Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
12-06-2013  

Hoe goed moet je zijn ?

 

(Door omstandigheden wat vertraagd.. Dus alsnog…)

Wat moest ik nou met dat vogelliedje van onze nationale rockbitch Anouk? Twas wel ff wennen, maar nadat ik um voor de 12e keer gehoord had was het dan eindelijk een oorwurm. Eigenlijk toch wel mooi. En dan bedoel ik ook wel Anouk. Kmag dr wel.
Zo ook Angelina Jolie. Ook zo’n supervrouw, waar ik al jaren fan van ben. Tzal je maar gebeuren dat je 2 zo’n dodelijk kankerbergen in je prachtige lijf hebt. Respect.
En een goed bericht van Sony: Sony heeft afgelopen woensdag de Nederlandse adviesprijzen bekendgemaakt van zijn 55- en 65-inch ultra hd-televisies. De prijzen beginnen bij 4500 euro. Goed zo, hadden we net nodig in deze tijd van… uhm crisis ofzo..???
Maar we moeten oppassen. Kijk maar eens naar Zweden. Het gaat dus helemaal niet om die ene man. Het gaat juist om algemene ontevredenheid. De mensen raken steeds meer in hun ontevredenheid. De media werken daar nmm ook heftig aan mee. Allemaal mooie programma’s over huizen, auto’s en zaken die een meerderheid van ons Nederlanders toch nooit kunne krijgen. Het gevolg is ontevredenheid. Want die ontevreden mensen verdienen gewoonweg het geld niet om dat te kunnen kopen. Stemmingmakerij vooral in de media. De humor en lol is ver te zoeken, helaas….
Wat wordt goed betaald? Hoog opgeleide mensen met een hele hoop verantwoording. Hoe wordt je anders rijk? Door gewoonweg een enorme scrotum op leeftijd te zijn. (Zo is wetenschappelijk bewezen). Mensen die gewoonweg een schop met het voetje niet waard zijn, in de handel zitten. Die bereiken dus meestal wat. Maar daar doen ze ook jaaaaren over. Ten koste van heel veel. Maar dan loop je wel de meeste kans om rijk te worden. Uitzonderingen daargelaten, b.v. door iets te erven.
En een firma, onderneming te beginnen, die dus onmisbaar zijn. Een bank dus. Maar dan meteen een hele grote, zoals de ABN, RABO, SNS….
Het is dus prachtig om te zien dat deze ondernemingen dus gewoonweg niet failliet kúnnen gaan. Denk daar maar eens over na. Die DSB bijvoorbeeld, van die 'halve zool' Dick Scheringa, waar volgens mij nog steeds een justitieel onderzoek naar loopt en waar we niets meer van vernemen, om maar aan te geven hoe goed die gast was, die had eigenlijk ook nooit failliet mogen gaan, eigenlijk, niet naar mijn mening.. Die had ook overgenomen moeten worden door het volk, ons, de staat dus….
Want wij als belastingbetaler, verdienen best flink door die overnames. Niet morgen of volgende maand of volgend jaar, maar op de lange termijn verdienen we flink aan die overnames en kost het de banken, dus de rijke stinkers van een aandeelhouders enzo, mooi vet geld. En zo hoort het ook. Je belegd niet in aandelen om geen risico te lopen…
En hoe goed moet je zijn om zo’n bedrijf dat dus gewoonweg niet falliet kan gaan, om zo’n tent te runnen. Dan moet je wel een van de goeiste zijn. En die mogen ook best 8 keer de Balkenende norm betaald krijgen hoor. Als je zó goed bent…..

Maar met alle respect voor b.v. schilders en stratenmakers. Moeten die nu echt € 58,30 per uur verdienen, in een vrijstaande bungalow wonen met een zwembad in de tuin? Kdenk ut nie….
De oorzaak van de crisis is nmm hebzucht. Zowel door de mensen als door de banken.

Groet’n Chris

 

 
20-06-2013  

Hoe =´t mogelijk ?

