Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
01-11-2012  

Hapsnapbeleid

 

Naar aanleiding van het artikel “NAT tegen uitbreiding transportbedrijf” in Tubantia van afgelopen maandag werd m’n nieuwsgierigheid gewekt en ben ik op m’n stalen ros gestapt om eens langs de randen van de stad te fietsen.
Via de Gravenallee en de Bolkshoeksweg reed ik het bewuste gebied in. De Grote Bavenkelsweg ligt eigenlijk merkwaardig tussen de vuilstortplaats en Urenco, nu niet direct de ideale buren voor een mooi stukje natuur. Want mooi is het daar. Je fietst tussen schitterende natuur en hoe verder je westwaarts rijdt, hoe fraaier het allemaal wordt. Op een gegeven moment passeer je de nieuwe beek. In één woord schitterend. Zowel links als rechts zie je vertederende natuur. Geweldig en je beseft niet eens dat je eigenlijk op een steenworp afstand van de stad fietst. De Doorbraak, en dat zou het in meerdere opzichten moeten zijn, vooral een opzet tot meer natuur.
M’n geluk kende geen grenzen. Tot ik even verderop opgeschrikt werd door het grommende geluid van een naderend onheil. Een zware vrachtauto met oplegger denderde rakelings langs m’n nieuwe winterjas en op zo’n moment voelt iedere vezel in me dat zoiets totaal disharmonieert in dit gebied. Wat verderop zag ik een aantal boerenhuizen te koop staan en een boerenerf met daarop een aantal vrachtauto’s geparkeerd. Een heus transportbedrijf.
Hier moet het dus gaan gebeuren. Een ezel keek me nog weemoedig aan. Hij stond daar in de miezerregen te dromen in z’n paradijselijke omgeving en had geen benul wat de “te koop” borden om hem heen te betekenen hadden.
Nou, ik wel. Vreselijk wat men hier wil. Je gaat zo onderhand werkelijk twijfelen aan de verstandelijke vermogens van de bedenkers van deze plannen. Er ligt een schitterend gebied met het Nijreesbos en z’n prachtige omgeving. Daarbij maakt De Doorbraak het allemaal nog veel fraaier. Ik viel bijna van m’n fiets van bewondering.
Hoe krijgt men het in z’n hoofd om aan de ene kant nieuwe natuur te stimuleren door De Doorbraak te realiseren en er zo een prachtig gebied van te maken, terwijl men een paar meter verderop instemt met het uitbreiden van een transportbedrijf en de weg vrijmaakt voor het ontstaan van een bedrijventerrein? Dat valt toch niet met elkaar te rijmen? Tegenstrijdiger kan het haast niet.
Wanneer dringt het nu eindelijk eens door? Laat dit mooie gebied ongemoeid en benut simpelweg de alternatieven die er zijn, namelijk de meer dan voldoende ruimte op bestaande bedrijventerreinen. Wat is daar nu zo moeilijk aan? Stop die destructiepolitiek. Durf nu eindelijk eens te kiezen voor alternatieven die al jaren worden aangedragen. Treedt eens buiten die volledig uitgesleten paden en durf eens te kiezen voor een helder alternatief. Maak van Almelo en omgeving niet één groot mozaïek. Stop de verbrokkeling. Laat de omgeving van de stad groen.
We beseffen niet half welk een geweldige rijkdom we hebben met de Gravenallee en het Nijreesbos en omgeving. Zoals zo vaak gezegd: koesteren.

Anne Jan Teunis
 

 
05-11-2012  

Voor het volk...

 

Je zou toch verwachten dat landsbestuurders er voor het volk zijn?
Nou, dat is toch een groot misverstand, want het volk dat zijn wij en die denken geheel verschillend over allerlei zaken. De ene wil dit en de andere wil dat. Wat wij allemaal niet willen zijn hogere belastingen, hogere ziektekosten, duurdere boodschappen, enzovoort, enzovoort.

