De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
07-01-2015  

Moord op cartoonisten is aanslag op vrijheid

 

PARIJS – De meedogenloze slachtpartij op de redactie van het satirisch weekblad Charlie Hebdo in Parijs is een aanslag op de vrije westerse samenleving en op de vrijheid van meningsuiting in het bijzonder.
Drie islamitische terroristen bewapend met automatische vuurwapens drongen de redactielokalen binnen, riepen de namen van journalisten en cartoonisten die in redactievergadering bijeen zaten en schoten 10 van hen neer. Veel journalisten wisten te ontkomen door het dak op te vluchten waarna de daders het gebouw verlieten en en passant ook twee politieagenten meedogenloos vermoorden. Acht gewonden, waarvan vier in levensgevaar, liggen in ziekenhuizen in Parijs.

De aanslag wordt alom sterk bekritiseerd, door wereldleiders en leiders uit de islamitische wereld. In Nederland uiteraard door premier Mark Rutte en vice-premier Lodewijk Asscher maar ook door de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb die extremistische islamieten in Nederland oproept hun Nederlandse paspoort in te leveren en het land te verlaten. Ook roept Aboutaleb de bevolking op om donderdagavond om 18.00 uur massaal te protesteren tegen extremisten die het geloof misbruiken. Zo zijn er demonstraties aangekondigd in Rotterdam, Amsterdam, Haarlem en Utrecht en Aboutaleb hoopt dat ook elders in Nederland wordt gedemonstreerd om te laten zien dat deze moordpartij in Parijs juist de krachten bundelt tegen extremisme.

In Parijs dromden na de aanslag honderduizend mensen bij elkaar om luid te protesteren tegen deze aanslag op de persvrijheid en de vrije westerse wereld. Frankrijk zette 3000 agenten in die de klopjacht op de vermoedelijke daders hebben geopend. De Franse president Francois Hollande riep donderdag 8 januari 2015 uit tot dag van nationale rouw.

< Op de onderste foto (screenshot) executeert een van de terroristen de om genade smekende op de grond liggende gewonde politieman.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina