Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
04-09-2012  

Over graaicultuur gesproken...



Goed Chris nog één keer...

Je gooit alle mensen in een hoek. Stille armoede die er in Almelo volop aanwezig is fiets je aan voorbij. Je stukje verteld maar één ding, ikke,ikke en nog vele malen ikke en de rest kan stikken. Je hebt het over hebberigheid van mensen, maar dat zijn toch allemaal bijna VVDers die zich willen verrijken ten koste van anderen. Voorbeelden genoeg. De korte tijd dat jij in de politiek hebt gezeten heb je weinig bijgedragen, dit in tegenstelling tot Bert Hümmels. Maar goed, je zit nu midden in de graaicultuur.
Dat je advies geeft aan mensen met een uitkering om links te stemmen zegt alles over Chris de Vries. Jarenlang heb je geprofiteerd van de voorzieningen die er waren nu je ze niet nodig meer bent praat je over graaicultuur.
Wie Chris was de grootste graaier in die jaren? Wie kon op kosten van de gemeenschap een wereldreis maken van een jaar? Dus geen sollicitatieplicht. Je voegt niets meer toe met je "columns" die alleen maar worden geschreven onder het woordje ikke, zoals al vermeld.

Het ga je goed in je graai-wereldje

Dick Dooren

PS
Kijk ook nog even via de toegevoegde Links hiernaast →→→
 

We zijn het dus niet met elkaar eens. Mooi toch?

Ja Dick, tijden veranderen. En stilstand is achteruitgang. Even ter informatie: wat wij hebben bereikt hebben we voor elkaar gekregen door knetterhard te werken. En nu anno 2012 komt juist mijn partij (de VVD dus) op voor die lui die knetterhard werken.
En wanneer je Leefbaar Almelo goed gevolgd had, dan wist je ook wel dat we altijd met goed ideeën mee gingen. Of die nou van de VVD, CU of GroenLinks kwamen.
Maar dat was toen.
Begrotingstekort; daar gaat het om. Huishoudboekje in orde krijgen…. Dus bezuinigen.. En daar gaat m.i. de VVD het beste in. Handhaven van misstanden…
En daarna zien we wel weer verder…


Kun je je nog herinneren dat Mieke Kuik ruim 1 miljoen euro’s wist binnen te halen op uitkeringsgerechtigden die fraude pleegden met dubbele huishoudens. En dat alleen al in de gemeente Almelo! Dus tel uit je verlies over alle gemeenten in Nederland. Wat heet graaicultuur.
Kun je je herinneren toen voor mensen die het echt nodig hadden 1500 electro fietsen door de socdie ter beschikking werden gesteld. En hoe snel die weggeraaid werden door Jan en Alleman.
Ik weet vanuit de praktijk hoe de WMO wordt misbruikt. Geld dat ten goede moest komen aan zorg werd weggegraaid voor een flatscreen, mooi mobieltje etc.
Dat een uitkeringsgraaidert niet wil werken, omdat hij anders zijn beunbaan kwijt is….
En de schuldige van deze crisis?
De hebberigheid van de mensen, de banken die daar als ondernemers gretig op ingesprongen zijn, de overheden en controleerders die er bij stonden en er naar keken. Zowel links als rechts.
En der SP? Je “inkomen” afdragen aan de partijkas en dan een kleine bijdrage krijgen….. voor de moeite…
SP: “get real”. Het communisme is allang overleden…….
Daarom zijn er ook zoveel SP-ers weggelopen.
En GroenLinks is na Femke ook niet meer wat het geweest is.

Naschrift:

Hoi Dick... e.a. Dank voor je reactie

Je geheugen is goed. Klopt allemaal. Maar ik blijf niet hangen in het verleden, maar kijk naar de toekomst. Voor mijn kleinkinderen b.v. Ik snap de hele politiek van a tot z... Daarom ben ik nu zoals ik ben... En ik heb er toch maar bijna 5 jaar midden in gezeten.. en vele afterparty’s mee gemaakt tot op heden zelfs.
En jij? Ik zie je nooit meer in de raadszaal?
Enfin.. zoals eerder: in jouw positie zou ik dus ook nooit VVD stemmen. Dan ben je een echte dief van je eigen knip. Maar dan val ik in herhaling….
Iedereen stemt dus zoals het hem/haar het beste uitkomt... Op een enkele idealist na.....
En de soep wo...
En afhankelijk van de zorg? We werken ons de schompes. Wat heet crises?

Vind ik, is mijn mening

Groet’n Chris


<< PS (van Dick)
Kijk ook nog even via de toegevoegde Links

Wat zei Marijnissen al in 2007 over graaien?
en wat zegt hij nu over ‘Flexkrachten en Pulpbanen’?

Archief
Terug naar vorige pagina