Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
01-11-2012  

Hapsnapbeleid

 

Naar aanleiding van het artikel “NAT tegen uitbreiding transportbedrijf” in Tubantia van afgelopen maandag werd m’n nieuwsgierigheid gewekt en ben ik op m’n stalen ros gestapt om eens langs de randen van de stad te fietsen.
Via de Gravenallee en de Bolkshoeksweg reed ik het bewuste gebied in. De Grote Bavenkelsweg ligt eigenlijk merkwaardig tussen de vuilstortplaats en Urenco, nu niet direct de ideale buren voor een mooi stukje natuur. Want mooi is het daar. Je fietst tussen schitterende natuur en hoe verder je westwaarts rijdt, hoe fraaier het allemaal wordt. Op een gegeven moment passeer je de nieuwe beek. In één woord schitterend. Zowel links als rechts zie je vertederende natuur. Geweldig en je beseft niet eens dat je eigenlijk op een steenworp afstand van de stad fietst. De Doorbraak, en dat zou het in meerdere opzichten moeten zijn, vooral een opzet tot meer natuur.
M’n geluk kende geen grenzen. Tot ik even verderop opgeschrikt werd door het grommende geluid van een naderend onheil. Een zware vrachtauto met oplegger denderde rakelings langs m’n nieuwe winterjas en op zo’n moment voelt iedere vezel in me dat zoiets totaal disharmonieert in dit gebied. Wat verderop zag ik een aantal boerenhuizen te koop staan en een boerenerf met daarop een aantal vrachtauto’s geparkeerd. Een heus transportbedrijf.
Hier moet het dus gaan gebeuren. Een ezel keek me nog weemoedig aan. Hij stond daar in de miezerregen te dromen in z’n paradijselijke omgeving en had geen benul wat de “te koop” borden om hem heen te betekenen hadden.
Nou, ik wel. Vreselijk wat men hier wil. Je gaat zo onderhand werkelijk twijfelen aan de verstandelijke vermogens van de bedenkers van deze plannen. Er ligt een schitterend gebied met het Nijreesbos en z’n prachtige omgeving. Daarbij maakt De Doorbraak het allemaal nog veel fraaier. Ik viel bijna van m’n fiets van bewondering.
Hoe krijgt men het in z’n hoofd om aan de ene kant nieuwe natuur te stimuleren door De Doorbraak te realiseren en er zo een prachtig gebied van te maken, terwijl men een paar meter verderop instemt met het uitbreiden van een transportbedrijf en de weg vrijmaakt voor het ontstaan van een bedrijventerrein? Dat valt toch niet met elkaar te rijmen? Tegenstrijdiger kan het haast niet.
Wanneer dringt het nu eindelijk eens door? Laat dit mooie gebied ongemoeid en benut simpelweg de alternatieven die er zijn, namelijk de meer dan voldoende ruimte op bestaande bedrijventerreinen. Wat is daar nu zo moeilijk aan? Stop die destructiepolitiek. Durf nu eindelijk eens te kiezen voor alternatieven die al jaren worden aangedragen. Treedt eens buiten die volledig uitgesleten paden en durf eens te kiezen voor een helder alternatief. Maak van Almelo en omgeving niet één groot mozaïek. Stop de verbrokkeling. Laat de omgeving van de stad groen.
We beseffen niet half welk een geweldige rijkdom we hebben met de Gravenallee en het Nijreesbos en omgeving. Zoals zo vaak gezegd: koesteren.

Anne Jan Teunis
 

Archief
Terug naar vorige pagina