Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
03-09-2012  

Over: De verkiezingen


Emiel Roemer deelt ijsjes uit, maar lust er zelf ook wel een.

Reactie op het schrijfsel van Chris:

De geweldige Chris

Ik herinner me Chris de Vries als iemand die Groen Links verafgoodde. Mijn clubje zei hij dan trots. Hij was actief als raadslid van Leefbaar Almelo en actief voor de linkse hobby´s. De VVD deugde voor geen meter en moesten buiten het college van B en W worden gehouden. Misschien kwam het wel doordat hij zelf zonder werk zat. Wie herinnerd zich Chris niet die op zijn transport fiets door de stad fietste voor de goedkoopste boodschappen. Het liefst brood halen bij de Marokkaan die goedkoop brood had. Ja Chris, je wist wel waar de koopjes waren te krijgen als huisman. Je vrouw studeerde indertijd voor fysiotherapeute. Respect voor dat het allemaal gelukt is. Maar Chris was deze studie mogelijk geweest zonder de linkse hobby´s? Had je huisman kunnen zijn zonder de linkse hobby's? Iedereen mag van partij veranderen, we leven gelukkig in een democratisch land. Maar kijk naar het verleden Chris, met een baantje van 20 uur ben je nog geen VVD'er. Jullie zijn afhankelijk van de zorg waar in gesneden wordt, dat staat wel vast. Ook in de fysio zullen klappen vallen, gaat Chris dan weer links aanbidden?

Dick Dooren
 

Ben dr weer.. Gelukkig weer thuis, om ons weer voor te bereiden op ons volgende vertrek..

De verkiezingen, helemaal duidelijk, polarisatie…. Dank heer Wilders…
Kort door de bocht even van mij, maar dan ben ik ook eerder thuis.
Ben je werkloos, gehandicapt of anderszinds afhankelik van anderen, dan moet je wel SP stemmen... of anders in het uiterste geval PvdA. Ook als je kneiterhard wil beunen, maar niet je uitkering in gevaar wil brengen…..

Maar die Roemer (SP) bakt het helemaal bruin. Hij polariseert dus ten top, tegen het a-sociale af.Hij beweerd: “Er is een keuze: liberal of social en verder niks”.
Tegen zulk een ongenuanceertheid, kan ik nog niet tegen op.
Alsof een liberaa niet social kan zijn. Alsof een liberaal a-sociaal is. Wat een a-so om dat te zeggen….
Het is dus wel gebleken, meneer Roemer, dat de hardwerkende middenstanders dus massaal VVD gaan stemmen! Daarmede is gezegd, meneer Roemer, dat de niet werkende medelanders dus massaal SP (PvdA) dus links gaan stemmen!
En wie moeten dus die centen ophoesten voor die niet werkenden? Juist ja, de werkenden..
Sociaal vangnet is prima, maar er is voor mij dus nu een grens bereikt aan het linkse hobbyisme lees Sinterklaas gebeuren.
Wie het écht nodig heeft, krijgt zijn centen echt wel. Maar de uitspraak die ik nog te vaak hoor: “Voor die paar centen extra ga ik niet werken hoor.. blijf ik moloi in de bijstand”.
En dan daar boven op nog even flink bijbeunen en zo komt Joris Splinter ruim door de winter….
Dus het is een gevalletje van mentilateitsverandering volgens mij…
Het verschil tussen werkuitkering en werkloosuitkering zal dus groter moeten worden.
Dan zullen vaste lasten direct door de uitkeringsinstantie betaald moeten worden en niet via de uitkeringsgeregdigde lopen..
Het Duitse system dus…..
En dan, helaas weer, de geode zullen dus onder de kwaden moeten leiden. Maar dat is zowel links als recht het geval…….

Werk je hard voor je centen, wil je het begrotingstekort weg werken, het huishoudboekje dus op rij, dan moet je wel VVD stemmen. Wanneer we ons begrotingstekort niet zo snel mogelijk tot normale properties terugbrengen, dan hebben wij er later nóg meer last van…

Je stemt gewoon naar je eigen omstandigheden, naar je eigen portemonaie. En de discussie is leuk voor al diegene die er nog niet uit zijn……

Ben je dom, stem PVV

Ps mijn spellingscontrole werkte niet op de één of ander manier….
Pss, Klaas: ik ben voor afschaffing van de hypotheekrente aftrek. Ik ben tegen die 130 Km/u. Ik ben voor allerhand inkomensafhankelijke uitkeringen. Ik ben voor inkomenstoetsing bij verkeersboetes.
Maar dat mag in een liberaal (vrij) land. Liberalisme in meningsuiting… dus

Vind ik.. Chris

(Naschrift redactie: Columnist Chris is lid van de VVD en eerder raadslid voor Leefbaar Almelo. Wat let u, of zelfs Emiel Roemer om te reageren!)

Wat zegt columnist Ewald Engelen? - klik hier

 
04-09-2012  

Over graaicultuur gesproken...Goed Chris nog één keer...