 

Hoe is het toch in Godsnaam (of die Allah, Jehova, Tinus, Lou, what’s in a name?) mogelijk dat sommige groeperingen zich telkens weer zo ongeliefd weten te maken.
Kijk, wij in onze heerlijkheid Almelo hebben ook zo onze groeperingen, maar die vallen eigenlijk best mee. De allochtonen die we hebben, in hoofdzaak dus Turkse medemensen, die maken de buurt waar zij dan het meest wonen die omgeving er niet echt Halal (http://nl.wikipedia.org/wiki/Halal_en_haram )van. Ze maken er dus te vaak een zwijnenstal van. En varkens en zwijnen zijn niet Halal. En dan heb je die hondenuitlaters die nog steeds te vaak hun hond op plaatsen laten schijten waar kinderen spelen. Ook niet Halal, of socilaa (what’s in a name).
Maar ik was even in Utrecht de goede opa aan het uithangen en “me de koelere” aan het werken om de 2e kinderkamer klaar te klussen… En dochterlief en zoon wonen aan de rand van het Kanaleneiland. Nou, neem b.v. een zebrapad. Nu weet ik uit ervaring dat b.v. in Marokko, Pakistan, Algerije en meer van die landen, een zebrapad gewoon, ach ja.. zebra pad.
Maar in Nederland hebben die strepen over de weg toch echt de bedoeling meegekregen om mij veilig te laten oversteken. Nu moest ik regelmatig even van zo’n pas gebruikmaken omdat ik wat uit mijn rijdende gereedschapskist te halen.. En… kmag me pet opeten als het niet waar is; wanneer moet ik mijn pas versnellen of betere helemaal niet over steken?
Juist 1x raden: wanneer er zon Ali Ben Babba aan komt scheuren of met een BMW of met een Mercedes. Ik praat hier dan ook wel over met mensen uit Utrecht en jawel hoor: wie maken de zooi, het zijn toch hoofdzakelijk de allochtonen en dan met name de Marokkanen. En ook de voorganger van de buurt Moskee heeft de handdoek in de ring gegooid. Die gastjes luisteren dus gewoonweg niet meer naar moeders, vaders en helemaal al niet meer naar de voorganger van de moskee.

Dan hebben we die eindexamens van die Islamitische school. Die gasjes zijn dus gewoon door een dakraampje gekropen, in een kamer naast de “kluskamer”. Daarna via het systeemplafond in de kluiskamer gekomen en toen leuk de examens gepikt. En die dan verkocht voor een paar centen en dus weet ik hoeveel medeleerlingen de dupe laten worden. En dan hoofdzakelijk medeleerlingen van die eigen school. Dus eigen volk…!
Daar wordt ik nou helemaal verdrietig van. Want ik weet dat er een meerderheid is die hier ook van balen, maar die meerderheid kan nooit op meer tegen die minderheid die het dus helemaal verzieken.
En wij scheren graag iedereen over en kam, generaliseren graag enzo.

En neem nou die lui in de Bijbelgordel. Die laten hun kids uit “geloofsovertuiging” niet inenten tegen de mazelen. Omdat “God het niet zo bedoeld heeft” lezen zij in de bijbel ergens.. Nou, God heeft het dus bedoeld dat die kids hartstikke ziek (kunnen) worden en als het even helemaal tegenzit, heeft God het zo bedoeld dat zo’n kind dus dood gaat?
Ik vind het gewoonweg een ernstige vorm van kindermishandeling. En ik ben er van overtuigd dat onze lieve Heer dit nooit never zo bedoeld heeft. Waarom heeft Hij ons dan de kennis gegeven om een vaccin uit te vinden?

Enfin, het is maar mijn mening, maar toch. Allemaal jammer. Maar gelukkig wordt het allemaal beter..
En over 37,3 jaar zal de eerste moskee ook omgebouwd worden tot woning/flat.. Wedden?

Vind ik, naar mijn mening …. Chris

 
28-06-2013  

Hoe is het mogelijk met mij...


