Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
22-07-2012  

Wie is de zwarte Piet?

 

Onderwijs: D66 is dus al lang niet meer de onderwijspartij van vroeger. De VVD wil een sociaal lening stelsel in plaats van de huidige vorm van basisbeurs. Basisbeurzen zijn best ok in principe, maar er wordt te veel misbruik van gemaakt en te laat en/of helemaal niet terug betaald. Het principe was goed, maar in de praktijk is gewoon gebleken dat het niet werkt. Het sociaal zijn zit dus gewoon niet in de mens. Nuancerend, ieder mens is in de basis sociaal, als het hem of haar maar uitkomt en in hem of haars straatje valt. Maar het consuminderen kan alleen maar als het van bovenaf wordt opgelegd. Zoals nu dus in de huidige crisis. Of is het wel een crisis? Is het geen gevalletje van “eindelijk kunnen we eens normaal doen”.
Natuurlijk bevestigd hier de uitzondering ook weer de regel….
Het is toch van de gekke, dat vroeger, “ toen alles nog kut was” we een over de top hypotheek konden krijgen, voor een huis, inclusief nieuwe badkamer, keuken, auto, caravan en extra fiets. En dat de banken, als financieel ondernemer en dus winst wilden/moesten maken, omdat de aandeelhouders in hun nek zaten te hijgen, dat ook nog eens toe stonden. En dan als “ klappertje” dat alle financiële toezichthouders er bij stonden en er naar keken. En dan dat Griekenland ook. En een nicht van mij, aan de koude kant, is 15 jaar geleden naar Griekenland geëmigreerd en die heeft nu dagelijks buikpijn. Niet van ellende maar van het lachen. Ook niet leuk. Die is mooi binnengelopen, betaalde bijna geen belasting etc. etc. En heeft ons, dus de rest van Europa, 15 jaar mooi bij de veter gehad. En alle financiële instanties, inclusief Brussel en tante Nelie, toen nog van de Smit-Kroes, stonden er bij en we keken er naar. Ook ome Joop de Uil, Hans Wiegel, Bolkestein en weet ik hoe al die gabbers heten.
Ik heb het toen al niet begrepen, dat in Griekenland zoveel rijke scheepsmagnaten en reders woonachtig waren. In alle stilte. Logisch.. in Griekenland was het grote geld te maken. En alles op kosten van Brussel, ons en de rest van Europa en Euro landen.
En waarom hebben wij dat in Nederland niet? Jammer gemiste kans. We hadden Indonesië ook nooit moeten weggeven onder die druk van der VN. Dan waren we nou mooi een olie exporterend land geweest op een katholieke leest geschoeid. Of je nou blij moet zijn met die pedo katholieke zooi, is een ander verhaal… maar toch?
Zelfs de Paus (met alle respect voor Pausen) is verdrietig om dat “ zijn bank” toch ook veel geld heeft verdient aan anticonceptie, wapens en meer van dat soort niet echt kerkelijke zaken.
Ik zou er ook verdrietig van zijn om daarna snel over te gaan tot de orde van de dag.
Ben ik blij dat ik protestant ben.

Dus wie is de zwarte Piet (niet discriminerend bedoeld hoor) of liever geschreven: wie is de schuldige? Wij allemaal..

Prettige vakantie en mooi weer..

Vind ik, is mijn mening.. Chris

Archief
Terug naar vorige pagina