Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
05-11-2012  

Voor het volk...

 

Je zou toch verwachten dat landsbestuurders er voor het volk zijn?
Nou, dat is toch een groot misverstand, want het volk dat zijn wij en die denken geheel verschillend over allerlei zaken. De ene wil dit en de andere wil dat. Wat wij allemaal niet willen zijn hogere belastingen, hogere ziektekosten, duurdere boodschappen, enzovoort, enzovoort.

Zelfs binnen de VVD is nu de revolutie losgebroken en gaan de lokale bestuurders rollebollend over straat met de politieke leiding uit Den Haag. Aanleiding de nivelleringsplannen in de ziektekosten. De hoog opgeleide 50-plusser met een dik betaalde baan moet onder druk van de PvdA meer gaan betalen voor een pleister dan de werkman die amper het sociale minimum haalt.
Een andere hoog opgeleide 50-plusser, die door een bedrijfssanering ‘uit de boot’ is gevallen en ook al jaren gewend was op de ‘veelverdien’ partij te stemmen, ziet nu volgens voorliggend plan dat hij/zij al na een jaar van vruchteloos solliciteren ook terugvalt op een uitkering op bijstandsniveau. De aap komt dus uit de mouw, want solidair met de mond is nog te doen, maar echt inleveren is andere koek!
De beroepswerkloze die nog geen slag werk in zijn leven heeft uitgevoerd, is overigens geen haar beter en plukt net zo, alleen niet via de hypotheek-aftrek, die via de sociale huurwoningen wordt gefinancierd.
Nee, ons volkje is niet zo sociaal in de praktijk. We geven wel aan goede doelen, maar dat is meer afkopen voor het ‘goede gevoel’ en de bühne, maar als solidariteit verplicht wordt, wordt de waarheid van het volk wel zichtbaar.

Bezuinigen begint bij snijden in ‘eigen vlees’, Rutte en al zijn voorgangers zochten het maar al te vaak in lastenverzwaringen. Één welvarend Europa was ooit het doel, al jaren lijkt het er op dat die gelijkheid eerder bereikt kan worden door het eigen volk armer te maken, in plaats van de arme volken binnen onze unie - en dan bedoel ik niet Griekenland waar 2000 multi-rijken nog nooit belasting betaald hebben, het land hebben gekanabaliseerd en het geld in Zwitserland bewaren - naar een gelijkwaardig niveau te helpen en dat is het lot tarten, want dan vloeit de steun weg en krijgt egoïsme een gezonde voedingsbodem.
Zo nu ook bij de VVD, die uiteindelijk geen volkspartij is gebleken, maar alleen pal staat voor de allerhoogste inkomens, want zij hoeven niet meer te betalen voor een pleister dan 'Piet' met een inkomen van twee keer modaal!

‘Fijnslijper’ 

Archief
Terug naar vorige pagina