Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
02-04-2009  

Over: paus en condooms.

 

Joepie me internet doet het weer, maar daarover later…..

Zo, weer terug van een beetje sporten in de sneeuw. Ontzettend op mijn plaat gegaan en meteen mijn ski’s verkocht. Of eigenlijk mijn snowblades. Ze waren nét 30 cm te kort voor hetgeen ik wilde. Dus snel actie en ze met bijbetaling ingeruild voor langere. Lang leve Marktplaats.
Nu blijkt in ene ook mijn internet het niet meer te doen. Hoogstwaarschijnlijk kortsluiting in de kabel van de KPN. Of in ieder geval een manke Ohm op de kabel, want niks doet het. Maar wat blijkt: de wereld draait gewoon dezelfde kant op! Leuk dus, al is het rete lastig hoor…
Maar van schoonmoeders en vrienden moet je het hebben, want die hebben dus wel een werkend internet. Wel weer een ervaring in een bewustwordingsproces, dat het allemaal wel eens mis kan gaan… Vanmiddag komt er een techneut van on-line even kijken… Gaat ook wel goed komen.

Zo tijdens zo’n korte vakantie, misbruik ik de tijd om eens wat kranten en tijdschriften uitvoerig te belezen.
Nu was het katholieke gebeuren eens flink aan de beurt in de diverse kranten en ik kwam tot de ontdekking dat de Paus dus niet meer onfeilbaar is! Levensgevaarlijk zo’n blubber.
Een hele revolutie binnen de katholieke kerk.
Om te beginnen die blunder met die Schotse onderpaus. Die gup die de holocaust ontkende.
Kijk, wanneer een kerk, zo’n achterlijke weer in dienst neemt, wat klagen we dan over sommige moslims. En daar hoor je die gup van een wilders en consorten helemaal niet over.
En die wilders heeft nu helemaal bewezen dat hij een loser (=verliezer) is, want weglopen tijdens een plenaire vergadering, dat doe je gewoon niet! Dan heb je alles verloren.
Typisch Almelo daar in Den Haag. Hier in Almelo is de oppositie ook helemaal monddood gemaakt en mag op kleine puntjes wat inhoesten, maar wel met het handje voor de mond en niet te hard hoesten. Polletjetiek dus:>))))

Weer even over die paus. En even later op zijn tournee door Afrika die paus maar verkondigen dat condooms juist aids bevorderd! Wat een achterlijke stelling.
Hij heeft gelijk dat geheelonthouding natuurlijk het ultieme middel is tegen aids, en andere soa’s én tegen overbevolking! En die katholieke kerk wil toch juist kindjes?
En wat hij denk ik niet weet is: dat jeuk erger is dan pijn…
Nee, die hele paus en zijn aanhang… doorspoelen maar en ik schijf zijn naam ook expres meteen kleine letter, want ik kan even geen respect voor zo’n man en zijn instituut opbrengen.
Al weet ik het wel te waarderen dat ze nog niet zelfmoordaanslagen organiseren om hun ideeën door te drukken. Maar zit de katholieke kerk niet met een groot aandelen pakket in de Barretta onderneming?
En als die Afrikanen nu allemaal aan het condoom gaan, komen er daar ook minder mondjes om te voeren, dus minder (kinder) ellende.
De katholieke kerk, zoals hij het wil is toch gigantisch op zijn retour zo ook het hele moslim gebeuren zoals b.v. Erdogan dat wil. Heeft toch maat mooi verloren gisteren Al kan ik voor Erdogan wel iets meer respect op brengen dan voor die paus.
De Turken kiezen dus uiteindelijk ook voor minder bemoeienis met hun leven vanuit de moskee. Helemaal goed… Maar Turkije is zich ook steeds meer aan het ontwikkelen. Secularisatie heet dat geloof ik, maar dat moet je maar even Googelen.

