Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
20-06-2013  

Hoe =´t mogelijk ?

 

Hoe is het toch in Godsnaam (of die Allah, Jehova, Tinus, Lou, what’s in a name?) mogelijk dat sommige groeperingen zich telkens weer zo ongeliefd weten te maken.
Kijk, wij in onze heerlijkheid Almelo hebben ook zo onze groeperingen, maar die vallen eigenlijk best mee. De allochtonen die we hebben, in hoofdzaak dus Turkse medemensen, die maken de buurt waar zij dan het meest wonen die omgeving er niet echt Halal (http://nl.wikipedia.org/wiki/Halal_en_haram )van. Ze maken er dus te vaak een zwijnenstal van. En varkens en zwijnen zijn niet Halal. En dan heb je die hondenuitlaters die nog steeds te vaak hun hond op plaatsen laten schijten waar kinderen spelen. Ook niet Halal, of socilaa (what’s in a name).
Maar ik was even in Utrecht de goede opa aan het uithangen en “me de koelere” aan het werken om de 2e kinderkamer klaar te klussen… En dochterlief en zoon wonen aan de rand van het Kanaleneiland. Nou, neem b.v. een zebrapad. Nu weet ik uit ervaring dat b.v. in Marokko, Pakistan, Algerije en meer van die landen, een zebrapad gewoon, ach ja.. zebra pad.
Maar in Nederland hebben die strepen over de weg toch echt de bedoeling meegekregen om mij veilig te laten oversteken. Nu moest ik regelmatig even van zo’n pas gebruikmaken omdat ik wat uit mijn rijdende gereedschapskist te halen.. En… kmag me pet opeten als het niet waar is; wanneer moet ik mijn pas versnellen of betere helemaal niet over steken?
Juist 1x raden: wanneer er zon Ali Ben Babba aan komt scheuren of met een BMW of met een Mercedes. Ik praat hier dan ook wel over met mensen uit Utrecht en jawel hoor: wie maken de zooi, het zijn toch hoofdzakelijk de allochtonen en dan met name de Marokkanen. En ook de voorganger van de buurt Moskee heeft de handdoek in de ring gegooid. Die gastjes luisteren dus gewoonweg niet meer naar moeders, vaders en helemaal al niet meer naar de voorganger van de moskee.

Dan hebben we die eindexamens van die Islamitische school. Die gasjes zijn dus gewoon door een dakraampje gekropen, in een kamer naast de “kluskamer”. Daarna via het systeemplafond in de kluiskamer gekomen en toen leuk de examens gepikt. En die dan verkocht voor een paar centen en dus weet ik hoeveel medeleerlingen de dupe laten worden. En dan hoofdzakelijk medeleerlingen van die eigen school. Dus eigen volk…!
Daar wordt ik nou helemaal verdrietig van. Want ik weet dat er een meerderheid is die hier ook van balen, maar die meerderheid kan nooit op meer tegen die minderheid die het dus helemaal verzieken.
En wij scheren graag iedereen over en kam, generaliseren graag enzo.

En neem nou die lui in de Bijbelgordel. Die laten hun kids uit “geloofsovertuiging” niet inenten tegen de mazelen. Omdat “God het niet zo bedoeld heeft” lezen zij in de bijbel ergens.. Nou, God heeft het dus bedoeld dat die kids hartstikke ziek (kunnen) worden en als het even helemaal tegenzit, heeft God het zo bedoeld dat zo’n kind dus dood gaat?
Ik vind het gewoonweg een ernstige vorm van kindermishandeling. En ik ben er van overtuigd dat onze lieve Heer dit nooit never zo bedoeld heeft. Waarom heeft Hij ons dan de kennis gegeven om een vaccin uit te vinden?

Enfin, het is maar mijn mening, maar toch. Allemaal jammer. Maar gelukkig wordt het allemaal beter..
En over 37,3 jaar zal de eerste moskee ook omgebouwd worden tot woning/flat.. Wedden?

Vind ik, naar mijn mening …. Chris

Archief
Terug naar vorige pagina