Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
03-03-2010  

Over: moeders, polletjetiek, en Haags lullen…

 

Nou moet het toch niet gekker worden met die moeder van mij. Dat ze zo nu en dan een wereldrecord zwemt en inmiddels al 4 vierkante meter gouden, bronzen en zilveren medailles heeft hangen (mooi voor de erfenis toch?) gaat ze nu ook al de polletiek in!!!
Bij één of andere werknemers groepering of zo in Oldenzaal.
Nu moet je weten dat ze al tig jaar van een AOW en een pensioen geniet en haar werk niks met werknemer te maken heeft, gaat ze met die gasjes in ze.
En een lol dat ze heeft. Ze is natuurlijk een BN-ner in Oldenzaal en wereldberoemd daar in dat Boeskoolstadje, dus die WG neemt haat natuurlijk bij de hand.
Kunnen ze best gebruiken daar. Leuk groepje overigens en ook door het politieke spel (in de volksmond “vuil spel” 4 jaar geleden aan de kant gezet.
Enfin, houd “da olle mens” mooi van de straat. Hoewel met dat flyeren moet ze juist de straat op. Maar goed, dat hou haar mooi uit de kroeg. Hoewel, menig politiek café wordt in de kroeg gehouden.
Nou ja ze heeft er lol in en dat houdt haar bezig.
Die geraniums koop ik ook niet meer voor haar, want die laat ze maar dood gaan.
Ook geen respect meer voor de geranium.
Verder is ze wel lief hoor, maar voor je het weet is ze de oudste gemeenteraadslid van Nederland. Komt ze weer op RTL-4 en moet ik dat weer 2 maanden en drie weken en 8 dagen aanhoren van iedereen, hoe goed ze is.
En dat weet ik nu wel zo langzamerhand.

E nog even over de landelijke polletjetiek over die wilders. Lees ik:
Behalve op de AOW leeftijd wil hij op andere punten, zoals een immigratiestop, is hij bereid water bij de wijn te doen. De verhoging van de AOW-leeftijd nog niet door de Kamer is, dus dat is makkelijk lullen van die gast. Dat hij op andere punten bereid is water bij de wijn te doen, betekent volgens hem niet dat hij 'Haags' bezig is. Wilders heeft altijd veel kritiek op het CDA gehad, maar is wel bereid met de partij te regeren. Eventueel is de partijleider bereid gedoogsteun te geven aan een minderheidskabinet van CDA en VVD. Maar hij zit natuurlijk liever zelf aan het roer. En dat gaat hem zeker weten nog slechter af dan dat peddelgedoe met die miep in dat bootje bij zijn reclame filmpje die minimaal de loden Loeki verdient.
Kortom, hij gaat al richting Haags lullen en dat terwijl hij daar altijd wars van is geweest.
Ach zo zie je maar..

Groet’n Chris

 
09-03-2010  

Over: politiek, voetballen en natte droom…

 

