeten uitwijzen of IJsland dat ooit nog terug betaald.
Hiernaast een Link naar de geschiedenis van de hypotheekrenteaftrek.>>
Een product dat met staatsgoedkeuring door de 'zakkenvullers' in de financiële markten werd ontwikkeld voor winstoptimalisatie en niet door de consument, die werd verleid tot het aangaan van te hoge hypotheken zonder aflossing. Het is te simpel, om dat net als Chris doet, als Gready... af te schilderen. Dan is de jacht op één procentje extra rentewinst via een schimmige bank in IJsland eerder als Gready... te beschouwen.

Red.

Update:
Hallo meneer Red.

Juist, nu hebben we elkaar. Ik citeer: “zakkenvullers van de financiële markten”.
Ik wijs ook met de dikste vinger naar die (gewiekste) lui. Al jaaaren ben ik een met een Jihad bezig tegen deze gasten. Lees banken. Met als toppertje dat ik een paar jaar geleden geroyeerd ben bij de RABO. Ik had zgn. “misbruik” gemaakt van hun aanbiedingen. Lagguh.
Verder hebben de banken er de pest aan gehad dat met afloste. Deed ik dus ook regelmatig. Met alle gevolgen van nu. En nu moeten ze wel, terecht opgelegd door de/een overheid. Daarnaast ben ik een internetshopper v.w.b. spaarrekeningen enzo. Vind ik leuk. T.v. kijken is niet zo mijn hobby. Vinden de banken ook niet leuk. Met Ice save ging het even mis. Maar ik ben ook belastingbetaler…
Dus ik ben het gedeeltelijk wel met je eens. Maar de samenleving dobberde lekker mee met die “welvaart”. We wilden steeds meer, meer en meer. Daar blijf ik bij. Dus daar gaan we elkaar niet proberen te overtuigen. En de toezichthouders stonden er bij en keken er naar.
Maar gelukkig is dat afgelopen. Een harde les… Dank zij openbaarheid van en het internet…
Op naar het nieuwe stadhuis, Almelo Nouveau en het nieuwe Heraclesstadion met Hornbach en een boulevard met een speelgoedwinkel. Maar da´s een ander verhaal…
Thx.. Chris
 

Na jaren in een teveel maatschappij geleefd te hebben, waar dus uiteindelijk het Nederlandse kasboekje voor meer dan 40 MILJARD!!!! in het rood staat, moeten we nu dus een aardige stap terug. Iedereen is verantwoordelijk voor dit debacle en vooral die socialisten van de PvdA (Partij van/voor de Armen). Het kon allemaal niet op, meer, meer, meer en dan nog een beetje meer, meer. Men was niet tevreden met een oudere t.v. een mooi 2e hands autootje, Het motto “nieuw kopen kan altijd nog…”.IKEA keuken en badkamer zelf in elkaar geknutseld. Lekker mijn huis afgelost telkens. Alles van de bank, niks is afbetaald. Met als toppertje laatst een stel die een “over de top hypotheek” hadden genomen, om de bruiloft te kunnen betalen. En dat ging niet om 3 duizend euro’s!! Wie maakt me nu wat? Crisis? Hoezo? Dus die "gready" gasten zijn verantwoordelijk voor de huidige crisis en die lees ik hier het hardst schreeuwen.
Dus de mensen die aanklopte bij de banken om vooral veel geld te hypotheken. Die banken zijn gewoon ondernemers die dus geld willen verdienen en dat deden ze. Maar of dat helemaal Halal was? Nee dus, maar de toezichthouders stonden er bij en keken er naar…
Dus…..

En neefje Harry de Olde (PVA) begreep mij even niet. Zijn mail: “Hallo Chris, is er iets in je geknapt of zo? Je begint je de laatste tijd wel heel erg vreemd te gedragen. Wie had dat ooit gedacht van de van oorsprong linkse de Vries. Een geruststelling.......je bent nog lang niet van mij af..
Met vriendelijke groeten, Harry de Olde..”


Happuh naar de baas Harry? Van oorsprong links is ook zo oordelend. Klopt ik had ooit eens, toen het nog kon, vrij linkse, progressieve ideeën. Maar die “progressieve” ideeën heb ik nog steeds, maar of die nou links of rechts zijn? Er is dus niets in mij geknapt, maar ik heb wel een voortschrijdend inzicht. Ruim 40 miljard in het rood! Normaal was Nederland al failliet. Linksom of rechtsom of recht door: er moet dus echt bezuinigd worden. Punt. En niemand vind dat leuk.
Ik vind het ook niet leuk, dat ik nu vaker de fiets moet pakken, om mijn boodschappen bij de Aldi/Lidl te moeten doen. Ik doe dat ook veel lieverder met de auto hoor… ik niet om de 2 jaar weer een nieuw platte beeld scherm kan kopen, of mijn 2 jaar oude schoot computer weer kan dumpen en een nieuwe kopen en mijn 5 jaar oude keuken niet kan vervangen en mijn 3 jaar nieuwe auto niet kan vernieuwen en mijn I-foon 4 niet kan vervangen door een I-foon 5 en mijn I-pad 3 niet kan vervangen door een I-pad 4 en meer van dat soort hebberig zaken. Dat ik niet meer kan krijgen waar ik recht op heb, maar genoegen moet doen met zaken wat ik nodig heb. Nou zoiets dus.
En eindelijk dus dat nieuwe stadhuis. Maar daar zijn we het dus niet met elkaar eens.
Vind ik…

