Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
14-07-2012  

Hoe achterlijk zijn we/ze...

 

Zie ik weer op tv, dat zo’n stelletje achterlijke idioten in Timbouctou allemaal mooie zelfs op het wereld erfgoed staande Moslim bouwwerken gesloopt hebben… Omdat het Moslimbouwwerken zijn van een soort “ afvallige” niet in hun straatje passende moslimgroepering ooit, toen eens….. En dan maar volhouden dat zij de enige echte zijn.
Kijk, daar kan ik mij nou ontzettend over opwinden..
Nou staat er aan de Vriezenveense weg zo’n mooi oud rectorshuis. Ooit eens gebruikt door Tactus verslavingszorg. Nou is er in Almelo en omstreken een groepering, die dat willen slopen. Kijk dat bedoel ik nou. Ik wil nou niet direct een link leggen tussen die fascistische Taliban en dat zooitje onderontwikkelde super ontwikkelaars, maar toch…
Nu begrijp ik er helemaal niks meer van dat al die prominente moslim moellahs en imams uit Mekka, Medina en weet ik waarvan ze allemaal komen, niet massaal ageren tegen dit soort cultuurverkrachting.

En nog zo’n sterk staaltje van afbraak. Die Egbertuskerk. Hebben ze, dus wij als gemeenschapsgeld bijeen brengers, daar voor een stuk of wat miljoen (en dan heb ik het over Euro’s hoor!) aan het dak laten verspijkeren, gaan ze nu de rest gewoon laten verpauperen. Zodat er later gezegd kan worden: “ het loont de moeite niet om de rest te restaureren”. Daarnaast handig gebruik makende cq. misbruik makende van de recessie en crisis die er nu hoort te zijn en hoppa, weer een Almelo ‘s erfgoed naar de knoppen cq. in de puinbreker….
Ok, ik geef toe, je kunt niet alles bewaren, maar wat je nog bewaren kan, bewaar dat dat in ieder geval wel.

Wat de link/overeenkomst is tussen die achtergebleven, onderontwikkelde Taliban meuk en die projectontwikkelaars (of dat nou de gemeente is, van der Looy of weet ik veel wie voor een projectontwikkelaar.) weet ik ook zo 123 niet, maar het kwam even bij mij op toen ik las dat ze dat rectorshuis wilden gaan slopen...
Wat ik wel weet, dat een cultuurbarbaar zijn of haar interessegebied verlegd heeft naar economische prioriteit. En daar gaat het en is het dus helemaal mis gegaan.
Maak er desnoods een gemeentelijk beheerd bordeel van van dat rectorshuis of zoiets, maar slopen heeft geen zin...

Lijkt mij, vind ik, is mijn mening…

Groet’n, Chris
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
22-07-2012  

Wie is de zwarte Piet?

 

Onderwijs: D66 is dus al lang niet meer de onderwijspartij van vroeger. De VVD wil een sociaal lening stelsel in plaats van de huidige vorm van basisbeurs. Basisbeurzen zijn best ok in principe, maar er wordt te veel misbruik van gemaakt en te laat en/of helemaal niet terug betaald. Het principe was goed, maar in de praktijk is gewoon gebleken dat het niet werkt. Het sociaal zijn zit dus gewoon niet in de mens. Nuancerend, ieder mens is in de basis sociaal, als het hem of haar maar uitkomt en in hem of haars straatje valt. Maar het consuminderen kan alleen maar als het van bovenaf wordt opgelegd. Zoals nu dus in de huidige crisis. Of is het wel een crisis? Is het geen gevalletje van “eindelijk kunnen we eens normaal doen”.
Natuurlijk bevestigd hier de uitzondering ook weer de regel….
Het is toch van de gekke, dat vroeger, “ toen alles nog kut was” we een over de top hypotheek konden krijgen, voor een huis, inclusief nieuwe badkamer, keuken, auto, caravan en extra fiets. En dat de banken, als financieel ondernemer en dus winst wilden/moesten maken, omdat de aandeelhouders in hun nek zaten te hijgen, dat ook nog eens toe stonden. En dan als “ klappertje” dat alle financiële toezichthouders er bij stonden en er naar keken. En dan dat Griekenland ook. En een nicht van mij, aan de koude kant, is 15 jaar geleden naar Griekenland geëmigreerd en die heeft nu dagelijks buikpijn. Niet van ellende maar van het lachen. Ook niet leuk. Die is mooi binnengelopen, betaalde bijna geen belasting etc. etc. En heeft ons, dus de rest van Europa, 15 jaar mooi bij de veter gehad. En alle financiële instanties, inclusief Brussel en tante Nelie, toen nog van de Smit-Kroes, stonden er bij en we keken er naar. Ook ome Joop de Uil, Hans Wiegel, Bolkestein en weet ik hoe al die gabbers heten.
Ik heb het toen al niet begrepen, dat in Griekenland zoveel rijke scheepsmagnaten en reders woonachtig waren. In alle stilte. Logisch.. in Griekenland was het grote geld te maken. En alles op kosten van Brussel, ons en de rest van Europa en Euro landen.
En waarom hebben wij dat in Nederland niet? Jammer gemiste kans. We hadden Indonesië ook nooit moeten weggeven onder die druk van der VN. Dan waren we nou mooi een olie exporterend land geweest op een katholieke leest geschoeid. Of je nou blij moet zijn met die pedo katholieke zooi, is een ander verhaal… maar toch?
Zelfs de Paus (met alle respect voor Pausen) is verdrietig om dat “ zijn bank” toch ook veel geld heeft verdient aan anticonceptie, wapens en meer van dat soort niet echt kerkelijke zaken.
Ik zou er ook verdrietig van zijn om daarna snel over te gaan tot de orde van de dag.
Ben ik blij dat ik protestant ben.