Je gooit alle mensen in een hoek. Stille armoede die er in Almelo volop aanwezig is fiets je aan voorbij. Je stukje verteld maar één ding, ikke,ikke en nog vele malen ikke en de rest kan stikken. Je hebt het over hebberigheid van mensen, maar dat zijn toch allemaal bijna VVDers die zich willen verrijken ten koste van anderen. Voorbeelden genoeg. De korte tijd dat jij in de politiek hebt gezeten heb je weinig bijgedragen, dit in tegenstelling tot Bert Hümmels. Maar goed, je zit nu midden in de graaicultuur.
Dat je advies geeft aan mensen met een uitkering om links te stemmen zegt alles over Chris de Vries. Jarenlang heb je geprofiteerd van de voorzieningen die er waren nu je ze niet nodig meer bent praat je over graaicultuur.
Wie Chris was de grootste graaier in die jaren? Wie kon op kosten van de gemeenschap een wereldreis maken van een jaar? Dus geen sollicitatieplicht. Je voegt niets meer toe met je "columns" die alleen maar worden geschreven onder het woordje ikke, zoals al vermeld.

Het ga je goed in je graai-wereldje

Dick Dooren

PS
Kijk ook nog even via de toegevoegde Links hiernaast →→→
 

We zijn het dus niet met elkaar eens. Mooi toch?

Ja Dick, tijden veranderen. En stilstand is achteruitgang. Even ter informatie: wat wij hebben bereikt hebben we voor elkaar gekregen door knetterhard te werken. En nu anno 2012 komt juist mijn partij (de VVD dus) op voor die lui die knetterhard werken.
En wanneer je Leefbaar Almelo goed gevolgd had, dan wist je ook wel dat we altijd met goed ideeën mee gingen. Of die nou van de VVD, CU of GroenLinks kwamen.
Maar dat was toen.
Begrotingstekort; daar gaat het om. Huishoudboekje in orde krijgen…. Dus bezuinigen.. En daar gaat m.i. de VVD het beste in. Handhaven van misstanden…
En daarna zien we wel weer verder…


Kun je je nog herinneren dat Mieke Kuik ruim 1 miljoen euro’s wist binnen te halen op uitkeringsgerechtigden die fraude pleegden met dubbele huishoudens. En dat alleen al in de gemeente Almelo! Dus tel uit je verlies over alle gemeenten in Nederland. Wat heet graaicultuur.
Kun je je herinneren toen voor mensen die het echt nodig hadden 1500 electro fietsen door de socdie ter beschikking werden gesteld. En hoe snel die weggeraaid werden door Jan en Alleman.
Ik weet vanuit de praktijk hoe de WMO wordt misbruikt. Geld dat ten goede moest komen aan zorg werd weggegraaid voor een flatscreen, mooi mobieltje etc.
Dat een uitkeringsgraaidert niet wil werken, omdat hij anders zijn beunbaan kwijt is….
En de schuldige van deze crisis?
De hebberigheid van de mensen, de banken die daar als ondernemers gretig op ingesprongen zijn, de overheden en controleerders die er bij stonden en er naar keken. Zowel links als rechts.
En der SP? Je “inkomen” afdragen aan de partijkas en dan een kleine bijdrage krijgen….. voor de moeite…
SP: “get real”. Het communisme is allang overleden…….
Daarom zijn er ook zoveel SP-ers weggelopen.
En GroenLinks is na Femke ook niet meer wat het geweest is.

Naschrift:

Hoi Dick... e.a. Dank voor je reactie

Je geheugen is goed. Klopt allemaal. Maar ik blijf niet hangen in het verleden, maar kijk naar de toekomst. Voor mijn kleinkinderen b.v. Ik snap de hele politiek van a tot z... Daarom ben ik nu zoals ik ben... En ik heb er toch maar bijna 5 jaar midden in gezeten.. en vele afterparty’s mee gemaakt tot op heden zelfs.
En jij? Ik zie je nooit meer in de raadszaal?
Enfin.. zoals eerder: in jouw positie zou ik dus ook nooit VVD stemmen. Dan ben je een echte dief van je eigen knip. Maar dan val ik in herhaling….
Iedereen stemt dus zoals het hem/haar het beste uitkomt... Op een enkele idealist na.....
En de soep wo...
En afhankelijk van de zorg? We werken ons de schompes. Wat heet crises?

Vind ik, is mijn mening

Groet’n Chris


<< PS (van Dick)
Kijk ook nog even via de toegevoegde Links

Wat zei Marijnissen al in 2007 over graaien?
en wat zegt hij nu over ‘Flexkrachten en Pulpbanen’?

 
06-09-2012  

Even weer kort door de bocht… (Upd.)


*
Een scootmobiel wordt als WMO-goed op gemeentelijk niveau beschikbaar gesteld. Dat in het voorbeeld van Chris er in Oldenzaal er 65 staan weg te stoffen is dus een Oldenzaals uitvoeringsprobleem en heeft niets met andere gemeenten of de wet WMO te maken.
De vrije marktwerking via aanbestedingen maakt juist dat dit soort weer ingenomen goederen binnen de gemeentegrens blijven.

**
Wapenhandel heeft niets met humanitaire ontwikkelingsprojecten in spanningsgebieden te maken maar met corruptie.
De grootverdieners aan wapenhandel zijn de VS, Europa, Rusland en China. De Nederlandse wapenexport steeg in 2011 met 22 procent naar 538 miljoen dollar.
De door het kabinet Rutte voorgenomen verkoop van Nederlandse Leopard-tanks aan Indonesië voor zo'n 300 miljoen dollar, werd door de 2e Kamer geblokkeerd.

***
Appels en peren vergelijk. Een bijstandsmoeder met 2 kinderen heeft inclusief alle wettelijke toeslagen 200 euro per maand minder te besteden dan 'Miep agent' met twee kinderen zonder echtgenoot. 'Miep agent' heeft namelijk recht op dezelfde wettelijke toeslagen.