Zelfs binnen de VVD is nu de revolutie losgebroken en gaan de lokale bestuurders rollebollend over straat met de politieke leiding uit Den Haag. Aanleiding de nivelleringsplannen in de ziektekosten. De hoog opgeleide 50-plusser met een dik betaalde baan moet onder druk van de PvdA meer gaan betalen voor een pleister dan de werkman die amper het sociale minimum haalt.
Een andere hoog opgeleide 50-plusser, die door een bedrijfssanering ‘uit de boot’ is gevallen en ook al jaren gewend was op de ‘veelverdien’ partij te stemmen, ziet nu volgens voorliggend plan dat hij/zij al na een jaar van vruchteloos solliciteren ook terugvalt op een uitkering op bijstandsniveau. De aap komt dus uit de mouw, want solidair met de mond is nog te doen, maar echt inleveren is andere koek!
De beroepswerkloze die nog geen slag werk in zijn leven heeft uitgevoerd, is overigens geen haar beter en plukt net zo, alleen niet via de hypotheek-aftrek, die via de sociale huurwoningen wordt gefinancierd.
Nee, ons volkje is niet zo sociaal in de praktijk. We geven wel aan goede doelen, maar dat is meer afkopen voor het ‘goede gevoel’ en de bühne, maar als solidariteit verplicht wordt, wordt de waarheid van het volk wel zichtbaar.

Bezuinigen begint bij snijden in ‘eigen vlees’, Rutte en al zijn voorgangers zochten het maar al te vaak in lastenverzwaringen. Één welvarend Europa was ooit het doel, al jaren lijkt het er op dat die gelijkheid eerder bereikt kan worden door het eigen volk armer te maken, in plaats van de arme volken binnen onze unie - en dan bedoel ik niet Griekenland waar 2000 multi-rijken nog nooit belasting betaald hebben, het land hebben gekanabaliseerd en het geld in Zwitserland bewaren - naar een gelijkwaardig niveau te helpen en dat is het lot tarten, want dan vloeit de steun weg en krijgt egoïsme een gezonde voedingsbodem.
Zo nu ook bij de VVD, die uiteindelijk geen volkspartij is gebleken, maar alleen pal staat voor de allerhoogste inkomens, want zij hoeven niet meer te betalen voor een pleister dan 'Piet' met een inkomen van twee keer modaal!

‘Fijnslijper’ 

 
06-11-2012  

Parkjes of P-plaatsen, wat helpt de winkelier?

  De Almelose binnenstad kent nogal wat braakliggende lappen grond, waar de opstallen werden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouwprojecten. De ambities waren hoog en zowel gemeente, projectontwikkelaars als woningbouwcorporaties wilden allemaal een graantje meepikken, voort in de vaart der volkeren. Oftewel hoe kan ik zo snel mogelijk een bak geld verdienen!

De huizencrisis in de VS en de daarop volgende wereldwijde bankencrisis gooide roet in het eten. De ambitieuze plannen gingen in de la in afwachting van betere tijden en de omgeving keek tegen de ‘rotzooi´ aan.

Met behulp van de provincie Overijssel, worden deze terreintjes nu tijdelijk verfraait en ook woningstichting Beter Wonen doet een duit in het zakje. Of het allemaal helpt?

In ieder geval stopt het niet de alsmaar toenemende leegstand in de binnenstad, want daar is meer voor nodig. Gratis parkeren zou daar de oplossing voor kunnen zijn. In de parkeergarages of misschien zelfs wel op die braakliggende terreintjes. Voorlopig daar dus niet.
De winkeliers moeten het doen met grasveldjes, verplaatsbare bankjes en wandelpaadjes, maar dat is altijd nog beter dan de ‘zooi´ die het was.

‘Fijnslijper"

Lees verder...

Fotoreportage (11 foto's)...

 
08-11-2012  

De natte droom van Almelo

 

Het stadsbestuur van Almelo heeft al jaren last van een slechte nachtrust. Niet dat ze zich druk maken over hoever ze in de problemen zitten, over de afwaardering van haar bouwgrond of over de snelle vergrijzing waar de stad mee te maken gaat krijgen. Nee, het bestuur van Almelo ligt 's nachts wakker om zich druk te maken over hoe ze haar burgers een nieuw stadhuis door de strot kan drukken.