Groet’n Chris
 

Redactie:
Lees ook: 'De geschiedenis van de hypotheekrenteaftrek'
en
Lees
hier wat Robin Fransman zegt over het kapot bezuinigen van de economie. De krimp van de lonen in Nederland werkt averechts, terwijl in Duitsland de lonen juist extra verhoogd worden om de binnenlandse bestedingen op peil te houden. In Nederland wordt de aandacht louter op de export gericht, terwijl er al een groot overschot in de betalingsbalans is. Volgens Fransman zet alleen bezuinigen op de overheidskosten zoden aan de dijk.

Over Robin Fransman:
In het werkende leven ben ik Adj-Directeur van Holland Financial Centre. Ik schrijf hier over (politieke) economie, financiering van verduurzaming, pensioenen, banken, Groene Investeringsmaatschappij, financiering rëele economie en wat daar zoal bij hoort.


 
28-11-2012  

Over stadhuis en centrum…


Funshoppen is het helemaal, volgens Chris
 

Hè, hè, eindelijk kan de schop in de grond voor het nieuwe stadhuis. Al is de grote meerderheid van de Almelose burger daar niet mee eens. Die begrijpen dus iets niet, neefje Kamphuis!
Moet je ook weten, dat ik dat kippenhok van kelder tot op het dak ken…
Om een lang verhaal nog langer te maken: het is een ziek gebouw. Voldoet van geen meter aan arbo, veiligheid en weet ik veel wat voor een regels.
Renoveren? Lagguh. Dan moeten er ambtenaren gaan werken in de kelder. Ik weet wat dat betekend, want onze fractie moest toen in den beginne een fractie kamer bemensen ín die kelder. En dan moet de burgerzaal omgebouwd worden tot een 2 etage zaal. Lucht management systeem moet aangepast worden. Kortom… renoveren is geen optie, ook al omdat we dan over een jaar of 7 weer met meuk zitten.
Dus een sobere nieuwbouw mooi op de locatie van de vroegere Kwik-Fit, ook wel Praxis locatie genoemd. Oftewel het Fo%$##@zza plek.
Een nieuw stadhuis aangepast aan de eisen van 2013/14, blije ambtenaren, lekker dicht bij het station, dus die paar ambtenaren die niet in Almelo wonen, (ja er zijn er nog een paar, zo heb ik begrepen van neefje Harry PVA, die kunnen mooi met de trein.)
De gemeente heeft mooi die 10 miljoen euries For##$%$@zza grond miskleun uit de boeken gewerkt. En dat oude stadhuis kan mooi als opberghuis voor senioren dienen. Want die willen in ene nu wel in het centrum wonen. Een bordeel was geen optie heb ik vernomen…
Te veel kamers…..

En dan die piepende middenstanders in het centrum. Ik ben van mening, dat ondernemen het nemen van onder is. Dat betekend dat je gewoon je ding moet doen. Wil een speelgoedwinkel of een visspullen winkel in een boulevard vestigen, dan moet dat kunnen. Haal s.v.p. z.s.m. dat woordje woon daar weg.
Kijk eens op de Bornsestraat, de Nieuwstraat, de Ootmarsemsestraat. Gaat toch hartstikke mooi man.
Nee, sentiment viert de hoofdtoon daar in dat centrum. Als een ondernemer zijn nek wil uitsteken om een supermarkt in Aadorp of op een industrie terrein tussen Almelo en Wierden wil beginnen, dan moet die dat vooral kunne doen. Of dolle pret op een industrie terrein wil hebben, moet gewoon kunnen. Dat is ondernemen! En a.u.b. overheid bemoei je er niet meer. Gewoon de btw incasseren en verder snel toestemming geven voor Almelo nouveau en het Nieuwe stadion. Hornbach kom maar op.
En het centrum? Eén groot uitgaansgebied met leuke fun shops en kroegen, speelhallen, coffeeshops, WiFi. Een bordeel of een daaraan gerelateerde supermarkt, senioren woningen, parkjes, straatmuzikanten en natuurlijk ook wel winkels hoor. Als het maar funshops zijn. Voor de boodschappen ga ik wel naar Eskerplein, Van Goghplein o.i.d.

Vind ik...Chris

Archief
Terug naar vorige pagina