Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
28-04-2009  

Over: Regelen, scoren en traaaaag

 

Let op mijn woorden: die ome Anthon (met een H er in) krijgt het voor elkaar dat speeltje van hem, die mono-rail ofzo. En iedereen pikt het en vind het prachtig, maar in het kader van een of andere crisis worden alle fietsplatten van tafel gefietst. Suuuuuur
Wat een volk…
Nu kan ik ome Anthon wel begrijpen, want hij is zelf volgens mij niet zo’n fietsliefhebber, maar gezien zijn omvang en zijn liefde voor het Bourgondische hapje en drankje is het ook niet echt leuk om te fietsen hoor, volgens mij..
Maar ome Anthon “roggelt dat allemaal wel ff”. Zooo doen ze dat in Almeloooo…
Het is allemaal een kwestie van prioriteiten stellen…

En dan de VVD terug in de regering van Almelo. Ach, die ome Gerrit heeft wel vaker zulke dromen. Beste kerel hoor, veel lachen met hem, maar je zal hem maar als wethouder hebben.
Brrrrr. Nee ome Gerrit, blijf jij maar lekker opperhoofd van ons kleine liberale VVD-tje van Almelo. Daar zit je goed. Kun je zo nu en dan een poepie laten (wel zelf opruimen hoor) en dan snel weer terug op je mand, in je verdwijn hoek, naar je wijk, in je hok…

Dan gaan de bewoners van de flatten aan het spoor begin mei een ontbijtje prikken in de bak van het spoor. Heel mooi en dan zitten ze toch op schema.
Ik ben echter wel benieuwd hoeveel overschrijding van het budget ze hebben. Ik zet in op een miljoen of twee.
Wat zijn wij minder dan Amsterdam? En daar heeft het metro prestige object ook miljoenen meer gekoste en gaat het nog tig meer kosten.
En ik weet waar ik over praat, want mijn metro project kostte in 2003 slechts 2,2 miljard. Kon toen niet zeiden ze. Gemiste kans Almelo. Hadden we mooi op de kaart van de wereld gestaan.
En nu moeten we het doen met Ilse de Lange. Mooie meid is dat overigens en ze kan nog zingen ook. Maar gelukkig is ze haar Twentse accent nog niet verloren…
En nu moeten we het doen met het slecht scoren van de witte en zwarte basisscholen in Almelo.
Schaaaamen, maar we komen wel weer op het 8-uur journaal, en daar gaat het om.
Beter dat ze over je fiets lullen dan over je l@l fietsen, zeg ik maar altijd.
(=is een vrije vertaling van een uitspraak van een media professor: “het maakt niet uit wat ze over je praten, als ze maar over je praten)

En dan eindelijk wordt dus die hondenpoep overlast aangepakt. Het zal mij benieuwen.
Wie was ook al weer die gooser die 3 jaar geleden dit in zijn verkiezingsprogramma had staan? Uhm, oh ja dat was ik zelf.
Polletjetiek in Almelo, Langzaaaaam, gaap.
Ik dus nooit meer terug in dat trage zooitje.

En Theo Schouten als burgemeester..

Chris

Archief
Terug naar vorige pagina