Net voor het slapen vertelde wethouder Andela gisteren geen sprookje. Nee, hij vertelde dat zijn suikeroom Dik Wessels uit Rijssen in 2013 gaat bouwen aan zijn paleis. Dit is namelijk goed voor de werkgelegenheid en als de bouw wordt uitgesteld kunnen de kosten wel twintig procent hoger uitvallen. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Johan Andela wil graag na 2014 ook nog op de kosten van de burger een termijn uitzitten. Ik kan mij herinneren dat hij ooit eens gezegd heeft dat als de bouw wél duurder zou uitvallen hij het veld zou ruimen, en laat dat nu net niet de bedoeling zijn van de beste man. Stel je eens voor dat de wachtgeldregeling nog verder versobert gaat worden! Nu kan hij na nog één ambtsperiode van vier jaar vanaf 2018 gebruikmaken van de wachtgeldregeling om de resterende tijd tot zijn pensioen werkloos, maar gesubsidieerd met een riant salaris uit te zitten.

Juist nu bouwen omdat het de bouw niet voor de wind gaat? Het kostenplaatje van ruim 58 miljoen euro gaat per Almelose burger meer dan 800 euro kosten. Ook zal de gemeente nog een schuld van 251 miljoen euro moeten zien weg te werken. Dit voornamelijk omdat ook onze lokale overheid niet weet om te gaan met de door u betaalde belastingen. De koopkracht zal de komende jaren alleen maar verder af nemen terwijl de gemeente Almelo haar tekorten op u via de belasting verhaald. Waar de gaan wij dat alles van betalen?

Laten wij in Almelo met het laatste kleine beetje geld dat we nog hebben investeren in de leefbaarheid van de stad. Misschien is 1,5 miljoen investeren in het zwembad ook een idee? En laten wij daarna gewoon bekennen dat Almelo failliet is en een artikel 12-status aanvragen.

Reynaert de Vos.

 
09-11-2012  

Lachyoga

 

Onlangs viel m’n oog op een leuk artikeltje in de Ziekenhuiskrant over lachyoga. Lichtelijk bevooroordeeld begon ik het stukje te lezen en dacht: “ Nou, ja, het zal wel. Ze bedenken ook van alles en alles is tegenwoordig interessant.”
In het artikel lees ik dat lachen goed voor je is en dat dit uitvoerig wetenschappelijk bewezen is. De hersenen maken endorfine aan en daardoor voel je je lekkerder. Lekker lachen kan stress op de werkvloer verminderen. Mensen blijven samen prettig, energiek en gemotiveerd aan het werk. Je mag zelfs nep lachen. Dat is lachen als er eigenlijk niets te lachen valt. Als je maar lacht. Dat is het belangrijkste.
Dit laatste geeft ons hoop, want zo heel veel valt er de laatste tijd niet te lachen. Je hoeft maar even in de krant te kijken of het” boze oog” aan te zetten, om in een permanente mineurstemming te geraken. Zorgpremie, koopkrachtverlies, Syrië en pestgedrag zijn zomaar een paar items die ons nu niet direct aan het lachen maken. Verre van dat zelfs.
In het dagelijks leven is er steeds minder ruimte voor een grap en een grol. Door alles in protocollen te persen en altijd de nadruk op presteren te leggen, gaat veel humor verloren.
Als tegengas is die lachyoga zo gek nog niet. We zullen er de crisis niet mee wegblazen en dienen reëel te blijven, maar humor blijft wel het smeermiddel van de maatschappij. Zonder humor komt er zand in de motor en loopt alles vast.
Naast alle andere zin- en onzintherapieën zou deze therapie ons best eens kunnen helpen om ons op een enigszins acceptabele manier door die taaie crisis te helpen. Baat het niet, dan schaadt het zeker niet.
“ Er mag gelachen worden.”

Anne Jan Teunis

 
10-11-2012  

Supermarkt op Bedrijvenpark Twente?

 

Projectontwikkelaars struinen heel Nederland af voor locaties waar supermarkten kunnen worden ontwikkeld. Dalende consumentenomzetten hebben ondanks de crisis nauwelijks impact op de wekelijkse boodschappen. Wel komt de comsument vaker in goedkopere winkelketens als Aldi, Lidl en Nettorama, die bovendien altijd gratis parkeren bieden.
Gemeenten willen reguleren, maken vaak detailhandelsvisie maar lopen ook vaak achter de feiten aan omdat bestemmingsplannen zijn verouderd en als een ontwikkelaar weer een plekje gevonden heeft waar detailhandel volgens het vigerend bestemmingsplan is toegestaan, is daar nauwelijks iets tegen te doen. Ontwikkelaars kijken daarbij naar bereikbaarheid met de auto en de mogelijkheid tot gratis parkeren voor zo’n 80 auto’s en een winkeloppervlak van 1000 tot 1500 meter.