Tsja, wat zal ik er van zeggen? Ik weet het even niet. PvdA is volgens tante Mieke “de grootste partij”, omdat de PvdA een 200 stemmen meer heeft dan de VVD. Kijk dat is nu écht weer politiek “gel%^*l” , tante Mieke, niet meer vervallen in die arrogantie van toen, want de PvdA heeft dus echt wel verloren hoor! Vind ik niet echt leuk, want ik heb op ome Bert (Kozijn) gestemd. Gelukkig is de schade beperkt om in ieder geval meer dan de moraalridderpartij van de CDA te krijgen. Al was het kielekiele.
Ok, PvdA 7 en VVD 7 stoelen. Gefeliciteerd ome Gerrit en de jouwe. Mooi gedaan.
Jammer dat onze lopende Almelo encyclopedie ome Marcel (BBA) er niet in is gekomen en wat helemaal suck is dat de SP weer 3 stoelen heeft weten te bemachtigen, de krukken. Kijken of ze weer uitblinken door afwezigheid en nietszeggendheid. Gelukkig is die “mekkerkont” van een Agnes Kant ook mooi aan de kant.
Neefje Bert is ook mooi terug met zijn Leefbaar. Wel weer hakken over de sloot, maar door voortschrijdend inzicht blijft hij dus weer 4 jaar in de stoel zitten. Dat wordt dan 12 jaar.. Hij zou toch na 2 periodes opstappen? Ach, politiek…..
En dan ome Huub weer terug met 3 collega’s en dan meteen met zo’n goed voorstel komen van een minderheidscollege. Zie optie 3 in zijn beoog elders in deze krant.
Dan PVA met 2 in de raad. Heeft wel wat, maar toch. En dan meteen mekkeren over hertelling van de stemmen, omdat er “onregelmatigheden” zijn geconstateerd. Ach, dat een LeefBaarRotterdam dat nu doet, ok, maar een groentje als PVA. Mooi laten gaan wel, krijgen ze misschien wel een natte droom van. Ook dat is politiek, scoren en natte dromen…..
Lijst Cete ook met één kussentje. Mooi, gefeliciteerd. Ik wet precies wat jullie hebben doorstaan, al is het mij vier jaar geleden helaas niet gelukt. Of gelukkig.. Ik weet het nog steeds niet.
En tante Marieke weer bij ALA. Ook leuk voor haar en ons….. Die gaat weer samen met ome Gijs voor leuke dingen zogen.
En natuurlijk helemaal suuuur voor GroenLinks. Maar 1tje in de kamer.
En waar zijn die moraalridders van een CU gebleven? Oh ja ook weer ééntje. Nou ook goed…
En verder heb ik het hele feest niet meegemaakt, want ik was weer even aan een wetenschappelijk onderzoek aan het meedoen. En ik heb begrepen dat ik wel wat gemist heb. Succes allemaal met de komende 4 jaar. Ik hoop op een minderheidsregering. Dan kan de raad uiteindelijk beslissen.. En zo hoort het.
En het gaat nog mooier worden in ons Ameloooo.
FcTwente landskampioen en ons Heracles mooi in het Europese voetbal in hun nieuwe stadion. Kijk daar droom je echt goed van….
Maar om de centjes eerst een beetje te verdienen, europees voetbal bij de vriendjes van FcTwente. Want we zijn toch tukkers onder elkaar en in de Grolsch Veste kunnen nu eenmaal meer lui dan in ons Polman.
Groet’n Chris dus
 

 
11-03-2010  

Over: Bananen, allochtonen en binnenbocht


Gaat het toch de groene kant op in Almelo. Nog even en we hebben een hele jungle. Nou nog bananenbomen en we hebben de ultieme republiek. (lol)
 

Jaaah VVD, (ome Gerrit) we leven in een democratische stad en volgens de dictatuur der democratie, gelden nog de meeste stemmen en de PvdA heeft de meeste stemmen. Dus die laten het, door de letter der democratische wet, het gelden.
Hmm, nou ja ‘t zal wel..
Maar neem nu eens die bananenrepubliek Rotterdam. Hebben ze een baggerstadion wat gelijk is aan een badkuip. Daar laat je alleen Pink-Floyd, Rolling Stones in spelen. Voor de rest toch niet? Geeneens kunstgras! En Feyenoord, ach, dat is/was toch een werf toch? Botenbouwers waren het. Mooi beroep overigens. En wat nu helemaal: Hét allochtonen bolwerk van Nederland en wat krijg je: hertelling van de stemmen, omdat er gerotzooid is met stembiljetten en weet ik veel wat.
Van die weggegooide centen, kun je een aardig boompje planten. Dus waar is weer geklooi? Wanneer er een zooitje van die allochtonen op één kluit zitten. Spreidingsbeleid en goede begeleiding. Werpt in Utrecht ook zijn vruchten af…..
Ontwikkelingshulp maar aan die stad… (lol)