'Goed,ik ga de batse alvast pakken en morgen ga ik vast beginnen met de fundering aan het graven voor het nieuwe stadion'
 

De hele raads over die detailhandelsvisie, helemaal gevolgd via het internet. En wat wastie boeiend (nmm)
Neefje Jemy (VVD Pauwels). Was wastie goed in het pareren van nichtje Irene (Ten Seldam CDA) helemaal genieten...
En dan de PvdA... Wanneer ik mijn ogen dicht deed leek het net of ik een liberale VVD-er hoorde praten…
En dan Irene. Ook goeoeoed. Heel knap dat ze, ondanks dat ze wist dat het een gelopen race was, toch met vuur en vlam haar tegen standpunt wist te verdedigen en het de PvdA en VVD enzo het toch wel voor de toehoorders, “lastig” wist te maken. Helemaal mooi dat politieke spel…
En natuurlijk moest de PvdA wel voor stemmen, want de verkiezingen komen er aan. En de meeste PvdA stemmers zijn Heracles aanhangers. Hadden ze tegen het stadion gestemd, dus voor de detailhandelsvisie van het college, dan hadden ze toch een partij stemmen verloren met de volgende gemeenteraadsverkiezingen... Niet te tellen...
En natuurlijk moest het CDA wel tegen het stadion stemmen. Want hun achterban zit hoofdzakelijk in de detailhandellisten. Dus ook met de gedachte van de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar en de wetenschap dat hun tegenstem toch niets zou uithalen, konden ze rustig tegen stemmen. Terwijl ze eigenlijk best voor zijn, want ook het CDA zijn best voor een nieuw stadion. Omdat het allemaal Heracles fans zijn hoor.
Maar om zo ver te gaan als neef Kamphuis: ”op elke hoek van de straat een winkel”, dat gaat me te ver… Maar wel leuk geroepen…
En dan neef Bert (LeefBaar Almelo hummels) .. Helmaal lagguh.. Stond bij de 2e schorsing de microfoon nog open? Wat kan die gozer schreeuwen...
En dan te bedenken dat hij gedurende de vergadering, waar de race allang gelopen is, nog collega’s raadsleden kan overtuigen om voor het Heracles amendement te stemmen...
Geweldig, genieten...
Tsja en dan neef Gijs (Stork ALA). Let wel, de goeiste kerel van die hele club. Is mijn nestor geweest. Prima vent, maar lieve ome Gijs, wat was je weer aan het zeuren (nmm) Man, man je leek wel een Den Uil socialist. Waar is de oude(sociaal) liberaal gebleven van toen?
Ga je nu echt voor het broek ophouden van ondernemingen (lees Heracles)? Laat die ome Jan (Smit, opperhoofd Heracles) maar mooi schuiven, dan gaat dat helemaal goed komen….
Wordt het niet eens tijd dat je met (politiek) pensioen gaat?
Dat geschreven te hebben, wilde nichtje Marieke (van Doorn ook LA) mij gisteren maar één luchtkus geven.. Ze vinden mij niet meer zo lief nu meer. Jammer, want ik vind hun welµleiuf hoor, maar inzake deze verschil ik dus van mening.. Dat komt toch in de beste familie voor?
En dan neefje Harry (den Olde) mooi die (e)motie, dat het college huurprijzen moet vaststellen van huizen en winkels Lagguh... Wel mooi aangenomen maar dat kan dus wettelijk niet ! Wordt vervolgd...
En dan natuurlijk niet te vergeten D66. Neef Fred en Huub, helemaal als vanouds. Fred weer als een Jezus aan het orakelen en Huub, die oude wethouder weer aan het wethoiuderen. Helemaal genieten…
<< Goed,ik ga de batse alvast pakken en morgen ga ik vast beginnen met de fundering aan het graven voor het nieuwe stadion
En dan een enorme politiek move is ook: bestemmingsplannen op panden met een woon/winkel bestemming. Langer als een half jaar leegstand? Gewoon de bestemming veranderen in alleen wonen.
Hoe krijg ik het aantal vierkante meters winkels in Almelo naar beneden (Zoals de provincie dat eist)?
Nou zo dus...
Sprak ik nog een fractielid provinciale staten Overijssel. Het gaat allemaal goed komen daar in Zwolle..
Ik ben helemaal happy en blijf voorlopig in onze heerlijkheid Almelo wonen..

Vind ik, nmm….

Chris

Archief
Terug naar vorige pagina