De voormalige locatie van het verhuisde autobedrijf Jan Scholten Team aan de Raveslootsingel in Almelo is zo’n plek. Jumbo komt er. De gemeente Almelo wilde eigenlijk niet, sputterde nog wat, maar kan het niet tegenhouden. Jumbo en de al gevestigde Aldi gaan daar beiden de inrichting van het terrein aanpakken en de parkeergelegenheid wordt fiks vergroot door de voormalige drukkerij aan de Zuiderstraat te slopen. Zelfs de routing van de leveranciers is op elkaar afgestemd.

Projectontwikkelaar IM uit Erp vond een andere interessante locatie in Almelo. Op het Bedrijvenpark Twente vond het bij tegelhandel Teunissen & Becking een lap grond met de bestemming detailhandel pal langs de N36. De ontwikkelaar wil daar nu een supermarkt bouwen van een slordige 1250 meter met uiteraard gratis parkeren. Een echte ‘weidewinkel’ dus die per auto makkelijk bereikbaar is vanuit Wierden, Almelo en zelfs Vriezenveen.

Ontwikkelaar Wissink bouwde in Almelo aan de Bornsestraat een winkelpand op grond van zijn voormalige autohandel waar ook een detailhandel was toegestaan. Vergrootte op wens van Lidl de parkeeraccommodatie en bouwt nu nog een extra winkeltje in het aanpalende voormalige pand van wijlen fietsenmaker Jo van der Elst. De gemeente 'traineerde' tot en met en gaf uiteindelijk een vergunning. De gemeente Almelo heeft dus nauwelijks vat op de ontwikkelingen en nu, nadat Lidl een paar weken open is, blijkt dat de verkeersdruk op dat deel van de Bornsestraat enorm is toegenomen. Niet alleen op zaterdag of op de koopavond maar elke dag. Zelfs op maandag. Dat doet dus het ergste vrezen als er op luttele afstand ook nog een AH komt op de hoek Bornsestraat/Violierstraat, waar het parkeren in de ‘achtertuin’ van de omwonenden moet plaatsvinden en de inrit en uitrit pal aan verkeersregelinstallaties ‘ingetekend’ staat.

Een geluk is er, het bestemmingsplan staat het niet toe en de omwonenden zijn vierkant tegen. Het Almelose college van B&W heeft hier dus wel de macht om iets te voorkomen, maar wat willen ze? Medewerking verlenen..... Begrijpt u het nog?

‘Fijnslijper’

 
13-11-2012  

‘Butterfahrt lohnt´


Het 'lek' van de buitengaatse belastingvrije 'butterfahrt' werd door het Europees parlement in 1999 gedicht.
 

Vraag me niet hoe ze het doen, maar in Duitsland geeft de zorgverzekering geld terug aan de consument, is de benzine goedkoper, zijn de dagelijkse boodschappen ‘billiger’, is het vlees ‘beim Metzger’ van betere kwaliteit en goedkoper, ‘ist das Bier in die Bierstube ganz ganz billig’ en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
De ‘butterfahrten’ van weleer gaan nu massaal in omgekeerde richting. Benzine scheelt al gauw 13 eurocent per liter mede door de hier gestegen BTW. De rij auto’s voor de pomp met Nederlandse kentekens neemt alsmaar toe. Ook worden boodschappen massaal ingeslagen en dat scheelt eveneens al snel enkele ‘tientjes’ per week. 'Butterfahrt lohnt', dus!

De Nederlandse middenstander, eens de banenmotor van Nederland, ziet met lede ogen zijn omzet wegvloeien, ontslaat zijn personeel en sluit de deuren waardoor de ww-rij en de bijstandsrij ongekende vormen aanneemt.
‘Inleveren zullen ze’, zeggen Rutte en Samson. Nivelleren mag opeens van Rutte. ‘Middeninkomens en ouderen met een aanvullend pensioentje leveren het meeste in’, zegt Buma die opeens weer van Haersma Buma heet.
'De 40-urige werkweek moet terug', zeggen Kamp en Pechtold. Een extra vergoeding zit er niet in. 'Het beschikbare werk verdelen', zegt de kleurloze leiding van GroenLinks.
Beursgenoteerde grootverdieners maken efficiëntieslagen ten gerieve van de aandeelhouders en zetten duizenden werknemers steeds makkelijker op straat via het versoepelde ontslagrecht. Daarbij spreekt de alsmaar toenemende rij rijken in de Quote boekdelen!