Groet’n en nog steeds ome Theo Schouten voor burgermeester…
Chris…

 
05-04-2009  

Over: Samenzweringen, 1 Europa en ome Theo

 

 Nu lees ik ze zo nu en dan wel eens. Allemaal samenzwering verhalen en spannende netwerken verhalen. Opsus 13, Watergate samenzwering, De Bijbel, de Koran, In de Ban van de Ring en het verhaal achter Tolkin, Opus Dei, De Vrijmetselarij, Loge 13, De Davinci code, Mein Kampf en nog een paar van die zware.
Ook en samenhang tussen de Katholieke kerk, de Joden en de opkomst van het Hitler Duitsland.
Ik schrok me even rot.. even… en eigenlijk ook wel een beetje bang. Nou blijkt dat een Joden jongen, (de naam is mij even ontschoten) die maf van een Adolfje heeft geleerd, hoe hij op praktische manier met woorden de grote mensenmassa moest en kon bewerken. Nou is men dus verder aan het graven gegaan in het voortraject van het nationaal socialisme in de jaren dertig van de vorige eeuw en nu blijkt dus dat de joden zelf een hele dikke vinger in de pap hebben gehad bij die opkomst van dat zogenaamde socialisme. In de hoop dus hier voordeel uit te krijgen.
En eigenlijk maar één doel, het verkrijgen van een Joodse staat in Palestina!!!!!
Machtige krachten binnen de Joodse wereld heulden met Adolfje en de zijnen!
Ja en niet zomaar een lul verhaaltje, maar gewoon met harde bewijzen! Oeps.
De conclusie van het verhaal was in mijn eigen woorden: “het kost ff wat maar dan hej ook wel ff wat!”, 6 miljoen Joden de pijp uit of anders, daarbij nog een hele bak ellende bij de rest van de nabestaanden van al die andere miljoenen doden.
Alleen maar om een Palestina te krijgen. En wat hebben ze uiteindelijk gekregen, weer een bak ellende met een dikke muur er bijna omheen. Maar met dit verschil, dat ze die muur nu zélf hebben gebouwd.
Maar het idee alleen al…
Nu bleek ook dat Adolfje zelf ook wel wat Joods bloed door zijn aderen had stromen.
Ik heb echt ook nog nooit begrepen waarom die gasten niet massaal tegen die Adolfje in verweer zijn gekomen. Kan er met de pet niet bij. Toch maar eens weer met de Rabbi praten binnenkort…..

Trouwens dat jochie dat Adolfje geleerd heeft om te toespraken is met een kogel door zijn hoofd terug gevondenen een knollenveld ik geloof in de buurt van Berlijn.
En het is ook een bekend feit, dat de Joden een vette vinger in de pap hebben, tot aan de schouder, in Amerika. En kijk eens naar de (porno) film industrie in Hollywood? Ook heel veel Joods bloed en Joods kapitaal. Geeft verder niks hoor. Beter dat dan de films uit het Oosten….. Of zoiets als Fitna…

En sommige ideeën van adolfje; Berlijn is nu Brussel geworden, er is al sprake van een Europeesche president en tante Merkel wordt al vaak genoemd. (Toch dan naar Berlijn maar?) De reichsmark heet nu Euro en wat heet grenzen? Je jakkert nu al door heel Europa zonder en paspoort te hoeven te tonen. Ik geloof dat Zwitserland nu ook tot Shengerlanden gaat behoren? De betonwegen van adolfje zijn nu drie-baans asfaltwegen.. Het heeft ruim 60 jaar geduurd voordat het zover was, maar met veel minder ellende.
Oeps wat zeg ik nu weer… Brrrrr, snel naar een ander onderwerp.. krijg de rillingen weer.
Maar waar vakanties wel niet goed voor zijn..

En Almelo.. ach gaat best allemaal wel goed. Het bekende geneuzel en gedoe.
Ik ben niet voor een gekozen burgermeester, maar als ik mocht kiezen, dan koos ik Theo Schouten…..

Madawejwel. Groet’n Chris

 
09-04-2009  

Over: On-Line hiƫrarchie en overheid

 

Ik had dus geen internet meer.