****
Premier en VVD-lijsttrekker Rutte is gebonden aan gemaakte afspraken. Alleen als Griekenland zelf de bezuinigingsafspraken niet nakomt, kan van verdere financiële hulp uit het Europese steunfonds worden afgezien. Nederland staat in ieder geval borg voor 15 miljard Euro voor het steunfonds waarop mogelijk ook Spanje, Italië Portugal en mogelijk zelfs Frankrijk een beroep zullen moeten doen.

De aangehaalde voorbeelden in de column 'Even weer kort door de bocht' zijn aantoonbaar onjuist en pure verkiezingsretoriek.

Red.


Geachte red enzo

Dat Oldenzaal een “scoorprobleem” heeft, is weer een stuitend voorbeeld van het niet overleg tussen overheden…
Wat is er met die miljarden ontwikkelingshulp de afgelopen 54 jaar eigenlijk bereikt? Eigenlijk gezien de hoeveelheid geld, helemaal niets. Buiten het feit om, dat er heel veel ondernemers in de wereld flink veel geld aan ontwikkelingshulp hebben verdiend.
En natuurlijk heel veel hulporganisaties er wel bij varen…
En appels en peren zijn beide fruit, dus er is best een overeenkomst waar een vergelijking mogelijk is.
En afspraken.. ooit gehoord van voortschrijdende inzichten?
Verkiezingsretoriek…?

Blijf ik bij mijn advies:

VVD.. want:
Een stem voor de PVV is een stem voor de PvdA, dus een beetje dom
Stem je voor CDA, dan stem je voor een “bemoeipartij” met een hoog “moraalridderig gehalte”… en dat geldt nog in hogere mate voor die andere Christelijke partijen….
Stem je voor de PvdA, dan stem je voor een partij die ons weer rete veel geld gaat kosten….
Vooral de (hard) werkenden zoals menig ZZP-er en andere zelfstandigen….
D66 is een redelijk leuk alternatief, mag ook wel.
Maar om een lang verhaal nog langer te maken..

GA WEL STEMMEN!!!!!

Want dan heb je recht van spreken!!!

Vind ik…

Chris..

P.s. Het is spannend hoor….
 

Wanneer je dus gehandicapt bent, dan moet je wel links stemmen als je wil hebben waar je RECHT op hebt. Niet wat je NODIG hebt dus, maar waar je RECHT op hebt…
Als je draaideur crimineel bent en je er onderuit komt, omdat je “een moeilijke jeugd” hebt gehad, ga dan vooral op links stemmen… (of als je het met dat systeem eens bent).
Als je bij die ca. 4000 werklozen behoorde waarvan er slechts 24 uiteindelijk toch wel in de kassen ging werken zo’n maand geleden in het Westland… dan ga vooral op links stemmen…
Als je vindt dat een uitkering minimaal gelijk moet zijn dan het minimumloon en eigenlijk nog hoger, ga dan vooral op links stemmen.
Als je vindt dat je na een indicatie RECHT hebt op een nieuwe scoot terwijl er in Oldenzaal minimaal 65 goede, gebruikte scoots staan weg te stoffen.. ga dan vooral op links stemmen.*
Als je de ellende in de 3e wereld zo wil houden, zodat er veel verkeerd geld verdiend wordt aan “hulp” programma’s, wapenhandel etc… stem dan a.u.b. op links…**
En zo kan ik nog wel even door gaan.
En wie moet al die centen dus opbrengen? Juist ja, de werkenden…
Het is toch van de gekke dat een bijstandmoeder, met al die extra subsidies en kortingen enz, meer in de knip krijgt dan Miep agent?***

Nederland de 5e economie van Europa. Doen we toch wel iets goed. Rutte (VVD) zegt geen steun meer voor Griekenland. Helemaal goed… Ik heb de Drachmen al uit de kast gehaald.****
En ik betaal liefst zo veel mogelijk belasting… Hoe meer hoe beter.
En het liefst betaal ik al mijn verzekeringspremies mijn hele leven helemaal voor niets…

P.s. En lieve Dick. Kun je het weer niet laten? Lekker op de man met niet relevante gegevens komen? Maar voor jou voor de zoveelste keer:
Al vele jaren werken mijn vrouw en ik knetterhard in onze praktijk. En dat weet jij ook wel. In 1983 heb ik een poosje bijstand gehad. Ik wist niet hoe snel ik (wij) daar uit moesten komen… Re-integratie, studeren en hoppa, aan de bak dus.. En dat weet jij ook..
Op kosten van de gemeenschap op wereldreis Dick? Nou ja… Ik heb gewoon onze spoaarcenten opgemaakt en gewerkt onderweg. Heb ik wat gemist? Moesten werkenden toen solliciteren? En Dick laten we stoppen om op de man te spelen. Dat laat ik verder aan Wilders over. Laten we het op de nationale inhoud houden…
Pas op hoor, je krijgt nu een gele kaart… Maar als je het leuk vind om mij voor Jan Joker te zetten, ga lekker door… Op kosten van de gemeenschap op wereldreis… Jemig de Pemig en Mozes kriebel…
En ja, ik was toen Femke n(GroenLinks) fan.. Maar wat GL er nu van bakt.. En kijk de peilingen maar na… Ik sta hier niet alleen in…

Ik ben mij er van bewust, dat er best verborgen armoede is en dat er lieden zijn die tussen het wal en het schip vallen. Maar ook de “rechtse” liberale partijen, laten deze mensen echt niet vallen hoor…..

