Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
12-06-2013  

Hoe goed moet je zijn ?

 

(Door omstandigheden wat vertraagd.. Dus alsnog…)

Wat moest ik nou met dat vogelliedje van onze nationale rockbitch Anouk? Twas wel ff wennen, maar nadat ik um voor de 12e keer gehoord had was het dan eindelijk een oorwurm. Eigenlijk toch wel mooi. En dan bedoel ik ook wel Anouk. Kmag dr wel.
Zo ook Angelina Jolie. Ook zo’n supervrouw, waar ik al jaren fan van ben. Tzal je maar gebeuren dat je 2 zo’n dodelijk kankerbergen in je prachtige lijf hebt. Respect.
En een goed bericht van Sony: Sony heeft afgelopen woensdag de Nederlandse adviesprijzen bekendgemaakt van zijn 55- en 65-inch ultra hd-televisies. De prijzen beginnen bij 4500 euro. Goed zo, hadden we net nodig in deze tijd van… uhm crisis ofzo..???
Maar we moeten oppassen. Kijk maar eens naar Zweden. Het gaat dus helemaal niet om die ene man. Het gaat juist om algemene ontevredenheid. De mensen raken steeds meer in hun ontevredenheid. De media werken daar nmm ook heftig aan mee. Allemaal mooie programma’s over huizen, auto’s en zaken die een meerderheid van ons Nederlanders toch nooit kunne krijgen. Het gevolg is ontevredenheid. Want die ontevreden mensen verdienen gewoonweg het geld niet om dat te kunnen kopen. Stemmingmakerij vooral in de media. De humor en lol is ver te zoeken, helaas….
Wat wordt goed betaald? Hoog opgeleide mensen met een hele hoop verantwoording. Hoe wordt je anders rijk? Door gewoonweg een enorme scrotum op leeftijd te zijn. (Zo is wetenschappelijk bewezen). Mensen die gewoonweg een schop met het voetje niet waard zijn, in de handel zitten. Die bereiken dus meestal wat. Maar daar doen ze ook jaaaaren over. Ten koste van heel veel. Maar dan loop je wel de meeste kans om rijk te worden. Uitzonderingen daargelaten, b.v. door iets te erven.
En een firma, onderneming te beginnen, die dus onmisbaar zijn. Een bank dus. Maar dan meteen een hele grote, zoals de ABN, RABO, SNS….
Het is dus prachtig om te zien dat deze ondernemingen dus gewoonweg niet failliet kúnnen gaan. Denk daar maar eens over na. Die DSB bijvoorbeeld, van die 'halve zool' Dick Scheringa, waar volgens mij nog steeds een justitieel onderzoek naar loopt en waar we niets meer van vernemen, om maar aan te geven hoe goed die gast was, die had eigenlijk ook nooit failliet mogen gaan, eigenlijk, niet naar mijn mening.. Die had ook overgenomen moeten worden door het volk, ons, de staat dus….
Want wij als belastingbetaler, verdienen best flink door die overnames. Niet morgen of volgende maand of volgend jaar, maar op de lange termijn verdienen we flink aan die overnames en kost het de banken, dus de rijke stinkers van een aandeelhouders enzo, mooi vet geld. En zo hoort het ook. Je belegd niet in aandelen om geen risico te lopen…
En hoe goed moet je zijn om zo’n bedrijf dat dus gewoonweg niet falliet kan gaan, om zo’n tent te runnen. Dan moet je wel een van de goeiste zijn. En die mogen ook best 8 keer de Balkenende norm betaald krijgen hoor. Als je zó goed bent…..

Maar met alle respect voor b.v. schilders en stratenmakers. Moeten die nu echt € 58,30 per uur verdienen, in een vrijstaande bungalow wonen met een zwembad in de tuin? Kdenk ut nie….
De oorzaak van de crisis is nmm hebzucht. Zowel door de mensen als door de banken.

Groet’n Chris

 

Archief
Terug naar vorige pagina