Dus wie is de zwarte Piet (niet discriminerend bedoeld hoor) of liever geschreven: wie is de schuldige? Wij allemaal..

Prettige vakantie en mooi weer..

Vind ik, is mijn mening.. Chris

 
29-07-2012  

Over zomaar wat gedachten...

 

En de SP en de PvdA willen dus forse lastenverzwaring vooral voor de mensen die winst maken en die dus inkomen hebben. Partij Voor De Arbeidslonen. Want de Arbeiders die dus werken (!) worden door de PvdA mooi geplukt. En die SP is dus helemaal bagger. Wel werken, maar het geld wat je krijgt moet je in de gezamenlijke kas storten. SP beleid. Wie een beetje gelezden heeft, die weet dat , dat gewoon niet in de mens zit, lieve SP-ers. Dus ga er eens een paar boekjes over lezen over hoe de geest van de mens in elkaar zit.
Het communisme is niet voor niets helemaal op zijn gezicht, helemaal achterhaald meneer “Rumoer” of Roemer of hoe die ook maar heten wil… En dan te weten dat er geen mooier vermaak is dan leedvermaak, dan is alles rond. Jullie hebben deze crisis mooi aan jezelf te danken. En iedereen die dat toen al aan zag komen en dus het opdringerige van de banken doorzag, die hebben nu dus een voordeel aan de huidige crisis. De ene z’n dood is de ander zijn of haar brood. En ik ben dus een broodliefhebber…. Maar even serieus… Maar dat ik over mijn spaarcentjes ook nog eens belasting moet betalen?
Daar is toen al (loon) belasting over betaald…!!
Ik ga mijn centen er maar mooi doorheen jagen. ERn als ik dan in de problemen kom klop ik mooi aan bij de gemeentelijke kredietvoedselbank (3x de woordwaarde)

En ik ben echt een dierenliefhebber. Ik hou van dieren, vooral op mijn bord en hoe harder ze ploffen hoe beter. Geintje, ik ben (bijna) helemaal af van het vlees. Ja echt hoor…. En ik heb geen pijn meer in mijn gewrichten. Kan nu in ene veel beter gitaar tokkelen en de kwast vast houden. Ik heb het dus over dierlijk vlees… Voor alle duidelijkheid, voordat ik daar weer gezeur over krijg.
Maar als ik dan zo’n flatbewoner (meestal mannelijk) zo’n dikke strontfabriek vaneen Bouvier op zo’n klein flatje zie, dan is dat voor mij pure dierenmishandeling en dat “ mos nie mogguh” . Laat die gast gewoon een Pekineesje nemen of zoiets. Alles in verhouding dus….
En dan die lui (meestal vrouwelijk) die een hok vol met katten hebben. Is voor mij pure dierenmishandeling. En dan die lui (m/v) die een die gelijk of zelfs boven de mens stellen. Vind ik zwaar respectloos naar de mens toe.

Lekker weertje overigens.. Hou het hoofd koel en het biertje ook…

Vind ik, naar mijn mening...

Chris

 

Archief
Terug naar vorige pagina