En wel flauw hoor van neefje Jan (Hammink, PvdA) om eerst de krant te bellen met de mededeling dat zijn buurvouw zo’n uitzicht op een stemhokje had, dat zij kon zien wie waar op stemde. Goede ogen die buuv. Of zou ze een verrekijker hebben gehad? En niet eerst de voorzitter van het stembureau bellen, nee de publiciteit. Bananenrepubliek manieren Jan!…
Kzal hem daar eens over aanspreken. Toch jammer dat neef Ruud (Borgman) buiten de bananenboot is gevallen. Over 4 jaar maar weer? Of maakt hij kans als de PvdA wethouders gaat leveren.
En dan maar weer met de stemcomputer, want dat geklooi met dat rode potlood, is ook uit het stenen tijdperk. Maar wel leuk dat ze kliko’s gebruiken om de stembiljetten in te doen. Kunnen ze meteen het oud papier in.
Mooi kort dit keer, lekker snel gelezen en weer heerlijk kort door de binnenbocht. (ben je het snelst aan de finish, vraag het maar aan Sven Kramer….
Ik ben weer aan het spelen in de sneeuw..

Vind ik, Chris…..

 
22-03-2010  

Over: Meningsuiting terrorisme en kruisridders

 

Vind maar eens een kroeg in Alp d’Huez waar je in ruil voor een biertje mag WiFi-en. Trouvé dus en het is hier mooooiii. Maar een beste klauter hier omhoog. Motortje had er moeite mee.. Deze zomer toch eens op de fiets proberen. Want wat ben ik minder dan Jopie Zoetemelk, Merx en al die andere gasjes? Een paar miljoen misschien?

Maar goed daar ga ik het niet over hebben.
Nog een vomeersel op de plank……

Heb ik dat weer. Zie ik zo’n billboard met een mooie afbeelding van een jonge schone, met vreselijk gepaintshopte lange benen. Ook ergens anders staat er een man tussen de schonen.
Waar het billboard over gaat weet ik niet want ik ben gefocust op de weg, zoals het hoort toch?
En eigenlijk interesseert het mij ook niet. Tzal wel weer een lingerielijn zijn (rapt) Levens gevaarlijk deze vorm van reclame, maar wel aantrekkelijk. Helemaal die billboards en abri reclame posters. Ik vind het een vorm van kunst en vrije expressie en ook een ultieme vorm van meningsuiting.
Maar daar is niet iedereen het mee eens dus…
Een paar dagen later zag ik dat één of andere malloot de kruizen uit de posters had gesneden.
Ook al gesignaleerd door TcTub, maar het gaat maar door. Nu zelfs al met een spuitbus over het glas in de bus abri’s. Tmoet toch niet gekker worden…..

Nou vraag ik je? Meningsuitingterrorisme!!! Een aanslag op mijn welbevinden! Kunst barbarisme! Moraalridderschap in optima forma! Etcetera (rapt)….

Wie kan dat nou geweest zijn?

a. Een zeer orthodoxe christenen, die aanstoot neemt over het getoonde.
b. Een zeer orthodoxe moslim, die aanstoot neemt over het getoonde
c. Een zeer orthodoxe jood, die..
d. Een zee orthodoxe iemand, die….
(om vooral maar niemand over te slaan, anders krijg ik daar weer gedoe over)
óf
e. Een lichtelijk gestoorde kruizen fetisj, die deze kruizen verzameld en deze als behang in zijn kamer hangt. Voor het gemak ga ik er nu even van uit dat het een man is.

Laten we het maar, om problemen te voorkomen op het laatste houden.
Voor d 1e drie opties, zou ik mij kunnen voorstellen dat het een vrouw zou kunnen zijn.

Maar die vlieger gaat niet helemaal meer op nu, want hij spuit nu ook met verf de kruizen weg in de abri’s. Óf hij is ook nog zeer egoïstisch en wil deze kruizen met niemand anders delen.

Een echte kruisridder dus, op kruistocht..
Al met al vind ik het een terroristische aanslag op de vrije meningsuiting.

Groet’n, Chris

Archief
Terug naar vorige pagina