Alleen de echte minima, loonslaaf of een uitkering, die zie je niet tijdens de omgekeerde ‘Butterfahrt’. Die rest alleen de toenemende wachtlijst bij de Voedselbank.

‘Feinschleifer’

 
20-11-2012  

Wanbeleid verdient geen nieuw stadhuis

 

De zogenaamde lokale ‘volksvertegenwoordiging’ van Almelo, die wij Gemeenteraad noemen, neemt vanavond het besluit om een nieuw stadhuis te bouwen. De oorzaak is dat de gemeenteraad volledig door het veel slimmere college is ingepakt. Dit college heeft misschien weleens gehoord van dualisme (een aantal jaren geleden landelijk ingevoerd), maar in Almelo heeft dat geen enkele betekenis. De bevolking of de gemeenteraad kan wikken wat ze wil, vanuit de ivoren toren wordt gewoon beschikt. Dit is de Almelo Aanpak en zo gaat het al jaren.

Waarom een nieuw stadhuis? Er bestaan zinnige argumenten voor waarvan de belangrijkste is dat het huidige stadhuis zo goed als uitgewoond is. Tot zover de geldige reden. Waar geen nieuw stadhuis? Daar is iedere tegenstander het wel over eens: omdat er geen geld is. Zijn er alternatieven? Ja, het huidige stadhuis kan volgens berekeningen met minder geld worden opgeknapt net zoals dat gedaan is met het politiebureau aan Het Baken en het voormalige belastingkantoor aan de Raveslootsingel. Toch worden door het college allerlei drogredenen uit de kast gehaald om hun zin toch door te drukken. Aan de haren erbij gesleept wordt onder andere: asbest, brandveiligheid, lekkage enz. Dat (lokale)overheden krimpen wordt uiteraard volledig genegeerd.

Inmiddels is een loopgravenoorlog ontstaan tussen aan de ene kant de oppositiepartijen en de bevolking (polls wijzen uit dat meer dan tachtig procent van de bevolking tegen een nieuw stadhuis is) en het gemeentebestuur. Het idee voor een nieuw stadhuis wordt niet gedragen door het gros van de Almelose bevolking, want Almelo is straatarm. De stad staat aan de rand van de afgrond als gevolg van jarenlang wanbeleid en mismanagement dat tot op heden nog gewoon wordt doorgezet. De rekening daarvan wordt met een lachend gezicht bij de burger neergelegd. Denk alleen maar aan de absurde OZB-verhoging van 15% in drie jaar. Volgens de burger verdient dit graaiende stadsbestuur geen nieuw stadhuis.

Helaas is in deze stad geen dialoog mogelijk tussen bevolking en stadsbestuur. Daarvan zijn in het recente verleden vele voorbeelden te noemen. De sterkste in dat opzicht is wel de kwestie Dolle Pret: toen verantwoordelijk wethouder Andela werd geconfronteerd met de VARA-ombudsman en Henny ter Avest van Dolle Pret zei de wethouder doodleuk “Mevrouw ter Avest en ik zijn uitgepraat”, en dat voor de nationale televisie. Leuk visitekaartje waarmee het stadsbestuur haar ware gezicht weer eens liet zien. Met het college is dus geen dialoog mogelijk, maar het stelt zich keihard op. Keine wiederrede!

Tot slot moeten we tot de trieste conclusie komen dat de lokale overheid zich tegen de eigen bevolking heeft gekeerd omdat deze kritisch is over de wijze waarop het gemeenschapsgeld wordt besteed. Door de weerstand tegen een nieuw stadhuis is het een obsessie en persoonlijk prestige geworden, een gevecht van winnen of verliezen. Het college wil absoluut winnen en we weten allemaal wie er altijd aan het langste eind trekt.


Door: Tony Cassese

Lees ook: 'De stadhuisaanbidding, een arrogante elitaire obsessie!'

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-11-2012  

Geschokt of shockproof?