Ik heb zoveel verstand van die zaken, dat ik meteen die donderdagmiddag om half 12 wist dat er grote shit in de kabel was…
Mijn vriend uit dezelfde buurt had dezelfde problemen gehad, kabel breuk, kruising.
En nu moet je weten dat ze bij ons dus mega bezig zijn met het kruispunt H.R. Holstlaan/Schoolstraat/verdiept spoor.
Ik dus die vrijdag ochtend de klantenservice van On-Line gebeld.
Die eerst allemaal voor 20 cent per minuut modem aan pingen, ik via mijn computer in mijn modem kijken. Nou dat wist hij allemaal wel goed te doen. Geen broodje aap, maar ik zei hem nog dat het minimaal een cross-over in de kabel was en als we helemaal pech hadden een kabelbreuk.
Maar hij vertelde mij dat hij dit protocol moest volgen. Heb ik helemaal begrip voor, het lijkt de zorg wel, daar wordt je inmiddels ook doodgegooid met protocollen. Opgelegd door de zorgverzekeraars, maar daar over een andere keer.

Uiteindelijk zijn we toch tot de zelfde conclusie gekomen die helpdesker en ik.
Grote poep dus..

Hij zou mij terug bellen.
En wat schets mijn verbazing? Hij belde na 2 uur terug!!!!
Helaas kon hij vandaag geen On-Liner sturen, dat zou maandag worden…
Heb ik geen probleem mee.
Maandag ik thuisblijven binnen de gesteld tijdsmarge, maar geen On-Line techneut.
Die belde even later op (!) duizend maal excuus, maar het was echt hommeles bij ons in de buurt. Hij zou later wel komen en van te voren wel bellen.
Eind die middag dus die On-Liner over de vloer. Helemaal gestrest, lagguh…
Hij met een meter aan de gang en constateerde dus dat het niet aan de huisinstallatie lag, maar aan de KPN-kabel van mijn huis naar de kast c.q. centrale.
Daar mocht hij niks aan doen, dat was een KPN-aangelegenheid en hij gaf het direct door…
Die woensdag daarop een KPN techneut over de vloer. Mooi op tijd en ook hij wilde geen koffie en was ook helemaal in de stress. Ik was geval nummer tig in de buurt. Lagguh… (Ik hou namelijk van chaos, als het maar bij een ander is.)
Ondertussen een dongel van de KPN “geroggeld vlia een vlind” van me. Dat ding werkte uitstekend maar ohwé als je boven de 400Mb uit dataverkeerd.. Dan betaal je echt de hoofdprijs…..
Maar die KPN-ner vertelde dus dat het hoogstwaarschijnlijke een kabelbreuk was.. suuur
Maar hij mocht dat verder niet oplossen, hij was alleen de “contsateerdert.”
Hij ging nu de Putjesgravers/Tentjesbouwers/Tukkie doeners (De vroegere PTT-ers) aan het werk zetten.
Ik kreeg keurig later op de dag een telefoon van KPN dat ze vrijdag tussen 10 en 12 zouden komen.
Die dag om vijf voor 12 ik aan de telefoon (wel via On-Line, want de KPN kon alleen in opdracht van On-Line wat doen, want die waren de huurders van de kabel..??)
En temet dat ik sprak stoppen daar met veel geweld twee(!) KPN bussen voor mijn deur. Het leek wel het arrestatie team van de KPN.
Hans en Frans kwamen helemaal lachend achterom (wilden geen koffie) want ze hadden best lol. Blijken zij ook chaos liefhebbers te zijn. Het maakte hen allemaal “de pis niet lauw” Hoe meer storingen hoe beter. Zo bleven zij tenminste aan het werk en hadden ze geen problemen hun hypotheek af te lossen.
Meten is weten en uiteindelijk bleek er dus een foutje te zitten in het betonnen doorverbindinghuisje een eind verder op.
Er was een nieuwe kabel getrokken onder eerder genoemd kruispunt en daar ewas met het oversluiten wat mis gegaan.
Ik zou op nummer 412 moeten zitten en ik zat ok nummer 212.
Snel even de soldeerbout warm gestookt en mijn kabeltje op de juiste plek gezet en ik was weer helemaal On-Line.
En nu maar eens kijken hoe ik die week niet On-Line te zijn gewest bij On-Line vergoed krijg..