Maar ik stop er nu even mee. Ik moet weer aan het werk, om zo belastingcenten te kunnen generen die gebruikt worden om mensen de zorg te geven die ze nodig hebben. Uitkeringen, geld voor medicijnen en operaties enzo…
Solidariteit prima, maar er is voor mij nu een grens bereikt…
En praat me niet over die Jan Marijnissen. (Hij zag er wel goed uit gisterenavond en Wiegel trouwens ook wel….) Jan Marijnissen was een regelrechte dictator binnen de SP. Zijn wil was absolute wet. En wat heeft de SP nu eigenlijk bereikt…

Vind ik, is mijn mening..

Groet’n Chris

 
13-09-2012  

Over de verkiezingen enzo...


Ook in Griekenland is het geen pais en vree in de politiek
 

Zo, nog even nagenieten van de verkiezingsuitslag.
Precies zoals ik gedacht/gehoopt had..
De ruziepartijen (CDA, PVV, GroenLinks en in mindere mate ook de SP) zijn op hun tanden gegaan. Al vind ik het van GroenLinks eigenlijk wel jammer, maar toch schuld en dikke bult.
Dan de moralistische ridderpartijen zoals daar zijn CDA en CU/SGP die kunnen ook op de derde bril van rechts gaan zitten
En dan de “grote bek” partijen zoals PVV en SP.. oh die had ik al onder een andere categorie..
Je gaat in een slotdebat de PvdA geen partij voor de Arabieren noemen en Rutte uitmaken voor een struisvogel met weet ik wat voor een weke delen, meneer Wilders!!!
En daarbij zijn er dus heel wat meer verstandigere mensen dan 2 jaar geleden…. Op; de PVV
(PVV virtueel winnaar in Almelo (upd) - red.)

Maar toch “chapeau” Diedrik Samsom. Mooi doan jochie.. eerlijk is eerlijk…
En de opperhoofden waren eindelijk eens duidelijk. Niemand beloofde wat en ze gaven allemaal toe dat Nederland geen land is van de consensus, maar een land van de concessies.
En ik durf nu wel te bekennen, dat ik in de 3 kieswijzers, telkens uitkwam op D66.. Lagguh.
Omdat ik voor afschaffen van de hypotheekrente ben, die JFstriekert ook maar de plomp in, op defensie mag best bezuinigd worden en kinderbijslag en nog veel meer uitkeringen en weet ik wat: inkomens afhankelijk.
Maar ik blijf er bij dat prioriteit nummer 1 moet zijn, het huishoudboekje voor elkaar.
En hoe mik er verder over denk ga ik niet herhalen.
Dus VVD, PvdA, CDA en D66.
Mooi man dat de PVV, SP en GL in de oppositie komen….. Beetje vuurwerk kan geen kwaad.
Oh ja. Dat ik door moet werken tot mijn 67e… helemaal goed hoor… Leuk, werken en centje verdienen en daarvan natuurlijk belasting over betalen, hoe meer hoe beter… maar wat ik dan over hou, mooi op vakantie enzo…..

In antwoord op uw vragen:
Bedankt Dick Doorn: Even een schopje na.. Stond jij toen niet op plek 4 op mijn lijst 10 toen? .. we spreken elkaar spoedig… Nemen we een glas ranja op de goede afloop..
Annelies vd Esschert: Ik begrijp je opmerking even niet… Graag verheldering…
Bert Kuiper en Dick Doorn: Hmm, redelijk naast de waarheid volgens jou? Geloofwaardig, hersenspinsels? Kweenie, er zijn dus 2.481.934 mensen die er bijna net zo over denken als ik maar ook 2.321. 668 die er zo over denken als jij/jullie. Of ben je naar D66 overgetapt Bert.. (geintje).
Janny Elhorst: Nee Janny: het is VVD gebleven…
Ruud Borgman: Ik vind wel dat ik de waarheid ken, maar die is anders dan die van jou. En je weet: de waarheid ligt in het midden…. Thx Ruud.
bert hümmels: Denk je nou echt dat ik jou probeer te overtuigen om VVD te gaan stemmen? Nooit van mijn leven, zonde van onze tijd….
Maar ook binnen de liberalen zijn er veel mensen met een sociaal hart… Neem dat van mij aan….. thx….

Dat was ut weer… Over naar de wanorde van gisteren en morgen:
Mooie potten die van Nederland. Lois gaat het maken…..!!!
Nu Heracles nog een nieuw stadion

Op naar de bieb vanavond: Radio RUMOERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR…

Vind ik, Chris

 
17-09-2012  

Korting, korting, korting, korting...

 

Zo, we laten de verkiezingen even voor wat ze zijn…

In’t kort wil ik het dus hebben over kortingen.

Waar ik al jaren verdrietig om wordt, of mij aan erger is die domme, stomme reclame van gratis, korting en vooral gratis...
Wat nou gratis, nixnie gratizzz.. je betaald er gewoon voor hoor!!!
Neem nou die van KPN…
Je schuift 38 euries ofzo en dan krijg(!) je er gratis(!) bij op 2 computers tv kijken, uitzending gemist, geen aanmeld kosten en een monteur…
Ja, ja… gratis maar wel 38 euro per maand…

Die van Vodafoon is wel leuk, wie hoog staat, kan laag vallen… maar dat hebben veel mensen niet door, die achterliggende gedachte dus...