 

Woensdagochtend viel m’n oog op een berichtje in Tubantia over de ravage die vandalen hebben aangericht in de St Jozefkerk. Zeer, zeer schokkend.
Uit dit soort daden spreekt een totaal gebrek aan respect. In Haren slaat men respectloos de boel kort en klein, terwijl er op verschillende plekken in Nederland af en toe grafschennis plaatsvindt. Komt er in de nabije toekomst een moment, dat de meerderheid van de bevolking misschien zegt: “Ach, het hoort bij deze tijd, het gebeurt nu eenmaal?”
Nauwelijks bijgekomen las ik een artikel in de Volkskrant over stervenskunst, geschreven door filosoof en publicist Hans Schnitzler. Hij zegt daarin dat de stervende mens tegenwoordig de loser symboliseert die men bij voorkeur wegmoffelt of doodzwijgt. De aftakeling en de dood zijn uit het straatbeeld verdwenen, het vitale leven en de eeuwige jeugd zijn er voor in de plaats gekomen.
Het “gedenk te sterven” lijkt dus verder weggedrukt dan ooit en waar heeft men een kerk dan nog voor nodig? Het tere “kindeke”, waarvan men de arm afrukte, is de kern van het Christendom: “Want al zo lief heeft God de wereld gehad, dat hij z’n eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder die in Hem gelooft niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe.”
De beeldenstorm in de Jozef toont aan dat deze vandalen daar niet over nagedacht hebben en met het respectloos vernielen het komende Kerstverhaal ontkennen. Dat stemt triest en doet pijn.
Of je nu wel of niet in bovenstaande gelooft maakt niet uit. Een mooie Mariakapel met mystiek, symboliek. Het is zeer waardevol. Daar durf je niet eens aan te komen. Respect.
De onverlaten hebben meer kapot gemaakt dan alleen de beelden. In harten van mensen hebben ze met deze actie diepe wonden geslagen. Ik zou niet graag in hun schoenen staan. Ze kunnen de komende donkere dagen voor Kerst mooi benutten om hier eens goed over na te denken.

Anne Jan Teunis

 
30-11-2012  

Slag op slag

 

Opnieuw bedreiging in de buurt van de Grote Bavenkelsweg. Waar ken ik die naam toch van? Oh ja, een aantal weken geleden schreef ik nog een stukje over de nieuwe doorbraak en de bedreiging van het landschap door de bedrijven Kolenbrander en Elzinga. Hoe tegenstrijdig dat is: aan de ene kant mooie natuur maken en aan de andere kant bedrijven toestaan om uit te breiden. Niet te bevatten.
De kruitdampen zijn nog niet opgetrokken, of er dient zich alweer een nieuwe bedreiging aan: een religieus centrum compleet met sportvelden en een woning voor de beheerder.
Wederom een aanval op dit prachtige en kostbare stukje buitengebied. Het voelt echt als één stap voorwaarts en twee stappen terug. Keer op keer wordt er aan het buitengebied gesjord, onvermoeibaar en uiteindelijk zal er niets van overblijven.
Een religieus centrum nota bene. Is dat in deze tijd nog nodig? Tegenwoordig hebben bestaande kerken het al moeilijk genoeg om hun hoofd boven water te houden. Het water staat ze vaak tot aan de lippen. Ze kunnen amper de verwarming van het gebouw betalen, laat staan het onderhoud. Het grootste deel van de week staan de meeste kerken al leeg.
Waarom moet dit groepje mensen, wel 130 personen, eigen sportvelden hebben? Wat is de bezettingsgraad van de huidige Almelose velden? Kunnen deze mensen niet een paar uur per week op deze velden terecht? Vast wel.
Zou er nergens in of rond de stad een ruimte voor 130 personen vrij zijn? Ben je gek! Ik hoef alleen maar te denken aan al die borden die ik regelmatig zie: Te huur, te koop, ………m3.
Conclusie: Het is absolute onzin, zelfs ronduit belachelijk, om voor een relatief kleine groep mensen een stuk waardevolle stadsrand op te offeren, terwijl er legio beschikbare plekken in de stad zelf zijn in de vorm van kerkgebouwen, kantoorpanden en “gaten van Almelo.” Elk splintergroepje mag van mij z’n eigen gebouwtje hebben, maar doe even normaal: gewoon binnen de stadsgrenzen. Volop keus.

 

Anne Jan Teunis

Archief
Terug naar vorige pagina