Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
28-11-2012  

Over stadhuis en centrum…


Funshoppen is het helemaal, volgens Chris
 

Hè, hè, eindelijk kan de schop in de grond voor het nieuwe stadhuis. Al is de grote meerderheid van de Almelose burger daar niet mee eens. Die begrijpen dus iets niet, neefje Kamphuis!
Moet je ook weten, dat ik dat kippenhok van kelder tot op het dak ken…
Om een lang verhaal nog langer te maken: het is een ziek gebouw. Voldoet van geen meter aan arbo, veiligheid en weet ik veel wat voor een regels.
Renoveren? Lagguh. Dan moeten er ambtenaren gaan werken in de kelder. Ik weet wat dat betekend, want onze fractie moest toen in den beginne een fractie kamer bemensen ín die kelder. En dan moet de burgerzaal omgebouwd worden tot een 2 etage zaal. Lucht management systeem moet aangepast worden. Kortom… renoveren is geen optie, ook al omdat we dan over een jaar of 7 weer met meuk zitten.
Dus een sobere nieuwbouw mooi op de locatie van de vroegere Kwik-Fit, ook wel Praxis locatie genoemd. Oftewel het Fo%$##@zza plek.
Een nieuw stadhuis aangepast aan de eisen van 2013/14, blije ambtenaren, lekker dicht bij het station, dus die paar ambtenaren die niet in Almelo wonen, (ja er zijn er nog een paar, zo heb ik begrepen van neefje Harry PVA, die kunnen mooi met de trein.)
De gemeente heeft mooi die 10 miljoen euries For##$%$@zza grond miskleun uit de boeken gewerkt. En dat oude stadhuis kan mooi als opberghuis voor senioren dienen. Want die willen in ene nu wel in het centrum wonen. Een bordeel was geen optie heb ik vernomen…
Te veel kamers…..

En dan die piepende middenstanders in het centrum. Ik ben van mening, dat ondernemen het nemen van onder is. Dat betekend dat je gewoon je ding moet doen. Wil een speelgoedwinkel of een visspullen winkel in een boulevard vestigen, dan moet dat kunnen. Haal s.v.p. z.s.m. dat woordje woon daar weg.
Kijk eens op de Bornsestraat, de Nieuwstraat, de Ootmarsemsestraat. Gaat toch hartstikke mooi man.
Nee, sentiment viert de hoofdtoon daar in dat centrum. Als een ondernemer zijn nek wil uitsteken om een supermarkt in Aadorp of op een industrie terrein tussen Almelo en Wierden wil beginnen, dan moet die dat vooral kunne doen. Of dolle pret op een industrie terrein wil hebben, moet gewoon kunnen. Dat is ondernemen! En a.u.b. overheid bemoei je er niet meer. Gewoon de btw incasseren en verder snel toestemming geven voor Almelo nouveau en het Nieuwe stadion. Hornbach kom maar op.
En het centrum? Eén groot uitgaansgebied met leuke fun shops en kroegen, speelhallen, coffeeshops, WiFi. Een bordeel of een daaraan gerelateerde supermarkt, senioren woningen, parkjes, straatmuzikanten en natuurlijk ook wel winkels hoor. Als het maar funshops zijn. Voor de boodschappen ga ik wel naar Eskerplein, Van Goghplein o.i.d.

Vind ik...Chris

Archief
Terug naar vorige pagina