BMW maakt rijden geweldig… en dan krijg je er bij een upgrade gedoe met leer enzo E-3 en 5 serie en weet ik veel wet voor een meuk…
En dan vooral die gratis er bij meuk van de Volkswagen voor de kleine zelfstandige. Die het al financiewel zo moeilijk hebben. Alsof ze al een nieuwe auto kopen en dan vooral zitten te wachten op licht metalen velgen en stoelen van weet ik wat voor een huid van een beest.
Maar wel Gratizzz er bij dus...

En kijk eens in de stad. Hoge korting van wel 75%... Ja, van wat welke korting.
Bonnetjes, zegeltjes en stempeltjes...
Je wordt er helemaal dol van, tenminste ik wel...
Dus ga ik gewoon mijn brandstof halen bij een pomp waar ik gewoon met mijn pas kan betalen. Geen mens achter de kassa met service- of gereedschapbonnen...
Dan haal ik mijn boodschappen bij een winkel, waar ik niet de vraag krijg of ik Flippo’s, voetbalplaatjes, bioscoopbonnen stempel, bloembonnen en/of weet ik veel wat voor een spaarkaart gedoe heb.
Gewoon betalen en hup weg zijn…

Vind ik, is mijn mening

En de volgende keer weer over polletjetiek…

Chris

 
20-09-2012  

Knakenstad en 2040


Bijschrift Redactie:

Het onderwerp 'gokhal' stond in 2001 op de raadsagenda omdat ondernemer Jack Schepers met een totaalconcept de gemeenteraad benaderde voor het aanpassen van het verbod op speelhallen.
Het concept dat Schepers voorlegde, is vergelijkbaar met de aanvragen die recentelijk bij de gemeente zijn voorgelegd.

Toen is een delegatie van de gemeenteraad op verzoek van Schepers wezen kijken in een speelautomatenhal met een vergelijkbaar concept in Almere. Ook zijn een aantal raadsleden naar partnerstad Iserlohn (D) geweest om te kijken hoe men dat daar had geregeld.
Het advies in Iserlohn was klip en klaar: 'Fang nie damit an'. De Duitse partnerstad had geen enkele belemmering geregeld en was 'overlopen' door exploitanten die liefst 85 automatenhallen in de 'gemeinde' hadden geopend. De gevolgen waren navenant qua stijgende schulden en sociale problemen.
De gemeenteraad besloot destijds bij grote meerderheid geen 'gokhal' in Almelo toe te staan.

Aanvragers voordien en nadien hebben allen in hun aanvraag staan dat zij de aanvraag continueren in toekomstige jaren. De gemeente is dus verplicht hen allen aan te schrijven indien er een verordening speelautomatenhallen in de maak is.
 

Tzal ook niet waar wezen… 17 tegen 16 stemmen en weer geen speelhal in Almelo. Dank je wel Groen Links, bij monde van de polititicus van het jaar, Hans Buitenweg. Al in 2001 heb ik dit onderwerp op de raadstafel gezet en nu is het weer afgeblazen. Natuurlijk door de moraalridders van het CDA en de Christen Unie, maar dat was te verwachten. En natuurlijk door de betuttelaars van de PvdA (Op neef Ruud na geloof ik)(Jan Hammink – red.) weggestemd. Ze leren het ook nooit. En weer die stempel van “Almelo is een sociaal zwakke gemeente en dan moet je zo’n hal niet hebben”. Is er een of ander onderzoek waaruit blijkt dat juist die sociaal zwakkere gebruik maken van zo’n speelhal. En nu gaan ze naar die ongeveer 79 geregistreerde automaten in cafés en de 102 illegale (?) automaten die weet ik veel waar staan. En moeten nu wel in huis blijven om te gokken via internet.
En dat die verordening € 75.000,= zou gaan kosten is onzin wat er is een keiharde toezegging gedaan door een geïnteresseerde eventuele exploitant dat hij die kosten op zich zou nemen…
En de huidige techniek en ervaring staat een prima deurbeleid toe.
Het zou verslaving in de hand werken. Hebben we die ervaring ook niet bij kroegen? Dus ook alle kroegen maar dicht? En de snackbars enzo?
Dus Almelo, blijf maar lekker een slaapdorp en een knakendorp. Hypocrieten… Maar hypocriet zijn is ook verslavend. Ook verbieden…
Mooi goedkoop, daarom blijf ik er mooi wonen. Kan ik van de centen die ik over hou, mooi naar het casino in Enschede.
Weer een gemiste kans Almelo.
Misschien de toegang van zo’n speelhal inkomsten afhankelijk maken?
Over 2 jaar komt er weer een nieuwe raad. Nieuwe mensen nieuwe kansen…

Oh ja: volgens een of andere doorberekening en uitspraken van een directeur van het CPB zal het aantal extra banen in 2040 (over 28 jaar dus en dan ben ik 85 en dan zal het mij mijn derrière corroderen (de reet roesten dus) het aantal werkenden die er bij komt volgens de VVD ongeveer 250.000 in deplus zijn. Volgens de PvdA zullen er 66.666 werklozen er bij (!) komen.
Dat is toch logisch? VVD is de partij van de werkenden, dus meer werkende betekend meer kiezers. PvdA is de partij voor de werklozen. Dus meer werklozen, meer kiezers.
Ik begrijp de politiek helemaal. 2040 dus…

Vind ik…

Groet’n Chris


Red. Lees ook:

Gemeenteraad wijst komst gokhallen af
Ready for Change: 'Doe de zelftest gokverslaving' 
24-09-2012  

Reet roesten enzo… (update reacties)


reactie 1.: 25-09-2013

Goedendag,

Normaliter ben ik niet iemand die snel zal reageren naar een redactie t.o.v. een stuk van één van uw schrijvers maar nu kan ik dat niet laten.

