Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
09-03-2010  

Over: politiek, voetballen en natte droom…

 

Tsja, wat zal ik er van zeggen? Ik weet het even niet. PvdA is volgens tante Mieke “de grootste partij”, omdat de PvdA een 200 stemmen meer heeft dan de VVD. Kijk dat is nu écht weer politiek “gel%^*l” , tante Mieke, niet meer vervallen in die arrogantie van toen, want de PvdA heeft dus echt wel verloren hoor! Vind ik niet echt leuk, want ik heb op ome Bert (Kozijn) gestemd. Gelukkig is de schade beperkt om in ieder geval meer dan de moraalridderpartij van de CDA te krijgen. Al was het kielekiele.
Ok, PvdA 7 en VVD 7 stoelen. Gefeliciteerd ome Gerrit en de jouwe. Mooi gedaan.
Jammer dat onze lopende Almelo encyclopedie ome Marcel (BBA) er niet in is gekomen en wat helemaal suck is dat de SP weer 3 stoelen heeft weten te bemachtigen, de krukken. Kijken of ze weer uitblinken door afwezigheid en nietszeggendheid. Gelukkig is die “mekkerkont” van een Agnes Kant ook mooi aan de kant.
Neefje Bert is ook mooi terug met zijn Leefbaar. Wel weer hakken over de sloot, maar door voortschrijdend inzicht blijft hij dus weer 4 jaar in de stoel zitten. Dat wordt dan 12 jaar.. Hij zou toch na 2 periodes opstappen? Ach, politiek…..
En dan ome Huub weer terug met 3 collega’s en dan meteen met zo’n goed voorstel komen van een minderheidscollege. Zie optie 3 in zijn beoog elders in deze krant.
Dan PVA met 2 in de raad. Heeft wel wat, maar toch. En dan meteen mekkeren over hertelling van de stemmen, omdat er “onregelmatigheden” zijn geconstateerd. Ach, dat een LeefBaarRotterdam dat nu doet, ok, maar een groentje als PVA. Mooi laten gaan wel, krijgen ze misschien wel een natte droom van. Ook dat is politiek, scoren en natte dromen…..
Lijst Cete ook met één kussentje. Mooi, gefeliciteerd. Ik wet precies wat jullie hebben doorstaan, al is het mij vier jaar geleden helaas niet gelukt. Of gelukkig.. Ik weet het nog steeds niet.
En tante Marieke weer bij ALA. Ook leuk voor haar en ons….. Die gaat weer samen met ome Gijs voor leuke dingen zogen.
En natuurlijk helemaal suuuur voor GroenLinks. Maar 1tje in de kamer.
En waar zijn die moraalridders van een CU gebleven? Oh ja ook weer ééntje. Nou ook goed…
En verder heb ik het hele feest niet meegemaakt, want ik was weer even aan een wetenschappelijk onderzoek aan het meedoen. En ik heb begrepen dat ik wel wat gemist heb. Succes allemaal met de komende 4 jaar. Ik hoop op een minderheidsregering. Dan kan de raad uiteindelijk beslissen.. En zo hoort het.
En het gaat nog mooier worden in ons Ameloooo.
FcTwente landskampioen en ons Heracles mooi in het Europese voetbal in hun nieuwe stadion. Kijk daar droom je echt goed van….
Maar om de centjes eerst een beetje te verdienen, europees voetbal bij de vriendjes van FcTwente. Want we zijn toch tukkers onder elkaar en in de Grolsch Veste kunnen nu eenmaal meer lui dan in ons Polman.
Groet’n Chris dus
 

Archief
Terug naar vorige pagina