Moraal van het verhaal. On-Line lijkt de overheid wel. Iedere scheet heeft een andere oplosser.. En niemand heeft de uiteindelijke verantwoording.
Maar ik vind wel dat ik keurig behandeld ben. En dat mag ok wel eens gezegd worden..
En niet te veel eieren eten met de Paas…

Tweede moraal: Moraal van het verhaal. Ik heb helemaal geen klachten KPN werkt zich hier twee tot 5 slagen in het rond. Prima communicatie en als klapper op de pijl. Diezelfde dag nog een after sales telefoontje van KPN of alles tot tevredenheid is opgelost en nogmaals excuus voor de overlast.
Het duurde allemaal even, maar dan is het ok opgelost.
Ik ben al een kwart eeuw bij Wanadoo of is het nu Orange, nee het is On-Line toch?

On-Line en KPN: een aanrader.
Maar er blijven natuurlijk altijd nog personen met te veel azijn in hun blaas.

Good goan, Chris
Groet’n Chris

 
20-04-2009  

Over: rigide reisverzekeringenā€¦.

 

En voor de 2e keer mijn internet er uit :>))
Nu wordt het wel balen..
Maar daarover later….

Gaat dus mijn zoon tijdens het skiën ontzettend op zijn plaat (=ski vakterm) Je weet wel, zo de laatste dag, snel, snel, meer bier dan bloed door de aderen en dan toch nog even voor dat de tijd verloopt. Even nog “brekng”.
Gaat dus zijn ene ski helemaal een eigen leven leiden en pleegt zelfmoord het ravijn in. Zoon had daar even geen zin in en dus moeilijk moeilijk omhoog klauterend naar de dichtstbijzijnde lift. Hij en zijn maat (die overigens echt stevig de smoor er in had, want je komt per slot van rekening om te skiën en niet om omhoog te klunen) Ze hadden haast dus snel snel maar een taxi genomen.
Om een lang verhaal niet echt kort te maken, zoonlief moest de ski’s betalen (€ 225,=) én de taxi kosten waren € 125,= (oeps en au) Maar ze haalde de bus ruim op tijd en de borg van het appartement kregen ze ook terug, dus ze hadden daar niks afgebroken. Zo werpt mijn opvoeding toch nog vruchten af..
Thuis gekomen het hele geval gedeclareerd bij de doorlopende reisverzekering van de VVAA (daar zijn we maar verzekerd gezien ook het beroep van mijn vechtgenoot, fysiotherapeut etc. namelijk) Ook in de heilige overtuiging dat huurskies ook onder de dekking vallen.

Maar wat schets onze verbazing: huurskies zijn geen eigendom, dus vallen niet onder de dekking en het één (de dure taxirit terug) was het gevolg van het andere, dus dat werd ook niet vergoed. Au en € 350,= kwijt voor helemaal niks. Moet zoon wel 4 dagen voor werken minimaal.
En het wrange is dat wanneer hij gewoon voor die paar dagen € 2,= per dag aan verzekering bij die verhuur toko had betaald, dan had hij in iedergeval de ski’s betaald gekregen..
Maar hij was in de overtuiging, dat de reisverzekering het allemaal wel zou dekken. En ik dus ook..

Heftige discussie maar de VVAA bleef bij haar standpunt.
Helemaal wrang was ook, dat de ING en de ANWB en nog een paar andere reisverzekeringen het wél hadden vergoed. Ik ga dus over naar de ANWB.

Commentaar van een medewerker VVAA: “Wanneer uw zoon nu fysiek letsel had opgelopen, dan was e.e.a. wel vergoed.”en ”Uw zoon had een koop huur moeten afsluiten. Dan koop de je de ski’s en na afloop van het gebruik, koopt de verkoper de ski’s weer terug onder aftrek van de huurprijs en eventueel administratie kosten (?!!!) Als dat het geval was geweest dan was er wel tot vergoeding overgegaan meneer…” !!