Het demagogisch stukje van uw schrijver Chris is mijn inziens tenenkrommend en bezijden de waarheid. Natuurlijk is Chris zo handig te eindigen met een zinsnede waarin hij aan geeft dat het zijn mening is maar ik kan niet goed begrijpen dat u dit soort amateurschrijvers een podium geeft dit soort dubieuze meningen te mogen ventileren. Om mijn definitie van amateurschrijver te verklaren; Woorden en zinsneden als "gedoe, vette bek, mobiele vetbult, meuk, gosert en Doegie" geven geen weergave van fatsoenlijk Nederlands en geven hoogstens weer dat de schrijver Chris nogal bekrompen denkt of i.i.g. dat zo weer geeft en daardoor eigenlijk zijn amateurisme ten toon stelt.
Maar wat mij eigenlijk het meeste stoort is het feit dat uw schrijver zeer denigrerend spreekt over een goede doelen aktie. De kinderen kregen een patatje met een snack en dat hoort niet volgens uw schrijver. Ook al was de winst die de mensen daar belangeloos verdienden voor een "strijkstok programma" in Ghana. Tevens stoort het mij dat uw schrijver Chris ook aan alle kanten laat merken niet op de hoogte te zijn van de materie omtrent hulpverleningsprojecten in het buitenland. Hij geeft immers aan dat de mensen cq kinderen in Ghana beter af zijn met boeken en schriften i.p.v. kleren die ze meteen zouden verkopen. Het lijkt wel het gebrul van een omlaag gevallen PVV-er die totaal niet weet waar die het over heeft. Die kleding en o.a. schoenen zorgen er voor dat de kinderen en de mensen in Ghana minder risico lopen op malaria. Immers de malariavlieg zorgt er voor dat velen malaria op liepen. Gelukkig is dat door o.a. dit soort projecten al sterk om laag gegaan (maar ik denk zeker te weten dat dhr. Chris , waarom eigenlijk geen achternaam ?, zich niet bewust was van dit gevolg door deze projecten). En kinderen en mensen in Ghana met malaria kunnen geen onderwijs volgen mijnheer Chris !. Dus eerst de basisvoorwaarden creëren voordat men überhaubt deel kan nemen aan school en ontwikkelingprojecten. Nogal dommig van uw schrijver dat hij dit niet weet of in wil zien mijns inziens.

En de strekking dat mensen het beste zo ongezond mogelijk kunnen leven en dat dat aangemoedigd dient te worden door de regering omdat mensen dan korter leven is een basisblunder eerste klas die mensen nog wel eens maken die totaal geen dieper inzicht hebben in deze materie. Hoe ongezonder de mensen leven hoe meer ze afhankelijk zullen worden van onze dure gezondheidszorg. Longkanker, obesitas, omleggingen van aders en hart en vaatziekten en de daarbij horende medische kosten kosten onze samenleving immers kapitalen met geld. Dus al met al klopt de strekking van dhr. Chris ook nog niet.

Al met al vind ik het stukje van uw schrijver dhr. Chris amateuristisch, tendentieus, bekrompen en niet van kennis gespeend en begrijp ik dan ook niet dat u dit soort onzin plaatst.

Maar dat vind ik...is mijn mening nu...

In afwachting van uw reactie;

Met vriendelijke groet; Kasper Markerink (ja ik gebruik wel mijn achternaam als ik mijn mening profileer)


Reactie 2: 28-09-2012
Beste Chris hier even een reactie van de Vrienden van het Goossenmaatspark. Jij begint al met ons park sinds wanneer is het jou park kan me niet herinneren dat jij ooit in het park bent geweest. Als er voor jou deur de kinderen de boel vernielen durf je niet eens naar buiten te komen om er wat van te zeggen. Het enige dat jij kan is de Goossenmaat eens weer de grond in te drukken. Nu zal ik het even over sport en de patatkraam hebben ik weet niet of je het weet maar elke vereniging verkoopt patat Heracles en noem maar op. Ja we willen de kinderen meer aan sport laten doen en denk je nu echt dat ze daar aan dood gaan. Hebben jou kinderen nooit een patatje gegeten echt wel zelf gezien. En heb jij vroeger ook niet gerookt of ben je dat ook al vergeten. En ook met die oude bus van jou de wereld rond jij bent de gene die de boel vergiftigt met die uitlaatgassen. Ook snap ik niet dat je commentaar levert op de politiek was jij ook niet ooit voor Pim Fortuin toen je lid was van Leefbaar almelo. Nee nu ben je overgestapt naar de VVD. Als je het allemaal niet bevalt op de Goossenmaat ga dan lekker verhuizen en bemoei je met je eigen zaken want het enige dat jij kan is negatief dingen op papier zetten. Meer heb je niet geleert. Met vriendelijke groeten Vrienden van het Goossenmaatspark.

Tijhof.
 

