Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
27-09-2012  

Ontwikkelings… uhm dingus en ouderen…

 

Even voor de goed orde: complimenten voor de stichting “Vrienden van het Goosenmaatspark” ofzo… Helemaal goed.
Nu nog een middag organiseren over sporten én gezond eten. Mét de ouders erbij…
Jong geleerd is oud gedaan.. En dan bedoel ik niet patat en frikadellen eten…
Weest creatief, gezonde snacks is mogelijk…

Kom ik net langs de Egbertuskerk, waar dus die voedselbank nu de pakketjes uitgeeft, staat daar op die grindbak voor: “Niet parkeren op vrijdag i.v.m. de voedselbank”. Nu Marinus Trommel, leg mij nu eens in begrijpbaar Twents eens uit, hoe iemand die aangewezen is op die voedselpakketten, wel een auto kan rijden? Kan ik ff niet volgen… Of zie ik iets verkeerd?
En staat er in de aanmeldingsformulieren ook of ze een auto hebben, wat voor een smartfoon ze dragen en welk abonnementje ze hebben?

En die ouderen dan. Leven helemaal op onze centen in zo’n ouderenhuis. En er zijn er dus een heleboel van die grijze golv(f)ers, die een partij centen (euro’s) op de bank hebben staan, dat zou ik dus graag willen filmen en ook graag willen weten. En dat blijft daar dan mooi staan, terwijl de samenleving, de belasting betalers, de meeste jij en ik in ieder geval, dus de centen moeten opbrengen via de zorg om die oudjes daar te laten hotelleren.
Ik begrijp het helemaal hoor. Laat die centen mooi op die bank staan, dan hebben de erven dus meer..
Goed zo, want ik heb ook nog twee van die moeders. Helaas nog helemaal zelfstandig wonend en dus mijn erfenis opmakend. Ik probeer ze al tijden in een verzorgingshuis te krijgen. Geraniums kopen, voor verjaardagen en Moederdagen en tussendoor en zo. (zowel hang als staande geraniums) maar niks hoor. Met geen stok zo’n verzorgingstehuis in te rammen.
En die moeder van mij is helemaal doorgedraaid. Gaat ze binnenkort weer een baantje zwemmen in… Australië.. by all means. Een op ander wereldkampioenschap ofzo.. En dat gaat wel ten kosten van mijn erfenis. Vette baal… En dan ook nog vakantie vieren ergens daar op Kwala Loempia en Bali.
“Tmoes nie mogguh”, geloof ik…
Maar ik ben apentrots op “dat ole mens…” kijk maar eens even hier

Kom ik net van de apotheek.. Een paar ibrufen strooisel halen. Wil ik betalen krijg ik te horen dat dat niet hoeft. Betaald de verzekering. Ja, ammehoela… De verzekering betaald pas nadat mijn eigen risico is opgesoupeerd. En dan moet ik nog wel even heel wat ibrufennetjes poeder scoren. Snuift van geen meter overigens.. (geintje). Dus wat heet gratis. Ik dus in gesprek met die apotheker. Nou het duurde even voordat ze doorhad wat ik bedoelde… Dus dat “gratizzz” is weer niet gratis…

Groet’n

Chris
(de Vries)

Archief
Terug naar vorige pagina