Al met al heel suuuurrr, vooral gezien het feit dat we de afgelopen 15 jaar dat wij daar verzekerd zijn, twee keer een klein akkevietje (totaal ca. 300 euries) hebben gehad en zonder bonnen alleen met een eerlijk verhaal, wel een tegemoetkoming in de kosten hebben gehad.
Misschien een gevolg van de financiële malaise waarin de verzekeringsmaatschappijen zich ook bevinden?

Wou ik even mededelen, tot lering voor de toekomst en voor anderen..
Ik heb een klacht gestuurd naar de klachtencommissie van de VVAA

p.s. VVAA is van dat blad arts en auto wat altijd bij de tandarts in de wachtkamer ligt.

Leer hier van, net zoals wij…
Groet’n Chris

 

 
28-04-2009  

Over: Regelen, scoren en traaaaag

 

Let op mijn woorden: die ome Anthon (met een H er in) krijgt het voor elkaar dat speeltje van hem, die mono-rail ofzo. En iedereen pikt het en vind het prachtig, maar in het kader van een of andere crisis worden alle fietsplatten van tafel gefietst. Suuuuuur
Wat een volk…
Nu kan ik ome Anthon wel begrijpen, want hij is zelf volgens mij niet zo’n fietsliefhebber, maar gezien zijn omvang en zijn liefde voor het Bourgondische hapje en drankje is het ook niet echt leuk om te fietsen hoor, volgens mij..
Maar ome Anthon “roggelt dat allemaal wel ff”. Zooo doen ze dat in Almeloooo…
Het is allemaal een kwestie van prioriteiten stellen…

En dan de VVD terug in de regering van Almelo. Ach, die ome Gerrit heeft wel vaker zulke dromen. Beste kerel hoor, veel lachen met hem, maar je zal hem maar als wethouder hebben.
Brrrrr. Nee ome Gerrit, blijf jij maar lekker opperhoofd van ons kleine liberale VVD-tje van Almelo. Daar zit je goed. Kun je zo nu en dan een poepie laten (wel zelf opruimen hoor) en dan snel weer terug op je mand, in je verdwijn hoek, naar je wijk, in je hok…

Dan gaan de bewoners van de flatten aan het spoor begin mei een ontbijtje prikken in de bak van het spoor. Heel mooi en dan zitten ze toch op schema.
Ik ben echter wel benieuwd hoeveel overschrijding van het budget ze hebben. Ik zet in op een miljoen of twee.
Wat zijn wij minder dan Amsterdam? En daar heeft het metro prestige object ook miljoenen meer gekoste en gaat het nog tig meer kosten.
En ik weet waar ik over praat, want mijn metro project kostte in 2003 slechts 2,2 miljard. Kon toen niet zeiden ze. Gemiste kans Almelo. Hadden we mooi op de kaart van de wereld gestaan.
En nu moeten we het doen met Ilse de Lange. Mooie meid is dat overigens en ze kan nog zingen ook. Maar gelukkig is ze haar Twentse accent nog niet verloren…
En nu moeten we het doen met het slecht scoren van de witte en zwarte basisscholen in Almelo.
Schaaaamen, maar we komen wel weer op het 8-uur journaal, en daar gaat het om.
Beter dat ze over je fiets lullen dan over je l@l fietsen, zeg ik maar altijd.
(=is een vrije vertaling van een uitspraak van een media professor: “het maakt niet uit wat ze over je praten, als ze maar over je praten)

En dan eindelijk wordt dus die hondenpoep overlast aangepakt. Het zal mij benieuwen.
Wie was ook al weer die gooser die 3 jaar geleden dit in zijn verkiezingsprogramma had staan? Uhm, oh ja dat was ik zelf.
Polletjetiek in Almelo, Langzaaaaam, gaap.
Ik dus nooit meer terug in dat trage zooitje.

En Theo Schouten als burgemeester..

Chris

Archief
Terug naar vorige pagina