Nu heeft er in ons Goossenmaatspark dus een Richard Krajicek Foundation gedoe plaats gevonden om de kids meer met sport kennis te laten maken en meer met een gezondere levensstijl en bla, bla, bla meer. En wat krijgen ze te vreten? Juist ja een vette bek in de vorm van frikadellen en patat een vette klodder majo natuurlijk… Tsjonge, tsjonge, wat een giller…
Maar het grote voordeel is wel, dat een ongezonde levensstijl dus wel inhoud dat zie lui over het algemeen eerder dood gaan. Dat betekend dus minder aow, minder pensioen etc. etc. Dus Den Haag, support nu s.v.p. vooral die ongezondere levensstijl. Dát is tenminste bezuinigen! En dan flink wat accijns op die sigaretten, patat McDoKentFried etc…
Dus Den Haag: om te bezuinigen, moedig het roken weer aan! Die reclame (ik mis die Drum reclame best hoor in de bios. Die was altijd mooi) levert ook heel wat centjes op. Ga dat op staatsniveau regelen, vanuit Den Haag. Mooie inkomsten voor de schatkist. Hoeven we niet te bezuinigen op natuur enzo… Dus: moedig het roken weer aan. Roken is gewoonweg dodelijk dus hoppa, vroegtijdig de pijp uit of de grond in al die rokers… Blijft er voor de gezondere tenminste wat meer over en het is economisch nog verantwoord ook nog.
Enfin, ik vind het een enorme blunder van die stichting Goossenmaatspark of zo’n mobiele vetbult aan te laten rukken om aan die kids zo’n vette bek te slijten. Al is de winst voor één of ander strijkstok programma in Ghana…
Want als die gasten daar die kleren krijgen, gaan ze die direct weer verkopen op de markt om van dat geld weer meuk te kopen. Van mij mogen ze de ‘kelere’ krijgen. En als naturist aanhanger ben ik dus helemaal geen voorstander van kleren. Doe ze maar leerboeken en schriften enzo. Investeer in goed onderwijs. En dat ze dat krijgen in de blote kont, zal mij de reet roesten…(leuke woordspeling toch?) Ontwikkelen weet je wel?

En natuurlijk weer heel veel dank aan meneer Redactie. Tsjonge wat een dossierkennis… Ik noem hem altijd de wandelende encyclopedie van Almelo. Die gosert moet weer terug in de regering van ons Almelo hoor…

Doegie, vind ik… is mijn mening nu…

Chris.

Lees ook: Streetball 0546 toernooi in de Goossenmaat


26-09-2012:  Reactie enzo.. 

Hoi Kasper.. Dank voor je reactie. Helmaal goed..   Ja, dat is wel duidelijk dat je nooit mijn columns leest, anders was je reactie wel anders geweest…

Mijn achternaam is dus de Vries voor alle duidelijkheid…. Maar de meesten weten dat inmiddels wel..  ga ik niet elke keer herhalen.

Even goegelen demagoog: oh ja juist.. niet van mij van toepassing…

Fatsoenlijk Nederlands: uhm, Kasper, kijk even in de Van Dale..  Gewoon gebruiken van krachtige termen, om e.e.a. duidelijker te maken. Ooit eens geleerd in mijn schrijversopleiding…

Maar: ooit eens in 3e landen m.n. Ghana geweest? Ik wel en hoe… En niet zomaar een Neckermannetje ofzo. Nee maar echt… Met eigen bus.. en niet zomaar 14 dagen, maar in totaal ruim 2 jaar… Moet je ook eens doen… Lagguh? Hoewel. Eigenlijk huilen met de pet op. En wees nu eens eerlijk. Wat is er na miljarden ontwikkelingshulp nu eigenlijk verbeterd? Lees ook even mijn eerdere column over het in stand houden van 3e wereld corrupte systemen door ónze ontwikkelingshulp. Dan begrijp je e.e.a. beter.

Als je goed gelezen hebt, ben ik voor ontwikkelingshulp, met de nadruk op ontwikkeling. Dus scholing, onderwijs, kennis… Maar geld geven of goederen… die dan weer doorverkocht worden door een of andere corrupte weet ik veel wat.. Ik heb er met de neus boven op gestaan… Zet echt geen zoden aan de dijk en dat ik gelijk heb, bewijst wel de afgelopen ruim 40 jaar ontwikkelingshulp debacle.

Lees er maar eens op na wat Majoor Bosschart van het Leger Des Heils (rip) er over zei tegenover Moeder Theresa….

Dus “brek mie de bek nie lös”, over niets weten over materie in 2e en 3e wereld landen… Juist wel dus en daarom mijn mening. Die verschilt met die van jouw mening en ik ga je ook niet proberen te overtuigen. Doe lekker je ding met z’n allen, heb er plezier van en blijf genieten van de illusie dat je iets toevoegt aan de puinhopen in de landen aldaar…

Het is dus goed dat jullie in ieder geval een leuke dag hebben gehad.

En respect wat de vrienden van ons park allemaal voor elkaar boksen en dat weet Astrid ook wel.. en Jeannette, maar patat met mayo..  Ik had wat anders verzonnen.

Ik blijf er bij, dat bij een gezonde leverstijl een zak patat, mayonaise en/of een frikadel niet samengaat. Had ze fruit, sinaasappelsap, banaan o.i.d. gegeven.

Nooit PVV gestemd overigens. Zo dom ben ik nou ook weer niet, mocht ik al dom zijn….

Lees mijn vorige schrijvens…

En over dat aanmoedigen van een ongezond leven.. Lees even tussen de regels door Kasper, werkt verhelderend…

En mijn schrijvens onzin? Ach, soms kort door de bocht, ongenuanceerd..  hopelijk niet kwetsend.. maar wanneer ik mensen aan het denken zet en/of een glimlach op het gezicht krijg, dan heb ik mijn doel bereikt…


Groet’n   

Chris de VriesHoi Henny..

 
Jammer dat je je persoonlijk voelt aangevallen. Ik beschuldig jou en de jouwen helemaal niet. Even alles weer goed doorlezen. Het gaat mij (generaliserend dus!) om de overkant(!) de ontvangende kant. En wederom:
de goeden niet nagelaten. Die zijn er beslist.
Ik ken jou vanuit je Dolle Pret gebeuren en heb je zwaar op de achtergrond goed gevolgd inzake de perikelen met de gemeente alhier in ons rijkdom Almeloooo. Ik weet hoe je werkt en hoe je dt doet. Dus…. Ga vooral zo door….De malaria mug: lees even http://nl.wikipedia.org/wiki/Steekmuggen#Bestrijding_van_de_malariamug
enzo..
Lees ook eens het commentaar van Majoor Bosschart: (RIP) http://nl.wikipedia.org/wiki/Majoor_Bosshardt over hulp aan kinderen enzo.
Niet dat ik het er mee eens ben, maar het is wel om over na te denken….
Nee, ik ben niet van wel leger dan ook, maar vond de Majoor een bijzondere vrouw….
Weet jij wat er gebeurd als Thea en haar man vertrekken? Nou wij wel… Maar ik weet nu tenminste wel een adresje waar ik mijn kleren kan inleveren. Hoef ik tenminste niet meer naar Goor te “knappen”.
Heb jij bij Dolle Pret ook de mogelijkheid voor gezonde snacks?
Op de foto trouwens zie je ons kleren uitdelen aan Touaregfamilie aan de noordkant van Niger (Sahel)..
Gewoon doorgaan met wat je doet. Helemaal goed, maar blijf met de voeten op de grond…..
 
Advies voor Thea en haar wederhelft: IKEA heft van die hele mooie potloden en de Kijkshop ook. Deden het bi ons in Indonesië erg goed….
 
Mijn stemadvies: Obama…
 
Groet’n

Chris

06-51033428

 
27-09-2012  

Ontwikkelings… uhm dingus en ouderen…

 

Even voor de goed orde: complimenten voor de stichting “Vrienden van het Goosenmaatspark” ofzo… Helemaal goed.
Nu nog een middag organiseren over sporten én gezond eten. Mét de ouders erbij…
Jong geleerd is oud gedaan.. En dan bedoel ik niet patat en frikadellen eten…
Weest creatief, gezonde snacks is mogelijk…

Kom ik net langs de Egbertuskerk, waar dus die voedselbank nu de pakketjes uitgeeft, staat daar op die grindbak voor: “Niet parkeren op vrijdag i.v.m. de voedselbank”. Nu Marinus Trommel, leg mij nu eens in begrijpbaar Twents eens uit, hoe iemand die aangewezen is op die voedselpakketten, wel een auto kan rijden? Kan ik ff niet volgen… Of zie ik iets verkeerd?
En staat er in de aanmeldingsformulieren ook of ze een auto hebben, wat voor een smartfoon ze dragen en welk abonnementje ze hebben?

En die ouderen dan. Leven helemaal op onze centen in zo’n ouderenhuis. En er zijn er dus een heleboel van die grijze golv(f)ers, die een partij centen (euro’s) op de bank hebben staan, dat zou ik dus graag willen filmen en ook graag willen weten. En dat blijft daar dan mooi staan, terwijl de samenleving, de belasting betalers, de meeste jij en ik in ieder geval, dus de centen moeten opbrengen via de zorg om die oudjes daar te laten hotelleren.
Ik begrijp het helemaal hoor. Laat die centen mooi op die bank staan, dan hebben de erven dus meer..
Goed zo, want ik heb ook nog twee van die moeders. Helaas nog helemaal zelfstandig wonend en dus mijn erfenis opmakend. Ik probeer ze al tijden in een verzorgingshuis te krijgen. Geraniums kopen, voor verjaardagen en Moederdagen en tussendoor en zo. (zowel hang als staande geraniums) maar niks hoor. Met geen stok zo’n verzorgingstehuis in te rammen.
En die moeder van mij is helemaal doorgedraaid. Gaat ze binnenkort weer een baantje zwemmen in… Australië.. by all means. Een op ander wereldkampioenschap ofzo.. En dat gaat wel ten kosten van mijn erfenis. Vette baal… En dan ook nog vakantie vieren ergens daar op Kwala Loempia en Bali.
“Tmoes nie mogguh”, geloof ik…
Maar ik ben apentrots op “dat ole mens…” kijk maar eens even hier

Kom ik net van de apotheek.. Een paar ibrufen strooisel halen. Wil ik betalen krijg ik te horen dat dat niet hoeft. Betaald de verzekering. Ja, ammehoela… De verzekering betaald pas nadat mijn eigen risico is opgesoupeerd. En dan moet ik nog wel even heel wat ibrufennetjes poeder scoren. Snuift van geen meter overigens.. (geintje). Dus wat heet gratis. Ik dus in gesprek met die apotheker. Nou het duurde even voordat ze doorhad wat ik bedoelde… Dus dat “gratizzz” is weer niet gratis…

Groet’n

Chris
(de Vries)

Archief
Terug naar vorige pagina